- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
-
LOGOUT
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter_Pan
tag
Ezzel bajban vagyok, mert eddig nem ilyen céllal fényképeztem. E célból még a kérés napján lőttem pár képet és videót. Aznap itt teljesen borult idő volt, szürke égbolttal, amin a nap helyét sem lehetett sejteni, árnyékot pedig nem sok minden vetett. Említettem, hogy erre bizony érzékeny a masina.
Emellett van 2 képem, amit a gép számára ideális megvilágításban készítettem és azokat nem a gyári camera app-pal, mert gyári beállítások esetén az android túl agresszíven tömöríti az jpg képeket, aminek érezhető is a hatása. Ezt a telefont pedig nem lehet rootolni, így az android beállításait nem lehet jobbra cserélni.Így mire egy kiegyensúlyozott, mindennapi használatot valóban tükröző tesztet tudnék írni, addigra már magad is kipróbálhatod majd, illetve mások lehet előbb teljesítik a kérést. Ehelyett inkább olyat írok, amit érdemes lehet kipróbálnod ha elsőre elégedetlen lennél a nem ideális fényben készült felvételekkel:
Szerencsére a Camera ICS+ alkalmazást használva (kb. egy fagylalt árába kerül) rootolás nélkül is túl lehet szárnyalni az android minőségi beállításait. Az "Ultra" minőségben megtartott képek adatmérete 7-10x nagyobb az eredeti android beállítással felvettekhez képest. A képek színvilága még ekkor is picit matt.
Valójában igaziból a több néha kevesebb tipikus példájával állunk szemben. Olyan jeleket is rögzít a képszenzor, amelyek az emberi látás számára zavaróak lehetnek, az optimálisnál szélesebb luminancia tartományban dolgozik: olyan pixeleket is rögzít, amelyek végletesen világosak vagy sötétek, ez pedig a színtelítettség rovására megy. Illetve némely kép enyhén fátylas is. Csakhogy ezen eltéréseket a fejlettebb algoritmusokkal dolgozó képszerkesztőprogramok utólag játszi könnyedséggel orvosolják. Emiatt ha az ember igazán jó képet szeretne, akkor érdemes a Camera ICS+ alkalmazással rögzített képek közül a megtartani kívántakat számítógéppel utólagosan tovább feldolgozni. Magam Photoshop auto-levels parancsát használva 1 kattintással olyan képeket csináltam a borús időben készült felvételekből, amiket nem vártam volna. Szerintem azok vetekednek már a fényképezés terén sokkal jobb mobilokéval is!Hasonló utómunkára az ideális fényviszonyok közt készült képek esetén nincs szükség. Aki pedig nem szeretne csak emiatt Photoshop-ot vásárolni, annak is van jó hírem: a lunapic.com ingyen használható képszerkesztőjének Adjust menüpont alatt található Normalize opcióval a photoshopéval azonos eredmény érhető el díjmentesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wise (ex-TransferWise)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Opel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új/Bontatlan/Garis Google Pixel 9 Peony
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- Megkímélt állapot!! Kisebb karcok, kijelzőn!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - kék
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest