- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
TV adásnál (meccs közben) milyen gyakori ez a megakadás hiba? Próbáld megfigyelni.
A KS7000-nél hajszálpontosan 15 percenként akad meg így a kép. Ha nálad is szabályos időközönként jelentkezik a probléma, akkor az egyetlen megoldás a TV csere másik gyártó termékére. (Nem kell aggódni, a Samsung boldogan visszavásárolja a készülékedet ez esetben.
) -
fcc
aktív tag
Mostanában 4:3 képarányban kapcsol be a tv-m, q70.
16:9-re van állítva, de amíg nem kapcsolok el nem is vált arányt.
Más is tapasztalt ilyet? -
Hzi
aktív tag
Szissztok, a Samuknál (qled) a felskálázás automatikus?
-
$atirka
őstag
Félre értesz, nem gondoltam, hogy manipuláltad a képet, csupán rámutattam, hogy lehet ilyen és olyan képet is lőni a tv-ről. Csak míg én korom sötétben fényképeztem, addig neked volt fény a szobában. Tisztában vagyok a technológia hátrányairól, ez nem is vita/kérdés, de ez a valóságban alig észrevehető. De valakinek ez az "alig" megér ~100 ezret...
-
IG55
senior tag
-
fjanni
tag
válasz
fjanni
üzenetére
Na megjött az 55q70 és beüzemeltem. Minőségi kivitelezés, gyönyörű kép, semmi hiba. Tényleg nagy ugrás a 6 éves Samsung 6-os sorozatú fhd tv-hez képest, pedig az is jó volt. Ami ma meglepett. Megnéztem az Aladdint Sd-ben (nem találtam gyorsan jobb minőséget). Hát ez a felskálázás baromi jól működik. Olyan fantasztikus képet csinált a 720x302 pontból hogy az majd lejött a tv-ről. Olyan színeket láttam mint még soha. Nem gondoltam volna hogy ez a tv ilyet tud. Engem meggyőzött, nem bántam meg hogy ezt választottam.
-
PuMbA
titán
válasz
nicu71
üzenetére
Csak ha erősen nyomod. Én a 43 colos TV-met könnyen tudom rakosgatni úgy, hogy szembe állok vele és csak a vékony fekete káváknál van a tenyerem alja, a kezem többi része meg a TV oldalához / hátuljához megy, tehát a panelhez nem kell hozzáérni, hogy arrébb tedd.
BMS: Ez csak TV adásnál van. Ha kikapcsolod amiket írtam, akkor játékoknál biztosan nincs.
-
Atikusz
senior tag
Sikeresen párosítva lett a Yamaha erősítőm a TV távirányítójához, működik a hangerőszabályozás. (Optikai kábellel van csatlakoztatva). Az erősítő ki-be kapcsolása is megoldható a TV távirányítójáról ? (Q70R)
-
nicu71
addikt
sziasztok ,,ismerősöm mult héten vásárolt egy Samsung 55 RU 7102
tv-t ,és eddig tökéletesen működött ,most azonban áthelyezték egy másik szekrényre és bekapcsolás után ilyen csíkok keletkeztek,tök ideg szegény, attól tart hogy rosszul fogták meg vagy valaki nekiment amig etette az állatokat az udvaron stb. Szerintetek mitől lett ilyen? -
BMS
őstag
https://youtu.be/NIvb-0xUpxc
Ezt kipróbálom.
-
BMS
őstag
Az normális,hogy pl fifánál vagy akár rendes élő meccsnél néha laggol,belassul egy kicsit a kép?(ue65ru7402)
-
PuMbA
titán
válasz
japunk
üzenetére
[link] 2db ilyennel együtt még mindig 100k alatt vagy és állítható magasságú
Egy soundbart sosem fogsz fülmagasságba tenni, hogy egyáltalán normális szögből érkezzenek a hangok. Soundking feliratot meg leszeded.japunk: Ez ilyen. A dizájnért kell fizetni súlyos +50 és 100 ezreket. A hangprojektor sem azért kerül annyiba, mert olyan szépen szól, hanem mert "dizájnos".
-
Celtis
veterán
válasz
PuMbA
üzenetére
Csodálkoztam volna, ha nem ezt válaszolod.
@japunk
Menj el az MMbe vagy valami hangtechnikai boltba, és hasonlítsd össze a gondolt hangprojektort egy komolyabb rendszerrel. Az alapján el tudod dönteni, hogy mekkora kompromisszum. Én elégedett vagyok az enyémmel, annak ellenére hogy a másik TV-hez 5.1-es rendszer van. -
japunk
aktív tag
Nem vagyok annyira otthon a témában, eddig mindig PC hangfalakat használtam meg is voltam velük elégedve. 5.1 is jó lenne, hely meglenne hozzá de nem akarok a vezetékekkel bajlódni. Bömböltetni se nagyon szeretném a negyedik emeleten 2 falszomszéddal.
Most tanácstalan lettem. Fontos lenne az esztétika is, egy fektetett 2x4-es Kallaxon van a TV, két hangfalnak mellette már nem lenne hely. -
zsocy
őstag
válasz
japunk
üzenetére
Most gonosz leszek, de ha a minőség számít akkor ne vegyél hangprojektort
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár az is igaz hogy 100-ig semmilyen korszerű házimozi erősítő és hanfalak nincsenek, oda ez a limit alacsony, viszont ennyiből már talán lehet kapni normális soundbart.
Akinek van biztos tud valami jót ajánlani, nekem ilyesmikhez nem volt még szerencsém.PuMbA: írta, Logitech Z625
-
PuMbA
titán
válasz
japunk
üzenetére
Hangprojektornak mindig az a negatívuma, hogy hangminőségben nagyon gyengék egy hasonló árú rendes hangfalhoz képest. Ha ez ok, akkor vedd azt a Samsungot, amelyik még belefér a keretedbe. Egy 60k-ba kerülő optikai bemenetes, Bluetooth-os és távirányítós Edifier R2000DB lenyom bármilyen hangprojektort hangminőségben 150k-ig. De van még S1000DB is 90k-ért.
-
japunk
aktív tag
Köszi mindenkinek a választ! Úgy néz ki lecserélem inkább a hangfalat egy hangprojektorra, kell a francnak még több kábel.
Tudnátok ajánlani valami jót maximum 100e-ig? Samsungokat nézegettem (HW-N550 ha már Samsung TV van, de bármilyen tippet elfogadok. 
szerk. játszani elég sokat szoktam plusz szeretem a filmeket is a lehető legjobb minőségben nézni, ha ez számít
-
Celtis
veterán
válasz
japunk
üzenetére
Van megoldás. Felejtsd el az optikát és vegyél egy HDMI-ARC extractort. Így a TV távirányítójával tudod szabályozni a hangerőt.
-
zsocy
őstag
válasz
PuMbA
üzenetére
Ez az eszköz kb 20 dollár és bármit ráköthet, fülest is, azt is távirányíthatja vele. Egy új hangfal szett ennél jóval drágább lesz, mégha el is tudja adni a régit jó áron.
De igazad van, mindenki azt csinál amit tud vagy akar, a tiéd is egy jó megoldás.
Nekem pl egy Marantz házimozi erősítő van rákötve, azt vezérli a Q70 okos távja (rátanította magát), így megy a hangerőszabályzás is. -
zsocy
őstag
válasz
japunk
üzenetére
Az optikai fix jelet ad ki, azt távirányítani nem lehet sajnos. Nem csak Samsung, sehol sem.
Úgy tudod ezt megkerülni hogy vagy eleve az optikain rákötött eszközt irányítod (mint pl egy házimozi erősítő vagy soundbar), vagy rákötsz egy ilyesmi DAC-ot a tv-re, és erre kötöd rá a Logi hangfalat. Nem tudom hogy a linkelt eszköz milyen, Ali első találat volt, csak példaként tettem be. -
$atirka
őstag
válasz
KalkSperling
üzenetére
Ilyesmit én is tudok úgy fotózni, hogy ez a valóságban alig vagy sehogy észrevehető!
Azért egy teszt képet lőhetnétek Ti is, Q70 tulajok, csak kíváncsiságból...
Ez 55Q60Aki tesztelné, annak link:
-
$atirka
őstag
válasz
PuMbA
üzenetére
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/51b6c1593
~30ezer a különbség, fényerőben a Q60 azért lényegesen erősebb. Biztos ez az ajánlottabb?
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnem osszedugni a Logitech Z625os 2.1-es hangfalamat a Samsung QE55QR70-es TV-mmel. Mivel jack kimenet nincs a TV-n marad az optikai megoldas. Ezzel az a bajom hogy nem tudom iranyitani a hangerot a taviranyitoval ha optikai kimenetre van allitva. Van erre valami megoldas?
Koszi!
-
gyeniko
őstag
válasz
Caranita
üzenetére
Szerintem nem annyira rossz a helyzet, mert erős akcióban vehették ennyiért. Az utód mai legolcsóbb ára 300 e Ft, a legolcsóbb hivatalos garis ár pedig 330 e Ft. Mielőbb fel kellene tenni az apróra, 250 e Ft-ért el kell vigyék napokon belül.
De hol tudtak mostanában venni Q7FN-t? -
Caranita
aktív tag
Sziasztok!
Egy új, bontatlan 2 év garis Samsung 55Q7FN TV reálisan mennyit ér?
-
PuMbA
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
Igen, lehet hogy nem lesz különb, de lehet, hogy ki se cserélik.
Igazából amiatt kerül ez a TV nagy pénzbe, mert 65 colos. A TV kép és építési minősége viszont pont ugyanaz, mint egy olcsó 100 000 Ft-os TV-nek. Ez van. A gyártók szabadon engednek lavírozni a minőségi skálán. Ha valaki jó nagy TV-t akar, de nem annyira jó minőségben, olyat is eladnak. Kereslet / kínálat határozza meg, hogy mit gyártanak és hoznak forgalomba. Egy jobb kép és építési minőségű 65 colos TV kb. 310.000-be kerül (például UE65RU8002 vagy UE65Q60RA).
-
PuMbA
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
Nem linkeltél be képet, szóval semmit se látunk
A másik baj pedig az, hogy a képen jobban látszik, mint a valóságban, szóval úgy fényképezd le, olyan fényerő beállítással / módosítással, mintha élőben néznéd." hátulja a tv tetején olyan mintha össze se lenne rakva, csak össze illesztve.fura..."
Nem fura, mert a 7102-es TV-k a legolcsóbb modellek. Ha ránézel egyből látható, hogy borzalmas anyagminőséggel rendelkeznek és csak éppen össze vannak tákolva. Az enyémnek például simán szétpattant a talpa úgy, hogy hozzá se nyúltam és össze se tudom illeszteni már. A 7402-es TV-től vannak rendesen összerakva a TV-k.
-
szkutyi
addikt
Sziasztok.
Napokban vettem egy Samsung ru 7102 ,65" 4k LED tv-t
Sajnos látni rajta felhosodest. Meg tudnátok nézni, ez normális, vagy mar-mar sok? Sajnos megakad rajta a szemem, meg ha film és játék közben nem is venni észre laikus szemmel, én azért mindig oda figyelek, és meglátom.a kép és videó nagyon vissza adja, élőben ennyire nem durva.ahol vettem annyit.mondtak ha akarom hoz a futár egy újat.
Nézegettem este az érintett területet enyhén hátul nyomva, valtozik a felhősödés.a hátulja a tv tetején olyan mintha össze se lenne rakva, csak össze illesztve.fura...
Köszönöm.szepen a segítséget. -
PuMbA
titán
válasz
KalkSperling
üzenetére
Kedvesek a Samsungosok

-
KalkSperling
csendes tag
válasz
Celtis
üzenetére

UPDATE:
Ma reggel hívtak a SAMSUNG szervíztől, hogy (eddig még nem történt kiszállás, csak ehhez hasonló fényképek, és egy felháborodott email váltás, illetve telefonos beszélgetés)
megrendelték a kijelző panelt és ahogy megérkezik, egyeztetés után jönnének a helyszíni cserére.
Botrányos kezdés után kellemes csalódás ...
Ennek a fórumank köszönhetően jutottunk el idáig és ki kell jelentenem, határozott fellépés szükséges a "gépezet beindításához"!
Folyt. köv ...! Remélem kellemetlenségek nélkül! -
EczkE
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy 40MU6120 tipusu keszulekem van, 3 HDMI kimenettel. Eddig csak ketto volt hasznalva. Egy a laptopnak es egy a PS4 Pronak. Par hete vettem olcson egy Xbox One S-t. Bedugtam a harmadik HDMI csatlakozoba es itt kezdotek a gondok. Esotetult a kep es elment a hang par pillanatra majd visszajott. Kb 5-10 percenkent. Ha az Xboxot ha a PS-t hasznaltam. Atvarialtam a kabeleket de ez se segitett. Ugy tudtam megszuntetni ha kihuztam a Boxot a HDMI-bol. De ez nem igazan megoldas.
Tortent mar hasonlo massal esetleg vagy van valami tippetek hogyan tudnam megszuntetni? Csak akkor van ha mindharom csatlakozo foglalt.
-
PuMbA
titán
válasz
atee84
üzenetére
Nincs ilyen. Mit szeretnél megtudni?
7xxx az alsó kategória: 60Hz, nincs HDR, nincs nagy színtér, nincs Freesync.
8xxx és Q60 közép kategória: megfelelő HDR, széles színtér, Freesync. 55 col alatt 60Hz, 55 col és felette 120Hz.
Q70-től felfele felső kategória: mindenből kiváló. -
atee84
csendes tag
Visszakerestem, de sajnos nem találom a 2019-es UHD tévék összehasonlító táblázatát. Valaki linkelné, vagy feltenné. Köszi
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Sajnos továbbra is választ keresek arra, hogy RU8002-es masinánál mitől lehet az, hogy kikapcsolás után magától visszakapcsol. Valaki tapasztalt hasonlót Samu készüléknél? -
Celtis
veterán
válasz
gyeniko
üzenetére
A telekom is árulja a dolgozói között a viszvett készülékeket. Vagy lásd MM outlet.
Le kell írni, hogy van egy enyhe karc a kijelzőn. Ha amúgy sem látható, akkor valaki boldogan megveszi egy kis kedvezménnnyel. Amíg sunyiban újként adod el meg viszed vissza, addig csak bosszúságot szül. -
gyeniko
őstag
Ne legyen kétséged: a gyári csomagolás mindig ugyanolyan, ráadásul a tartozékoknak a felső polisztirol direkt erre a célra kialakított kis teknőiben kell lenniük (sőt, a tartozékok méretei miatt még az sem mindegy, hogy mely tatozékok melyik teknőben vannak), ha nem ott voltak, akkor a dobozt felbontották, a készüléket kiemelték.
-
gyeniko
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Vannak üzletek, akik kiírják, hogy a készülék bontott volt és kicsivel olcsóbban árulják (pl. Alza, MM). Máshol még nem láttam ilyen hirdetést, pedig elég nyilvánvaló, hogy - a nagy számok törvénye alapján , hogy a nagy kereskedések minegyikébe küldenek vissza ilyen-olyan készüléket.
-
BMS
őstag
-
blakey
titán
Azért, hogy ne érezd annyira rosszul magad, ha csak lámpával és közelről látható valamint a hajszálnál is vékonyabb a "karc" akkor elárulom, hogy a TV-k többsége ilyen, még fóliával együtt is. Minden TV-met 5 cm-ről lámpával nézek át többször is. A gyártási folyamat során ilyen apró karcok keletkezhetnek. Eddig mindegyik TV-men (kb. 30) láttam enyhe, minimális karcot. Ha lámpa nélkül nem látod illetve működés közben nem látszik valamint nincs pixelhiba és minden rendben van akkor tatrsd meg, ennél sokkal rosszabbak is piacra kerülnek.
-
gyeniko
őstag
Akkor nagyon gagyi volt az üzlet. Sajnos, a profik úgy vissza tudják csomagolni, hogy csak nagyon rutinis szem tudja észrevenni a bontást. Ha leragasztott a doboz (a 65" még ilyen?), akkor azért lehet látni a ragsaztó szalagon. A nagyobb készülékek leemelhető dobozos csomagolásán nagyon nehéz észrevenni a "profi" munkát.
-
gyeniko
őstag
-
-
BMS
őstag
-
gyeniko
őstag
Én szinte "ipari mennyiségben" vásárolok TV-ket (évi 1-2-t), az utóbbi 6-7 évben leginkább Samukat. Soha, de soha nem találtam még csak ujjlenyomatot, vagy szöszt sem a képernyőn. Néha el is gondolkodtam azon, hogyan és milyen környezetben csomagolhatják, hogy még egy árva hajszál sem tud odakeveredni...
Ezért gondoltam arra, hogy valaki - élve a 14 napos elállás jogával - már visszaküldte azt. -
gyeniko
őstag
Nem lehetséges, hogy ez egy bontott (valaki által már visszaküldött) készülék volt? El nem tudom képzelni, hogy a gyárban a csomagolás előtt megsérüljön. Igaz, hogy RU szériát nem vásároltam, de 50NU7402-t igen, annak a képernyője vékony polietilén lepedővel volt védve. Az "RU" sorozatnál már meztelen volna a léprenyő?
Közben kerestem egy vidót egy RU7400-as kicsomagolásáról, jól látszik a polietilén lepedő, íme: -
BMS
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Mint megtudtam a gyártó felé kell keresgélnem mert üzletben rendeltem meg.
Valóban nem szembeötlő,csak sajnos észrevettem
Inkább idegesítő,hogy egy ekkora vállalat nem tud egy ku*** fóliát rárakni egy olyan termékre ahol akkora mértékű a kijelző. Az előző tv-t amit szüleimnek rendeltem ugyan így fólia nélkül csomagolták sőt még egy matrica is rá volt ragasztva a kijelzőre(phillips tv ) de azon nem volt karc. Én most besz*ptam egy ilyet,ez van :/ -
Celtis
veterán
Sérült terméket csomagolás nélkül visszaküldeni nem túl jó jel az álmoskönyv szerint.
Sokkal korrektebb lenne jelezni a webshop felé, hogy sérülten kaptad meg a terméket, mint csak szó nélkül visszaküldeni. Utóbbi esetben simán kifizettethetik veled az értékcsökkenést.
Ha a működést nem befolyásolja, és kikapcsolva sem okoz szembeötlő esztétikai hibát, akkor szerintem hagyd a francba.
-
-
Celtis
veterán
válasz
tupacamaru
üzenetére
-
BMS
őstag
Hali
Ma hozták meg a ue65ru7402 tv-met(telekom-tól rendeltem) és most,hogy így nézegettem kikapcsolva láttam a közepén egy 1-1,5cm nagyságo karcot/mikrokarcot.
Ilyenkor vissza lehet küldeni garanciálisan?
btw nem értem mért nem raknak ezekre is alapból vmi fóliát a képernyő közepére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Autós topik
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Automata kávégépek
- Assetto Corsa Rally
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
Plusz a képernyőn a vaku villanás mellett ott van egy nagy ujjlenyomat. Ha ott fogta meg, akkor simán szétnyomhatta a panelt.
De nekem sem tetszik.

Csepy