- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz_gabor
tag
válasz
Williamgrant #4344 üzenetére
Semmi különöset nem írtam csak hogy pontosan írta-e be az IP címet és a tokent, de mivel privátba is elküldte a kérést ezért írtam oda.
Más:
Sokan hiányolják azt a funkciót hogy előző térképeket újra betöltve is lehessen kijelölni helyeket.
A FloleVac-al ez megoldható.
Belépsz a Historyba kiválasztod a takarítást amilyenek a térképét használni akarod, és klikk a zöld pipára (elkészült takarítás) vagy a piros X-re (félbeszakított takarítás) és máris betölti a térképet, és kijelölheted a takarítandó területet
Néha csak többszöri próbálkozásra tölti be a historyt. -
Yellow73_a
tag
Találkozott valaki azzal a problémával, hogy a Xiaomi Robot Vacuum alkalmazásában a Cleaning Historyban a korábbi takarítások egyre többször és többször jelennek meg? Konkrétan nálam a legrégebbi takarítás már tizenötször szerepel a listában, ezáltal a lista már hihetetlen hosszúra hízott.
Európai régió, Mi Home verzió 5.4.10; porszívó firmware 3.3.9_003170 -
-
papeti01
senior tag
válasz
Williamgrant #4340 üzenetére
Ez is jó ötlet, bár lehet bevallalom GB rol.
Most csak 237 eur. -
válasz
papeti01 #4338 üzenetére
Nem kell tartanod, azért azt a linket osztottam meg (illetve a fórumtárs aki pár napja osztotta).
Amúgy a helyedben felhívnám a Lurdy Xiaomi shopot, és megkérdezném mennyiért küldik el Németországba. Így EU garod lenne. De simán rendelheted a GB-ről is, nem lesz vele gond valószínűleg. -
Gandi72
újonc
válasz
sz_gabor #4303 üzenetére
Kedves Gábor!
Akkor személyesen is : Bocsika nem állt szándékomba megkárosítani . Mint látod újonc vagyok és nem nagyon vagyok otthon ezekben a dolgokban . Bár a tudatlanságom nem mentesít a hülyeségem alól!
Másodszor pedig szeretném megköszönni a magyar nyelvű fordítást a használati utasításhoz illetve a magyar nyelvű hangfájlt elkészítését is! Köszönöm a munkádat.korábbi hozzászólásaim:
----Bocsi! nem vagyok jártas ezekben a dolgokban hogy ezek hogy mennek. Azt meg végképp nem tudtam hogy fizetni kell a hangfájlokért. Azt gondoltam hogy csak simán felrakják és ingyen kiválsztható lesz a magyar nyelv. Gondoltam ez nekik is megéri. Sorry. nekem is van porszívóm gondoltam igy egyszerűbb lenne megtanítanom magyarul. Mivel a másik módszerrel nem biztos hogy boldogulok. A saját appja nekem nem működik rendesen hol megy hol nem és nem minden funkció működik ha épp szóba áll velem. A FloleVac viszon teljesen szuperül működik kár hogy a távoli indítás nem működik.--------Értem én és teljesen igazatok van. Csak mivel ingyenes volt a program letöltése nem gondoltam hogy esetleg az újabb nyelvi fájlok letöltéséért pénzt kérnek. Bocsi a készítőtől!!
-- Azért kaphatok egy kis segítséget?Azóta is próbálkozom a magyar hangal a porszívón letöltöttem az 5.1.29 es mi home appot de nekem ott sem mutat tokent. Kaphatok egy linket honnan töltsem le? vagy szerinted mi lehet a baj?Köszönöm a segítsíget!
-
papeti01
senior tag
válasz
Williamgrant #4325 üzenetére
köszönöm.
az a xiaomi jo lenne, es a jelenlegi akcios 242 eur ar is jo lenne, de ahogy neztem a zollamt oldalan, kb 100 eur lenne az ado....nem tudom, pedig ugy erzem sokkal jobb vetelek ezek a szisztematikus gepek,,,,
az ilife közül a a4s 194 eur, az a6 230 eur... melyik eri meg inkabb az arat?
(amazonrol 2 ev garral)elore is köszönöm!
p.
-
-
papeti01
senior tag
válasz
Williamgrant #4323 üzenetére
Köszönöm!
Azt hittem az irobot roomba 650 már nem alap...?!Ilife-ból akkor melyik lenne az ajánlott?
Xiaomi 1 szériát honnan lenne érdemes rendelnem? (Németországban élek)Köszönöm!
-
válasz
papeti01 #4319 üzenetére
A Medionnal tudtommal nincs tapasztalat, maximum vélemény, ez pedig az én szubjektív változatom:
Ha nincs kereted egy szisztematikus gépre (okos) de mindenképp szeretnél egyet akár random működéssel (szimpla robot), akkor ár / érték arányban nem érdemes sem a Mediont, sem pedig az alsó osztályos Roombát venni.
- 200 alatt kapsz bőséges pozitív visszajelzésekkel az itteni fórumozóktól iLife random gépet.
- 240 és 270 között pedig lehet venni akciótól függően Xiaomi Robot 1 szisztematikus porszívót.
A többi az ár/érték arányban nem célszerű kategória, ami persze ugyanúgy lehet tök jó, sőt akár jobb gép is egyes esetekben, csak az itteni fórumtársak nem tesztelték, vagy nem szántak rá annyit.A helyedben várnék egy kicsit és tennék félre még pár eurót / dollárt egy szisztematikus gépre. Ha ez nem játszik, akkor pedig iLife-ot szereznék be és hagynám a roombát másnak.
-
-
lszep
csendes tag
válasz
Williamgrant #4318 üzenetére
A bemásolt apk plugint a telefon filekezelőből elindítottam és így telepítette fel. Ezzel megoldódott.
Köszönöm a segítséget! -
lszep
csendes tag
válasz
Williamgrant #4318 üzenetére
Európai régió beállítással ment már, csak abban nincs zóna takarítás.
-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
Van valakinek tapsztalata a Medion MD 18500 as robot porszívóval?
Illetve mennyivel okosabb egy Irobot Roomba 605 vagy 650?
Ez utóbbi lenne az amazonról 220 Euroert, ami egy százassal lenne több mint a medion (119 EUr), de igazából nem tudom megéri-e a felárat... ?Nem szeretnék kétszer vásárolni... és sajnos a lézeres verziókat nem kapni ezert az árkategóriért.
BTW, melyik a legolcsóbb de már jól használható lézerrel navigáló?(Előre is köszönöm,
P. -
-
Yellow73_a
tag
Ez így van. itt Európában szájhagyomány útján terjedt a hír a Xiaomi remek ár/érték arányú termékeiről. Én is így vettem Xiaomi telefont másfél éve, most pedig a robotporszívót, mert a felhasználók visszajelzése és fanok által adott nem hivatalos support meggyőzött. A telefont azóta is nagy megelégedéssel használom, és bízom benne, hogy ugyanígy leszek a porszívóval is.
-
tomazin
veterán
Azért valljuk be, a Xiaomi elemi és üzleti érdeke, hogy ne működhessenek a nevével Facebook csoportok
az itt leírtak alapján ezek inkább olyan jellegű fan/támogató csoportok voltak, mint ami itt is van. ami nélkül meg is reccsennének, mert amilyen szívással tud járni egy porszívó beüzemelés (már a melyik szerver kérdéskörnél gond lehet)
-
dugesz77
őstag
A magyarított appal és azzal firmware-el van zóna takarítás (itt írtam róla egy kis tesztet)
-
lszep
csendes tag
Sziasztok!
Mi robotporszívó 1. generációnál az APP-ban nem jelenik meg a zóna takarítás.
A porszívó jelenlegi verzió: 3.3.9_003357A MiHome-ban régiónak Európát válaszottam mert Chinánál a porszívó lekérdezésekor hibát hoz.
Van valami ötletetek? -
ACE-
addikt
Azért valljuk be, a Xiaomi elemi és üzleti érdeke, hogy ne működhessenek a nevével Facebook csoportok... szóval most hogy van magyar boltja is, nem biztos hogy jó hogy ilyen Facebook csoportok esetleg kiadják magukat a Xiaomi hivatalos képviselőjének.
-
válasz
spiderpig820 #4307 üzenetére
Valószínűleg tényleg nem, hanem a gyártó közvetlenül az ő kérésükre. Azért az egybeesés elég meseszerű nem?
-
Yellow73_a
tag
Mi Robot Vacuum.
Most, hogy már több, mint egy hetes a masina, kezdenek kialakulni a porszívózási szokások.
Ugyan a porszívó akár 250 m2-t is be tud járni a leírása szerint, inkább egyes helyiségeket külön takaríttatunk vele. Már csak azért is, mert ha a teljes lakás automata takarítása közben beengedjük a nyitott ajtókon, az ajtó alatti és mögötti területet nem takarítja ki, hiszen nem fér oda. Ráadásul előfordult már, hogy a könnyen járó ajtókat meglöködte, és bezárta magát a szobába.
Így inkább csak a lakás kb 65 m2-es egyterű központi részét (előszoba, nappali, étkező, konyha, közlekedők) takaríttatjuk vele automata üzemmódban, a többi helyiség esetében berakjuk a szobába, és rázárjuk az ajtót. Ráadásul azt vettem észre, hogy amikor az egész lakásban dolgozik, akkor csak egyszer megy végig, viszont a kis alapterületű helyiségekben kétszer is végigmegy. A takarítási térképek szerint a nettó 11 m2-es és nagyobb takarítási felületen egyszer ment csak végig, a kisebb takarítási területeket kétszer csinálta meg, nagyon hasonló útvonalon.
A kis szobákkal pár perc alatt végez, (a nettó 8m2 dupla takarítást 13 perc alatt csinálta meg), így ezeknél nem baj, ha nem távollétünkben időzítéssel, hanem manuálisan indítjuk el, amikor otthon vagyunk. A hangja egyébként amúgy sem zavaró, ha pedig rázárjuk az ajtót, szinte nem is hallatszik. Így ráadásul nem kell állandóan az egész lakásban katonás rendet csinálni. -
spiderpig820
aktív tag
válasz
Williamgrant #4306 üzenetére
A helloxiaomi.hu szerint nem a bolt volt.
-
válasz
Yellow73_a #4305 üzenetére
Főleg azok után hogy a bolt a nem anyagi haszon szerző Facebook csoportokat a gyártóval "beszánttatta", módszeresen töröltette. Elég nagy anyázás ment miatta, konkrétan aljas tetű húzásnak gondolom úgy, hogy magam ezen csoportok tagja sem voltam.
Szóval ezek után más szellemi termékét lopikálni elég nagy pofátlanság. -
Yellow73_a
tag
válasz
sz_gabor #4303 üzenetére
Elnézést, nem is figyeltem, hogy hova szól a link, meg volt nyitva a használati útmutató a böngészőmben egy jó ideje, automatikusan bemásoltam a linkjét. Azt hittem, te ahhoz a bolthoz tartozol, nem is gondoltam volna, hogy az a bolt illetéktelenül használja a te szellemi termékedet, ráadásul annak ellenére, hogy az utolsó oldalon ezt meg is tiltod (ezért is gondoltam, hogy ahhoz a bolthoz tartozol, hiszen ott van a leírás)
-
válasz
sz_gabor #4303 üzenetére
Valószínűleg nem rosszindulatból, hanem jó magyar van, elérhető, tehát ingyen van lendületből dobta fel. Szóltunk neki, jelezte hogy megértette engedjük el. Ha kéred, törlöm az érintett hozzászólásokat, de javaslom hogy maradjon okulásul mások számára.
Hamarosan elkészül egy részletes és Robotporszivó témában következetes Összefoglaló a régi helyett. Abban tisztázzuk a magyarítást is, természetesen Veled egyeztetve.
Addig hátha alakul az általad írt folyamatban lévő dolog is. Peace! -
sz_gabor
tag
válasz
Yellow73_a #4298 üzenetére
Ne egy bolt weblapját add meg letöltésnek, hanem az eredeti helyett ami itt van (bent van az összefoglalóba is).
Már figyelmeztettem a xiaomishop.hu-t hogy ne használja az én szellemi termékemet (akkor le is vették,) de úgy látszik ismét figyelmeztetni kell Őket. Ha tud még valaki hogy valamelyik forgalmazó használja kérem jelezze nekem.
A dokumentum végén határozottan megtiltottam a kereskedelmi használatát,vagy más helyre feltöltését!
Én ennek a közösségnek tettem elérhetővé, nem azoknak akik nem kevés hasznot tesznek el a készülék forgalmazásával (ráadásul az Ö feladatuk lenne a magyar használati útmutató elkészítése).Ez vonatkozik a hangfájlokra is.
Gandi72 részéről tisztségtelennek érzem, hogy a megkérdezésem nélkül akarta egy kereskedelmi termébe (fizetni kellene érte) beletetetni.Ha valamit a szerzője ingyen letölthetővé tesz még nem mond le a szellemi tulajdonáról, a letöltő nem rendelkezhet vele sajátjaként (csak ingyen használhatja).
Úgy látszik egyesek jobban becsülik amit pénzért kapnak.
Már nincs tisztessége az ingyenes közösség számára végzett (nem kevés) munkának.
Két kezemen meg tudom számolni hogy hányan köszönték meg a használat útmutatót, a hangfájlokat és a leírást (A hang telepítés leírását eddig több mint 3800-an nézték meg)!Felvettem a a kapcsolatot a FloleVac készítőjével hogy lehetne beletenni a magyar hangokat (ingyen lehessen letölteni mivel neki nincs vele munkája), még elvállaltam az is érte hogy az app-ot is lefordítom magyar nyelvre.A válasz szerint hétfőn találkozik egy TTS szakértővel a felhasználhatóságáról. Utána néztem és valóban kereskedelmi célra való felhasználásra licencet kell vásárolni (ami nem kevés 1000-1500$).
Ezt szerintem meg lehetne oldani ha valaki végre jelentkezne a felhívásomra és emberi hanggal tudnánk felvenni a szöveget, így nem kellene TTS-t használni, és így talán betenné ingyen letölthető hangnak. -
válasz
Yellow73_a #4299 üzenetére
Ez a linkelés nem nagyon akar sikerülni... Ami nem olyan nagy baj, mert a magyar használati linkje amúgy benne van az Összefoglalóban. Talán az hasznosabb, mert nem egy bolt weblapjától függ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest