Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

Úgy látom a Yuka Miniknél bővítettek a specit végre a soft limit maximumával, pontosabban lett egy "recommended" és egy "max" érték:

Yuka Mini 600 - 600m2/800m2
    Yuka Mini 800 - 800m2/1200m2

Nem rossz!

És egy kis teszt beszámoló: ma nyomtam egy teljes nyírást a Yuka Mini 800-al a tesztre kijelölt területen, ami 146m2. Ez összesen 6 óra 20 percbe telt neki (az okát lásd lent), úgy, hogy 3 óra munka után állt ki tölteni. A töltés 115 perc volt, de hogy hány %-ig töltötte, azt nem tudom, pont nem figyeltem. A logja meg nem mondja meg, nem valami részletes, a Worx ebből a szempontból sokkal jobb volt, ott azt is lehetett látni ha valaki köhögöt egyet a szomszédban.

Ezek elég nagy számok, viszont: default módban indítottam, ami a chess board minta, tehát vízszintesen és függőlegesen és végignyírta a területet (szerk.: lehet, hogy ezt én nyomogattam el, és a sima zig-zag a default, amivel egyszer megy végig). Szóval így kétszer járta be a területet, ezért tartott ennyi ideig. Azt pont láttam munka közben, hogy a vízszintes rész végén még 30-40% körül volt az akkuja, szóval a speciben megadott értéket (230m2 egy töltéssel) szerintem hozza.

Ami nekem furcsa benne, az a kapcsolatok kezelése az appal/telefonnal. Gondolom nagyon seamless-re akarták csinálni, ezért váltogat a BT és a wifi között, illetve ha egyik sincs, akkor gondolom az LTE modemmel oldaná meg. Engem ez kicsit idegesít, ugyanis a BT az elsődleges, és ha kimegyek rangeből, megszakad. Néha magától észhez tér, néha meg kell nyomnom egy reconnect gombot. Na de mégis minek? próbálkozhatna folyamatosan, tegyen ki hozzá pörgő státusz izét, még az is jobb lenne ennél. Itt megemlíteném, hogy ez a probléma az appról szól, a robot és az RTK teszi a dolgát eközben, azok kapcsolódnak folyamatosan a wifire és az LTE-re is) Mindennek szerintem az az oka, hogy a wifi esetén a cloudon keresztül megy minden, és a manuális taskoknál (zónák/no-go zónák/minták/átjárók/stb.. kijelölése) fontos a BLE, mert ugye azzal tuti reszponzív a virtual joystickos távirányítás. Gondolom ennek az lehet az oka, hogy nem akarták semmiféle kapcsolgatással terhelni a laikus usereket. Én jobban örültem volna, ha betesznek erre egy opciót, aztán a "pro" userek állítgatják maguknak ha zavarja őket.

Szegélyköveknél nem hagyott el semmit szemre. Derékszögben érkezik meg rájuk, ahogy a nyírási sávok kiadják, felfut (mivel a mappingnél is felfuttattam), majd úgy fordul meg, hogy az első kereke kint van már (az ő szempontjából persze ez még zónán belül van). Ebben ráadásul az a jó, hogy a nyírási "satírozás" szögét lehet állítani az appban, gyakorlatilag tetszőlegesen lehet forgatni a csíkos mintát, így szabályozható, hogy milyen szögben támadja a szegélyköveket. Jó lesz ez így, sőt nagyon jó, de igazán csak akkor fogom látni az eredményt, ha majd nőni fog a fű.

Új hozzászólás Aktív témák