- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
A Collectors Edition mindenhol elfogyott? Megvette a sok scalper kutya, 500 alatt alig van ebayen
400at még adnék is erte, jol meg van pakolva minden jóval
-
Laraxior
titán
válasz
B.Á.L.!.N.T #988 üzenetére
Az már azert jobb single playerben
-
Cseri0058
őstag
válasz
ericdrawen74 #989 üzenetére
Ma vagy holnap felkerül.
-
ericdrawen74
senior tag
Üdv!
A gépi "magyarításról" van valami hír? -
Peace
nagyúr
Az egy kenyér?! Miafasz?!
-
Peace
nagyúr
Nem tudom leadni a küldetést, mert egy npc megállt az ajtóban és nem takarodik el.
Már aludtam is, bebetonozta magát. Jó kis alpha stage!
-
jimpo
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #983 üzenetére
Nagyjából olyan erős vasam van mint neked, csak full AMD + az X3D "ereje". Igaz csak egy 5800X3D személyében.
Én a natív 1080p felbontást nézem meg EPIC vagy High beállítással első körben. Egyenlőre No limit, aztán majd kiderül mit mutat.Eddig még nem indítottam rá, mondom elolvasom itt a hsz.-okat. De már meg iszok egy kv-t előtte...
-
Laraxior
titán
válasz
B.Á.L.!.N.T #982 üzenetére
Jó baszki, de ki akar 60FPSel játszani?
meg ha dolgozik a freesync akkor sem túl acélos, főleg, hogy böszme hardver van alápakolva.
De ideiglenes megoldasnak jo lehet -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Srácok! Azthiszem rájöttem,hogy hogyan lehet kivédeni ezeket a random kifagyásokat. Bizonyos küldik,épületekbe való belépés,stash-ek megközelítése ...
a frame limitert 60-ra kell állítani.Elmentem ua. azokra a helyekre ,ahol eddig kilépett és most teljesen ok minden
-
jimpo
senior tag
válasz
M@trixfan #972 üzenetére
Ez ügyes! Még érdemes szerintem a Foundry javaslatát is megfogadni és beállítani egy 60-as framerate cap-et a brutális cpu limit miatt 4090 mellett is.
DLSS miatt kell is, mert bizony a felbontás amin a renderelés történik alacsonyabb... A CPU meg nem lesz erősebb tőle.#980 Laraxior
Kivéve,
ha nem érdekel milyen most! No refund és reménykedsz a szebb jövőben.Akárcsak a CP2077 esetében. Ha már sokszor jött példaként...
#982 B.Á.L.!.N.T
a frame limitert 60-ra kell állítani.
Rendben beállítom 90-reDe te amúgy natív felbontáson játszol
-
Laraxior
titán
Csak megjegyzem, hogy mindenki elott ott a kiprobalas lehetosege. Nem jatszanak senki penzevel. Nekem masfel ora jatek utan kiderult, hogy van itt még hiba bőven. 2 órába vígan belefért a kipróbálas lejetősége.
Kivéve, ha dobozzal veszed, ott nem tudom, hogy műkodik, valoszinuleg sehogy. -
Lendova
őstag
válasz
Plazmacucci #977 üzenetére
Most már sok éve trend, hogy megjelenéskor nincs kész egy játék és gyakran mellé teli van rossz dizájn döntésekkel. Nagyon igaz, hogy az ember a pénztárcájával szavaz.
-
myckey
veterán
válasz
maximilian4 #970 üzenetére
Ez jópofa ! Fájhatott .
M@trixfan
Framer. cap. az is jó lehet...sheep
-
-
pandras83
őstag
válasz
BusinessGuy #968 üzenetére
Ugyanezt a hisztit művelted a CP2077 megjelenésekor is a topikjában? Ja várj az a megjelenése napja óta hibátlan, egy patch sem jött hozzá, nem kellett. Ja de! 3 évnyi folyamatos munka kellett ahhoz, hogy te itt a Stalker topikban rá hivatkozhass, hogy az köröket ver mindenre látványban. És ott is egyszerű az AI, mint egy faék. Abszolút no offense, de önmagában a tény hogy csúcshardverrel játhatsz, még nem tesz szakértővé.
-
VoltanIgor
aktív tag
Gamepasson elkezdtem - i713700k, 4080, 32 ddr5, 1440p
Minden beállítás maxon, kivéve blur, dof, ahogy szeretem. DLSS Quality, és Nvidia kontrollerben beállítottam a frame-et 72-re (144 hz-es a monitor, azt olvastam többször, hogy így az igazi, ha korlátozod, de igazából mindegy) frame gen nélkül is tartja eddig, de betettem azt is, mert nincs érezhető lag, és artifactok, meg furaság sincs a képen.Én nem vagyok nagy fps mániákus, sokkal többet is menne a játék, de nem szeretem nagyon izzasztani, pörgetni a gépet. A lényeg, hogy eddig full részletességgel röccenésmentesen hozza, amit kértem tőle. Még városba nem mentem, de tekintve, hogy frame gen nélkül is ezt hozza, nem tartok tőle nagyon. Stabil, és egyébként egészen szép. Ezekkel a beállításokkal gyakorlatilag vakáción van a CPU és a GPU is.
Értem az esetleges kérdéseket, hogy mi a fenének korlátozom a masinát, viszont azt tudom mondani, hogy eddig semmi anomáliát (hehe) nem láttam ezekkel a tweakekkel.
-
sheep
addikt
Most néztem hogy egy régebbi dlss-t használ a játék, swapperrel kicseréltem a legújabbra (3.8.10) és stabilabb kicsit az fps. Nem egetverő különbség de azért jól jön.
-
maximilian4
addikt
Még hogy szar a fizika. Mikor leülsz a viharban a legmagasabb pontra kicsit gitározni. Még jó h belédcsap a villám. Most akkor ez elektromos gitár?
-
BusinessGuy
őstag
válasz
M@trixfan #964 üzenetére
Szivvel lélekkel ilyen AI-val nem adnak ki játékot.... Idejét nem tudom mikor találkoztam olyan idióta AI-val ami elé oda állva egyx méterrel hátat forditva elrohan hogy messzebbről lőjjön vagy hozzámvágjon egy gránátot...Itt sajnos nem egyszer fordult elő harcok alatt. Félkész az AI mert vannak jó pillanatai is de sajnos többségében meghülyül.
Lehet ezt csürni csavarni attól hogy azt art jó sajnos a grafika és a gépigény nincs pariban nagyon nincs, és a látványban is olyan hézagok vannak -például fény effektek - amik már 10-15 éve is cikisek lettek volna - például az hogy egy szaros tüz mellett álló csoport nem vet árnyékot. Ezt volt ahol ki is emelték hogy erre még az első rész is képes volt.
Arról nem is beszélve hogy amit az alap Stalkerban gyülöltem azt mai napig úgy fest nem sikerült elfelejteni: azt hogy ne spawnoljon már le tőlem 20 méterre ellenfél csak úgy a hátam mögé. Állandóan betolja a játék....Nézelődök sehol senki megyek 2 lépést és hátam mögül ordibálás és már lőnek is....
A lopakodás is halott, ha egy bázisnál az ellenfélnek szövege van feléd mondjuk figyelmeztet hogy ne menj be és ha nem mész el lő, akkor ez úgy is meg fog történni ha te hátul beosonsz a keritésen át egy lyukon senki még csak nem is lát, de hirtelen hallod hogy mondja az ellenfél a szöveget és már jönnek is rád....
Attól nem lesz egy játék szivvel lélekkel készült mert jó az ART és a dizájn, ez kismillió játékra elmondható igy igen a Starfield-re is sőt még az ubisoft játékok jó részére is na ők aztán fényévekre vannak attól hogy valamit szivvel lélekkel csináljanak....
Durván beta állapotú a játék számtalan megoldása, az optimalizáció pedig minden platformon harmatgyenge. Ezt a látványt igy hogy még RT sincs, interakció sem nagyon van, fizika is a béka ülepe alatt és még a realtime fényforrások is durván idejétmúltak, vigan kéne vinnie 4k-ban 144fps-el egy 4090-nek. Bugokba ugyan nemigen futottam de az AI az ide sorolható azzal amit néha müvel akárcsak ahogy csal észrevesz falakon keresztül is, ide sorolható a buta spawn rendszer is, és még sokminden más.
Szóval szivvel lélekkel ilyen állapotú terméket nem adsz ki a kezed közül. Kutya nem szólna ha nem lenne ennyi probléma de sajnos a játéknak az atmoszféráján kivül mindenben van bőven problémája. Kicsit olyan érzése van az embernek hogy a Stalker név (avagy az ukrán helyzet) miatt igen durva szemellenzővel mérik egyes teszterek és játékosok a cuccot pedig nem kéne. Az első rész is durván túl volt sztárolva és patchek halmaza valamint modderek munkája volt hogy egy tényleg jó cucc legyen belöle. Ahelyett hogy a nép itélkezett volna amiért bugos félkész játékot adtak ki az egekbe emelték, itt az eredménye. 17 évvel késöbb kiadják a 2. részt ugyan olyan pocsék állapotban.
Mindettől függetlenül ma is beleraktam 4 órát már közelitek a 10-hez. De naponta bujom a nexus-t mit alkotnak a modderek mert ennek a játéknak nem kevés okositás kell hogy valóban jó játék legyen.
Ez az arc pedig kiválóan összegyüjtötte mik a legnagyobb gondok a játékkal jelenleg. Ide kevés lesz 1-2 patch.... [link] -
myckey
veterán
Jaja, írtam is hogy medvedisznajaból nincs hiány
de klassz sztm. NPC kevesebb...(egyelőre)
Az anomáliák pedig jól is festenek, meg maga az a miliő ami ezzel a szennyezett térséggel jár, ez az elkorcsosult, mégis valamiért szép légkör. Mintha az ember egy másik bolygót fedezne fel.Ez a kütyü, detektor, jól fest
Maga a fény, ahogy bevilágítja a kis szerkezetet, működés közben. ( kicsit DeadSpace feeling, ami a jelzőket, ledeket, fényforrásokat illeti...meg maga a korom sötét )
-
KD6-3.7
őstag
Ja igen, jó sok mutáns van, de haladtunk előre az időben, tõbb alakulhatott ki. Patkányok nagyon jók!
Nekem ez tetszik, hogy több az anomália! Nem lehet csak úgy belerohanni a nagyvilágaba. Félek is, hogy mikor csavar van a kezembe nehogy elő keljen rántani a fegyót, szerintem ez hozzátesz a hangulathoz. Sztoriból gondolom, hogy az miatt tettek bele többet.
Én eddig csak lőszert vettem a boltban. -
Carasc0
őstag
Konklúzió olvasata alapján, nagyon ráér nekem ez a játék még.
Én kitartok mellette, hogy a beharangozott reklámképek nagyon overeffekteltek voltak (ergo pofánkba hazudtak a játék kinézetét illetően [mondjuk ez a mentalitás ismerős a Chernobyl katasztrófája után folytatott hírek kapcsán]), a valóság pedig az, hogy a grafikát sztem 2-3 éve nem fejlesztették már. Még talán arra is tennék némi zsetont, hogy a játék a 130Gb-os patch előtti változatban már 2-3 éve kész volt. A megjelenésig fennálló időben pedig a patch-en dolgoztak, mert ha anélkül adták volna ki, akkor a kutya se vette volna meg.
Sztem nyilvánvaló, hogy ez egy béta game. Az én elveim szerint ez trehány hozzáállást jelent. Szerintem valami más állhat a háttérben, hogy inkább kiadták és a játékosoktól várják a hibalistát. És persze kell némi bevétel...
Jó tudom a háború..... Ez rendben van, de akkor sem kellett kamu marketinget folytatni!
Valaki írta, hogy titkon mindenki sejtette, hogy bughalmaz lesz. Nem.... nagyon nem! Mert volt egy sikersorozata ennek a műalkotásnak. 15 évig ismert volt minden user által közzétett bug stb.... És ennek ellenére sok gyerekbetegséget meghagytak. Trehányság!! Nem lehet mellébeszélni.
-
M@trixfan
addikt
Látod, ez is ilyen tipikus “blanket statement”. Az RDR2 gyönyörű és van igazság abban amit mondasz, de akkor sem UE5. Se Nanite, se Lumen, ha jól tudom RT sincs. Teljesen eltérő az eszköztár és az engine specifikációja. Üzleti szempontból pedig egyenesen agyrém összevetni egy Rockstar költségvetést, ahol házon belüli komplett franchise-ok vannak, ilyen “kis hozamú indie” játékokkal mint az RDR és a GTA. Persze, teljesen jogos vásárlói szemmel a kritika, csak itt az mindenképp látszik mennyire szívvel-lélekkel készült a játék. Nekem ez 100x többet jelent mint pl. egy Starfield.
-
myckey
veterán
Nem szeretem ha recés, de 27" 2k azért elvagyok vele...körömreszelő nélkül.
Most az Upscalet bekapcsoltam. FSR és Nativ. AA. FrameG: OFF
Élesítés OFF, meg az AA és MotBlur.Várom hogy mit tudnak még kiokoskodni ebből később, a setup -ból.
fejesg2
Jó, de ott akad vasad, eléggé szép darab... -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
TPU Bench
[link] -
M@trixfan
addikt
válasz
BusinessGuy #908 üzenetére
“Ezt azzal igazolgatni hogy de XY négyzetkilóméter és micsoda kidolgozottság mert benne van kidolgozva pár valós épület nettó marhaság”
Itt azért eléggé “nomen est omen” a nicknevedNaná, hogy van egy memória target amiben el kell férni és fejlesztés szempontból baromira ez számít. Az önmagában elég szép teljesítmény ha a 8x8, azaz 64 km2 megvan egyedi épületekkel, stb…. Ez nem No Man’s Sky szintű generált pálya. Ezt így folyamatában stream-élni nagyon is nagy mérnöki munka.
Nekem az aggasztó inkább, hogy valamilyen saját forkot használnak az UE 5-ből és így nem biztos, hogy könnyen frissithető a motor alatta. Lehet egy 5.4 alatt már pl. simán lehetne Nanite a növényzet is és akkor nem lenne pop-in. Most csak mondtam valamit, éppen itt tartok a Foundry videóban.Én a következő Otherside videót várom Phelan-tól (Grőb Attila). Lehet lesz külön videó szentelve a játéknak, de biztos vagyok benne említeni fogják. Ő szokta boncolgatni, hogy mennyivel nehezebb UE-ből kihozni a maximumot, mint Unity-ből.
-
X2N
őstag
Mondjuk én ezt csak a monitor miatt csinálom, 24" 4K kijelző, azon szépen néz ki, ennél alacsonyabb PPI-re kell sajnos az AA ha nem a recéket akarja nézni az ember...
24.3GB memória használat van játék alatt Afterburner szerint, (amibe benne van értelemszerűen a win memóriahasználat is, annyi hogy nekem optimizált Win10-van, nem sok ramot használ gyárilag, és a háttérben futó processek száma is ilyen 80 körül van, egy átlag win10-win11 ennél rosszabb lesz, ami be van lakva és fut még a háttérben is valami) -
myckey
veterán
Itt elmegy 32 alatt is...megyeget.16 azt kész.
Egyébként offoltam az AA-t ( 2K-n ki szoktam kapcsolni ), levettem a Mot.Blurt és próbálkozom Nativ. Jah, meg az élesítést is, ahogy írtad is.FPS az elég gáz, de figyelgetem amd kártya miatt az egyéb eljárásokat is...
Később bajos lesz, tuti. De hátha alakítják addig a dolgokat.
maximilian4
Szebben nem is csinálhattad volna -
-
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985 #948 üzenetére
Nálam 5-7GB körül ír task manager/RTSS a játékra, erőforráskezelőben pedig 13-16GB commit.
Nem zavar, azért van a gépben a 32GB, hogy végre valami kihasználja
Nem tudom, hogy 16GB-on hogy fér el, vagy lehet, hogy csak lefoglal annyit, amennyit kényelmesnek érez attól függően, hogy a gépben mennyi van.
-
rup1u5
nagyúr
Hasznos lútok a kezdéshez:
Don't Miss The Best Start in STALKER 2! -
X2N
őstag
Sidorovics ott lesz.
Nem túl sok kicsit a mutáns? Kicsit ez is a baj, rengeteg az aprítós küldi, hardon gyakran halok, ami nem baj, csak előzőekben még bőségesen volt lőszer
Itt meg számolom lassan a lövéseket(nincs HUD), eddig nem vettem 1x-se lőszert boltban...
Rengeteg anomálisa van mindenhol de ezektől félek a legkevésbé, szerintem ez nem az igazi, kár hogy ezek nem dinamikusan mozognak... -
Nálam is jelentkezett a vram bug, elfogyott a 16 giga, aztán iszonyatos szaggatás 4080-al...Érdekes mert ilyen 10gigát eszik, aztán egyszer csak 16.
#949maximilian4 Na ez egy jó ötlet, mert csomó lőszer kell beléjük.
-
maximilian4
addikt
Mikor a medvedisznóembereket becsapdázod egy anomáliával. Ide csaltam a rohadékokat. Lehet ezt lőszerhatékonyan is csinálni.
-
KD6-3.7
őstag
Én akárhányszor bóklászon 2 mission között valaki vagy valami rámtámad! Elhagyatott házikók között bloodsucker, valahol banditák, kutyák stb. lootolni meg kell, mert egy nagyobb õsszecsapás után le lehet gatyásodni rendesen! Lőszerrel takarékoskodni kell, de ez így volt az előzőekben is. Már mennem kell Cordonba (remélem Sidorovics ott lesz a pinyóban)
Volt 1-2 jó aprítós küldi eddig! Nekem nagyon bejön! Rettegve megyek ki a nyílt terepre, mert kitudja mi vár! Jött a blowout én még nem figyeltem a riadót, iszkolni kellett a faluba be, mindenki tódult befelé a kocsmába. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
Nemtom' szerintem a CP ezerszer jobban fut mint ez. Ott lazán 4K+DLSS+ray tracingeltem FG-vel. És szerintem nem is volt olyan opció amivel le kellett mennem mediumra. Ez meg gyengébb beállításokkal, RT nélkül is dadog. Cserébe olyan mintha csak átdobtak volna egy UE4 projektet UE5-be, aztán ami magától jött miatta az benne van, a többi meg jóvanazúgy'.
-
X2N
őstag
Megmondom őszintén én nem örülök hogy ilyen hosszú lett a játék és ilyen nagy a terület
Kicsit túlzásnak tartom ezt az irányt mostani játékoknál, egy idő után már értelmetlen grindelésnek tűnik a rengeteg rejtett dolog felderítése, meg pálya bejárása. Mintha valami Far Cry-al játszanák, de a zóna meg nem tűnik egyenlőre annyira veszélyesnek(Jó van sok anomália,meg pár mutáns, de npc-ket nem igazán láttam eddig a pályán fel-alá mászkálni, ahogy a COP-ban, eddig 1-2x támadtak meg nyílt téren(4 órám van még csak benne).
Nekem a COP méretű pályarészekkel sem volt bajom, több részre osztva ahogy a COP-ban volt bőven jó lenne ha ez esetleg azt jelentené hogy sokkal jobb gépigénye lenne a játéknak, jobban működne rajta az AI-life stb...bőven elég lett volna
Csak legyen agyonpolírozva és hibátlan...
Az se tetszik hogy kiveszi a kézből az irányítást az átvezetéseknél. Néha már vártam is a quicktime eventeket...
A fő sztoriról:
A fő sztorit egyenlőre nem tudom hova tenni, főhős mosókonyhájában megjelent egy artifact, erre bemegy a zónába hogy feltöltse és eladja hogy abból új lakást vegyen... -
válasz
proci985 #934 üzenetére
Natívban ha meglenne a fix 100fps nem lenne probléma, itt így sajnos marad a DLSS+FG, multik miatt szigorúság van, 0.1% legyen stabil 117fps oled panel 120hz miatt, fps-t, avg fps-t, 1%-ot nem nézem
(btw konzolon nem látom át hogy van stabil 60/120fps, senki nem nézi, többség ki sem iratja pc-n se)
Igen 4090 és egyre jobban bejön a gém, faca, tetszik -
proci985
MODERÁTOR
na szoval visszatertek a kitoresek, es az Oblivion Lost mod egyik bugja:
a stalkerek egy resze nem keres menedeket, szoval tele halottakkal a falu egy kitores utan -
ÁdiBá
veterán
válasz
maximilian4 #922 üzenetére
2560x1440 mind a ketten a tesommal.
-
myckey
veterán
Truly what we’ve waited almost 20 years for
Kegyetlen !
De a komment szekció se kutya .... -
myckey
veterán
válasz
BusinessGuy #927 üzenetére
Miért lenne baj ? Játékkal lehet foglalkozni, ha egymással meg egyebekkel, akkor kezdődnek a bajok, meg hát lehetne még sorolni...volt már rá példa itt is.
Ha valami szar az szar, meg ha nem tetszik az is okes, meg ennek az ellenkezője is sztm.
Csak összességében ne bomlassza az ember a hangulatot, gerjessze a feszkót. Inkább keressen másik gamet, van egy csomó jó játékEgyértelmű hogy van gond, és nem is pont olyan, amire számítottak. A gépigény meg érdekes...
De nekem rohadtul tetszik a MAP ! Klassz a PDA kütyü és a funkciói is jók. Eltalálták az atmoszférát, jó eddig az aláfestő zene is ! Tetszik nagyon a menürendszer és hogy az eredetire hajaz több helyen !
Az interakció is jó, meg a szinkron is adja, az egész vibe elkapott, mikor először keresgéltem sok szar hulladék kacat után...
Be lehet állítani jó pár funkciót, ami könnyít vagy éppen realisztikusabbá teszi a játékot.
A gunplay is adja, jók az elhajlások a fedezékrendszerben is, és a töltés mechanika is helyén van, szerencsére ...való életben sem megy szempillantás alatt, rambo módjára a fegyverkezelés. Mozgásanimálás ugyan lehet olyanabb, de hát él még bennem az eredeti Stalker is...
Sok kis részletre is odafigyeltek, ami segíti az immerziót. Lövedék becsapódás nyomai is szépen ki lettek dolgozva az áldozaton...igaz, a vegetáció már kevésbé hajlik el, nem egy Horizon.
A nehézségnek is örülök, eléggé oda kel lfigyelni a kezelésre, és meg kell gondolni kétszer is hogy merre is mész, hogyan taktikázod ki a cuccokat. A detektor hangja pedig nyálcsorgatós...Ami a megjelenést illeti, sztm jobb mint amit a képek visszaadnak, és elég részletesek a "mapok". Bőséges a vegetáció, NPC annyi amennyi ( a zóna az zóna ), akad egy rahedli mutáns dög, klasszak az anomáliák és a fény -árnyék, bevilágítás is jól fest. Elég változatos a terep is, az objektumok is kidolgozottabbak. Helyenként meglepődök, mennyire részletes egyik másik textúra, de azért akad ellenpélda is. Az összkép jól fest, csak a gépigény szarul. A MAP pedig bsztt nagy, élvezetes rajta mászkálni.
SZTM meglesz az, amit az eredeti Stalker adott. De kell majd vele foglalkozni, hadd legyen.
-
X2N
őstag
Aki esetleg már jóval előrébb van letudná írni hogy változatosabbak-e a későbbi területek? A térkép hatalmasnak tűnik...és még nem is tudni hány földalatti rész, meg felfedezni való van...
-
muxi-muxi
senior tag
Sziasztok! Másnak sem menti el az irányításnál az inverz egeret? Mert nekem minden startnál be kell állítanom...
-
BusinessGuy
őstag
válasz
pandras83 #913 üzenetére
Most nehogy már probléma legyen ha a játék hiányosségait is leirja valaki illetve nem elvakultan imád valamit. Nem mondtam hogy rossz lenne a stuff élvezem is csak a gépigény egyszerüen nincs pariban a látvánnyal és a tech-el illetve az AI egyszerüen borzalmasan buta. Ennyi. Tolom igy is és tetszik amit látok csak nem fenékig tejfel sajnos, amin majd valószinü modderek fognak segiteni, de addig egy végigtolást biztos belerakok.
-
proci985
MODERÁTOR
Cyberpunk-ban sem a sivatag közepén, hanem a város közepén nézzük.
es csucsforgalomban, nem hajnali 3korrafrissitettem driverre. ugy nez ki 49.3fps AVGm volt eddig Stalker2ben (1440p / max / nativ / semmi framegen). ez kb stimmel is, hogy nekem meg altalaban oke, de picit lehetne jobb.
-
válasz
igaz, viszont 2 jól irányzott gránát megoldotta a helyzetet (3 halál után xD)
-
myckey
veterán
válasz
szar dolog a matek...
-
maximilian4
addikt
A játékkal van a baj. Sokunknak csinálja ezt. Viszont nem pár perc után. Nekem random módon, van hogy fél-egy óráig is játszom egyhuzamban és nincs jelentősebb fps drop. Milyen felbontáson játszol? Nekem 1080p high dlss quality, frame generation on 80-100 fps. (13650hx, 32gb ddr5, rtx4060)
Én is most jártam annál a stash-nél. Lent a csatornában. Futni kell onnan felfele a létrához. Nincs érterlme leállni velük. Inkább áldozok fel némi hp-t, mint az összes lőszeremet.
-
a nehéz fokozat végre tényleg nehéz. bár kezdenek jobb cuccaim lenni, de még így is meg kell gondolnom, hogy harcba szállok-e egy vérszívóval. azt meg ki találta ki hogy a husik ugorjanak?
volt meglepetés az elején. na meg van egy stash amit ha megtalálsz, kb 50 patkány megtámad egyszerre
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
A kiprobáltam én is az új Stalkert, viszont olyan hibába futok, hogy pár perc után cefetül elkezd akadni a játék, mintha a VGA kikapcsolna. 10 fps körüli értéken megy a lapotpon a 40-50 helyett...Bratyonak szintén ugyan ezt csinálja (5800X RTX3070 32GB RAM)
Mind a ketten SSD-ről játszunk a legujabb Windows 11 ről illetve a legujabb Nvidia driverrel.Nekem a laptop.:
14900HX/32GB DDR5/RTX4070Szerintetek? Mi lehet a gond?!!
Epic beállitáson és Low beállitáson is jelentkezik a probléma. -
pandras83
őstag
válasz
Jó hát neked akkor a Stalker 5 lesz a játékod. Vagy ennek adsz még időt és elindulsz igazán felfedezni. Good hunting!
-
-
BusinessGuy
őstag
válasz
pandras83 #906 üzenetére
Nyilván durva példa volt de 3-4 éves játékok felmossák ezzel a padlót úgy hogy ott RT és fizika ráadásul környezettel interakció is van miközben jobban néznek ki és hasonlóan vagy jobban futnak. Ezt egy CP77 körbevihogja minden téren főleg karakterek kidolgozottságában, aprólékosságban, interakcióban, úgy hogy ott ha felrobbantasz valamit kvázi mindenre kihat, itt meg néha porfelhő van és marad minden a helyén szinte 1-1 rombolható dobozt leszámitva és még RT is domborit miközben kb úgy fut mint ez....
Itt nulla fizika van szinte, gagyi rongybabázással, nulla RT, és önmagában a látvány sem hozza az utóbbi évek komolyabb AAA játékainak látvány szinvonalát, cserébe a gépigénye viszont akkora.... A legnevetségesebb hogy még a fények sincsenek rendesen kidolgozva, nem vet árnyékot számtalan lámpa, tüz, nincs torkolattüz környezeti fény semmi.Ezt azzal igazolgatni hogy de XY négyzetkilóméter és micsoda kidolgozottság mert benne van kidolgozva pár valós épület nettó marhaság, ez a dolog ART része az szuper, csak mellé a tech nincs összhangban a gépigénnyel.
-
pandras83
őstag
válasz
BusinessGuy #901 üzenetére
Erre a 10-15 éves AC-k nem voltak képesek, főleg nem 60 nkm-en. Nem mondom, hogy nincs szebb, nincs jobb és alig van bug és ok a gépigény, de hagyjuk már a 10-15 éves AC-kat.
-
-
mvkly
senior tag
-
omfgk
veterán
válasz
BusinessGuy #901 üzenetére
Igen, nem önmagában a grafika a gond, hanem a grafika és a hozzá tartozó gépigény.
Mert ott csúnyán elcsúszott 2-3 szintet a dolog.
Proci szinten konkrétan a 9800X3D se elég a játéknak.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
pandras83 #897 üzenetére
Az ilyen összevetések nem érnek semmit... Erre a 10-15 éves AC-k is képesek voltak az eredeti helyszinekkel összehasonlitgatva már ahol lehet, és számtalan más játék is.
Látjuk ami elöttünk van, ez a játék látványban átlagosnál jobb de messze nem kimagasló, a CP77 például felmossa vele a padlót és közuben hasonlóan fut --> ezért is mondják sokan hogy indokolatlan a gépigény, az hogy ez egy rtx 4090-enm RT nélkül 50 fps-re is droppot DLSS offolva az önmagában nevetséges főleg hogy a játékban szinte nulla fizika van, és nulla interakció....
Új hozzászólás Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest