Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #95561216 #3068 üzenetére

Nem feltétlenül előny. Sok mindent korlátoz, pl a fuggesztmények elhelyezkedését. A Gripen esetén is ez az egyik legkomolyabb probléma, a pilonok nagyon közel vannak egymáshoz, ez is korlátozza a függeszthető fegyverek méretét. Az észlelhetőség pedig nem függ össze közvetlenül a fizikai mérettel. Pl a B-2A Spirit mintha kissé nehezebben lenne észlelhető, mint a Gripen...

Igen 15' alatt újra lehet fegyverezni. Viszont ha csak sima légiharcfegyverzetet kell pótolni, akkor az 4-5' alatt megoldható. Viszont akkor is lent kell maradnia 15'-ig, hogy kihűljenek a fékek. Egyébként a Vietnami háború idején a USN hordozóinak fedélzetén rutin volt a Phantom-ok 15' alatti újrafegyverzése.

A franciák balfaszságát én inkább sovinizmusnak nevezném, de a lényegen nem változtat.

Pl a terhelhetőség, a függeszthető fegyverek variációi, a bevetések rugalmassága... Utóbbi egyébként összefügg a terhelhetőséggel is.

Légiharcban igencsak hátrányosan jönne ki a Gripen meglehetősen alacsony tolóerő : tömeg aránya. Nem véletlen, hogy nemrégiben egy horvát repnapon kishíján földet fogott egy magyar Gripen, mivel szinte teljesen elvesztette a sebességét. Egyszerűen nincs benne erő, és ez már tavaly Kecskeméten is nagyon látszott az összes Gripenen.

S W A T: Miért lenne sértő? Egyébként válaszoltam, és akkor is csak azt tudtam írni, hogy sokat olvasok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés