- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- Router gondok
- (kiemelt téma)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
39900 - 39801
42522 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-04-10 12:39 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
-
jambiyya
őstag
-
woodworm
veterán
-
jambiyya
őstag
-
walko
tag
Biztos, hogy nem. Tavaly októberben jelent meg a hw (Quest 2), tuti, hogy tud wifi6-ot, ajánlják is több helyen hozzá a router upgrade-t.
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
walko
tag
Szia, köszi a válaszodat, feltettem a párom laptopjára az inSSIDer appot, és ezt a screenshotot lőttem.
[link]
Sajnos a laptop csak WiFi5-öt tud és 433/433 Mbps max sebességet. Nem tudom, hogy ez a mérés így ér-e valamit.Amúgy az eszközöket javarészt ugyanabban a szobában használjuk, ahol a router (Xiaomi AX3600) is van. TV, laptop, PC közvetlenül csatlakoztatva, 2 telefon, és alkalmanként az Oculus Quest, ami miatt az egész wifi fejlesztésbe belevágtam.

-
gyulank
addikt
De az más probléma volt. Akkor nem értem el. Most elérem. Akkor mi lenne jó?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Mert nyilván két DHCP szerver van a hálózaton, ami két átjárót hirdet, így vagy van internet, vagy nincs. Esetleg még IP ütközés is lehet. De nehéz úgy, hogy kérdeznek valamit aztán nem arra válaszolsz, meg amikor javasolnak valamit, tök mást csinálsz, szóval én tegnap feladtam.
"Esetleg, ha a WAN-nál valami statikus IP-t állítanék be jó lenne?"
Nem lenne jó. -
gyulank
addikt
Már néha el tudom érni. De az a problémám, hogy ha hídba van, akkor véletlenszerűen kiírja, hogy nincs internet. Illetve most úgy csináltam, hogy ne legyen hídba, és megkülönböztethessem, és így is. Csak ugye hídban a jó se jó. Ha egyszer rádugnám WAN-ra, akkor meg elérhetetlenné válik telefonon meg LAN-on is, hiába dugom vissza LAN-ba. Esetleg, ha a WAN-nál valami statikus IP-t állítanék be jó lenne? De mit írjak be?
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
walko
tag
Sziasztok,
Oculus Quest 2 AirLink sebességoptimalizálás céljából lecseréltem a korábbi Asus RT- AC66U-B1 routeremet egy wifi6-os Xiaomi AX3600 routerre. Gigabites Diginet csomagom van, úgyhogy a jel az őáltaluk biztosított ZTE (ZXHN F618) router-be érkezik, és ezt bridge üzemmódban továbbítja.
Arra számítottam, hogy a korábbi 370 Mbps körüli sebesség kb megduplázódik az új eszközzel, de 460-nál akkor sem megy feljebb, ha átlukasztom a telót az antennákkal. (a speedtestet galaxy s10+-on futtatom)A kérdésem az lenne, hogy esetleg a bridge üzemmódos ZTE miatt nem fér ki több a csövön, vagy túl nagyok voltak az elvárásaim, vagy netán valamit rosszul csinálok?
Köszi, ha tudtok tippet adni.
-
gyulank
addikt
De reset után vagy nem kéne wifinek lenni vagy nem lakattal nem? Ennyi erővel ha be is jön a login, azon nem jutok át.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
gyulank
addikt
Nem tudom, honnan kéne tudnom.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem tudok mit mondani rá, élesben is legalább 4-5 ASUS routert használtam huzamosabb ideig Tomato-val, az egész családdal együtt, több féle telefonnal, tablettel, de sosem tapasztaltam hasonlót.
Illetve egyetlen egy eszközzel volt gondunk, egy "low cost" 7"-os Lark FreeMe vagy milyen tablettel, az ha felment WiFi-re, néha képes volt kiütni azt, olyankor minden más eszközt is ledobott a router WiFi-ról, de úgy fél perc múlva magától észhez tért akkor is.
-
gyulank
addikt
-
gyulank
addikt
Honnan tudjam?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
gyulank
addikt
De közben már LAN-on is próbáltam.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ha WAN-on keresztül akarod elérni, akkor távoli elérést kell engedélyezned rajta, ehhez viszont előbb LAN-on kell gépre kötni.
A gép ne csatlakozzon közben másik hálózatra, ahogy a router sem. A router egyik LAN portját kösd össze a géppel, és nézd meg kap-e IP címet a gép.
-
gyulank
addikt
Ha a működő routeremre tettem 103 volt a DHCP listában. Szóval felismerte, de van egy másik routerem is amit akkor se érek el azon a címen se amit ott ír. Meg van egy másik, amit tegnap próbáltam, az 1.1 volt, és routeren keresztül se az 1.1-en, se a DHCP-s címen nem értem el. De most így belegondolva közvetlenül a gépre nem a WAN-on kellett volna, azt mindjárt megpróbálom akkor másik csatlakozóval, de később úgyis a működőre kötném, ezért jó lenne, ha azon keresztül is elérném. Kipróbáltam úgy se jó. De amúgy nem értem, hogy nézzem meg, hogy min kéne megnéznem, hogy min kéne megpróbálnom. Ha nem tudok csatlakozni a router menüjéhez, akkor hogy nézzem meg, hogy milyen címen kéne megpróbálnom csatlakozni hozzá?
-
Mr Dini
addikt
Kérdeztem annak idején, nem igen kaptam választ. Reménykedtem benne, hogy hátha ismert asus bug lesz ez más fwkkel is.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Multibit
nagyúr
-
gyulank
addikt
Vettem egy használt TL-WDR3500-ast de nem tudom se resetelni, se az oldala nem jön be. A wifiknél meg lakat van. Rákerestem hogy kell, addig nyomom, míg gyorsabban kezd villogni a nap. Hiába.
-
gyulank
addikt
A routerek mennyi túlfeszültséget viselnek el a táptól? Csak mert van mondjuk 9V-os routerem, amihez 12V-os táp van, de fel akarom tenni a tetőre, és elromlott egy AP-m aminek a POE tápja 24V. Lehetne azt használni? Esetleg lehet olyan beállítás amin alapból az egyik router ad tápot a másiknak, mint mondjuk egy műholdas beltériben is be lehet kapcsolni egy ilyet, hogy adjon tápot az erősítőnek.
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Már a második Asus routeremet nyüstölöm, az első egy N12D1 volt, ami ma már nyugdíjazva van, illetve most egy N18U muzsikál a helyén. Mindkettővel ugyanaz a gondom a kezdetektől és egy a közös bennük: a Tomato firmware.
Az a helyzet, hogy a router tökéletesen működik, 2.4 GHz-en 2 db SSID-t szór, illetve lanon szolgál ki pár eszközt. A ctf, vagy hardware NAT engedélyezve van. Ám ha megy a vas pár napja, akkor főleg Android eszközök esetében, felcsatlakozik az Android telefon, működik rajta az internet kb 5 percig, majd semmi sem tölt be ezután, minden timeoutol. A wifi kapcsolat viszont aktív marad. Pingelni még magát a routert sem lehet. Webes felülete sem jön be. Ha ki-be kapcsolom a wifit az android kliensen, megint megy minden kb 5 percig, aztán megint elmegy. Ilyenkor egy router restart általában mindent megold, három napig...
Illetve a másik érdekes dolog, hogyha egy windowsos laptopról, ami wifin csatlakozik a routerhez másolok egy lan kábelen csatlakozó NAS-ra/gépre nagy sebességgel, akkor egy idő után meghal a router (wifi ssidk eltűnnek, kábelen se megy a net), de az összes led világít.
Eleinte táphibára gyanakodtam, nade ez már a második asus routerem, ami ugyanezt csinálja és ez utóbbi ténylegesen megfigyelten az első héten már csinálta. Meg a gyári asuswrt rendszerrel nincs ilyen gond, az viszont rengeteg funkciót nem tartalmaz, illetve a tomato biztonságában jobban bízom.
Ilyenek a router statisztikái: [link] Illetve a firmware verzió:
FreshTomato Firmware 2021.2 K26ARM USB AIO-64K-NOSMPTalálkozott már valaki ilyen jelenséggel?
Mit tudnék tenni?
Köszi!

-
elszabi
tag
Sziasztok!
Van egy hálózaton megosztott nyomtató (PC-re van kötve USB-vel).
Mindenki tud nyomtatni róla (kábelen), kivéve az, aki wifi-n keresztül kapcsolódik a routerre. Van valami wifi beállítás a routerben, ami ezt okozhatja? Az elszigetelés nincs bekapcsolva.
ASUS RT-AC65P
-
Mikulásbá
nagyúr
Nem meri.
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
Röviden : pajtás melóhelyén van egy Alcatel HH71VM ( [link] ) , amit a Telekom adott nekik, mobilnettel (SIM kártyával) volt használva.
Frissíteni akart, de nem bírta kivárni a frissítés végét, ráadásul wifin csinálta, azóta se kép se hang, be sem kapcsol.
Javítható-e ez házilag valahogy? -
errorcode06
őstag
-
mezis
félisten
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy kisebb vállalkozás olyan területen ahol nincs elérhető kábeles internet szolgáltató, és a kiépítés se lehetséges.
A rendszer:
Az épületen kívül: MIKROTIK RBSXTR&R11e-LTE
Belül: Mikrotik RB750Gr3Az LTE router passthrough módban van, Az RB750 intézi a dhcpt, stb.
Minden rendben működik, ameddig az LTE modem le nem dobja a jelet. Ez általában nagyon melegben történik, és nem kapcsolódik újra. Gondoltam nem baj, beállítok egy Netwach-ot a modemen ami pingeli a 8.8.8.8 at és ha nem sikerül lefut egy script ami ki be kapcsolja az LTE interfészt.
Igen, csak a passthrough mód miatt a modem nem lát ki a netre.
És itt elfogyott a tudományom.
Azért írok ide hátha van valakinek egy jobb ötlete.
-
mezis
félisten
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Egy huawei hg659 routert szeretnék Bridge módba tenni, mi a módja?
Köszönöm
-
mezis
félisten
- UTP kábel jó?
- PC ethernet csatolója engedélyezve?
- Ethernet csatoló TCP/IP v4 automatikus?
- Az IPv6-ot tiltsd le (LAN-on nincs rá szükség), az IP cím kéréshez vagy az egész PC-t kell újraindítani, vagy csak az ethernet csatolót letiltani és engedélyezni. -
errorcode06
őstag
Oké, nem tudom hogy mi lehet a hiba.
CB-hez nem nyúltam.
Pc-ről semmi eredmény, Egy új laptopon egyszer sem sikerült kábelen elérnem a routert (azt írja mint pc-n hogy nem rendelkeztik ip konfigurációval az ethernet).
192.168.0.1 Alsó kép wifi-laptop, felső kép pc-kábel. Ping sem megy - ugyan az a setup, pc-router kábellel.Wifin átírtam 0.2-re, de így is csak wifin keresztül értem el, mintha halott lenne az ethernet

PC ugyan ez, kábelen semmi reakció, még pingelni sem tudom (laptop wifiről megy).A kábelekkel nincs baj.
Megy vissza a router a *******ba, aztán szerzek egy másikat, a gépemet meg újrahúzom teljesen.
Elnézést kérek hogy az idődet pazaroltam!
-
mezis
félisten
- UPC CB: router módban, DHCP: Ahogy a mellékelt képen van.
- TP-Link: "Hosszú reset", PC-t UTP kábellel a TP-Link-hez csak és próbálkozz a 192.168.0.1 IP címen kapcsolódni a TP-Link-hez.
- Módosítsd a TP-Link LAN IP címét 192.168.0.2-re, Save.
- PC-n csatlakozol a TP-Link-hez az új, 192.168.0.2-es IP címen.
- DHCP = Off. (Disable, pipa ki a kockából) Save.
- TP-Link: Off, UTP kábellel összedrótozod a UPC CB-vel LAN - LAN portokon, TP-Link: On.
- PC-det újraindítod és a lokális hálózatodhoz csatlakozás után (WiFi-n vagy UTP kábellel)
a UPC CB-t az eddig szokásos IP címen éred el, a TP-Link-et az új, 192.168.0.2-es IP címen éred el. -
errorcode06
őstag
Elfelejtettem hogy dhcp újraindításig volt wifin internet kapcsolat.
-
errorcode06
őstag
Router reset megvolt. Az aljára nincs ip írva, csak a tplinkwifi.net, néhány ssid, meg az alap jelszó a 2,4 és 5ghz-hez. Illetve egy QR kód, valami alkalmazáshoz.
UPC connect boxon módosítottam a dhcp beállításait. (próbáltam 100-tól is). Egyebet nem enged, tehát lan ip -t nem tudok módosítani, az fixen 192.168.0.1 router módban, 192.168.100.1 modem módban)
Ezután módosítottam az R2 lan ip-jét, majd újraindítottam, aztán (ax20) a dhcp miatt is.Onnan már nem értem el wifiről a routert. Lanról pedig egyáltalán nem értem el soha.
Próbáltam pingelni (transmit failed, general faliure), windows-t is ráengedtem (de az meg azt írta hogy az ethernet nem rendelkezik érvényes ip konfigurációval.
Itt tartok most

-
mezis
félisten
ha beírom hogy tplinkwifi.net : Nem.
- Hosszú reset a TP-linken,
- Sasold le, milyen IP cím van a TP-Link routered aljára írva és kövesd a korábban linkelt eljárást.Utóbbi dőben mintha nem működne a szőke titkárnőknek való tplinkwifi.net.
-
errorcode06
őstag
Jó, backupoltam és jó lett, viszonmt a probléma továbbra is adott:
Tehát, ennek nem úgy kellene működnie hogy ha direktben összekötöm a routert meg a gépet, akkor ha beírom hogy tplinkwifi.net, 192.168.0.1, 192.168.1.1, akkor be kellene jönnie egy weboldalnak ahol be tudok lépni?
Mert semmi ilyen nincs (azt írja nincs internet). UPC-s kábel modemem (connect box vagy mi a ****) sem modem (ilyenkor elvileg a modem saját wifijét lelövi), sem router módban nem jön össze.
Wifin keresztül most beléptem, beállítgattam, így wifin van is internet, de nem jelzni hogy bármi csatlakoztatva lenne hozzá. A fent leírtakat ismét végigjártam, illetve azt az utat is amit a router quick start guide-ja írt:
1., Modem kikapcs
2., Modemet kábelen a router wan portjához, router bekapcs,
3., Ha elindult, modem bekapcs.Nem lehet hogy a router lan portjai nem működnek?
-
errorcode06
őstag
Na, most úgy sikerült valamit eszabnom, hogy gépen egyáltalán nics net, ha bedugom a modembe a kábelt, az nem látja, azt írja nincs bedugva semmi. A laptopot látja, és van is rajta net, de a gépnek mintha megszünt volna létezni...

Azt írja a hálózati kábel nincs bedugva
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Frissen vásárolt tplink ax20-as routerem nem tudom beállítani, mert kábelen nem csatlakozik hozzá.
Ha direktben rádugom a gépet, akkor semmi sem jön be* , ha a upc-s modememen keresztül próbálnom elérni, akkor a tplinkwifi.com-os alap hibaelharító jön be, ha 192.168.0.1-et ütök be akkor upc connect box, ha 1.1-et akor meg semmi.
A upc-s modem jelenleg router üzemmódban van.*Sem a 192.168.1.1, sem a 0.1, sem a tplinkwifi. Próbáltam wan ill port1-en is. Viszont ha wifiről felcsatlakozok (telefonnal), akkor be tudnám állítani.
Mit rontok el?Előre is köszönöm!
-
Imi1981
veterán
-
woodworm
veterán
-
Imi1981
veterán
-
mezis
félisten
-
Imi1981
veterán
Magyar leírás nincs ehhez? Fordítóval tudnám olvasni de az sokszor nem jól fordít. Ma már nem érek rá de holnap elolvasom. Vargalex is írta ezt de magyar leírás híján lehet kevés leszek én ehhez. Bár nem megy a router szóval sokat nem vesztek vele ha nem sikerül. Köszönöm
-
woodworm
veterán
-
mezis
félisten
-
Imi1981
veterán
-
mezis
félisten
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Van egy tp-link tl-wr1043nd routerem amin openwrt volt. Tegnap megpróbáltam vissza tenni a gyári szoftvert és ez nem sikerült (régebben már csináltam akkor gond nélkül sikerült). 2 masodpercenként felvillannak a ledek majd kialszanak és sehogy sem érem el a routert. Kuka vagy újra lehet még éleszteni valahogy?
-
mezis
félisten
Így "legózták" össze a vasat. Az elektronikában van amikor egy újabb, korszerűbb, gyorsabb, nagyobb teljesítményű, kisebb fogyasztású alkatrész olcsóbb mint a korábban gyártott, hasonló funkciójú alkatrész. Nem az a cél hogy az alkatrészek egytől egyig "optimális" terhelésen működjenek, hanem rendben működjön.
Az az internet, ahol ha egyszer 1000Mbps az előfizetés, akkor azt ki is kell használni, különben elvész!
-
phoenix1989
addikt
Én nem értek hozzá csak nem értettem ezt a különbséget ennyi. De ha ez normális akkor az én elhiszem. Ami írsz sem értem igazán .😀 De így nem is foglalkozom vele mert akkor rendben van .
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ez azért van, mert hardveres NAT esetén a címfordítást a switch végzi. Ha azt kikapcsolod, fog izzadni a CPU is rendesen, és könnyen előfordulhat, hogy még a teljes netsebességedet sem lesz képes átvinni a router. Ez persze függ attól is, hogy milyen neted van, és nyilván nem az RT-N12-ről beszélek, mert abban nincs HW NAT.
-
phoenix1989
addikt
Mert úgy gondolom egy rendszer akkor működik normálisan ha a benne lévő alkatrészek hasonlóan veszik ki a részük a munkábol. Milyen az ha a memória már elfogy de a CPU ban még van erő bőven? Egy pc t sem érdemes úgy összeállítani hogy a proci meghal de a VGA meg malmozik és forditva. Semmi értelme szerintem. Ezért nem értem egy routerben a CPU szinte nem is dolgozik a memória meg már rég nincs .
-
Multibit
nagyúr
Nem értem. Miért hiszed, hogy “egyensúlyban” kéne lenniük? Mit is jelent az egyensúlyban, ebben az esetben?
Ugye nem gondolod, hogy csak akkor lehet magas a memória használat, ha ezzel együtt a CPU is 100 %-on pörög? Nagyon nem így van! -
phoenix1989
addikt
Nekem az ax 10 50% ön megy akkor is ha semmi nincs rajt. Én értem persze azért van hogy használjuk csak azt nem értem hogy 3%. CPU használat mellett 90% os memória használat fura. Nagyon nincsenek egyensúlyban .
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Mert az Archer AX10-ben ha jól tudom 256MB RAM van. Cache ott is van, de azzal azért másképp lehet gazdálkodni. Nekem Xiaomi Mi Router 3G-m van, kettő is, ezeknél szintén más a helyzet. Az egyik üres, azt többnyire csak tesztelni használom, azon most cirka 1,5 órás üzemidővel a 256MB-ból még 205MB szabad, [kép] de ez a router nem csinál semmit, kliens sincs rajta jelenleg. A másik ami élesben működik, azon fut két torrent kliens is, az egyikben van ~260 torrent, a másikban csak 3-4, de ennek a RAM kihasználtsága már magas. [kép] De nem zavar, hibátlanul működik így is hetekig, kiszolgálja az ezres netet, és közben még szolidan seed-el is. A RAM azért van, hogy használjuk, nem azért, hogy üresen álljon.
-
phoenix1989
addikt
Jól van. Köszi . Csak fura volt mert archer ax 10 nél nincs ilyen .
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem kell semmit állítani (de nem is tudsz, ezt a kernel intézi), ez jó így.
-
phoenix1989
addikt
Nem nagyon értem most akkor minden fasza vagy kellene valami állítani.?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ott is van a Cached sor, nagyjából ~6MB foglaltsággal, ami felszabadítható ha szükség lenne rá, de addig is gyorsítótárazásra használja a kernel.
-
phoenix1989
addikt
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
phoenix1989
addikt
Ehhez pc kell szóval jelenleg nem tudom megnézni. De köszi az infót. De fura ha egy eszköz van csatlakozva akkor is 90%
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ott van a közepe felé, "telnet engedélyezése". Azt engedélyezd, majd tölts le egy KiTTY programot, jó a portable exe is, majd indítsd el, és jelentkezz be a routerbe. [kép] Ha ez megvan, akkor ott add ki a...
free -t
cat /proc/meminfoparancsokat. Ott kapsz részletesebb infót, hogy mire mennyi memória van használva.
-
phoenix1989
addikt
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
OK, és az Administration -> System menüben van SSH és / vagy telnet? [kép]
-
phoenix1989
addikt
Uj legalábbis én ott állítgattam
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
phoenix1989
addikt
Parancsolsz?xD
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Eléred azt a routert telneten vagy SSH-n?
-
phoenix1989
addikt
29 a max. De alapból a routerben belépve folyton ugrál az is hogy mennyi eszköz van rajta. Hol 3 hol 6 hol 2 mutat.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Normális. Abban a routerben eleve kevés RAM van, mindössze 32MB, a Linux kernel pedig ki fogja használni a rendelkezésre álló mennyiséget. Pár MB-ot fenntart amolyan "készenléti memóriának", ha valamire gyorsan kell akkor legyen, de a többit befogja gyorsítótárazásra, hisz sokkal optimálisabb onnan futtatni a dolgokat, mint a flash memóriából.
-
phoenix1989
addikt
Böngésznek a neten vagy éppen semmit csak csatlakozva vannak. Nemrég reseteltem csak egy telefon volt rajta amin elkezdtem vissza állítani mindent és mar akkor is 90% volt
-
Gubek-Einste
Topikgazda
A kliens eszközök mit művelnek?
-
phoenix1989
addikt
Sziasztok!
Van egy Asus rt-n12 + routerem. Mennyire normális a 90% os ram használat? CPU 4%.Én eléggé sokallom. 3-4 eszköz használja max. -
Endless
aktív tag
-
Gubek-Einste
Topikgazda
Inkább itt érdeklödjél.
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Kaptam egy Skydog CR5000 típusú routert. Guglival utána járva ez vmi kickstarteres cucc volt colud szolgáltatással, de amióta lelőtték a szervereket csak ajtókitámasztónak jó a gyári sw-vel, de van rá OpenWRT. Telepítettem már Openwrt-t, de eddig lehetett gui-ból, itt viszont nem. Ez a leírás amit találtam. Beállítottam egy köztes switchet a router és a pc közé, kézzel konfigoltam ip-t, tftp-n fel is tolja a bin file-t, de gyári rendszerrel indul a router. Mit csinálok rosszul? -
mezis
félisten
-
Endless
aktív tag
Két routert kötöttem össze a leírás szerint, viszont hogy lehetséges az, hogy a második router adminisztrációs felületét (ami nem közvetlenül wan porton kapja a netet) nem érem el? Csak akkor jeleníti meg az admin felületét ha kihúzom a LAN portból a kábelt.
-
SpaceJam
aktív tag
-
SpaceJam
aktív tag
-
woodworm
veterán
-
SpaceJam
aktív tag
-
SpaceJam
aktív tag
[Wake on LAN]
Helló! Végigcsináltam a szokásos beállításokat, ami előfeltétele a WOL beállításának (plusz a routerből kapott fix IP címet a gépem), de nem kapom meg a packeteket. Jól tudom, hogy a probléma az, hogy a ZTE F168 (gyári DIGI hulladék) nem képes normálisan egy hálózatba fűzni a WiFi és a LAN eszközöket? Ugyanis még a gép IP-jét se látom, ha az eszközöket telefonon szkennelem.
-
krealon
veterán
Vagy úgy!

Különválasztva persze gond nélkül működni fog a két internetkapcsolat.Érdemes azért a 2 LAN-t különböző hálózati címzéssel használni, hogy egyértelmű legyen, hogy éppen melyikre vagy csatlakozva, illetve a tűzfal sem fog kétségbeesni, ha a GateWay MAC Address-e megváltozik.
-
C_hris
tag
-
krealon
veterán
A több internetkapcsolat közös használata, az internetszolgáltatókra jellemző, így az ilyen projektekhez szükség van megfelelő tudásra.
Az összedugdosás mellet a megfelelő beállítás is szükséges, amit az otthoni eszközökkel tipikusan nem megvalósítható.A felvázolt ötelet egyébként nem tűnik működőképesnek.
Ha magad kívánod megvalósítani a multi-WAN környezetet, akkor javaslom, hogy minimum CCNA szintű tudással vértezd fel magad.
-
C_hris
tag
Sziasztok,
A jelenlegi hálózatom így néz most ki:
[Bejövő internet] <-> [Router 1 WAN]
[Router 1 LAN]<->[Router 2 LAN]A Router1-en (300Mb/s) van néhány eszköz pl. kamerák.
A Router2 (300Mb/s) most switchként funkcionál, DHCP kikapcsolva, megy róla egy PC és a Wifi, van mellette egy Digis Fiberhome ONT eszköz amiről nem megy most inernet, holnap jönnek a szerelők aktiválni a netet. Hogyan lenne érdemes összekötni, hogy a PC-ről elérjem a Digis netet 1Gb/s sebessségel és a meglévő hálózatot is? A régi internet marad tartaléknak, jó lenne ha ezt is tudnám használni szükség esetén a pc-ről.
Úgy gondoltam hogy a PC kábelét átdugom a Fiberhome LAN portjára, a Router2 LAN portot pedig összekötöm a Fiberhome LAN porttal. Wifi-hez is a Fiberhome-ot használnám inkább.
Ez működőképes megoldás lenne? PC-n lehet váltani ilyenkor az internet szolgáltatások között?
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
törölt tag
Sziasztok!
Hogyan lehet beállítani a játékok priorotását?
TP-Link Archer C7 v5.0
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
39900 - 39801
42522 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Parfüm topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Spórolós topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Razer Cobra Lightweight Minecraft Edition RGB Gaming Egér!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest