Új hozzászólás Aktív témák

• p.lac

tag

Sziasztok!

Xiaomi vacuum mop és mop pro összehasonlítása, hátha hasznos lesz valakinek.

A porszívó funkcióról tudok nyilatkozni, 4 hónap mop és néhány nap mop pro tapasztalata alapján.

Röviden: a mop is jól felporszívóz, de a mop pro minőségibb termék, okosabb szoftverrel.

Takarítási algoritmus:

- mop: elindul a dokktól, faltól falig megy, ütközésig. Ha látja a falat, lelassít előtte és nekimegy, ha nem látja megfelelően, pl alacsony perem van, akkor teljes sebességgel nekirongyol. A végén szegélyez. Szépen takarít egyébként.

- mop pro: elindul a dokktól, szegélyez, már az elejétől elég pontos képe van a lakásról, asztallábakról stb. Szegélyezés után faltól falig megy, de nem ér a falhoz, szépen fordul előtte (hiszen ott már szegélyezéskor feltakarított). A mophoz képest kb. század annyi ütközéssel abszolválja a takarítást. A végén nem szegélyez újra, bár el lehet küldeni csak szegélyezni. A széklábakat szépen megkerüli kör alakban (a mop nekimegy tízszer).

A mop pro átgondoltsága a mop-hoz képest:

- van a szűrője előtt a tartályban egy tüllszerű anyag, ez egyrészt védi a szűrőt, nem megy bele a durva kosz, másrészt tisztításnál a szűrő kivételekor nem esik ki a kosz;

- jobb, tartósabb anyagúnak tűnik a portartály;

- a portartály alatt a mop pro-ban lyukak vannak, így a kosz ott kieshet, a mop-ból nehezebb kitakarítani;

- a bekapcsoló gomb a pro-nál nem a fal felé esik, nálunk pl. függesztett szekrény alatt lakik felújítás után, így meg tudom nyomni a gombot és indítani, valójában ezért vettem a pro-t, mert egyébként a mop is szépen takarított (megy másik házba);

- okosabb a mop pro szoftvere, automatikus szoba felosztás, újraosztás, egyszerűen el tudom küldeni egy vagy több szobát kitakarítani.

Amiben a mop jobb: szőnyegre szórt homokszerű anyagot a mop nagyon durván jól felszedett egy tesztben, de nem tudom, hogy milyen fokozaton működött, a kiszórás is kedvező volt, mert viszonylag egy helyre ment az anyag, tehát én ezt nem tekintem összehasonlítható tesztnek, de az biztos, hogy jól szív, a főkeféje is sűrű és szépen is takarít. A sok ütközés miatt a tartósságától tartok, de majd meglátjuk, lehet, hogy nem ez a leggyengébb láncszem.

Új hozzászólás Aktív témák