- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
válasz
ServerWorks #6599 üzenetére
törölhető
-
ServerWorks
aktív tag
Revolut Béta MC tapasztalatok:
- Online fizetés nem működik
- POS terminál fizetés működik
- Pénzt felvenni nem próbáltam ATM-ből...
- ...de PIN kódot változtatni sem OTP, sem Sberbank nem engedni - ERSTE meg kód változtatásnál azt írta ki, az ERSTE hálózatában ez a kártya nem engedélyezett! -
Divinity
őstag
-
t2g
csendes tag
Kedden jött meg a RevP kártyám, fekete vastagabb borítékban, erős ragasztócsíkkal lezárva, amit simán ki tudtam bontani úgy, hogy azóta is visszazártam szépen, semmi külsérelmi nyom.
Amúgy hallottam már panaszt, aki külföldről vett órát, s a belső dobozból kivette valaki az utazás során észrevétlenül az órát.
Amúgy meg a hőlégfúvó ésszel használva bármilyen akár bubis zacsi ragasztócsíkját is szépen meg tudja lágyítani és utána vissza tudod ragasztani - forrás youtube.com -
Sátán44
addikt
Kb. 1,5 hete érkezett meg a kártyám. Első fizetésem a Sparban volt 2062 Ft-os értékben, érintve fizettem. Nem kért pin kódot, viszont a fizetés sikeres volt.
-
KTU
addikt
válasz
galaktikus #6589 üzenetére
Ha a hozzáférhetőség szempont bankkártyával, arra jó, átváltja ha nincs más és abból fizetsz.
BTC vételi - eladási árfolyam közt kb. 3% a különbség a Revolut-nál.Revolut-on csak tárolni és küldeni tudod (csak Revolut felhasználónak), semmi más.
-
htc07
addikt
válasz
Brandynew #6588 üzenetére
megnézem én azt a postást, aki úgy visszacsomagolja a borítékot, hogy ne tűnjön fel, hogy kibontotta.
egyébként osztom a nézeteid, online csak virtuális kártyával vásároljunk.
az nfc letiltása pedig egyéni biztonságérzet kérdése, gondolom a revolutos kártyára is vonatkozik az 5000 felett PIN kérés, ahogy tudom ez POS oldali limitáció (bár nem vagyok benne teljesen biztos, külföldön simán fizettem 5000 huf feletti értékben paypass kártyával pin nélkül, de itthon is fizettem telefonnal 5000 felett pin nélkül).
bónusz tipp, ha 20000 felett fizettek telefonnal, lehet bonyodalmakat okoz, mert sokszor elkérik a kártyát és a személyid, hogy összevessék az adatokat, ami elég nehéz, ha nincs fizikai kártyád.
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire javasoljátok a Revolutot crypto (BTC) tárolásra? Van fent egy online egy váltón cryptovalutám (Coinsbank), és gondoltam átváltom euróra, lehívom a pénzt a k&h-s számlámra, majd feltöltöm az egészet Revolutra, aztán ott váltom vissza BTC-ra. Igazából sokkal hozzáférhetőbb lenne az a pénz, mert tartoznak hozzá kártyák. Mi erről a véleményetek?
szerk.: ahogy néztem műxik a Standard csomagommal a crypto számla nyitás.
-
Brandynew
őstag
válasz
Serpiko #6587 üzenetére
Nem muszáj befagyasztani teljesen. Ha tartasz attól, hogy a postás ellopja, akkor elég csak az extra funkcióit kikapcsolni (lsd. az előző hozzászólásomat), hiszen a chipes fizetéshez kell a PIN kód is, ami nincs a borítékban. Persze, ha még nem aktiváltad az extra funkciókat, akkor nincs mit kikapcsolni.
Szerk.: Amúgy, ha a postás nem ellopja, csak meglesi a kártyaszámot, lejárati dátumot, nevet, CVV-t, akkor hiába tiltasz le bármit is, miután már aktív a kártyád a jövőben, bármikor felhasználhatja. Ezért jó minden fizikai kártyánál letiltani az online vásárlós funkciót, és erre csak virtuális kártyát használni, ami ugye fizikai formában nem létezik, nem lefényképezhető, ellopható. Ilyet ugyebár Revolut úgyszintén ingyen ad.
Az érintés nélküli fizetést is érdemes rajta kikapcsolni, és erre NFC-s mobilt használni, mert ott ugyebár az ujjlenyomatoddal jóvá kell hagynod a fizetést, sokkal biztonságosabb, mint a kártya.
-
Brandynew
őstag
Minden kártya aktív, úgy jön ki a gyárból. Vannak meghatározott funkciói, amelyek külön aktiválhatók. A chipje mindig aktív, azt nem kell külön aktiválni, az online fizetés, érintés nélküli fizetés és mágnescsíkos fizetés viszont mindig inaktív, ezeket aktiválnod kell. A bankok általában úgy állítják be a rendszerüket, hogy a kártya extra funkciói (tehát nem a chipes fizetés) akkor aktiválódjanak, ha megtörtént az első chipes fizetés.
Na most Revolutnál nincs szükség erre, mivel ezeket az extra funkciókat a mobil appból is aktiválhatod.
Igen, ha te azelőtt aktiválod az extra funkciókat, hogy megkaptad volna a kártyát és elveszik, Sanyi, a postás meg fizet vele érintés nélkül vagy a neten, az a te gondod. Ha tartasz ettől, akkor fizetés előtt mindig aktiváld a funkciót, fizetés után meg deaktiváld.
-
-
tuzpenge
őstag
Az úton lévő fizikai kártyánál is látod és tudod állítani a következőket: Kártya befagyasztása (ha ezt elvégzed akkor nyilván ha eltűnik a kártáyd út közben akkor sem tudják használni), PIN kód megjelenítése, PIn vagy CVV zárolás feloldása, biztonság, Limit. A biztonságon belül pedig aktív az érintéses fizetés kapcsoló, a készpénzfelvétel automatából kapcsoló (bár ez érthetetlen számomra), és az online tranzakciók. Inaktív a hely alapú biztonság és a lehúzásos fizetés.
-
jveres
csendes tag
Egy embernek több számlája is lehet? ha igen, akkor gondolom ezt külön telefonszámhoz kell kötni?
-
-
kokokka
addikt
válasz
aujjobba #6408 üzenetére
Könnyen beszélsz kívülről, de ha egy kicsit is belelátnál pontosan tudnád, hogy az előző irományod félrevezető, egyáltalán nem ilyen egy postai adminisztrátor munkája! Ráadásul az a mondat amit írsz csak a Te értelmezésedben negatív, én nem csak ezt a vonalat tudom kiolvasom belőle. Neked nincs sz@r napod? Amikor nem pörögsz már az első másodperctől a munkahelyeden? Te sosem tudnál ilyet mondani? És ha megköveznének érte neked is biztosan jól esne. Tudom mit írok, évek óta látom mi zajlik a Magyar Királyi Postánál! Állj be egy postára és próbáld ki! A feleségem ott dolgozik, minden nap fél hétkor megy el itthonról és 17-18-ra ér haza. Sokszor annyi idejük nincs, hogy felálljanak az ablaktól, csak a déli szünetben! Ne ítélkezz fél mondatokból, mert sajnos így is elég sokan (és egyre többen) teszik ezt itt ebben a qrva országban!
-
KTU
addikt
válasz
Brandynew #6573 üzenetére
Ha a kártya postai szállítás közben is aktív, szerintem problémás.
Volt akinek eltűnt a kártyája szállítás közben.
Rajta a név, kártyaszám, lejárat, CVV / CVC
Mi is kell még hogy fizessek webboltokba?
3D Secure
Tőlem mostanában nem kért ilyet, bár olyan helyeken fizettem ahol rögzítve van a kártya.Másfél éve rendeltem a kártyát, úgy emlékszem amíg nem jeleztem hogy nálam a kártya,
addig egy drón kép alatt virított az érkezést megerősítő gomb.Lehet változtattak már azóta?
-
Serpiko
addikt
Banki átutalásnál az összeg alatt van egy olyan hogy referencia hozzáadása. Ez lenne a közlemény helye?
-
Brandynew
őstag
A kártya anélkül is aktív, hogy chipes fizetést végeznél. Csak az érintés nélküli és online fizetés funkciója van letiltva, de ezekhez sem kell feltétlenül chippel fizetned, mivel a kártya menüpontban manuálisan is engedélyezheted ezeket.
Régen valóban csak chipes fizetéssel lehetett aktiválni a MasterCard/Visa kártyák speciális funkcióit, mivel akkor nem volt más felület, ahol aktiválhattad volna ezeket. Persze a legtöbb "normál" banknál most sincs, de ezért (is) szeretjük a Revolutot
-
jveres
csendes tag
válasz
Williamgrant #6569 üzenetére
Sziasztok!
Újabb kérdés. A leírás szerint 18 év az alsó korhatár a számla létrehozására. Ettől fiatalabb gyereknek (16 éves) számlanyitásra van valami megoldás? -
tuzpenge
őstag
válasz
Williamgrant #6569 üzenetére
A virtuálissal érthető, de a fizikaival én sem értem hogy tudtam (bár valahol az is csak egy virtuális, csak társítottak hozzá egy plasztikdarabot, egy chippel meg mágnescsíkkal).
-
-
xcsabo
senior tag
Megjött a 6os verzió. Alaposan átszabták.
-
tuzpenge
őstag
Hát nem tudom én sem (és tényleg érdekes), de hogy fizettem vele a reálban 2642 Ft-ot az biztos. Ez látszik is egyébként a számlák menüpontban (mint függőben lévő tranzakció, de ugye ez természetes). Magyarázatot nem tudok adni rá én sem hogy hogyan lehetséges ez, úgy hogy aktiválva sincs a kártya (mivel ugye még nálam sincs). Esetleg valakinek valami magyarázata van?
Szerk: sőt továbbmegyek, mivel tegnap a banggoodon is fizettem vele, tehát internetes vásárlást is tudtam eszközölni. Szóval totál rejtély.....
-
tuzpenge
őstag
válasz
MasterMark #6540 üzenetére
Ez így nem igaz. Nekem még valahol úton van a fizikai kártyám, de be van téve a walletbe és ma fizettem is vele apple pay-el (a watchommal). Semmi gond nem volt, úgy hogy még nem is láttam a fizikai kártyát.
-
pana0017
senior tag
Sziasztok! Létrehoztam egy Revolut számlát és csak utána hallottam róla hogyha egy ismerős hívott volna be akkor ingyen postával kaptam volna meg a fizikai kártyát. Utólag még ez megoldható valahogyan? (fióktörlés, kupon stb.) Köszönöm a segítséget!
-
Oliverda
félisten
Bár még nem próbáltam, de szerint nem engednek be, mivel a Metal is egy sima prepaid kártya, csak szépen fel van öltöztetve, tehát alapvetően semmivel nem tud többet az ingyenes műanyagnál, a különbséget a mögötte lévő csomag jelenti. Ebben egyébként évente egy ingyenes belépő van bármelyik szerződött lounge-ba.
A budapesti és bécsi lounge-okhoz egyébként a Gránit Platinum a legolcsóbb korlátlan megoldás.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Remélem, hogy nem volt korábban ez a kérdés, nem találtam hasonlót sehol: Metal kártyával próbált már valaki bemenni akár a budapesti, akár a bécsi Mastercard Airport Lounge-ba?
Itt most nem arra gondolok, hogy Metal előfizetéssel veszel magadnak egy belépőt a Revolut appban, hanem hogy beengednek-e akár ingyenesen, akár 2500 forintért, mint a Gold/World kártyásokat engednék.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Williamgrant #6554 üzenetére
Megy más kártyával is, igen.
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Williamgrant #6549 üzenetére
Simple app? És még mokolni sem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest