- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RobberBaron #1198 üzenetére
https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/17
Megkeresném az összes Async compute dolgot próbának kikapcsolnám, a régi RTX-ek nem szerették úgy tudom.
r.AsyncCompute=0
Talán ez az. Próbát megér. Mivel egyáltalán nem ilyenre optimalizálták ezért simán elképzelem hogy ad extra fps-t. -
RobberBaron
tag
Én egy Geforce GTX 1080-on (Ti nélkül) próbáltam megtalálni az egyensúlyt a látvány és a folyamatos, dropok nélküli fps között.
1080p Mediumon van majdnem minden, Foliage quality és a Post processek vannak csak low-on, TSR/Performance upscaling, FSR3 frame generation, a framerate max 30 FPS-re beállítva, és az STK2-SPF mod felrakva. Egy 60Hz-es Samsung TV-n játszva így szépen folyamatosan jön az fps, harcok közben is elviselhető, 40-50 fps körül van, de a lényeg hogy folyamatosnak érzem a játékot, nincs szaggatás.
Ha valakinek van még tippje, hogy ilyen régi kártyákkal mit lehetne még kipróbálni, hogy a játék játszható legyen, ne tartsa magában. -
-Solt-
veterán
válasz
BusinessGuy #1195 üzenetére
Megnézem, köszi...
-
mert_csokis
senior tag
Nem kell Epic-en játszani. A legnagyobb ökörség. Ezt már idejekorán megtanulta minden gamer, hogy finomhangolással kezdünk. Minimális, alig érzékelhető különbséggel be lehet lőni a dolgokat a legtöbb játéknál. Azzal is lehet fogni.
Érdekes, én belefértem a 6GB-ba. Az más kérdés, hogy ezen a foshalmazon az sem segít.
Nem értem, hogy mi a francnak kellett erőltetni az UE5-öt, amikor ők is láthatták, hogy brutális teljesítmény gondok vannak.
Van annyi jól optimalizált, bevált és ismert engine, ami simán jó lett volna alá.
Az aktuális középkategóriának (a mindenkori 60-as kártyák) igenis normális sebességgel kellene futtatnia egy játékot, amikor az megjelenik. Természetesen 1080p alatt, legalább High beállítások mellett, felskálázás nélkül. Ilyen körülmények között legyen már meg a beton stabil 60FPS.
Ezt ne legyen már kunszt elérni 2024 végén. És ugye arra jönnének még a rásegítő opciók (DLSS és társai), mondjuk plusz 20-30 képkockával. -
X2N
őstag
LMAO
Ki tesztelte ezt a játékot???For anyone wondering, bloodsuckers have 500 hp, chimeras have 2500 hp, couple that with a 0.75x damage multiplier on veteran and you have an unkillable enemy that kills you in 2 hits and jumps around like crazy
-
CptAdamica
veterán
Van ez a mellék küldetés:
Ti megtudtátok csinálni, nem buggolt be?Fel kell menni a tetőre és kinyírni egy zombit. Na most felmentem a tetőre és kinyírtam a zombit, lehúztam fent a kart, de nem logolta. -
pandras83
őstag
válasz
rétisün #1161 üzenetére
A Nexuson kinézed a modot, elolvasod a description-t és ha minden ok, átkattintasz a files fülre és manual download-ra kattintva letöltöd. (regelni kel Nexusra, hogy letölthess) Mondjuk ha valami túl szép, hogy igaz legyen, érdemes megnézni a Posts fül alatti kommenteket, gyakran hamar kibukik így, ha valami bugos vagy csak ilyen-olyan feltételek mellett működik vagy még úgy sem.
A letöltött modoknak érdemes csinálni egy mappát, oda kicsomizni és ide másolni
--->...."/S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl/Stalker2/Content/Paks/~mods/"
Ha nincs ~mods mappa, csak létre kell hozni egyet. Igen, a "~" kerakter kell a mods elé.Ez a módszer csak a .pak végű modokra érvényes, de mindet ugyanígy, ugyanide kell másolni. Érdemes nézegetni a már telepített modokat néha Nexuson, lehet hogy frissülnek, olyankor a régi .pak file kuka és az újat kell bemásolni a helyére.
-
jimpo
senior tag
Plusz persze a CPU limit egy 9800X3D esetében is, illetve a 8GB Vram is karcsú.
-
omfgk
veterán
Spoiler alert... minden vga-t megzabál.
-
cyberkind
félisten
A nyakörves küldire valami megoldás? A Hörcsög (hamster) nem csinál semmit, a küldi megvan mindenestül.
-
nubreed
veterán
Nekem hiányzik a reputációs system a játékból, ami a Stalker első részeiben benne volt. Meg az is, hogy időről időre megjelentek a képernyőn random Stalkerek által küldött üzenetek. Tudom, hogy csak kozmetika de sokat hozzáadott az élményhez. Nem értem ezeket miért nem hozták át a 2. részbe.
-
jimpo
senior tag
válasz
cyberkind #1181 üzenetére
Oké.
Bár nem tudom egy 1080p megjelenítőre hogyan oldanád meg.Jó nekem falura a Natív 1080p Epic preset is.
Nálam egyébként 0 input lag van húzom az egeret és megy, na azon a DLSS nem segít... Ahogyan egy gyengébb CPU sem lesz erősebb tőle.
De amúgy értem, csak full AMD konfiggal sosem lesz DLSS nálam.
Még a driver sem a legfrissebb...
Ezt pedig nem panaszkodásból, rinyálásból írom. -
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Nálam nagyon sokszor kifagy, 10-15 percnél többet nem nagyon tudok játszani egyfolytában...
CPU/GPU tuning nincs, FPS korlátot, V-Sync kikapcsolást, DLSS kikapcsolást már próbáltam, NV driver legfrissebb, már újra telepítés is volt. A 20 körös 3DMark stress teszt simán lefut, tehát a GPU stabil... Azt gondolnám, hogy a játékkal van nyűg, de itt annyira nincs erre panasz, hogy elbizonytalanodtam.
Esteleg valakinek valami ötlet?
-
mvkly
senior tag
reddit: Do NOT advance past the midway point in the story spoileres tartalom
Game-breaking bug gyanús eset kb. a játék felénél. -
myckey
veterán
Jó az atmoszféra !
Nosztalgikus jó pár megvalósítás is a játékban.
A Map szép nagy, aprólékos és klasszul be van rendezve és jól is rajzolódik ki, bár itt Proci is írta, hogy a textúrák minősége nem mindig konstans, illetve hol photorealistic, hol kevésbé. Klasszikus helyszíneket is remekül beillesztették, használták fel.
A környezetben is akad egy raklap " cucc", mindenféle kacat etc...a vegetáció is bőséges.Bár a PDA UI lehetne 3D-s, ez a megvalósítása egyre kevésbé tetszik a kütyünek , magának a mechanikának.
Jó képek ! Klassz itt-ott a bevilágítás és az árnyékolás vele egyetemben, meg az objektumok, tereptárgyak is szépek.
jimpo
Kivéve, ha más kártyád van...és nem szentírásnak veszed a képkockát. Lehet ezt a játékot elég szépen skálázni. Attól függetlenül, hogy milyen állapotban van és hogy mennyire gépigényes ez a mostani build. Ahogy Laraxior is írta. -
jimpo
senior tag
válasz
devid9614 #1167 üzenetére
Asztali konfigban GPU oldalról egy RX 7800 XT / RTX 4070 kell neki legalább. NATÍV 1080p felbontás Epic beállításon. Azaz mindenféle felskálázás nélkül.
A 3080 is oké, bár ott a minimum FPS jóval alacsonyabb, a kevesebb VRAM miatt még Natív 1080p Epic beállításon is.Ezt mobil, Laptop oldalról inkább a 4090 tudja nyújtani... Mert bizony az RTX 4090 Laptop chip jóval lassabb, mint az asztali GPU.
Plusz persze a CPU limit egy 9800X3D esetében is, de ott mobil oldalon nem tudom mi van....
Ja de SEMMI!
A 8GB videókártyát el is lehetjelenlegörökre felejteni. -
myckey
veterán
Mellékes sztoriból valóban nincs tömegével...az sem megoldás.
De ez a legjobb egyelőre, a cuccok eladása...A Glitch pedig biztos kikerül sztm, mert eléggé felkapták, addig meg nem vészes sztm ha használja az ember. Mod is akad egy raklap.
De majd kialakul ez is, lesz péz dögivel. -
X2N
őstag
válasz
BusinessGuy #1175 üzenetére
Ezt már az első 2 percben feltűnt nekem is amikor a virágos mezőn kezdtünk és rendesen pakolta ki előttem a virágokat, a semmiből tűntek elő...
Ezzel elvileg lehet javítani rajta.
-
Peace
nagyúr
2 artifactot adtam el eddig, a harmadikat megtartottam, mert csökkenti a lövedékek okozta sebzést. Nem szeretek glitcheket kihasználni. Meg valószínű ez javulni fog majd és a 4. vagy 5. zónában már csak nevetni fogok a javítás árán. De ha bárki tud jobb pénz szerzést, mint a fegyver eladás, akkor ne tartsa magában.
-
BusinessGuy
őstag
Az a baj hogy az első település tornyába legfelülre mászva elhiteti veled a játék milyen hihetetlen látótáv van és a településen mászkálókat mind látod kicsibe a legtávolabbi pontokon is....Csakhogy amint elhagyod a települést jön a valóság, kb 50 méter a látótáv ami az npc-ket illeti utána eltünnek (nézd a településen álló embereket és hátrálj ki a településről)... Így a csipa mint olyan szinte alkalmatlan bármire...
Az a kérdés vajon ha be is izzítják az AI életet megnövelik-e a látótávot viszont ha rengeteg élőlényt fogsz emiatt messziröl látni az amúgy is szar optimalizáció mennyit fog romlani....
Megkockáztatom hogy a 4090 is hasalni fog komolyabb npc látótávval...A LOD is elég alacsony konkrétan 20-30 méterekre popupolnak a textúrák jobb minőségűre sokszor... -
Dr V
őstag
válasz
ericdrawen74 #1162 üzenetére
Nálam is a ramot eszik ezerrel. 24gb vramból 10nalatt elvan, pedig nagy a felbontás.
-
Lac-coo
őstag
1 millió példány elkelt !
Örülök neki, én már csak azért is támoagtam őket, mert tudjuk min megy keresztük Ukrajna !Aki meg nyíg az így járt !
Nekem hatalmas élmény még a bugokkal/gagyiságokkal együtt is !
-
nubreed
veterán
válasz
Plazmacucci #1168 üzenetére
-
jimpo
senior tag
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, GPU Benchmark Hardware Unboxed
-
Chalez
őstag
Egész jó lett ez a Stalker 2. Tele bugokkal, de nagyon hangulatos.
Néhány kép: -
-
devid9614
újonc
Sziasztok
Van nekem egy ilyen kis laptopom az lenne a kérdésem hogy milyen video kártya kellene bele ahoz hogy minimum egy 60-70 fps-el menjen a game?
A 32gb ram már tervbe van. -
CJ4567
nagyúr
-
nubreed
veterán
A textúra villódzásra bizonyos helyeken van megoldás/work araound? Nagyon idegesítő...
-
CptAdamica
veterán
-
X2N
őstag
válasz
cyberkind #1159 üzenetére
Eleve baj hogy a korai UE5.1-el kezdték el a fejlesztést, rengeteg javított közben az EPIC az engine-en, ugyan használnak kódokat az újabb verziókból de ez így biztos nem lesz egy sétagalopp a hibajavítás sem. Amit sajnálok hogy nincs hardveres raytracing, illetve a növényzet, főleg a fák nem lettek nanite-os hi-poly geometriávál megcsinálva(ez is szerintem engine limitáció ami azóta javítva lett). Azt viszont alá kell írni a játéknak hogy még natív 4K!! felbontáson is csak 10GB-ot használ a játék Vram-ból úgy hogy mindenen baromi részletes textúrák vannak, és a LOD is nagyon részletes, tényleg csak a 100-150m-re látni néha hogy pakolgatja ki az újabb modelleket.
-
pandras83
őstag
Eddig ennyi moddal megyek, de folyamatosan nő a számuk...Mondjuk a Hypercube no radiation max thermal és bleedig protectionnel enyhén szólva overkill, azt cserélni fogom a light verzióra. -
myckey
veterán
válasz
ericdrawen74 #1146 üzenetére
Étvágya, az van...virágnyelven. De öröm az ürömben, hogy skálázható, széles a tárház. Ez jó. Remelem jobb is lesz.
rup1u5
Ezt a penzkereseti hibát biztos javitjak, de most ki lehet hasznalni.
-
sheep
addikt
válasz
pandras83 #1150 üzenetére
Én nem is tartottam meg az SVD-t, egyrészt a kevés lőszer miatt (bár nálam volt vagy 30 gyűjtögetésből), másrészt sztem nincs értelme a snipernek, legalábbis a játék jelenlegi állapotában. Egyik STALKER-ben sem használtam, egyszerűen nincs olyan helyzet amikor jól jön. Mutók ellen nem jó, esetleg emberek ellen de ők meg vagy csalnak vagy mással is megoldod. A távcsöves AK bőven elég most mindenre főleg módosítva.
-
pandras83
őstag
Hát pont ez lenne a lényeg, hogy ne baktassak és spoilerezzek le magamnak mindent pár skúlóért. Gondolom szándékosan rakták a nagyobb kalibereket a late-game területekre...fcuk. De azért megköszönöm, ha megnézed, legalább tudom, hogy majd egyszer lesz hozzá valami valahol...
-
pandras83
őstag
Tudja valaki hol lehet venni Garbage-ban vagy esetleg Lesser Zone-ban (visszamegyek, vissza én ha kell) 7.62x54-es lőszert az SVD-be? Early game óta velem van és nagy nehezen sikerült megjavíttatni de a vele talált 13 töltény túl kevés ahhoz, hogy cipeljem magát a fegyvert érte. Voltam Rostokban is, de ott is ugyanaz az alap lőszertípus kínálat van, mint a Lesser Zone-ban bárhol. Ugyanitt 5.56-os is kellene, azt sem kapni sehol :-(
-
X2N
őstag
válasz
ericdrawen74 #1146 üzenetére
Ezt a közel 30GB ram használatot hogy sikerült összehozni? Amennyire én tudom a játék ~20GB memóriát használ.
Intel proci tényleg 280W-ot kajál?
-
myckey
veterán
Tuti fájó számodra a Photomode hiánya...Te szeretsz in game képeket készíteni.
De én is hiányolom...Radeo software én is próbálom mókolni a megjelenést. Élesites és kontraszt , szinek, sötét / világos etc...hangolásával. Starfieldben is sokat dobott rajta.
Illetve Radeo Softw -ből egyéb eljárást is rápróbálok, ha már jött új.Igazából hiába a VGA...nekem a CPU eléggé elfolytja a dolgokat, a 16gb ram hagyján is..ebből 13 körül kér be in game, radeon overlay alapján(i56600k).
-
myckey
veterán
X2N
Itt 5-6 perc a C.Shader töltés...( gépfejlesztés előtt, egy i56600k és 16gb ram, még jó is)
ALT+F4 -et hanyagoljátok közben, mert nekem dobott egy Crasht...tálca lerakással nem volt baj. A halál utáni kezelőfelület eltűnés után a legnagyobb hiba, eddig. FSP drop durvaságot leszámitva...helyenként.Rony949
Ez a lámpás dolog már máshol is előkerült a neten. Az az érdekes, hogy ez a karakternél van így asszem, ha NPC világit, akkor ott lesz árnyék a Lfénytől(maybe). De ez a Dynamic Shadow/Shadow Casting on Flaslight, eléggé vissza az időbe most, illúzióromboló, jah. DE orvosolható, akár modderek akár fejlesztők által, ha minden igaz, egyszerű. Pláne hogy egyéb UEgame ami mostanság jött, ezzel jól elvan...Összességében tetszik a fény/árnyék hatás. A karakterem mozgásanimálást így figyeltem meg a lemenő nap sugarai által...Tök jól láttam a mászást, szaladást, ugrást etc...
De ha már...akad, akinél a komplett árnyék elvész a játékból, ez is hiba.Mutattam már hivatalos állásfoglalásokat is, szóval ez a Spawn és A-Life 2.0, ami a világ mozgatórugója lenne...ez tuti nem amrad igy, mert most olyan a game, mint egy herált kappan !
Peace
Zóna dolgok eladása ? Artifacts...hogy pontosak legyünk. Azokat nem próbáltam még.
De ott ez a "hiba" is, amit mutattam a lőszer kapcsán...javitas előtt, lehet élni vele. -
KD6-3.7
őstag
Nálam Series S-en mikor átmentem a szeméttelepre és volt az a nagy csetepaté, szabaditsak ki X embert egy nagy épûletből na ott volt egy pont ahol szerintem megtelt a memória vagy túlmelegedett a cucc, elkezdett durván akadozni, belassult, megállt a kép aztán valahogy összeszedte magát. Már azon voltam, hogy újraindítom.
Jöjjenek a patchek minél hamarabb!!! -
Dr V
őstag
Van arra megoldás, h az ultrawide az valódi legyen, ne pedig levágja a 16:9 alját és tetejét? Nagyon zavaró.
-
jimpo
senior tag
-
Peace
nagyúr
Mellékes feladat alig van és kevés pénzt ad. A legjobban a sárga vagy alig sérült fegyverek eladása hoz a konyhára. De azokat visszajuttatni árushoz pokol......Most második területet kezdtem nemrég és van 52k pénzem, de egy-egy nagyobb csata az 10-13k javítási költség. Pedig én aztán tényleg igyekszek minden tűzharcot elkerülni. De van amikor csak a semmiből özönlenek. Lehet ilyen helyzetekből is el fogok inkább futni. Ez akkor neccesebb, ha mondjuk egy nagy épületen belül kell keresgélni a küldetést és közben minden irányból lőnek.....
-
sheep
addikt
válasz
Rony949 #1137 üzenetére
Szép hosszú poszt
Hasonlók a tapasztalataim nekem is, de madj jó lesz ez.
A távcső amúgy sztem nem probléma, kb az első fél órában szerzhetsz egy fegyvert amin van, és a beállításokban is meg lehet adni hogy a célkereszt zöldre váltson ha barát. A régi stalkerben is csak így tudtam eldönteni, itt sem egyszerűbb, főleg ezzel az ai-val akik a pálya végéről észrevesznek. -
Rony949
őstag
válasz
Rony949 #1137 üzenetére
Na jól van srácok, ennyi Bloodsucker-rel még életemben nem találkoztam az egész trilógia során ÖSSZESEN.
Több Bloodsucker-rel futok össze mint Blind dog-gal, ez mi?
Az előbb pedig konkrétan lespawnolt mellém egy csapat bandita. 5 perccel később pedig egy csapat katona. Hát öcsém...
Súlyosan kezdeniük kell valamit az A-Life-al, mert ez a spawnolgatás konkrétan hazavágja a játékélményt. Remélem GSC-nél most ez a főprio.
szerk.: Redditen most olvasom, hogy nincsen éjjellátó sem, ami szintén probléma. Az eredeti játékokban merőben megkönnyítette a sötétben történő tűzharcokat. Az elemlámpa pedig ami ebben van, nem ér semmit. 5 méterig világít, oda is csak full halványan.
-
Rony949
őstag
Nem akarom az egekig magasztalni a programot, mert természetesen messze nem egy tökéletes játékról beszélünk (és nem is a bugokra gondolok most), de egyelőre a régimódi STALKER hangulat nekem átjön.
Ugyanazt csinálhatjuk itt is, amit az előző részekben tehettünk: Beszélgetsz egy kicsit az NPC-kkel, felveszed a küldiket, elvégzed a küldiket, lootolgatsz, visszamész a bázisra, eladod a loot-ot és leadod a küldit. Ha pedig artifact-et keresnél magadnak, akkor elmész egy nagyobb anomáliához és megszerzed ott, ha a ruházatod és a csavar dobó képességed megengedi ezt.
Ami nagyon tetszik, az egyértelműen az atmoszféra. Csillagos ötös. A karakter modellek nem erősek az igaz, de a pálya, a sűrű növényzettel, a különböző épületekkel és településekkel nagyon szépek és hangulatosak. A hangulathoz nagyban hozzájárulnak a hangok is, a háttérzaj nagyon gazdag, ha becsukod a szemed, akkor kisebb túlzással elhiszed, hogy a Zónában vagy. Az pedig nagy "szemétség" volt a fejlesztőktől, hogy a háttérhangokba becsempésztek kamu lépés, hörgés hangokat, hogy a játékos konstans paranoiában barangolja az erdőket.
Egyelőre tetszenek a fegyverek is, a gunplay elég fun számomra. Jó érzés lőni. Az viszont már annyira nem tetszik, hogy Veteránon ekkora bulletsponge-dzsá válnak a mutánsok. Személyes véleményem szerint egy Bloodsucker-nél még oké, mert annak tényleg egy olyan mutánsnak kell lennie, amitől félnek, rettegnek a játékosok. De az, hogy még egy szaros Flesh-be is bele kell lőni egy egész SMG tárat, ahhoz hogy kifeküdjön, az már túlzás. És ha már Bloodsucker, nem tudom a GSC mit szívott, hogy már kapásból a kezdő területen (Lesser Zone) találkozhatunk számos Bloodsucker-rel. Veteránon rohadt nehéz őket megölni és őszintén szólva, a negyedik találkozásnál nagyon elkezdett bosszantani. Most komolyan, a STALKER világ egyik legveszélyesebb mutánsát muszáj 20 alkalommal is a játékosra engedni, ráadásul a kezdő területen? Már rendesen félek a későbbi területektől, ott mik lesznek, egy csapat Chimera?
A jelenlegi legfájóbb dolog, amitől a fél subreddit is zeng, az az A-Life hiánya (vagy bugossága). Annak ellenére, hogy hébe-hóba lehet találkozni egy csapat stalkerrel vagy banditával akik A-ból B-be kalandoznak, többnyire full halottnak érződik az egész világ, ami azért az előző játékoknál nem volt jellemző. Jóü, a régi részekben elég alap dolgokat csináltak, de a játék akkor is eladta azt az érzetet, hogy az NPC-k külön életet élnek a saját játékunkban, ezáltal a játékos nem érezte magát egyedül. Nos, én ebben a játékban sajnos egyedül érzem magam. A legtöbb NPC akivel találkozom, olyan mintha mögém bespawnolna, ugyanis hiába nézelődök az utazásaim alatt, soha senkit nem szoktam látni. Aztán előveszem a PDA-mat, hogy megnézzek valamit, erre már hallom is hogy az egyik NPC beszél, én meg mondom te hogy kerültél ide, honnan jöttél? Szóval igen, az A-Life csalódás, de állítólag a GSC rajta van az ügyön, meglátjuk később lesz-e belőle valami.
Apró dolgok, amik engem zavarnak:
- A tábortűz és az elemlámpa nem vet árnyékot se a tárgyakra, se az NPC-kre (grafikailag elég illúzióromboló, plusz az eredeti játékot a csodás fény/árnyék hatás tette nagyon széppé, hangulatossá)
- Egy retkes távcsőnek nagyon tudnék örülni, ugyanis sokszor egyszerűen nem látni hogy a távolban lévő NPC most bandita vagy csak stalker
- Egy picivel több lőszert is dobhatna a hulla. Az, hogy sokszor elpazarlok majdnem egész tárat egy NPC-re, aztán a hullája ad nekem 5 szaros lőszert, az elég unfair. Ha csak 10%-kal megnövelnék a mennyiséget, már az is valami lenne.
- Az éhezés TÚL sokszor jön elő. Hiába eszek bőségesen, eltelik olyan 5-6 perc és a bal alsó sarokban újfent előbukkan az éhezési ikon.
-
X2N
őstag
válasz
CptAdamica #1135 üzenetére
Ezt még így kifejezetten nem figyeltem, a zöldest látni időnként(kicsit falloutos) annak nem érzékeltem hatását, meg kitöréskor a vörösest. Előző részekben modokkal volt toxic/psi emission.
Rengeteg mindent meg kellene a készítőknek csinálni hogy olyan legyen amilyennek én szeretném látni, már a fegyvertávcső se úgy működik ahogy kellene, az egész képet nagyítja, nem csak a távcsövön belüli képet...
-
X2N
őstag
Kicsit olyan ez mint amikor nem tudják eldönteni hogy akkor most zöldes/kékes/sárgás filtert tegyenek a képre...BF3-nál anno kékes filter volt, mindenkinek kifolyt a szeme annyira zavaró volt egy idő után, csináltak modot amivel leszedték a filtert, erre EA nekiállt szarakodni és bannoltatták a modosokat mert hogy unfair előny ha egyáltalán látsz színeket a játékban....
aztán kiadták a BF4-et color filter nélkül
CP2077-ben meg egy közepesen erős zöld filtert toltak a képre, itt Stalker 2-nél ha nincs semmi effekt és jó az időjárás is, kicsit sárgás a kép, de szerencsére ez még nem annyira zavaró, nem vitték túlzásba. -
X2N
őstag
Furcsa hogy ennyire változtatja a color gradet a játék...kicsit túlzás ez már ahogy a sugárzásnál is hogy elkezd pontszerűen villódzani a kép széle. Éjellátóval/hőkamerával oké lenne...de szabad szemmel...
Lehet csak én toltam túl sok Anomaly/Gamma-t de jó lett volna ha van külön zseblámpa/sugárzásmérő és kell is használni, és ezeket később lehetne upgradelni fejlámpára, még jobbra stb. Meg azért elemet is lehetne cserélni benne...jó tudom...kicsit hardcore lenne átlagnak.mvkly-Akkor tényleg nem tudom miért olyan nagy cucc a dolog
-
M.T.
senior tag
Skacok nyugtassatok meg a compiling shaderst csak 1x kell végig csinálni ( várni) és nem minden indításkor .
-
myckey
veterán
STALKER 2 - Unlimited Money Glitch (Easy Guide)
Zóna " bigyók" nem adnak sokat ? Mellékes feladatok ?
sixpak
Az itt se, lekopogom... -
A Steam 7,5 óra játék után még csak egy kártyát dobott, lehet ez is bugos?
Amúgy nekem 0 crash eddig.
A legkomolyabb bug, egy textúra flashing volt, egy teljes épület villogott.... -
Peace
nagyúr
Remélem lesz a fegyverek eladásánál egyszerűbb mód pénzszerzésre, mert pusztulat leterhelve kilómétereket gyalogolni. Megint kiirtottam egy gyárcsarnoknyi embert, mert folyamatosan csak jöttek és jöttek. Egy halomnyi fegyvert behajítottam egy konténerbe, hogy megtaláljam őket, mikor visszamegyek. 13k-ba került a cuccaim javítása, annyira leamortizált a tűzharc. Aztán visszarohantam a konténerhez és csigatempóban visszasétáltam eladni őket. 23k-t kaptam értük. De nem lesz ez így jó, mert ezzel a fegyókkal sétálás viszi el a játékidő felét.
-
nubreed
veterán
Lehet, hogy már volt ez a kérdés bocsi, de tegnap nem tudtam benézni a topicba és majdnem 300+ új hsz-t nem olvasok most végig. Szóval az intro logókat/videokat valahogy ki lehet kapcsolni? (modot még nem találtam erre).
Más: másnál is elfelejti a játék a invert vertical y axis beállítást minden kilépésnél? hiába állítom ezt be a Controls menüben, minden egyes új játék indításra elfelejti.
A villodzó textúrákra van megoldás? Vagy várni kell a patchre és az majd remélhetőleg megoldja?
-
az ammo brutál drágának tűnik nekem. meg a fegyverek páncélok javítása is
-
JSaN
addikt
Szerintem a hangok nagyon rendben vannak, en a zenet kikapcsoltam valamint a harci zenet is. csak zavar. Ezek nelkul sokkal jobban kijon a zona hangvilaga, tavoli lovoldozesek, morgasok a bokorban, kattogo sugarzas, idojaras efektek, a harc is sokkal taktikusabb tiszta hangal.
-
myckey
veterán
Most hogy mondjátok...
Nem ekkora horderejű, de nekem tetszik a detektor, a sugárzás és az egyéb anomáliák körüli környezet éstbetcetera...a képernyőből és a hangszóróból jövő tartalom is.
Sokat dob az egészen, pedig még ez az eleje.Ez a villám is mekkora már, amit mutattam...
- -Lightning almost zapped me twice and because of that i almost shit myself... twice.
- -Bro... This can happen? I remember coming out the Bar of the first village and lightning hit the telephone pole opposite of the door. It shit the scare out of my ass, fast and clean. I didn't know those things can hit you.... FUCK!Kész vannak
JSaN
Én kedvelem a háttérmuzsikát...de a harc alattit lehet offolom. Ez jó ötlet. -
CJ4567
nagyúr
Az alapjátékban messze nem úgy nézett ki a kitörés, mint amit később az Atmosfear 3-al elértek.
Szerintem nincs gond a Stalker 2 kitöréseivel se, a földrengés az tényleg hiányzik, viszont a távolban a tornádó nem néz ki rosszul -
válasz
Plazmacucci #1106 üzenetére
Async compute miatt, elvileg ki kellett volna kapcsolni a gtx-eknél. Be lehet lőni a régi kártyákat csak tesztelőknek nem célja hogy optimalizálják a játékot.
Intelre meg nem is optimalizálták a motort, nem lepődök meg rajta. Kiadás után csoda hogy egyáltalán megy valamin. dx11 kapcsoló sincs (pontosabban crashel) és ahogy nézem csak konfigban kapcsolhatóak ki bizonyos dolgok.
Ki kell forrnia, új nekik ez a motor. Nekem amúgy bejött az xray is minden nyűgjével együtt. Mondhatni forradalmi volt, emlékszem rá hogy 2003-ban az afáva geforce4 ti-vel játszottam. Jó persze az kiadáskor is crashelt és csoda volt hogy fut.Ja nálam nem a kártyával van a gond, egyik inteles iris/uhd GPU-n sem fut. [link]
Simán kihagyták a támogatást pedig kikapcsolt effektekkel lowon kellett volna futnia. -
X2N
őstag
Az Atmosfear 3 is hasonló jó volt.
-
myckey
veterán
Aztán az ember kap egy ilyet, a mászkálás közben...a zóna nem járult hozzá a pályabejáráshoz.
Ez sztm elég anomália, de még Tarkovszkij is megirigyelné...
Klassz a bevilágítás is, meg sztm be is carna az ember, ha a semmiből telibekapja, a síri csöndben.X2N
Bement a házba, az úgy nem is ér, meg nem is az igazi a prezentáció.KD6-3.7
1109hsz.Ez sztm változó, meg biztos is....az hogy valaki járkál össze-vissza, és mit lát hall tapasztal, az biztos hogy nem egyezik a másik ember véleményével, egy ilyen felépítésű játékban. Elég sok a változó tényező, ahogy írod is...és még az időjárás is.
Az is tuti, hogy eléggé dadog amit a fejlesztők megálmodtak, meg lehet ott sincs a játékban...De ha lehet hinni nekik, akkor lesz ennek még folytatása. Jó értelemben. Addig meg élvezzük a degenerált zónát. -
X2N
őstag
COP Kitörés vs. Stalker 2...
-
válasz
MasterDeeJay #1092 üzenetére
Sosem gondoltam volna, hogy egy 3060 nagyobbat megy mint a 1080ti.
-
sheep
addikt
Van egy nagyon idegesítő bugom, a képernyő baj alján ESC gomb látszódik és középen egy kis lakat ahol az interakció ikonja szokott megjelenni (pl talk). Emellett a hud eltűnt.
Ha megnyitom-elrakom a pda-t akkor okés pár mp-ig de utána megint visszaáll a lakatra és no hud. Találkozott vki ilyennel? Próbáltam má mindenfélét de nem tudom visszaállítani. Így elég nehéz játszani. -
myckey
veterán
Hát,
nem mész be a Red Forestbeakkora ez a car map, hát keress már valamit, ahová be lehet menni...na !
Jah !
Aki kezdi a gamet...
HA a prológus vége felé, elteszitek a cuccokat a széfbe ( ami a házikóban van az átvezető video előtt ) ...szóval HA élelmesek vagytok és berámoljátok.
Akkor nem kell letolt gatyával kezdeni a prolog után...csavarokkal a kézben, mer ugye vissza fogtok szompojogni a cuccokért. Ügyesen . Legalább is ezt láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Kikristályosodik a Razr 60
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Linux Mint
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Path of Exile (ARPG)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest