Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Samsung Galaxy S2 Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#4251) killerjohn válasza Varszegig (#4249) üzenetére


killerjohn
addikt

gondolom a mai napig nem született válasz arra, hogy miért nem lehet függetlenítésről beszélni, ugye? ja, persze azon kívül, hogy "csak".

(#4252) Varszegig válasza killerjohn (#4251) üzenetére


Varszegig
veterán

mert törvénybe ütközik.

(#4253) killerjohn válasza Varszegig (#4252) üzenetére


killerjohn
addikt

nemmondod, milyen törvénybe?

[ Szerkesztve ]

(#4254) mycso válasza killerjohn (#4253) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

A lényeg, hogy mi otthon nem függetleníthetjük a telefonunkat, sőt, sarki GSM boltba sem vihetjük el, mert az egyrészt azonnali garanciavesztéssel jár, másrészt a BTK 300 §/C szerint törvénybe ütközik, hiszen vétséget követ el, aki adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, így két évig terjedő szabadságvesztéssel, közmunkával vagy pénzbírsággal büntethető. Ha pedig haszonszerzés céljából teszi mindezt, akkor kárt okoz, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő — jelentős kár esetén ez öt, különösen nagy kárnál nyolc, különösen jelentős kár esetén pedig tíz évre módosulhat. Ugyanakkor a számhordozhatóság szabályiról szóló 46/2004. (III. 18.) Korm. rendelet 5§(11) pontja kötelezővé teszi, hogy függetlenítsék a készüléket, ha a kedvezmények ellenértékét az előfizető kifizette.

[link]

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#4255) agabe válasza Varszegig (#4252) üzenetére


agabe
addikt

a fuggetlenites csak garivesztest okoz...meg a szolgaltatoval kotott szerzodes felrugasat (miszerint a nala vasarolt keszuleket nem hasznalod masik szolgaltato kartyajaval), de torvenybe max az imei szam csere utkozne.

(#4254 ) mycso:
hmm.. es mit akadalyoz valaki barhogy a fuggetlenitessel...mer nekem a torveny ezen resze ugy jon le, hogy ha belekutyul valaki, es ezert valamire nem lesz kepes amire kulonben volt, de lehet, hogy csak nekem nem vilagos.

[ Szerkesztve ]

(#4256) killerjohn válasza mycso (#4254) üzenetére


killerjohn
addikt

azért nagyon érdekelne egy ügyvéd véleménye erről, mert szerintem ez a BTK törvény nem erre vonatkozik, hanem arra, ha más által üzemeltetett informatikai rendszert akadályoz az ember (szakmában vagyok...) A telefon meg az én informatikai rendszerem, tekintettel arra, hogy megvásároltam... Mindegy, hétfőn megyek az ügyvédemhez úgyis, megkérdezem, hogy mi ez a baromság :)

agabe: szerintem is. gyanítom hogy az a Bocha cikk erős félálomban született...

varszegig: olvasd el jobban a törvényt...

mindegy, nem flamelni akarok, hétfőn megmondja a zügyvéd (aki egyébként szoftverrendőr volt, de majd mindenki jól megmondja itt, hogy nincs neki igaza ;) )

[ Szerkesztve ]

(#4257) Varszegig válasza agabe (#4255) üzenetére


Varszegig
veterán

ld. mycso bejegyzését

(#4258) gilfoyle válasza Piwi (#4248) üzenetére


gilfoyle
őstag

Feltettem, valami miatt a CWM-es verzió nem ment fel, hiányolta a zImage-et, pedig a zipben ott volt. Mobile Odinnal a tar-os verzió viszont felment.
Kernel flashnél kell battery (esetleg dalvik cache) wipe?

(#4259) mycso válasza killerjohn (#4256) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Menjél ügyvédhez, akkor is ezek a jogszabályok, egyébként nagyon egyszerű megérteni:

aki adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével --> ez meg is történik a függetlenítéskor, tehát pipa

a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza --> és ugye eddig ennek a simlock rendszernek az volt a feladata, mint a nevéből is kiderül, hogy loclkolja a "nem megfelelő" simet. Ez is megtörtént, pipa

Ez már régóta így van, tehát erről ennyit. :R

agabe: neked is itt a válasz.

Jah, és hogy teljes legyen, mert ugye biztosan a PH-s cikk a sz@r: BTK 300/C

ERPY: én sem állítottam sehol, hogy ez így jól van. Számomra is viccesek ezek az évek, amikkel dobálóznak.....

mod.: egyébként hanyagolhatnánk ezt a témát is, mindenki tud guglizni, így meg csak megint tele lesz vágva offal a topik több oldalon keresztül. ;)

[ Szerkesztve ]

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#4260) ERPY válasza mycso (#4254) üzenetére


ERPY
őstag

"aki adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, így két évig terjedő szabadságvesztéssel, közmunkával vagy pénzbírsággal büntethető."

Számomra ez mindig megmosolyogtató, eszerint akkor ha függetleníteném a telómat, akár 2 évre is lecsukhatnak a törvény szerint. Ha berúgva, benarkózva, többszörös visszaesőként gyorsan hajtva balesetet okozok már többszöri alkalommal, akkor 10 hónappal megúszom, amiből csak 5-öt kell leülnöm. Mekkora. :))

(#4261) Varszegig válasza killerjohn (#4256) üzenetére


Varszegig
veterán

szerintem mind1, mit mond az ügyvéd, ugyanis a jog nem egzakt tudomány, nem matematika:)
Ugyanazt a törvényt értelmezheti így az ügyvéd, vagy úgy a bíróság.
Én azt gondolom, hogy ha ki van írva, hogy függetlenítés tilos, meg minden fórumban tilos apróhirdetni, akkor elég nagy arc kell egy függetlenített telefon hirdetéséhez.

(#4262) killerjohn válasza mycso (#4259) üzenetére


killerjohn
addikt

Ha már válaszoltál, akkor én is megteszem. A második részhez kapcsolódóan, miszerint a simlock rendszernek mi a feladata.
1) a telefon az én rendszerem, az csinálok vele amit akarok. Abban az esetben ha a szolgáltató rendszerét hekkelném valahogyan, na akkor vihetnének börtönbe (nem kicsit). Ha veszek egy egeret ami 500-2000 DPI-s, és én tudom, hogy van az hardveresen 5000, amit megoldok egy firmware frissítéssel, akkor börtön? Ne viccelj már.
2) te olyan okos vagy, már előre tudod, hogy az ügyvéd mit mond egy olyan jogszabályra, aminek enyhénszólva félreértelmezhető a megfogalmazása. Respect :R Jópofa hogy kiragadsz fél mondatokat, és pipálgatod őket, csak teljes mondatként totál más az értelmük :)

Hozzáteszem, nekem minden telóm független és az is volt. A legnagyobb hülyeség amit egy ilyen kategóriás telónál el lehet követni, hogy az ember szolgáltatónál veszi :)

ERPY: sőt, ha agyonvered a 11 éves gyerekedet egy lapáttal, akkor is csak 5 évig vagy bent :)

agabe: nem azért kapsz kedvezményes árat, hogy az ő hálózatát használd, hanem hogy neki fizess. márpedig egy fix 10.000 forintos csomag + mobilnet előfizetés mind mind fix díj, amit neked akkor is fizetni kell ha fel sem veszed az asztalról a telefont, vagy pl más hálózaton használod.

ja, részemről ennyi, csak kíváncsi voltam, hogy mi az oka, köszi a válaszokat

peace

[ Szerkesztve ]

(#4263) agabe válasza killerjohn (#4256) üzenetére


agabe
addikt

ugysincs epp elet itt :)
az, hogy megvasarolod nem teljesen eleg, mert ha szolgaltato fuggo, akkor kedvezmenyes aron kapod annak fejeben, hogy az o halozatat hasznald...szal ezzel kapcsolatban ki tudja mi a helyzet, viszont ha fuggetlenitesre kerul a sor, akkor sincs akadalyozva semmi....vagy akadalyozva van a szolgaltato abban a jogaban, hogy csak o szedhet penzt?...de az nem a szamtechnikai rendszer akadalyozasa.
nem vagyok jogasz az tuti :)

(#4259 ) mycso:
lehet ebben a simlockban igazsag valoban...na majd hozzaertotol megtudakoljuk ;)

[ Szerkesztve ]

(#4264) Rotate


Rotate
veterán

nem értem miért vitáztok ezen... a fórumon tilos, kész... ha bebizonyítjátok, hogy legális, a fórumon akkor is tilos...

(#4265) mycso válasza killerjohn (#4262) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Gondolom tudsz olvasni...olvasgasd még el párszor amit leírtam, aztán próbáld értelmezni is --> ilyen egyszerű.

1, Szerinted a simlock ki miatt van benne/ki rakta bele?? --> a szolgáltatód (ez messze nem firmware frissítés) tehát ezen átléphetünk
2, igen nagyon okos vagyok, köszönöm, hogy észre vetted. :R
Nem tudom, hogy mit mondd az ügyvédet, csak mint előttem is írták bármit is mond, ha van egy érvényben lévő jogszabály, ami kimondja, hogy xy dolgot csinálhatsz vagy nem csinálhatsz akkor az úgy van.
Ott az egész jogszabály, tehát elolvashatod az egészet, mert belinkeltem, jó olvasgatást.

kungzi: a custom rom nem nézi a simet valóban, viszont nincs is hozzá semmi köze, ha előtte függő volt a telód, utána is az marad. (talán első szériás blade-knél volt valami ilyen)

[ Szerkesztve ]

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#4266) kungzi


kungzi
veterán

én nem akarok belefolyni ebbe a függetlenítés témába, de az a legnagyobb h*lye, aki egy androidos telefont függetlenít. felrak egy custom romot és kész is. azok nem nézik általában milyen simmel van használva a telefon és még a garancia is megmarad és vissza is állítható gyárira.

(#4267) csabám


csabám
addikt

Chrome használóknak egy kis érdekesség

[ Szerkesztve ]

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#4268) Rotate válasza kungzi (#4266) üzenetére


Rotate
veterán

a simlocknak a legtöbb esteben semmi köze a romhoz :)

(#4269) kungzi válasza Rotate (#4268) üzenetére


kungzi
veterán

de minek simlockolni? mikor egy ima custom rommal olyan simet használsz, amilyet csak akarsz? legalább is más androidos telónál így volt, nem tudom, hogy sgs2-nél is így van-e. nekem független gyárilag ;)

(#4270) Rotate válasza kungzi (#4269) üzenetére


Rotate
veterán

csak a Blade-nél volt ilyen, a legtöbb telefonnál, ha simlockolva van, tehetsz rá bármilyen romot, az nem oldja fel...

(#4271) kungzi válasza Rotate (#4270) üzenetére


kungzi
veterán

akkor nem szóltam :DDD elnézést kérek mindenkitől :B mikor jön már az IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIICCCCCCCCCCCCCCCCCCCCSSSSSSSSSSSSSSSSSS :DD

(#4272) keIdor


keIdor
titán

Melyik a legstabilabb ICS? Hazaerek melobol eldontottem teszek fel egyet.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#4273) Rotate válasza kungzi (#4271) üzenetére


Rotate
veterán

szerintem 1-2 hét... elvileg egy hete szenved vele a Google, a hónap közepéig valahol csak kijön :D

Keldor papa:

XXLPH esetleg annak főzött változatai :)

[ Szerkesztve ]

(#4274) killerjohn válasza Rotate (#4273) üzenetére


killerjohn
addikt

hogyhogy a Google szenved vele?

(#4275) znagy69 válasza keIdor (#4272) üzenetére


znagy69
őstag

szintén LPH-ra voksolok, nálam az megy.

(#4276) keIdor válasza znagy69 (#4275) üzenetére


keIdor
titán

Stock vagy custom?

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#4277) Rotate válasza killerjohn (#4274) üzenetére


Rotate
veterán

olvass vissza, volt másolva tegnap a tweet, hogy a Samsung csak a Google jóváhagyására vár, feb. 21. óta...

(#4278) znagy69 válasza keIdor (#4276) üzenetére


znagy69
őstag

Nálam sokáig Anzo volt, de este tököltem a telóval és csak stock ment vissza a végén. Nem is rootoltam, majd ha kell akkor igen, de most egy launcher csere volt csak.

Bocs a szerk.-ért.

[ Szerkesztve ]

(#4279) SzlobiG válasza keIdor (#4276) üzenetére


SzlobiG
félisten

Ez egy jól összerakott ics rom ami nincs agyon csicsázva. Nekem is tőle van a deodexed rom csak ugye gb.

(#4280) lapujka válasza keIdor (#4276) üzenetére


lapujka
csendes tag

Nekem stock van fent, persze rootolva. Tökéletesen működik.

Samsung Galaxy S4 4.2.2 I9505XXUBMEA, Nexus 10 4.3

(#4281) kungzi


kungzi
veterán

nekem is stock XXLPH van fent rootolva és tökéletesen működik, de azért a végleges jobb lenne :DDD amúgy valahol azt olvastam, hogy ami most fog kijönni az már nem 4.0.3 lesz, hanem 4.0.4. igaz ez?

[ Szerkesztve ]

(#4282) killerjohn válasza Rotate (#4277) üzenetére


killerjohn
addikt

wow

(#4283) SzlobiG válasza kungzi (#4281) üzenetére


SzlobiG
félisten

Szerintem 4.0.3 lesz az is.

(#4284) klasszsrac


klasszsrac
tag

Mindenki úgy várja a samsung ics-ét, mint valami messiást :)
Pedig lehet, hogy 4.0.3-ra épül, de pont a lényege veszik el, mint amit a google csinált. Amióta felraktam a cm9-t, majd most Bezke AOKP portját, nem vágyom vissza a samsung verziókhoz.
Bár most lehet említeni, hogy nem müködik benne ez-az. Igaz :) De a felhasználói felület számomra sokkal szebb és jobb. Amint lesz forráskód, a hiányosságok is javítva lesznek.
Én már nem térek vissza a samsung romjaihoz.

Oneplus 6

(#4285) Jadro válasza klasszsrac (#4284) üzenetére


Jadro
veterán

Lehet szép, ha a kívánt szolgáltatások nem működnek... Majd ha az is meglesz, akkor bepróbálom én is. Pedig régen már próbáltam és tényleg klassz lenne.

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#4286) klasszsrac válasza Jadro (#4285) üzenetére


klasszsrac
tag

Azért is írtam, hogy vannak hibái. Sajnos :(
Viszont a kinézet sokkal jobban bejön, mint a samsung. A holo téma a google-tól teli találat.
Aki persze a full funkciókat akarja élvezni egyből, akkor egyértelműen a samsung romok a választása.
Ezzel nem is vitatkoznék :DD

Oneplus 6

(#4287) keIdor válasza SzlobiG (#4279) üzenetére


keIdor
titán

Csak nowipe van, ha wipeolok jo lesz attol meg gondolom ez is ugye?

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#4288) znagy69 válasza klasszsrac (#4284) üzenetére


znagy69
őstag

Én is nagyon gyakran használom az amlitett alapú romokat köztük MIUI-t is témázva. De eltelik egy kis idő és előfordul 1-2 alkalommal, hogy kell ami nem megy akkor visszatérek samu verzára. Most Bezek megy? És milyen?

Keldor papa Én minden alkalommal wipe rakom fel a romot. A no wipe kényelmi szempontból jó, de a hiba lehetőség benne van.

[ Szerkesztve ]

(#4289) pzstm válasza keIdor (#4287) üzenetére


pzstm
titán

persze. Ez csak opció úgymond. Nem miuszáj wipeolni arra utal igazából a no-wipe jelző a ROMok esetében

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#4290) klasszsrac válasza znagy69 (#4288) üzenetére


klasszsrac
tag

(#4291) keIdor válasza pzstm (#4289) üzenetére


keIdor
titán

Okok, csak mert SGS-en is mindig wipe romot tettem, friss rendszer hive vagyok.
De a lenyeg akkor, hogy wipe utan ez is megy majd.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#4292) Gubro válasza killerjohn (#4262) üzenetére


Gubro
senior tag

Csak hogy tiszta legyen:
1. a rendszer nem a tied. A vas igen, de a szoftverre csak hasznalati jogot szerzel.
2. egyebkent meg a forum uzemeltetoikent jogunk van ugy donteni, hogy tiltsunk bizonyos temaju beszelgeteseket.

Szerk: amugy csodalkozom, hogy ha allitasod szerint szakmabeli vagy, akkor hogyan nem estek le a szoftverek tulajdonjogi vonatkozasai eddig.

[ Szerkesztve ]

(#4293) ToMmY_hun


ToMmY_hun
senior tag

Nektek az ikonok is tetszenek az ICS-ben? Valahogy én azokat rondának tartom... :U
Persze egy launcher-rel és egy icon pack-kel könnyen elrejthető, de akkor is...

C programmers never die, they are just cast into void.

(#4294) znagy69 válasza ToMmY_hun (#4293) üzenetére


znagy69
őstag

Ez van, én minden alkalommal azt teszem, hogy minimum launcher (Go) és téma (icon) csere.

klasszsrac Ismerem, épp tegnap este raktam fel Bezke-t, de aztán vissza ment LPH témázva, ez az 1-2 pici dolog mindig elbizonytalanít. Ja már tudom. A *#272 nem ment és ezért váltottam vissza. Nálad például megy? A PC-re voltam kiváncsi.

[ Szerkesztve ]

(#4295) ToMmY_hun válasza znagy69 (#4294) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Hát igen, de így már nem is olyan érdekes számunkra az ICS. Szerintem az egyik leglátványosabb illetve legszembetűnőbb újítás az új launcher, de számunkra ez felejtős. Ezen felül meg olyan nagyon sok újítás meg nincs is benne, hogy annyira érdemes legyen várni :U

[ Szerkesztve ]

C programmers never die, they are just cast into void.

(#4296) klasszsrac válasza znagy69 (#4294) üzenetére


klasszsrac
tag

*#272 nem müködik
Vannak benne még persze olyan részek amik nem teljesen magyarosítottak még.
Anno még sgs1-re is mikor jött ki a cm7, ott is fokozatosan haladt a magyarosítás. Mindig újabb részek lettek javítva. Szerintem itt is ez van. Ahogy fejlődik a cm9, úgy lesz egyre több rész magyar benne.

Oneplus 6

(#4297) Rotate válasza ToMmY_hun (#4295) üzenetére


Rotate
veterán

attól mert nem látod a változásokat, még vannak, csak a motorháztető alatt... :)

(#4298) ToMmY_hun válasza Rotate (#4297) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Ezzel én is tisztában vagyok, de azok sem olyan jelentős újítások, hogy az embernek leessen tőle az álla. :) Félre ne értsetek, én is várom az ICS-t, de annyira nem lesz nagy attrakció mint amekkora várakozás megelőzi - szerintem.

Egyébként ti mit vártok benne legjobban? :)

[ Szerkesztve ]

C programmers never die, they are just cast into void.

(#4299) Rotate válasza ToMmY_hun (#4298) üzenetére


Rotate
veterán

nézd meg a changelogot :D

(#4300) ToMmY_hun válasza Rotate (#4299) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Végignéztem én azt, de igazából egyik funkció se fogott meg. Lehet bennem van a hiba... :))
Nekem így is tökre tetszik már a rendszer. Nagyon kevés dolgot hiányolok belőle, de azok sem egetrengetően fontosak. Például nekem az hiányzik egy picit, hogy nincs animálva a képernyőforgatás alapból. Szerintem stílusosabb lenne úgy. Ami még kicsit zavar, hogy alapból nem írja ki százalékosan az akksi töltöttségét. Persze ezek igazán piti problémák, szóval nem nyavajgok! :DDD

[ Szerkesztve ]

C programmers never die, they are just cast into void.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Samsung Galaxy S2 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.