- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
Ez a "raklap" Save lehetőség jó, örülök neki hogy felh. barát.
-
jimpo
senior tag
-
Zsoxx
senior tag
Azt lehet tudni, hogy ez mikor játszódik, az előző 3 hivatalos részhez képest?
-
McW1
tag
Lehet mégse lesz annyira dáun-grédelve a grafiksz?
-
-
Gamesplanet UK vagy DE oldalon most ROGGAMEDEAL kóddal ~15.8k-ért előrendelhető a játék, azonnali Steam kóddal
(persze ehhez nem jár doboz, akinek az is számít)
-
boogie84
veterán
Üdv urak,
alap game pass is tartalmazza a játékot? -
oriic
HÁZIGAZDA
-
Elmör
őstag
Nekem is ezt az emailt küldték a collector's editionre, hogy most kódot kapok, a fizikai részét meg majd 2025 áprilisában, tehát először beszedték a pénzt, hogy le tudják gyártatni. Vicces. Ráadásul nincs magyar forgalmazó úgy tudom a collectorsra meg az ultimatere, úgyhogy Ausztriából fogja hozni a futár talán áprilisban, potom 84 ezer Ft-ért.
-
Rony949
őstag
Na várjál...ez a "később kapod meg a kiadványt, de addig tessék itt a kód" dolgot nem azokra értették, akik mostanában rendelték meg a játékot? Akik már jóval korábban berendelték, azok megkapják időben. A Platinum Shop is valahogy úgy értesített engem pár hete, hogy 20-án már át is vehetem a példányomat.
-
pandras83
őstag
Amiket magamnak fontosnak találtam a sok kérdés-válasz közül.
- a preorder bonus fegyvereket és felszerelést meg kell találni a Zónában, nem az égből hullik a stash-be, ez tetszik
- a radioaktív víz továbbra sem egészséges, nincs úszás (esetleg ólomruhában)
- lesznek ismételhető questek, lehet farmolni, ez jól jöhet eleinte
- a save system nagyon baráti - lesz quicksave, egyszerre több is akár, normal save és különböző végigjátszásokhoz külön "savebox"-ok (profilok?) -
jimpo
senior tag
-
Brxx
kezdő
Aki hazai boltban rendelte elő a játék valamely változatát, az emailben kap majd egy kódot vagy dobozban lesz egy cetlin, vagy hogy lesz?
Azt már olvastam, hogy a fizikai kiadás dolgait majd 2025 áprilisig tervezik elküldeni.
-
Dr. Romano
veterán
-
Vladi
nagyúr
Mit mondtok? A stalker 2 támogatja a 16:10-es felbontásokat?
-
jimpo
senior tag
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl — Radio Beats: Плин Скадовська
Telóról vagyok, így egyszerűbb volt. Most legalább nem fagyott ki a böngésző...Egyébként van újabb tippem a megjelenést illetően, nézzétek az időpontokat.
[kép] [kép]Mindkettő 18 óra után került fel Facebookra.
-
jimpo
senior tag
5 dolog, amit tudnod kell a S.T.A.L.K.E.R. 2-ről, mielőtt megvennéd!
Immár videós formában. -
Laraxior
titán
válasz
Dr. Romano #369 üzenetére
Az előbbiből meg is van kb minden darab
-
Phobion
őstag
19.-én itt is lesz majd új-zélandi trükközés? 🤔
-
ZöldManónál nyüzgés van, nem bírom ki, azonnal kell
Már kiírták hogy "Steam" kulcs -
pandras83
őstag
Egyik szeme sem áll jól
-
X2N
őstag
válasz
maximilian4 #363 üzenetére
Nem vagyok egy horror játék fan(egyik játékot se próbáltam még soha) de a Silent Hill zenéje és a film nagyon bejön
-
maximilian4
addikt
válasz
Laraxior #360 üzenetére
A silent hill 2 egy remake. A 23 évvel ezelőtti játék sem volt nyíltvilágú. Én 8 évesen kijátszottam, és most is egy élmény volt. Fél óra kóválygás után sem történt semmi? Mihez képest? Ez nem egy call of duty. Mai napig nem sok játékot tudnék mondani, aminek ilyen erős storyja és atmoszférája van.
-
Laraxior
titán
A silent hill-t kiprobaltam, de hogy fél óra kovalygas utan se tortent semmi, raadasul zart palyan. Azonnali uninstall.
Itt latom, hogy nyilt vilag van, az fontos, hogy lehessen kovalyogni. Már 2005 korul voltak olyan jatekok, vagy kezdtek bejonni, ahol oda mentel egy bizonyos szintig amerre akartal.
Ezert is tetszik a New World. Ott aztan beláthatatlan terulet, penge grafika, szuper hátterzene.
Valami ilyesmit várnék el... ha már tankozni nem lehetGépigény nem problema. Mindegy, varok a vasarlassal még.
-
jimpo
senior tag
Ha már szóba került a készítés, halasztás...
War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2 Documentary -
-
Feri1984
tag
válasz
Laraxior #356 üzenetére
Most már értem.Sajnos,igen,meg kell gondolni az előrendeléseket/megvételt.
Ha kétségek vannak,érdemes várni megbízható teszteket gépigényt illetően.
Jelen esetben ha nem tudsz semmit a játékról (gondolom akkor az előző részek kimaradtak) akkor inkább várj vele és majd videók alapján eldöntöd kell-e.
Sokaknak nem jött be a széria.Lehet neked sem fog. -
-
maximilian4
addikt
Én optimist vagyok mobil rtx 4060-nal, i7 13650hx-el lazán előrendeltem. Már rég. Ha kell 720p-ben játszom ki.
-
M@trixfan
addikt
Pont ezt akartam írni, hogy ha konzolra is jön akkor muszáj skálázódni a játéknak. Én viszont nem terelném a béna kontrolleres irányba egy ilyen korszakos élmény esetében. Amúgy is single player egyelőre a játék. Nameg mit kezdjen egy konzollal utána az ember?
Egyébként általában az van, hogy van egy-kettő olyan beállítás ami megöli a teljesítményt aránytalanul kevés vizuális előrelépésért cserébe. A benchmark-okban persze ezt nem derítik ki, hanem odaírják, hogy minden ultra és kész. -
Phobion
őstag
Szerdán érkezik XSX-re a Limited Edition!
-
Laraxior
titán
Meddig van refund?
Nem akarok úgy járni, mint a Cyberpunkkal, 60euróért ~20 óra játékidővel -
pandras83
őstag
Végre egy Stalker ahol nagyon-nagyon tetszetős a fegyverek viselkedése és a fegyverhangok is jó "öblösek".
-
Várom szeretettel, ha már nem lehet előtölteni
és együttérzek azokkal akiknek sokkal lassabb a netjük.Én is szoptam vagy 15 évig a szar lassú netekkel,aztán egyszer úgy adódott,hogy elérhető lett "szaré-hugyé" egy gyors net.
Bár az epic store ezt a sebességet nem tudja kihasználni kb ennek inkább a fele. -
Feri1984
tag
Valóban kellemetlen lehet az input és frame time okozta késés ha az ember nem szabályozza.
Csak segíteni próbálok és remélem érthető lesz amit leírok.
Frame gen esetén a maximum ajánlott arány a 2:1hez valós és "virtuális" képkockák száma.
Tehát hogy elkerüljük a fenti kellemetlenséget be kell állítani a maximum képkockák számát.Vannak játékok amikben ezt a grafikai opciók között megtaláljuk de ha nincs akkor pl. nvidia alkalmazásban erre van lehetőség.
Tehát példa:
Ha van egy játékban 50fps és bekapcsoljuk a framegent akkor lehet akár 100fps is de az már 1:1 arány.Itt már előjönnek a fenti problémák.Ebben az esetben a 75fps maximum képkocka számot kell beállítani. -
Zsoxx
senior tag
A LOW gépigény Intel Core i7-7700K. Nekem Core i5-11600K van. Ezzel szerintetek elindul a játék? (A VGA RTX 3060 Ti)
-
jimpo
senior tag
válasz
M0ng00se #338 üzenetére
Nem kedd, a gugli keresőbe beírtam a talált időt. Majd onnan másoltam ki, csak jött a nap is, ami kedd volt aznap. Most ha rákattintasz a linkre, pénteket ír. Mivel országosab az van.
20.-a Szerda és elvileg itthoni idő szerint 16 óra a megjelenés ideje.
Gyakorlatilag meg dolgozok, szabim nincs. Szóval nem igazán érdekel +-1 vagy kettő óra...
De este 19 óra után töltöm majd remélem. Játszani meg vagy másnap este, vagy Pénteken fogok.
-
-
Zöld manó megerősítette, hogy a PC Digital Download Steam kulcsot tartalmaz
-
PeL
addikt
válasz
pandras83 #321 üzenetére
Bevallom őszintén tegnap hirtelen felindulásból írtam azt a hozzászólást, kicsit felhúztam magam a dolgokon, meg hogy merre tart a játék és HW ipar
Annyiban korrigálnám magam, hogy egyelőre nem lesz megvétel. Azért abban bízom még, hogy kiadás után idővel fog javulni a teljesítménye a játéknak.
-
-
myckey
veterán
PC won't have a preload before launch
Lehet majd várni , mire a 160GB lecsorog...zero előtöltés. Hivatalos !
( hogy ne csak a vason idegelje magát az ember ) -
X2N
őstag
válasz
pandras83 #321 üzenetére
Pedig jól látja, A jelenlegi 3060-asával kb natív 1080p-n egy Low beállításon lesz neki 60fps-e. Vagy upscaling-el fel lehet tenni közepesre...
Stalker 2 használja a Lumen+Nanite-ot így jóval magasabb is lesz a gépigénye mint a régebbi játékoknak. Cserébe úgy is fog kinézni, de nincs annyira jól optimalizálva mint egy Doom Eternal pl.
Irányadónak mondanám hogy töltsd le Valley of the Ancient, vagy a Mátrix demót UE5 szerkesztővel(epic store-ból) és próbáld ki, kb így vagy ennél rosszabban fog futni a stalker 2 is.
-
jimpo
senior tag
Ismét megosztom GPU erősorrend.
Az a helyzet hogy hogy nem fog sokkal jobb lenni a helyzet...
A DLSS és FSR korszak még most kezdődik. Annak akinek nincs erősebb harvere az vagy nem játszik, vagy bekapcsolja.
Esetleg lentebb ad a natív felbontásból.
Az optimalizáció sem egyszerű, főleg ha megnézzük mennyivel több helyre kell az erőforrásokat elosztani....
Egyébként meg nem a hardver drága, hanem a fizetés kevés szerintem.
A bérminimum mondjuk ötszöröséből jobban futná ilyenekre.Csak az a szomorúság, hogy szorzó nélkül valóban nehéz bármit is fejleszteni.
Nekem is több mint egy havi fizum volt a 7800XT. -
PeL
addikt
Most valszeg meg leszek kövezve, de elnézve a "frissített" gépigényt és az előzetes benchmarkokat, szerintem örülhetek ha a gépem átlag 60fps-el vinné low beállításokkal. Ez alapján nálam fixen nem lesz megvétel
Majd ha egyszer véget ér az a trend, hogy egy egymillió forintba kerülő VGA-val is csak DLSS mellett lesznek fluidan játszhatóak a címek és elkezdenek végre optimalizálni is. Majd akkor én is elkezdek újra venni játékokat is. Örülök ha a mai alkatrész árak mellett egyáltalán tudok majd fejleszteni bármit is... Mélyen elszomorított most ez az egész. Amennyire vártam a játékot, most annyira fel is húztam magam rajta
-
X2N
őstag
-
pandras83
őstag
Evolution of S.T.A.L.K.E.R | Way Down We Go
Oh, Father tell me, do we get what we deserve?
-
jimpo
senior tag
válasz
M0ng00se #315 üzenetére
Én nem feszengek.
Sőt igazából valamilyen módon "támogatom" és megértem a készítők döntését. Már ami a frissített gépigényt illeti....
Mert az a helyzet, hogy a jobbik rosszat választották részükről...
Maradtak nagyjából ugyanazok a hardverek minimum és ajánlott konfiguráció esetén, nem pedig teljesen mást "kérnek" a futtatásához.
Akkor lett volna igazi lázadás a játékosok részéről.
Az más kérdés, hogy jelenleg milyen kompromisszumokkal fognak futni majd azokon a vasakon.Mondjuk ebben a formában is kiverni a biztosítékot...
Biztos volt aki többet remélt a réges-régen bejelentett konfigurációk hardvereitől.
Jómagam, valami hasonlóra készültem. Remélni meg jobbat reméltem persze, ez van.#316 X2N
Most majd kiderül mit is kérnek az UE5 játékok hosszútávon.
De legalábbis az, hogy mit pakoltak bele a repertoárból.
Gondolok itt a Lumenre és annak kihasználására például... -
amugy kar ezeken feszengni, ugyis csak akkor tudjuk meg, hogy mi a valos ha mar kijott a jatek...
-
jimpo
senior tag
Ez kicsit olyan, mint magyar órán a
Mire gondolt, gondolhatott a költő...
A 60 FPS esetén is felmerül... Hogy az a Minimum, Átlag, vagy Maximum
Mert igazából a
Target FPS
nem elég konkrét.
Pedig nagyon nem mindegy! Nekem nem kell és nem elég a maximum 60 FPS, ha közben minimum 35 képkockával operál.
Ez csakköltői
kérdés és példa volt amúgy. De értitek.Megjelenéskor olyan lesz amilyen, később csiszolhatnak rajta.
Ha gyenge valamelyik hardver, mondjuk a GPU, az bizony ha rommá optimalizálják a játékot is gyenge marad. Persze picit jobban fut majd idővel rajta.De csodát nem kell várni szerintem...
Én
1440p felbontásra való
kártyával ugrok neki 1080p felbontáson.
Az idézett részt nekem mondták, mikor közöltem valamelyik topikban hogy amúgy én 1080p felbontásra vettem az RX 7800 XT-t.
Mert bizony minden arra is való, amire használva van! -
jimpo
senior tag
4K felbontás 60fps a target, akkor az k.vára nem az 4K with QLSS Quality(1440p)-t jelenti
A konzolokat is a 4k felbontással hirdetik, a valóságban pedig közük nincs hozzá az esetek túlnyomó többségében.
Mondjuk a menü és a megjelenítésére szolgáló kijelző felbontása tekintetében stimmelnek a számok. -
X2N
őstag
De most magyarázd már meg, ha meg van adva világosan hogy a hivatalos gépigényben, ami fent van a Steam-en is, hogy 4K felbontás 60fps a target, akkor az k.vára nem az 4K with QLSS Quality(1440p)-t jelenti, 1440p meg nem 1440p with DLSS Quality-t jelenti 920p-ben....itt tényleg mindenkinek elgurul már a kib-szott gyógyszere?
-
myckey
veterán
Próbáltuk értelmezni...
Viccelődtünk egy sort vele, inkább, nem mertem komolyra venni, az lehangoló lenne.De ha Te is erre a következtetésre jutsz...akkor már tényleg várjuk meg a teszteket. Hátha akármi is lehet még
Közben nézegettem képeket, amit a játék vásárlásánál dob be. ( egyelőre GPPC lesz, mert az én harmatos procimra nem akarok ráterhelni, ráfeszülni...később megvesszük, a támogatás is kell a fejlesztőknek, ha hozza az előzőek élményét )
Gamesplanet 45 Eur Akciósan. ( GGdeals annyinak listázza,HL )
Itt akad pár kép...Ezektől azért lfsom a bokám, jah. Kicsit máshogy festenek.
-
jimpo
senior tag
Gyanús is volt nekem, de írtam is.
Mindenesetre az 5800X3D 7800XT 32GB kombinációmmal nagyon remélem meglesz a natív 1080p High beállítással a 60+FPS
Az sem baj ha maximumon, legalább ha lentebb veszem akkor több képet kapok...Amennyiben a fentebb vázoltat kitolja erőből én örülök, ha nem akkor BIG Problem!
A hardver gyengeségeit a felskálázott, fake Frame generator nem oldja majd meg.
A játék élménynek kb. lőttek, én legalábbis rosszul vagyok a magasabb Input lag és Frame Time-tól. Ezek kombinációja még rosszabb... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Filmvilág
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest