Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KSparrow
őstag
a szolgáltatóknak van egy azonosítási kódja, a pannonnak (telenor)
21601, a westelnek (t-mobile) 21630 a vodafone-nak meg 21670. van olyan függetlenítő, ami nem név szerint adja meg a szolgáltatót, hanem annak is ez kell. ha van net monitoros teefonod, akkor eg lehet nézni a 06-os oldalon.
na de a lényeg, hogy szerintem ezt látja a telefon, és először ezért ír ki westelt (mmint a telefon még úgy tudja, hogy a 21630-as kódra ezt kell kiírja. persze utána jelzi a szolgáltató vagy a sim, hogy "héka, ne azt írd ki, hogy werstel, hanem hogy T-mobile!" és helyesbít a telefon.

amúgy a 8110-ben most nekem hiába van O2 kártya, akkor is roamingolás után mikor feláll hálózatra, westel 900-at ír ki. a 9110 meg minden esetben marad a Pannon GSM-nél, pedig már nemhogy nem az, nem is simán pannon, hanem telenor... :d de sebaj, ezért (is) szeretem...

valaki nem tudja, mi volt az oldallal? vagy egy óráig nem akart betölteni...
-
meroly
veterán
Mi történt? Már elvonási tüneteim lettek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Közben átböngésztem a vaterát és licitáltam pár telóra
-
bepe79
addikt
Kérdés, hozzátok, gurukhoz, 8850-el kapcsolatban: viszonylag új (pár hónapos) SIM kártyával hogyan lehet, hogy a flip felcsúsztatásánál a főképernyőre lépés után először pár másodpercig WESTEL-t
ír ki a teló, majd 1-2 másodperc után már rendesen a "T-Mobile H" felirat látható? Ez mitől van? -
KSparrow
őstag
az akku nem tudom, hogysmint volt, mert mikor megéreztem a szagot 8meg akkor már vége volt a szerelésnek,) megszabadultam tőle. sajnos csak gyorsan, és nem túl környezetbarát módon.

a telefon: a kirakatban van, fóliás, és gyönyörű, de nem eladó, hanem a dekoráció része. sajnos... mert amúgy meg tényleg gyönyörű, mintha nullperces lenne. de nem eladó...
-
bepe79
addikt
Hát nem tudom, de a kocsi akksija konkrétan úgy működik (már legalábbis az, ami nem ilyen újfajta zselés akkumulátor), hogy a cellákba sav van töltve, ami töltéskor ugye szökik / szökhet, ezért kell (vagy kéne) sima konnektoros töltésnél a cellák sapkáit levenni, és ezért kell jól szellőző, huzatos helyen véghezvinni az ilyen manővert. Zseléseknél nem tom hogy müxik.
-
KSparrow
őstag
ja a westendben de középen és lent. fóliás Nokia 8850 telefon.
zombinyul:
én is bontottam már meg akkut. egy ericsson ga 628 akku (amit vettem, csak a szigszallag tartotta) meg már kaptam 6310i akkut szétesve, de én is beleztem ki 6610 akkut. puffadt, kiszedtem, a házat meg megtartottam. (nem bírtam ki, egy pontban ki kellett szúrni az akkut. valami rettenetesen büdös, ugyanakkor édes szaga volt. akkor szabadultam meg tőle, sos. )
-
meroly
veterán
Nemigen pörögtök, mi van srácok?
-
meroly
veterán
Srácok, 5110-em cserélném egy döglött 6310i-re, amiben legalább a kijelző és a fólia jó.

Az 5110 a saját akkujával nem indul, de másikkal tesztelve, végfokos, mert nem talál térerőt.

-
zombinyul
addikt
A 6230-asokba MMC kell,nem RS-MMC

Különben ha van valakinek RS-MMC(mintha egy félbevágott MMC lenne,ugyebár),legalább egy 128-as(bár egy 64-esért sem lennék letörve),kérem jelezzen
csoda120:N-Gageről lehet szó,a 3660-ast semmiért nem adom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
meroly:Az én tapasztalatom alapján is felesleges ez a háromszoros lemerítem,feltöltöm dolog.Megéri elolvasni,okos dolgok vannak benne

-
meroly
veterán
Igen, én is így tudom és ezt a 90%-ot jó feltornászni, hogy teljes kapcitással tudjuk üzemeltetni, tehát ha pl első pár töltésnél (amikor még "tanul") csak addig töltjük fel, hogy 80%, akkor már csak nagyon nehezen tudjuk elérni később a teljes kapacitást.
Én legalábbis valahogy így képzelem, de ezt is Doki-tól hallottam. -
zorzy4
addikt
Ja és még valami. A li-ion akkukba nincs semmi misztikus, egy áramkör van bennük ami védi őket a memória effektustól, a de az akku részük kb ugyan azt a törődést igénylik mint a nm-hi. És az utóbbiból is létezik védő elektronikával felszerelt csak elég ritka, de például a philips ozeoban olyan van, amire rá lehet tölteni. ni-cd akku nem igazán van csak egy két régi bunkófonban.
-
zorzy4
addikt
válasz
kaller1
üzenetére
Konkrétan nem hülyeség, hidd el eléggé utánanéztem, és nem mindenféle fórumokban, lemeríteni tényleg nem kell, de bajuk nem lesz tőle. A li-on akkuk kb .10. töltés után érik el teljes kapacitásukat, és mivel a látható töltés folyamán csak a 90%-kot érik, tehát, nem árt megcsinálni.
-
KSparrow
őstag
hát nem tudom, mondjuk a háromszoros töltés szerintem felesleges, de egy hosszabb töltés ajánlitt (a d60-hoz is tölteni kellett az akkut asszem 12 órán át de csak legelőször, már egy-nagyon lemerült állapotból2-óra alatt feltölt totálisan. pedig abban is li-ion akku van.
-
meroly
veterán
-
meroly
veterán
-
zorzy4
addikt
Li-ion akksi van benne. Rá is van írva az akksira nem,? Mindamellett, formázni azt is kell, tehát először 3x16 órát kikapcsolva tölteni. És ha nem muszáj azt sem jó állandóan töltögetni, mert az akksi mindig a töltésnél veszít el egy "életet" És az tök mindegy hogy csak egy kicsit, vagy nulláról teljesen történik.
Ezért nem vagyok híve a dokkolók aktív használatának. -
bepe79
addikt
"Az alacsony súlyt a lítium akkumulátornak köszönheti."
WTF

Most akkor lítium akksi van benne, vagy nikkel-kadmium? Nem mindegy, mert előbbit nem kell formázni, meg odafigyelni rá annyira, utóbbinál viszont mindkettő.

-
bepe79
addikt
Az azért szép, hogy 1999-2000 környékén jött ki a Nokia 8850, és mostanra, 2010 közepére vált úgymond megfizethetővé, 10-11 év kellett neki, hogy essen az ára 250000-300000 Ft-ról. És a többi telefonhoz képest mind a mai napig szépen tartja az árát, merhogy Nokia 8xxx / 8-as széria, ami a felső- / luxuskategóriát jelenti. A többi telefon 2000 környékéről, ami nem Nokia 8 Series kb. pár ezer Ft-ot ér ma.
-
ligeti8
csendes tag
Voltam ma piacon..PECSA
Nem volt sok érdemre való retró meg asztán szinte semmi...
egy 8850 a szinpaon közepesen leharcoltan
egy 6100 2ezerért egy csövesnél
egy személyhívó egy ezresért (jött velem)
és egy 8910 és 8800 dokkoló ők is jöttek velem..
7610 is volt , zsír 10értenyi :d
-
bepe79
addikt
[link] <--- úgy látom, ők is keverik a szezont a f@szommal: ) 8810-est hírdetnek a 8850 képével (ez az igazán jó business (nekik)).
-
Magnum_
nagyúr
két akksit kaptam a telefonhoz, eléggé újak is szerintem, csak ez a telefon is -úgy gondolom-hasonlóan jól optimalizált, mint a 7110...
amugy persze, 2k körül mozognak az uj akksik. de ha lemerül az egyik, rakom be a másikat. így, hogy már van 2 fakkos dokkoló, könnyen tölthetem az egyiket, mert beviszem a munkahelyemre

szerencsére azért húúdenagy dolgok nem múlnak azon, ha épp lemerülök, de nem jó.
én elmentem pár nap szabadságra, jók legyetek, ne vásároljatok össze minden régi szar telefont

-
bepe79
addikt
válasz
Magnum_
üzenetére
Uhh, az kellemetlen tud lenni, hogyha business-ről van szó, amin sok pénz is múlhat (akár), és hívás közben merül le. Főleg, hogyha e miatt ugrik valami (pl. nincs mód egyből visszahívni az illetőt máshogy, és erősen határidős a dolog). Hogyha te is elsődleges telóként használod a 8850-öt, mint én, akkor lehet, hogy megérdemelne a dolog egy új / vagy "újszerű" BLB-2-es akksit.
Lehet, hogy e-bay-en meg vatera-n lehet azt is olcsón vadászni. Sőt, biztos. -
bepe79
addikt
Úgy tűnik, hogy tökéletes belsőre is a 8850-em, nem veszti a jelet, mint anno a 8210-eseim, azok sorra végfokosak lettek.
Emlékszem, hogy anno rengeteg telefon küzdött ilyen végfokos gonddal, köztük élen a 8210-essel, meg az Ericsson telefonokkal (T68 előtti idők), amíg nem egyesült a Sony-val (a Sony már akkor is tudhatott valamit ezek szerint)...
A 8210-eseimet viszont nagyon sajnáltam, mikor hullottak, mint a legyek, pedig nagyon tetszettek külsőre, és olyan bldogan használtam volna őket, hogyha nem esett volna random-szerűen a hálózat jelerőssége nullára egyik másodpercről a másikra. -
KSparrow
őstag
az az igazság, még nem bontottam meg, de az alján tuti an mikrofon, mindenesetre találtam a flipen is egy lyukat, lehet, hogy kettő volna benne? maert kihajtva a flip takarja az alján a mikrofont(persze nem fogja le, de a mikrofon és a szám között van a flip, szóval a fene tudja, mindenesetre jó az aktív flip. )
Minolta5- ezek jobb képek már, ugye?

-
KSparrow
őstag
hát ja a bekapcsolással gondok lesznek...

amúgy csináltam egy pár jobb képet a mobilkákról (csak nekem a legszebbekről)
letöltető INNEN 10 alkalommal. -
-
KSparrow
őstag
na mit vettem ma a vaterán...

EZT -
zorzy4
addikt
Kicsit nagy lett sory.
-
meroly
veterán
válasz
SyntaxeError
üzenetére
Nekem már semekkora, ebben a 6230i-ben 512-es volt, az bőven elég.

Huu de durva ez a 3555-ös, 2007-es és 3G-s, ismeritek?

-
Magnum_
nagyúr
mit hozott a postás? na mit? igaz, nem fekete, hanem ezüst, de valahogy nem bánom
laptopomhoz is nagyon megy.. ha meglesz a fekete, szerintem veszek egy feketét is 
csodáljátok ezt a szép telefont dokkolóban
1740,- pénzegységet nem ért meg?
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motoros topic
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Path of Exile 2
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

21601, a westelnek (t-mobile) 21630 a vodafone-nak meg 21670. van olyan függetlenítő, ami nem név szerint adja meg a szolgáltatót, hanem annak is ez kell. ha van net monitoros teefonod, akkor eg lehet nézni a 06-os oldalon.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ír ki a teló, majd 1-2 másodperc után már rendesen a "T-Mobile H" felirat látható? Ez mitől van?

-m