Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ismeri itt valaki a Huawei E5186 routert? Ezt még telenortól kaptam mikor mobilinternetet használtam itthon(sim kártyát tud kezelni) és mikor lejárt a hűség nem kellett visszaadni . Most gondoltam másodlagos routertként használnám de egyszerűen lan-lan kötve nem tudom beállítani hogy jó legyen. Nem értek annyira hozzá de más routerrel azért bírok . Tegnap 4 órát szarakodtam vele de ehhez már béna vagyok vagy nem is lehet megoldani. A router amúgy jól működik és gigabites lanja van és kétsávos stabil wifivel ami tetszik úgyhogy jó lenne megoldani valahogy.
Ez a menüje [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] . Ez már az általam megadott ip címe 192.168.1.2 (a gyári 192.168.8.1 volt ) a fő router (szolgáltatói) Ip címe 192.168.1.1 . Hogy kéne beállítsam? Köszönöm előre is a segítséget!UI . Mikor a fő router lan-ból a Huawei lan/wan csatlakozójába dugom akkor van internet rendesen de a fő routerről nem érem el a Huawei-re kötött eszközt így nem jó .
-
Imi1981
veterán
válasz Gubek-Einste #38392 üzenetére
Ja azt nem írtam 🙂 . Acces pointként használni. A szolgáltatói router ossza ki az Ip címeket ahhoz az eszközhöz is amit a Huawei routerre kötök . De szerintem ennél a Huawei routernél ez nem megoldható . Ez mobilinternethez van kitalálva és nagyon korlátozott a beállítási lehetőségei. Itt link van róla teszt is . Van egy tp-link routerem is openwrt-vel azt simán beállítottam régebben (mikor a gyári szoftver volt rajta akkor még egyszerűbben beállítottam) . Ezzel a Huawei e5186-al egyszerűen nem bírok .
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Gubek-Einste #38394 üzenetére
Pont ez szerint próbáltam (valakinek linkekték vagy linkekted a másik fórumban) de nem megy . Mindegy feladtam , ez nem normál router . Vissza raktam a régit és egyből minden patent . Majd veszek egy újat az ajánlottak közül. Azért köszi
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Tarr kft-től van 1000/1000 megabites optikás netem. A szolgáltatói routerem bridge módba van és egy tenda AC9 routerrel használom és az a gondom, hogy mikor van pillanatnyi áramszünet utána mindig új IP címet kapok és ezt a router valamiért rosszul kezeli mert bár csatlakoznak wifire a telók de azt írja nincs internet. Valamikor helyrejön megint elmegy a net de wifi továbbra is kapcsolódva. Ilyenkor a tenda felületén újra indítom a tenda routert és akkor már jó egész nap. Most egymás után két nap is volt áramszünet hajnalban és mindig sz@rakodott a net. Ez router gond lehet vagy valami beállítás probléma amit nem állítottam be?
Jövő héten jön egy Asus ac 65p ami váltja majd a tenda AC9 - et de addig is jó lenne használni a netet gond nélkül. Ha én itthon vagyok megoldom mert újraindítom a tendát de asszony nem tudja.Amit megfigyeltem, hogy a tendát indítottam újra és a szolgáltatói eszközt ami bridge módba van nem mégis változott az IP! Nem értek hozzá igazán de nem csak akkor kéne változnia az IP címnek ha a bridge módba lévő eszközt is újra indítom? Kösz előre is a választ!
-
Imi1981
veterán
Lehet, hogy működne csak fent van a szoba sarkában egy sarokpolcon a szolgáltatói és a tenda is és onnan jön le egy hosszabbító. Azt meg csak létráról lehet elérni így egyszerre lehet a kMost beallítottam, hogy távolról is elérem a tenda felületet ddns - el (noip) így ha gond van vele de a felület betöltődik bárhonnan újra tudom indítani. Más router is így viselkedik áramszünet után? Asus ac 65p-t nagyon dicsérik itt a milyen routert vegyek fórumban és ezért is vettem egyet ami jövő héten érkezik valamikor. Jó lenne ha annak nem lenne ezzel próblémája. Sajnos felénk előfordulnak ilyen pillanatnyi áramszünetek néha. Tenda se rossz router és jó a wifi hatótávja de fő routernek nem az igazi.
-
Imi1981
veterán
Ez jó cucc és két darabért nem is drága. Egyelőre megvárom az Asus ac 65p routert, hogy az hogy viselkedik pillanatnyi áramszünetkor és ha annál is probléma akkor veszek ilyet. Tegnap újraindítottam a tenda routert azóta tökéletes (most nem volt áramszünet). Szünetmentes táp jó lenne de most annyit nem szeretnék költeni. Majd egyszer veszek.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Van egy tp-link tl-wr1043nd routerem amin openwrt volt. Tegnap megpróbáltam vissza tenni a gyári szoftvert és ez nem sikerült (régebben már csináltam akkor gond nélkül sikerült). 2 masodpercenként felvillannak a ledek majd kialszanak és sehogy sem érem el a routert. Kuka vagy újra lehet még éleszteni valahogy?
-
Imi1981
veterán
Magyar leírás nincs ehhez? Fordítóval tudnám olvasni de az sokszor nem jól fordít. Ma már nem érek rá de holnap elolvasom. Vargalex is írta ezt de magyar leírás híján lehet kevés leszek én ehhez. Bár nem megy a router szóval sokat nem vesztek vele ha nem sikerül. Köszönöm
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Szerintem beállítás probléma de nem tudom biztosan. Újraindítás már volt. Van egy tp-link ax20 routerem ami a fő routerem. Most vettem egy nvidia shield tv - t és valamiért csak 100 megabit full duplex - et ad neki mikor pedig gigabites. Az Asus ac 65p routeremnel meg is van a gigabit a shield tv - n. Mit kéne állítani, hogy a tp-link ax20 - al is meglegyen a gigabit? Olyan mintha a 100 megabitet fixálta volna neki automatikusan. Köszönöm előre is a segítséget!
-
Imi1981
veterán
válasz Gubek-Einste #40014 üzenetére
Igen más eszközzel ugyan azzal a kábellel megvolt (bár most nem próbáltam) a gigabit. Cserélni nem tudom mert nincs most még 1 ilyen hosszú 4 méteres kábelem pedig ki szerettem volna próbálni. Lehet újra dugózom mert ez nem jól érintkezik. Az nem tudom számít e hogy közvetlenül a nvidia shield tv előtt egy 100 megabit lanos Apple-TV hd volt rákötve.
-
Imi1981
veterán
válasz Gubek-Einste #40014 üzenetére
Csatlakozó nem akadt be rendesen. Másik boxba tökéletesen beakadt a shield - be nem. Cseréltem a rj45 csatlakozót és tökéletes! Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Robotporszívók
- TCL LCD és LED TV-k
- OpenMediaVault
- Crypto Trade
- Asztalos klub
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest