Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A parancsodra ezt írja
*** command status = 0
Szerintem újra megpróbálkozok egy CFE reflash-sel.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Őt nem ismerem, Gdfath3r-t személyesen is ismertem, már nem tartjuk a kapcsolatot.
A parancsot köszi, mindjárt ki is próbálom

-
speed008
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezer köszönet!
Sikerült konfigurálni. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Hát sajnos JTAG-olásban nem tudok én sem segíteni... Volt egy srác itt anno, aki szokott segédkezni ilyenben, ha jól rémlik Godfather volt a nickje, és Pesten lakik! Én anno egyszer régen voltam is nála még egy 1043-assal JTAG-olás ügyében, "még mielőtt kiderült volna a nagyközönség számára", hogy azt nem is lehet JTAG-olni, hanem soros porton éleszthető! Bár ez nyilván sikertelen projekt volt, mármint a 1043 JTAG-olása, de BroadCom-os cuccot sokat életre keltett...
Amúgy CFE-ben ilyenkor nem lehet bekapcsolni a boot_wait-ot ezzel?
nvram set boot_wait=on
nvram commit -
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ipconfig /all
Windows IP konfiguráció
Állomásnév...: pc-mirella
Elsődleges DNS-utótag...: "itt nincs semmi'
Csomóponttípus...: ismeretlen
IP útválasztás engedélyezve...: nem
WINS-proxy engedélyezve...: nemEthernet-adapter helyi kapcsolat
Kapcsolatspecifikus DNS utótag...: "itt nincs semmi"
Leírás...: NVIDIA nForce networking controller
DHCP engedélyezve...: igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve...: igen
Automatikus konfiguráció IP címe...: 169.168.119.98
Automatikus maszk...: 255.255.0.0
Alapértelmezett átjáró: "itt nincs semmi"Vírusírtó és tűzfal uninstallálva, valamint a win. tűzfalat is kikapcsoltam.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
De-de, van soros, onnan van ez az output is (ez most már elvi NVRAM törlés után):
Csak akkor adja ki ezt, ha benyomott gombbal bedugom és egy másodpercen belül elengedem ahogy tápot adok neki, egyéb esetben semmit sem ír sehogy.
NVRAM törléssel kapcsolatban, már a flash IC 15-16. lábát is összezártam, valamit másik elírás szerint GND-re hoztam, törlődött is valami, mert azelőtt ilyet dobott:
CFE version 1.0.37 for BCM947XX (32bit,SP,LE)
Build Date: Thu Mar 4 13:56:11 CST 2004 (root@tsirikul1.usr.com)
Copyright (C) 2000,2001,2002,2003 Broadcom Corporation.Initializing Arena.
Initializing Devices.
CPU type 0x29007: 200MHz
Total memory: 0x2000000 bytes (32MB)Total memory used by CFE: 0x8032B990 - 0x80430E90 (1070336)
Initialized Data: 0x8032B990 - 0x8032DAE0 (8528)
BSS Area: 0x8032DAE0 - 0x8032EE90 (5040)
Local Heap: 0x8032EE90 - 0x8042EE90 (1048576)
Stack Area: 0x8042EE90 - 0x80430E90 (8192)
Text (code) segment: 0x80300000 - 0x80309490 (38032)
Boot area (physical): 0x00431000 - 0x00471000
Relocation Factor: I:00000000 - D:00000000CFE: Final init 2
Committing NVRAM...done
Loader:raw Filesys:raw Dev:flash0.os File: Options
null)
Loading: ..... 1421312 bytes read
Entry at 0x80001000
Starting program at 0x80001000
CPU revision is: 00029007
Primary instruction cache 8kb, linesize 16 bytes (2 ways)
Primary data cache 4kb, linesize 16 bytes (2 ways)
Linux version 2.4.20 (vic_yu@cvs2) (gcc version 3.2.3 with Broadcom modification s) #281 Wed Dec 28 14:45:43 CST 2005
Setting the PFC value as 0x15
Determined physical RAM map:
memory: 00800000 @ 00000000 (usable)
On node 0 totalpages: 2048
zone(0): 2048 pages.
zone(1): 0 pages.
zone(2): 0 pages.
Kernel command line: root=/dev/mtdblock2 noinitrd console=ttyS0,115200
CPU: BCM4712 rev 1 at 200 MHz
Calibrating delay loop... 199.47 BogoMIPS
Memory: 6492k/8192k available (1200k kernel code, 1700k reserved, 108k data, 60k init, 0k highmem)
Dentry cache hash table entries: 1024 (order: 1, 8192 bytes)
Inode cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
Mount-cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
Buffer-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
Page-cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
Checking for 'wait' instruction... unavailable.
POSIX conformance testing by UNIFIX
PCI: Fixing up bus 0
PCI: Fixing up bridge
PCI: Fixing up bus 1
Linux NET4.0 for Linux 2.4
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
Initializing RT netlink socket
Starting kswapd
devfs: v1.12c (20020818) Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
devfs: boot_options: 0x1
Serial driver version 5.05c (2001-07-08) with MANY_PORTS SHARE_IRQ SERIAL_PCI en abled
ttyS00 at 0xb8000300 (irq = 3) is a 16550A
ttyS01 at 0xb8000400 (irq = 0) is a 16550A
Flash device: 0x200000 at 0x1c000000
Physically mapped flash: cramfs filesystem found at block 846
Creating 4 MTD partitions on "Physically mapped flash":
0x00000000-0x00040000 : "pmon"
0x00040000-0x001f0000 : "linux"
0x000d3a14-0x001f0000 : "rootfs"
0x001f0000-0x00200000 : "nvram"
sflash: found no supported devices
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP
IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 512 bind 1024)
ip_conntrack version 2.1 (64 buckets, 512 max) - 344 bytes per conntrack
ip_tables: (C) 2000-2002 Netfilter core team
ipt_time loading
NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.
NET4: Ethernet Bridge 008 for NET4.0
802.1Q VLAN Support v1.7 Ben Greear <greearb@candelatech.com>
All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>
VFS: Mounted root (cramfs filesystem) readonly.
Mounted devfs on /dev
Freeing unused kernel memory: 60k freed
Using /lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/net/et/et.o
insmod: init_module: et: No such device
Using /lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/net/wl/wl.o
eth%d: 3.90.23.0 driver failed with code 24
insmod: init_module: wl: No such device
Using /lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/char/kmemory/kmemory.oEgyébként a cucc egy USR5430, hardverileg egy az egyben WAP54G_v2, csak antennadiverzitást nem tud, az egyik nincs beforrasztva.
Nyomtam is rá próbaképp a linksys fw.-t, semmi gond nincs is vele, csak nincs benne boot wait, és rejtélyes okokból brickelődött állítgatás közben, valószínűeg a kernel.bin sérülhetett meg valahogy... bár ezt már minden DD-WRT-vel is tapasztaltam, gyárival meg csak fw. frissítéskor, de ez esetben még működött a tftp-s felélesztés. -
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jah
.
Mint az elején írtam böngészés közben szakadt meg, egy jutub videó betöltése közben.
Amikor 1 héttel ezelőtt beállítottam nem volt probléma. Egyből elértem a modemet. Ezért állok értetlenül, ráadásul a notebookkal vezetéken és wifin is gond nélkül kommunikál a modem. -
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, router és modem egyben, konkrétan Hitron Technologies Wireless Gateway CDE-30364.
Szerintem kap ip címet. Kihúztam az UTP-t a gépből, restart, majd belementem a helyi kapcslatokba, ahol jelezte hogy nincs csatlakoztatva, miután beszúrtam egyből kérte le a hálózati címet, majd fél perc után megjelent a csatlakoztatva felirat.
Ezt figyeltem a Parancssorban is, ahova beírtam az "ipconfig"-ot. A csatlakozás után már már volt IP cím és alhálózati maszk is. -
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Közvetlenül valószínűleg nem tudom rákötni a netre, mert nincs koax csatlakozó a gépen. Viszont összekötöttem a notebookot és a "hibás" asztalit crossoveres UTP-vel. Jelzi mindkét gép hogy "egy hálózati kábelt csatlakoztattak". Ha a hibás gépet a modemre rákötöm akkor is érzékeli. Nem tudom ez elegendő-e ahhoz, hogy a hálókártyát jónak mondhassam.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Soros port nincs? Hátha ott lehetne csinálni egy NVRAM törlést, mert egy rossz érték is megakaszthatja a boot-ot... Linksys WRT54?
-
-
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az UTP kábel és a router LAN portjai működnek, másik gép segítségével ellenőriztem. A hálókártyát és az alaplapi portot le tudom valahogyan ellenőrizni?
-
speed008
csendes tag
Üdvözletem!
Az lenne a problémám, hogy az Invitelesek hoztak egy modemet. A márkája ZyXEL P660.
Ebbe a modembe van beépített wlan is. De az lenne a problémám, hogy a távolabbi gépemhez már szakadozik néha a jel, ami már kezd idegesíteni.A modemhez közelebbi gépnél ez a probléma eddig nem állt fent.
Van egy TP link routerem, amit szeretnék rácsatlakoztatni, de nem akar összejönni. A TP link nél, már nincsen kimenő internet. A mac címet próbáltam klónozni, de semmi. A modem Dinamic IP módban van mert a XyZEL már elvégzi a PPPoE csatlakozást.
Azt észre vettem, hogy a WAN résznél minden nulla.Érdeklődnék, hogy közületek szembesült-e valaki hasonló problémával, és hogyan lehetne orvosolni.
-
Wind-Storm
őstag
Valaki JTAG-olt már hálóeszközt/routert? BCM4712 Rev1 chip-es hálóeszközről van szó.
Valószínűleg kábelhiba, de ha mégsem az lenne, akkor szívesen venném a tanácsokat, hogy miért nem működik a dolog...
A serial outputban látszik, hogy működik a CFE, csak épp a boot_wait hiánya miatt nincs tftp hoszt amin fel lehetne küldeni rá az új firmware-t, esetleg evvel kapcsolatban ötlet..? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Papabear195
üzenetére
Szia!
Ha modem nélkül kapcsolod be? Ha PC nélkül? És ha üresben?
Mindig ez a jelenség?
-
Papabear195
tag
Üdv!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy pár napja vettem egy Tp-link wr340gd típusú router-t. A routernek annyi lenne a feladata, hogy kábelen küldje a netet (nudli 5 megás Invitel) az asztali gépemnek és néha napján vezeték nélkül a laptopnak.
Megvásárlás után pillanatok alatt beállítottam a router-t minden ment is szépen, aztán egy nagy vihar miatt áramtalanítottam. Mikor másnap visszakapcsoltam, a router-en kivillant az összes led, de nem aludt el és, nem is működött. Elkezdtem ki-be kapcsolni, és úgy kb. a 6. bekapcsolásra újra elindult, és működött is szépen, de a következő áramtalanításkor ismét, megismétlődött a fenti jelenség.
Ma visszavittem a boltba, az eladó srác bedugta egy konnektorba, 4 indításból 4 alkalommal elindult neki a router, egy gépen is leellenőrizte, működött rendesen. Próbált illedelmes lenni de azért láttam rajta, hogy hülyének néz.
Hazahozom a router-t itthon beindítom, és újra csak világítanak a ledek, és nincs net
. A sokadik újraindítás után most működik rendesen, de szerintem a következő újraindításig lesz így.Esetleg van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond, mit lehetne megpróbálni? Legszívesebben visszavinném ezt a sz*rt, de ha ott megint működni fog, akkor végképp idiótának fognak nézni...
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Tendd
tag
Sziasztok! Akadt egy érdekes problémám amilyennel még nem találkoztam egyszer sem.
Egy online videót néztem, amikor annak betöltése leállt. Megnézem pár oldalt, de azok szintén nem töltődtek be. Végül megpróbáltam elérni a routert 192.168.1.1 címen, ahol pár nappal ezelőtt beállítottam, de azt sem tudtam elérni.
A furcsa számomra az, hogy a másik gépemen nincs semmi gond. Net is van és a routert is elérem. Valami tipp merre keressem a megoldást? -
petata
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a segítséget. Úgy tűnik, így jó lesz, bár nekem kiváló a jelerősség, nővéremnek meg csak 2-es.
De ez biztos az N-es, G-s adapterek miatt van... -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Feltételezem, hogy kondi kiszáradás lesz, vagyis fárad a router, a végét járja... Ami nem is lenne csoda, hiszen DIGI nethez nem a legkisebb, leggyengébb TP-LINK modellt kellene használni! Bár a 20/10-et kábelen még elviszi, de a nagyobb csomagok keményen megizzasszák!

VaMikTégy belátásod szerint, nem árt neki az sem, ha kikapcsolod, de az sem, ha megy... Én személy szerint sosem kapcsolom ki, csak nagy viharok idején!
-
petata
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ja, biztos az, nem egy mai darab, vmi Acer Aspire One. És igen, 40Mhz van beállítva. Az jó, ha autora állítom?
-
petata
őstag
Sziasztok!
Beszereztünk otthonra egy TP-Link 1043ND-t... vezetékesen működik, másik gépnél 822N-nel wireless is müxik, de nővérem netbook-ján valamiért nem jó. Megadja a jelszót, csatlakozik egy csomó ideig, aztán nem történik semmi. Mi lehet a baj?
Előre is köszi!üdv.
-
seress90
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ZyXEL P-334WT-m. Sajnos nem értek annyira a router confighoz, mint megboldogult édesapám, rám hárult a feladat, hogy kezeljem a hálót.
A routerre 2 gép csatlakozik wifin, 1 kábelen. Az utóbbi időben lettem figyelmes arra, hogy ledobál a routerről mindent, ami wifin csatlakozik. Bajlódtam vele, supportnak is írtam, firmware frissítést ajánlottak. Megtörtént, mostmár nem dobál le, egy másik jelenségre lettem figyelmes, de ezzel nem tudtak mit kezdeni. Időnként (úgy percenként) nagyon belassul a net. Találtam egy olyan kis lekérdező ablakot, hogy Packet Statistics. Ennek az adatait követtem figyelemmel egy darabig. A W-LAN-on futó adatok stagnálnak, a WAN-on futók jóval magasabbak, de nem tűnik kirívónak, egyenletes, viszont a LAN-on néha az egekbeszökik az adatforgalom (ha jól értem, lent példázom).
Elmentettem egy backupba a jelenlegi beállításokat, ha hozzá kéne nyúlnom, szóval nyugodtan bombázzatok az ötletekkel, minden segítséget megköszönnék!Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
WAN MyISP 4553007 7405513 0 45337 1864964 1:09:45
LAN 100M/Full 6390505 3492692 0 1854884 43812 11:20:15
WLAN G+ 1028039 831434 0 12064 1156 11:20:15(ilyen adatot mutat a LAN, percenként 2x kb, a többi esetben alacsony volt.)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na úgy néz ki muszáj nekem is segítséget kérnem:
Van egy ilyen routerem:
Tp-link wr340gd
Be van lőve rendesen, PPPoe csatlakozás, jelszó felhasználó, wifi jelszó stb...Szóval rendesen be van lőve.
A routerre 3 gép van rákötve kábellal, plusz wifi-n az xbox-om meg néha az itthoni okostelefonok.
A gondom a következő.
Hosszabb ideig normálisan van internet kapcsolat. Viszont mostanában gyakrabban előfordul hogy bizonyos időközönként szétkapcsol az internet. Először azt hittük hogy netkimaradás van, de felhívva a szolgáltatót(DIGI) azt mondták nincs semi a nettel. Mint kiderült router nélkül megy is rendesen.
Mi lehet a gond? Ilyenkor amikor elmegy a net, akkor nem lehet belépni a router menüjébe egy ideig. Ha meg sikerül is mondjuk wifiről belépni, kiírja hogy nem csatlakozik a router a nethez...
Kipróbáltunk egy másik routert ami itthon van(egy sima kábeles linksys-t) és nincs gond a nettel, de ugye azon a routeren meg nincs wifi ami meg kellene.
A kérdésem az lenne hogy mi baja lehet a routernek? Az érdekesség hogy mindez a hiba pár óra után eltűnik. Vagyis ha pár óra után visszarakom a régi routert akkor működik rendesen. Egyszerűen nem értem mi baja lehet.
Cucc adatai:
Firmware Version:
4.2.1 Build 090106 Rel.56881nHardware Version:
WR340G v5 081520C2 -
VaMik
tag
A routert éjszakára érdemes áramtalanítani amikor nincs használatban?
-
-
krealon
veterán
-
-Ben-
veterán
-
piadex2
senior tag
hello!
nos: a korábbi sztori magától megoldódott:
visszamentem az ismerőshöz, hogy a log-ot lementsem. összedugom a rendszert: ugyanazok a kábelek, ugyanaz a router és kábelmodem:
és láss csodát. megy. minden. mint a villám.oké, következő fázis:
nézzük meg, hogy a másik router hogyan veszi a jelet 20m-rel arrébb.
odamegyek: laptop rádug 5Mbit helyett 5,5Mbit... jó.
majd, mivel ezen a helyen panaszkodtak, hogy nem jó a net (nem tud felcsatlakozni), ezért tettem egy másik próbát is:
a vevő router-t kikapcsoltam, majd vissza:
és nem ment (az nem ment, ami az előbb még ment). semmi. illetve valami mégis: a config oldalt (a netet adó, tehát esetemben a távoli) routerbe be tudtam jelentkezni (192.168.2.1).
kábelcsere, router újra indítás. de semmi net.miért?
ha kell adok log-ot, mert azt lementettem.
előre is kösz a segítséget.p.
-
piadex2
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hello!
mindegy, hogy milyen állapotban kérem le a logot (már ami a kábelezést illeti) vagy nem?
egyszerűen csak net nélkül kapcsolódjak rá vagy wan portra kötött nettel kérjem le? stb.
kösz:
p.
-
help_i
csendes tag
Sziasztok!
Cisco router (8xx;19xx széria) időnkénti konfigurálásra keresek
hozzáértő emberkét.üdv.
-
Davidof92
senior tag
válasz
Davidof92
üzenetére
nem megy sehogysem, reggel lereseteltem a modemet és összedugtam a routerrel és bekapcsolva hagytam őket had menjenek. Routeren keresztül el tudom érni a modemet, de nincs net. Még kipróbálom hogy feltelepítem a modemet a gépre hátha (bár a telefonra nem tudom hogy fogom feltelepíteni.)
kezdek eljutni oda hogy kivágom mindet a 4.ikről... -
Joex22
csendes tag
Sziasztok!
T- szolgáltatós netem van, melyen keresztül jön a tv (iptv, telefon stb.), tehát a villanypóznáról közvetlenül a T-s, CISCO router veszi a jelet. Ebből kapja a jelet a TV, telefon, és az erre kötött wireless TP-Link routerünk is, melyre két gép van kábellel csatlakoztatva. Tökéletes működött ez a felállás hónapok óta, tegnap problémamentesen kikapcsoltam a gépemet, mára azonban egyáltalán nem látja a hálózatot az én számítógépem. A másik számítógépen zavartalanul működik a net. Cisco, TP-Link szakszerű restartjai tömkelege, factory resetek után sem hajlandó észrevenni a hálózatot ez a számítógép, míg a másik gépen minden tökéletes. Fizikai hiba kizárható, közvetlenül a Cisco routerre kötve az én gépemen is van internyet. Valakinek esetleg nincs ötlete a probléma megoldására? Előre is nagyon hálás vagyok minden válaszolónak.

-
maszkoss02
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Van egy TL-WR841N routerem..
KB 4 éve használok egy ps3-at..
De most már szinte nem is tudok játszani online,mert 3Mbps helyett kb 600-700kbps töltök le ez álltal nem tudok játszani,nekem azt mondták hogy a portokat kell beállítani,de én nem értem.Előre is köszönöm,Üdv
-
hunace
tag
akkor adódik a kérdés , hogyan tudom megmondani a routernek hogy ezt ne csinálja ?
bár mint mondtam a router nem fekszik meg, tehát a wifi-s gépen van net és el is érem a routert csak a "kábeles " asztali gépen nem
-
hunace
tag
Nem (csak) torrent hanem más esetben is , ezért írtam példának az Ubuntu ISo-t (a honlapjukról , bocs ha nem volt egyértelmű).
Tehát ha nagy letöltést generálok a wifin..mindegy mivel
a dns-t még kipróbálom bár gyanús hogy a router haldoklik, nem bírja ezt a sebességet kezelni (bár ettől még nem kellene megdögölni a netnek az asztalin..)
-
shev7
veterán
válasz
hunace
üzenetére
Amikor masszivabb letoltesrol beszelsz, akkor gondolom torrentre gondolsz, ugye?
Ha igen, csokkentsd a maximalis kapcsolatok szamat a kliensben, illetve a gepeken manualisan konfigurald be a dns szervert es n a router cimet add meg, hanem kozvetlenul a upc dns szervereit: 213.46.246.51-54
-
hunace
tag
Sziasztok,
egy UPC internetet osztanék edimax wifi routerrel, asztali kábelesen egy laptop pedig wifi-vel kapcsolódik a netre.
A hibajelenség az hogyha a wifi-n keresztül masszívabb letöltés megy (pl. elkezdek leszedni egy ubuntu linux ISO-t és eközben az asztalin is megy a net (mondjuk stream nézés) akkor az asztali gépen megszakad a kapcsolat és nem érem el a router kezelőfelületét sem.
A laptopon amely wifi-n van ott nincs probléma megy tovább a letöltés és elérem a router-t is.A net UPC 50/5 -es, DHCP-vel osztva, 2.4 Ghz és G-s , ahogy a laptop is, WPA -pre shared.
Router : Edimax BR-6204WgKellene valami ötlet mert én már a Tresholdokat kezdtem el állítgani

-
Davidof92
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
délután így volt, de nemment.
majd holnap nekiesek megint (remélem nem a kalapáccsal) és újrakezdem, a mai nap elég idegörlés volt már. -
Davidof92
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
be tudok jutni a routerbe (jelenleg nem mert nincs bekötve), ez alapján már 1x beállítottam, úgy ahogy le volt írva, és semmi, nem volt net. (mondjuk nem értetem mit csinálok csak csináltam
) -
Davidof92
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen, úgy van felépítve a rendszer ahogy leírtad. Konkrétan az első portból megy a kábel a gépbe.
mi ez a mac cím regisztrálás? Nagyon nem tudok ezekről semmit. Jól megszívtam, gondoltam összedugom aztán wifizek telón, de hát így.... -
-
Davidof92
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
de kell, különben nincs net
usb-n fel se tudom telepíteni ott kezdődik
ha bedugom másik gépbe (pl laptopom) akkor ott se tudom feltelepíteni utp-sen. Anno amikor alaplapot cseréltem, 3 napig nem volt net, aztán egyszercsak lett. -
Davidof92
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nagyon jót tudsz kérdezni

Modem: Motorola sb5101
ha nincs feltelepítve nincs net
a net típusát nem tudom megmondani anno hozták, azóta a modem ugyan ott áll ahol akkor is
koax kábelen jön mint a tv. Nem vagyok tisztába a hálózatokkal -
Davidof92
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
minden faszán világít, minden lát mindent, fel tudom telepíteni a modemet, de nincs net. Néha kiírt olyat hogy ip-cím ütközés a hálózat más elemével. Mivel összesen 3-an vannak, fura az ütközés.
-
Davidof92
senior tag
-
Davidof92
senior tag
Sziasztok
ma vettem egy tp-link wr740n wifi routert,
nem tudom elérni gépről, hiába írom be hogy 192.168.0.1
a telepítő cd se tud mit kezdeni vele, azt írja kapcsoljam be a dhcp-t (ez nem tudom mi)
hogy kapcsoljam be ha nem lehet elérni magát a routert? reset megvolt, nem segít. -
-Ben-
veterán
Sziasztok!
Most már meguntam és gondoltam kérdezek...
1.) Olyan problémám akad már sokadszor (lassan 1 éve..
), hogy van egy laptop, ami mindig kiüti a routert.
3 laptopunk van, 2 gond nélkül viszi a netet, viszont a 3. (a legújabb) az rendszeresen kinyírja a routert annyira, hogy a wifi nem működik egészen addig, míg ki nem húzom és vissza nem dugom a routert. Vezetékről megy, csak vezeték nélkül nem. Teljesen random történik ez, mert előfordult már olyan is, hogy 5 perc netezés után gond volt, de sokszor megesik az is, hogy 4-5 órát is bírja...2.) A másik problémám, hogy laptopról még csak-csak jó a net, de telefonon borzalmas. Egyes oldalak villámgyorsan bejönnek, egyes oldalak viszont percekig is töltenek. Pl. leginkább az org és com oldalak, de ez is változó.
router típusa: D-LINK DI-524
Előre is köszi mindenkinek!

-
-
atirag
őstag
Van egy tp-link azt hiszem 1043-as router. Mikor próbáltam konfigurálni a munkahelyemen akkor
egy router újra indítás után nem tudtam belépni a gyári admin admin párossal. Mit történhetett és mit lehet ezzel kezdeni.
Természetesen a jelszóhoz nem nyúltam. Lehet ezt valahogy resetelni,mármint ezt a jelszót és bejelentkezési nevet?
Egy reset visszaállítaná talán? -
averis
csendes tag
üdv
Van 2db Linksys BEFSX41 routerem (az egyik v1 a másik v2.1). Az egyik hibátlanul működik (azzal netezek most is), ám a másik olyat produkál hogy induláskor össze-vissza villog nagyjából 8-10 másodpercig válaszol a pingre (ilyenkor a konfig felületet is elérem) aztán elnémul
csak az 1-es csati ledje világít folyamatosan függetlenül attól, hogy van-e rádugva valami. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném, bár nem életbevágó.
U.I.: a v2.1 "betegeskedik" -
piadex2
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hello!
oké.
amúgy router log-ot hogyan is lehet csinálni? (lekérni)
p.
-
piadex2
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hello!
nem.
ha becopyzom, tudsz segíteni?
most nem küldöm, majd később.
kösz:p.
-
-
krealon
veterán
válasz
gyuri86
üzenetére
Konkretan egy switch-en keresztul minden gep elerheto az internet iranyabol. Egy nem menedzselheto switchet pillanatok muve ARP poisoning-al elteriteni es innen csak a kepzelet szabhat hatart, hogy mi mindent lehet muvelni a tavoli geppel, tekintve, hogy a megosztott halozat miatt a megosztast elvezo gepek tuzfala alacsonyabb vedelmi szinten van, mintha internet uzemmodban lenne.
De ha ez teged nem zavar, akkor vedd ugy, hogy nem szoltam.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy BELKIN F5D7230-D-s routerünk. Úgy szeretnék megoldani az internet elosztását,hogy egyik gépen vezetéken keresztül kapná a netet, akkor egy másik gép WIFI-n, és egy telefon is szeretne rá csatlakozni.
A vezetékes kapcsolatot sikerült megcsinálni illetve a telefon is tud csatlakozni a netre egyedül a másik szobában lévő gép nem tud rá csatlakozni. (Több telefon van, mind rátud csatlakozni csak a másik számítógép nem tud valamiért.)
-
gyuri86
tag
-
gyuri86
tag
sikerült végül mindkét gépen megosztani a netet. a routert nem piszkáltam, minden kábel a LAN portokba van dugva, így a router csak átjáróként működik, az egyik gépen pedig engedélyeztem a hálózati internet megosztást, így mindkét gépen van net. Viszont így nem tudok belépni a routerbe ip alapján. az átjáró sem a router ip-je hanem a UPC-s.
-
gyuri86
tag
sziasztok.
a következő problémám lenne:
UPC 25Mb netet szeretnék routerrel megosztani 2 gépnek. A router FritzBox 3170 típusú. Wifis, de az most nem téma. Szóval a router menüje német, és eddig nem találtam angol firmware-t hozzá, a német pedig nem az erősségem. A gond akkor van amikor a modem Ethernet portját rádugom a router wan portjára, a lanokra pedig a 2 gépet. Ilyenkor a routert nem lehet elérni ip alapján, és net sincs. Ha viszont az összes kábelt a lan portokra dugom akkor van net és a router is elérhető, de csak 1 gépen van net, gondolom nem megy a dhcp, és csak switchként működik a dolog. A routerben a dsl beállítás (PPPoe) ki van kapcsolva mivel a UPC nem ezt használja ha minden igaz. Van valami ötlet hogyan tudnám mindkét gépnek megosztani a netet? Ha előre konfigurálnám az egyik gép IP, átjáró és maszk beállításokat, a router tartománya szerint, akkor működhet a dolog? -
StSanya
senior tag
válasz
evans123
üzenetére
Jobban járnál, ha egy T-Home pontban, ADSL kezdőcsomagban egy Dlink 360R T1 verziós (fekete színű) modemet vennél 6 ezerért, s arra rátennéd Dchard féle firmware-t (pl. Annex A és B egyben, költözhetsz kedvedre
)[http://logout.hu/cikk/uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/bevezeto.html]
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
miért van az, hogyha egy 5 méteres kábelt egy routeren keresztül csatlakoztatom a géphez, akkor nincs net, ha közvetlenül, akkor van.
wr542g-ről van szó.
kábelt cseréltem, lan kártyát újra telepítettem.ötletek?
p.
ps: természetesen a wan-ba van csatlakoztatva a modem, ha routeren keresztül megy a rendszer.
-
krealon
veterán
válasz
evans123
üzenetére
Az adatlapja szerint tudja az annex-b-t, viszont annak beallitasara nem talaltam leirast egyelore. Tehat elvileg nem kell a D-link modem a kapcsolodashoz, gyakorlatilag viszont igen, igy jobban jarsz, ha egy uj routert szerzel.
Szerk: Jo otlet a 321B beszerzese, mert a 360r regi verzioi botranyos minoseguek. Ha nem alltavol toled az alternativ firmware hasznalatanak lehetosege, akkor an ASUS RT-N16 erosen ajanlott kategoria szamodra.
-
evans123
csendes tag
válasz
Claude Leon
üzenetére
Koszonom a felvilagositast, akkor csere lesz, ami nem is baj mert ugyis akartam egy jobbat. Valoszinuleg a modemet is lecserelem 321B-re, a routert meg asus n16/n56u-ra.
Ezzel kapcsolatban lenne meg 1 kerdesem, ugy latom mindkettonek a default ip-je 192.168.1.1 . Ekkor pontosan hogy allitsam be a az ip-ket. Szoval a modemet beallitom bridge modba es a router ip-jet atrakom mondjuk 192.168.1.2-re? Vagy masik alhalozatba kell esetleg(pl. 192.168.2.1.)? Vagy a modem ip-jet is at lehet allitani(360r-nek nem tudtam, nincs ertelmes felulete) es erdemesebb azt?
Sorry a sok kezdo kerdesert. -
evans123
csendes tag
Hello, adott egy dlink 360r c3 es egy thomson 585v8 router(modem + router egyben).
A dlink ip-je 192.168.1.1 mig a thomsone 192.168.1.254 .
Telefon megy a dlinkbe - ebbol megy az utp a thomson egyik ethernet portjaba(ezen a routeren 4 ethernet port van, kulon wan nincs, ezt se tudom, hogy ez gond-e). A thomsonba beallitottam a pppoe-t + user/felhasznalonev, dhcp engedelyezve.
Ugye elvileg igy ugy kene mudkonie, hogy a router tarcsaz be, nem kene pc-rol. Viszont ez a resz nem megy, ha pc-rol tarcsazok akkor van net a fenti beallitasok mellett.
Eddig ugy mukodott a dolog, hogy nem volt elotte a dlink, de most koltoztunk es azt hiszem thompsonba levo modem annex a-s, mi viszont annex b teruletre kerultunk, ezert kell a dlink. Szoval azt nem tudom, hogy ez az ip beallitas jo-e, vagy kulon alhalozatba kene rakni a modemet es a routert. Tovabba egyatalan mukodhet-e a ket eszkoz normalisan egyutt, vagy bekavar az hogy a thomsonba is van modem.
Elore is koszonok minden segitseget. -
zsolt19900
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
jelenleg össze van, de amikor routerrel "próbálkozok" akkor kitörlöm
és hol tudom beállítani ezeket a dhcp beállításokat?
-
S-eye
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Már működik
Az zavart meg, hogy először akadozott XP-n és 7-en is a jel. De most már frissítettem az XP-s gép driverét,és most már minden ok. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
zsolt19900
üzenetére
A baj az, hogy a Windows-ban be van állítva a PPPoE kapcsolat, így amikor összedugod a roouterrel, a PC azonnal betárcsáz, és mint az látható, fel is veszi a külső IP címet. Ezzel természetesen már nem éred el a routert, és nyilván a router sem fog tudni csatlakozni!
Megoldás:
PC-ben törölni, vagy legalább letiltani a PPPoE kapcsolatot, és csak a Helyi kapcsolat maradjon, automatikus DHCP beállításokkal! -
zsolt19900
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.C:\Windows\system32>ipconfig /all
Windows IP konfiguráció
Állomásnév. . . . . . . . . . . . : FaragóZsolt-PC
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . :
Csomóponttípus. . . . . . . . . . : Hibrid
IP-útválasztás engedélyezve . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . : NemPPP-adapter Farago:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Farago
Fizikai cím . . . . . . . . . . . :
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Nem
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 91.120.72.61(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.255
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 0.0.0.0
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : 194.149.0.157
194.149.0.156
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : LetiltvaEthernet-adapter Helyi kapcsolat:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E
Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-24-1D-7C-BE-A7
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Igen
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::1cfd:4a45:b412:48a5%10(Kívánt)
Automatikusan konfigurált IPv4-cím: 169.254.72.165(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.0.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234890269
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-17-72-5A-B9-00-24-
1D-7C-BE-A7
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : EngedélyezveAlagútadapter isatap.{CF7FF573-F4AA-41C2-AA40-6F50BE791DBB}:
Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter isatap.{F45B0012-86F9-45CD-BC33-2586566C2749}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter #2
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter 6TO4 Adapter:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 adapter
IPv6-cím. . . . . . . . . . . : 2002:5b78:483d::5b78:483d(Kívánt)
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 2002:c058:6301::c058:6301
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : 194.149.0.157
194.149.0.156
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : LetiltvaAlagútadapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenC:\Windows\system32>
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
zsolt19900
üzenetére
Vagy PrintScreen-el, majd Paint-ba beillesztés, vagy pedig a parancssor fejlécén jobb klikk, kijelölés, ekkor kijelölöd a szöveget, majd megint jobb klikk a fejlécen, és másolás...
-
zsolt19900
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
és milyen paranccsal tudom kivarázsolni neked a parancssorból amit kiírt nekem az ip beállításokra a gép, hogy lásd itt a fórumon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sennheiser HD650 fejhallgató
- Xbox One / Xbox Series játékok
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

null)
.

), hogy van egy laptop, ami mindig kiüti a routert.