- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSlyTR
senior tag
válasz
ubyegon2 #28223 üzenetére
Miert neked milyen szinu ssd-d van? Valakinek ez szamit. leveszem a gepem ajlat, megkuzdok 8 csavarra, akkor ne mar valami fekete vacak fogadjon. Legyen szep kek vagy zold, hogy ugy erezzem megerte a befektetett munkat
Gondolom kulso merevlemez volt ez a dolog. De az megjobban osszezavar, mert 15 millio fele kulso merevlemez haz van. Abol se lehet valasztaniVan par dolog, aminel van ertelme a jo kulcsinnak, mert sokat latjuk vagy nap mint nap erintkezunk vele. Pl egy nem mindennapi, csicsas, kenyelmes eger. Vagy nem unalmas noti. Esetleg egy kocsi muszerfala. Meg ide lehet venni a telefont is ha nem teszunk ra tokot. En nagyon adom, hogy a csajoknak csajos dolgaik legyenek, tudjak kifejezni a szemelyiseguket. Ne ugyanazok a pasis dolgaik legyenek mint mindenkinek. De az ssd-nel pont nem nem ertem
-
vince
őstag
válasz
ubyegon2 #27986 üzenetére
Mi a baj a Mi 9 SE-vel? Akksiban gyengébb, de ez a számok ismeretében előre tudható, egyébként nagyon klassz kis készülék.
(#27991) aelod
Nem célszerű, kötelező, enélkül az új tulajdonos nem fogja tudni használatba venni a készüléket. Telefonon válaszd le a fiókokat, majd factory reset és utána indítsd el a telefont és kezdd el belakni. Ha mi fiókot és google fiókot is kér (tehát e-mail címet, nem csak a korábbi fiók jelszavát), akkor rendben vagy, szabad a készülék. -
aelod
veterán
válasz
ubyegon2 #27846 üzenetére
Van. Már ha a sima R7-re gondolsz és nem a RN7-re.
RN7 betekintési szögei nem a legjobbak tesztek alapján. Az A3 720p-s kijelzője meg, hogy mennyire "szőrös" ki tudja... Élőben kéne látni.
Én a 4x-en sem veszem észre, ha mellé teszek egy 1080p-s kijelzőt, hogy hű mennyivel szarabb.Itt inkább azt kell eldönteni, hogy MIUI vagy pure drioid, 2 kamera vs 3 kamera, több vagy kevesebb üzemidő stb.
-
Cyrin
addikt
válasz
ubyegon2 #27741 üzenetére
Igen azt, volt lementve plusz hozzá IceCreamSandwich mod ami a kinézetet módosítja, és elég "cool".
Persze a google elszöszöl, mire a Marketból Play áruház lesz meg a Google Talk-ból hangouts, de minden működik, és használhatóan. Persze lehetne CM11-et sőt 12-t is rárakni, mert van rá.
Emlékszem régen a Defy 1Gb-os belső tárhelye amire az alakalmazásokat telepítettük szinte kifogyhatatlannak és a konkurenciához képest hatalmasnak számított (Pl a HTC Wildfire-re úgy hogy nem volt rajta semmi, még a gyári firssítés se fért rá a végén), ma meg a rendszer + appok (játékok nélkül) szinte megeszik a 32Gb-os belső memóriát.
Ezek a főzott Rom-ok sokszor készüléket mentenek, mivel a régi gyári rendszerekkel ezek sokszor már gyári állapotukban használhatatlanok lesznek. Defy-n max fél évet volt jó a 2.2-es android, de van 2012-es és 13-as Nexus7 tabletem is, mindegyik főzőtt rommal működik. A 2012-es nexus7 az ismert gyárilag sz@r alaplapi flash memória miatt, már teljesen használhatatalan lett, egy síma app váltáshoz is, ezt nem hogy visszahozta az élők sorába egy ext-ről F2FS fájrendszer konverzió és egy andoid 7-es (gyári ugye megállt 5-ösnél) alapú, friss biztonsági csomaggal rendelkező AOSP rom, hanem teljesen használhatóvá is tette, még én is megdöbbentem ettől, hogy mekkora mértékű a változás...
(de mondhatnám analógiának a netbook-régebbi notebook-linux kapcsolatot is, az is készülékmentő)Persze manapság a gyári rendszerek is jobbak, könnyebb telefont cserélni, mert jön az újabb ami jobb, és olcsón is lehet használható készülékeket venni, ami régebben nem volt igaz. Ma már a 2 év használat is soknak számít.
-
-
Nerazim
őstag
válasz
ubyegon2 #25751 üzenetére
Bocsi az offért, de láttam a megáról társalogtok, azt nem tudjátok mitől lehet, hogy ha sd kártya helyet adok meg neki akkor nem indul el a feltöltés, vagyis úgy néz ki h elkezdi ha a feltoltést, mert kijelzi az állapotsoron, de rábökve nem csinál semmit, ahogy olvastam alul az alkalmazás hozzászólásainál másnak is volt ilyen problémája. Amúgy redmi 4x-en nem megy, hogy on is legyen
-
Fredo78
aktív tag
válasz
ubyegon2 #25743 üzenetére
Firefoxból lépve a Micloudba: Hiába jelölök ki több fájlt egyesével rákérdez hogy mit csináljon nyissa vagy mentse (nem lehet kipipálni hogy mindig)
Chromeból lépve: ha több van kijelölve el kezdi töltögetni, de ha 4-5nél több van akkor át-átugrik fájlokat. azaz hiába volt kijelölve nem menti le. Ráadásul nem jöttem rá hogy melyikeket mert nem az utolsókat hagyja ki... Így aztán keresgélni hogy melyiket nem töltötte le az nem olyan jó.
Igen, géméles Drive lesz belőle valszeg -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
ubyegon2 #25384 üzenetére
Ez a Meizu nagyon állat ennyi pénzért!
Szerk: bár sajnos sehol nem írja hogy fémházas volna - akkor pedig biztosan nem is az...
szerk2: itt, a tesztben viszont fém hátlapról írnak!
-
RAZR_v3
tag
válasz
ubyegon2 #25380 üzenetére
Újabb fejlemény! Kíváncsiságból nyomtam egy wipe system/data/cache/dalvik/internal storage kombót, megnéztem a TWRP fájlkezelőjével a system mappát, üres volt. Feltelepítettem a xiaomi.eu 8.12.6-os béta romot, ugyanazt, amivel eddig próbálkoztam. A telepítés végeztével nem indítottam el a MIUI-t, hanem a TWRP-ben maradtam, visszamentem a fájlkezelőbe egy mount system után, és újratermelődtek a kritikus fájlok a system/etc/sysconfig mappában.
Elindítottam a rendszert a fájlok törlése nélkül, ismét úgy viselkedett a Google Fotók, mintha Pixel telefonom lenne. Aztán alkalmaztam a korábban leírt módszert és újra jó lett minden.
Semmi köze a Google-nek ehhez, a xiaomi.eu-s srácok pakolták bele a ROM-jukba ezeket az xml fájlokat (pixel_2017_exclusive.xml és nexus.xml), mivel a 2018. december 6-i megjelent hivatalos MIUI global bétát is próbáltam és ott nincs gond a Google Fotók alkalmazással.De a lényeg az, hogy a sok szenvedésemnek és elpazarolt időmnek legalább lett valami dokumentációs jellege itt és haszna is.
-
RAZR_v3
tag
válasz
ubyegon2 #25374 üzenetére
Sikerült!
TWRP-ben mountoltam a system mappát, majd a TWRP fájlkezelőjével elnavigáltam a system/etc/sysconfig mappába, és töröltem néhány .xml kiterjesztésű fájlt, amiket minden bizonnyal a Pixel Experience ROM tett oda. (Más kérdés, hogy ezek miért maradtak meg, ha én több wipe system-et is csináltam a TWRP-vel korábban.)
Utána elindítottam a MIUI-t, nem telepítettem újra, töröltem a Google Fotók alkalmazás adatait, utána töröltem az alkalmazást, majd megint telepítettem a Play Áruházból a Google Fotók alkalmazást, és minden tökéletesen működik, az alkalmazás első indításakor, illetve a beállításain belül is. -
válasz
ubyegon2 #25037 üzenetére
Akkor hadd menjen!
Elég rosszul kezdte nálam ez a rom, ahogy rádugtam a kábelt, elsötétedett a display és totál eltünt az SSD rendszerestől, még a Bios sem látja! Még jó, hogy minden oprendszer azon az SSD-n csücsült. (persze ennek nem sok köze van a ROM-hoz, csak miont rossz előjelet írtam le)
Szerencsére pendrive-on volt live oprendszer, így át tudtam másolni a letöltött rom-ot. A teló így nem ússza meg!
Ha belehal, jön az A2 Lite...... -
lócitrom
őstag
válasz
ubyegon2 #24776 üzenetére
nem tudom lesz-e vagy volt-e reset, de téves az az információ, hogy reset végrehajtását követően a gyári alkalmazásokat is visszapakolja a mentés, de érdemes tudni, hogy mi micsoda. a mentés csak a nem gyári alkalmazások állományait és beállításait állítja helyre. gyári alkalmazások esetén csak beállításkat tárol. ez ellenőrizhető is, mert a beépített biztonsági mentés alkalmazás egybe menti a fájlokat. meg lehet nézni a „/MIUI/backup/AllBackup/20XXXXXX_XXXXXX” könyvtárak tartalmát. ráadásul logikátlan is lenne egy friss telepítés után visszaállítani rendszeralkalmazások előző verzióját. nem is lehetséges egyébként, mert rendszerpartícióra nem tud visszaírni mentést.
a rendszerfrissítés a ROM-ba íródik. ez egy PC-vel ellentétben nem külön memóriát jelent, hanem egy azonos memóriát, amin egyaránt van a ROM és a saját fájljaid. a csavar az, hogy a Linux/Android meghatározza, hogy melyik fájlok/könyvtárak tartoznak a rendszerhez és melyek nem. partíciókat hoz létre erre a célra. a /system az, ami alapvetően frissül egy rendszerfrissítés esetén. ide csak egy root/rendszergazda, tehát egy magasabb folyamat írhat. így a mezei mentés egy reset után biztos nem fog írni erre a területre. amire írhat az a data és cache. a mentés ezek tartalmát képes visszaállítani. hozzáteszem az alkalmazások egy része használ valamilyen online mentést vagy eleve online adatokat tud csak megjeleníteni. ezeket nem feltétlenül tárolja a telefonon, ezek egy része így elveszhet ebből kifolyólag.
rendszerfrissítést követően sallang vagy saját adat akkor marad, ha nem történik meg a data és/vagy cache partíció felülírása/törlése. ez nem história, ez egy tény, mert a frissítés felülírást jelent, nem szimpla másolgatást. olyan, mintha egy újraírható lemezre kiírnál egy másik képfájlt. gyakorlatilag képfájlokat ír ki a frissítés.
-
-
starr
őstag
válasz
ubyegon2 #24770 üzenetére
Többször visszaállítottam már, amikor használhatatlan lett a sok buherálástól. A miui csak a miui dolgait menti, a google felé mentés meg sztem nem működik. Opció sincs a visszállításra.
Amikor nagyobb verzió frissítés érkezik, marad egy csomó felesleges dolog, ill a telepített, majd törölt appok is csomó szemetet hagynak maguk után. Merül a telefon, ez az nem működik, stb.
Nálam pl a gps nem ment, bármit csináltam, és a hard reset oldotta meg.
Namost, a mi cloud mentést meg kell nézni mikori, mert hajlamos nem csinálni, hiába van beállítva, hogy hetente. Ha régi, rá kell nyomni a mentés gombra, majd fél óra alatt 800 megát feltölt a mucloudba. Pl ez sem működik most nálam, hr lesz a vége -
lócitrom
őstag
válasz
ubyegon2 #24770 üzenetére
az, hisz bárminemű reset a system-en kívül visz mindent. a gyári beállítás nem csak gyorsítótárakat (cache könyvtárakat) töröl. de én marhára nem emlékszem arra sem, hogy nem Linux alapú telefonokon ez máshogy lett volna.
a felhő globálisan ment beállításokat. alkalmazásokból viszont csak a sajátot menti. a sikeressége persze nem garantált. a hard reset ugyanaz, mintha menüből vagy billentyűkóddal elindítanánk egy gyári beállítást.
valószínűleg keveri kicsit a Windows féle recovery megoldásokkal, amikor a rendszermagot törli a telepítő és megmarad a felhasználói adat jó esetben.
-
-
orso0355
őstag
-
stanley00
aktív tag
válasz
ubyegon2 #23416 üzenetére
Én sem tapsoltam a tapasztalt kellemetlenségek miatt de ha kritikus voltam úgy illik, hogy megemlítsem azt is, hogy a javítás minőségébe nem tudok belekötni (eddig), nem ültek rajta sokáig a szervizben és a sim tálca pótlását is 2 napon belül megoldották minden cirkusz nélkül. Nem mintha nem lett volna evidens de láttunk már olyat, hogy nagy ívben toj..k a hibájukra egyesek
-
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
ubyegon2 #23326 üzenetére
A korábbi frissítések után nem tűnt fel semmi gördülékenység, sőt, néha rosszabb lett, mint volt.
Nem kell strapamobil, amióta mobilt használok - közel húsz éve - ez volt az első telefonom, ami megsérült. Sajnos ilyesmi bárkivel előfordulhat. Az összes többi telefonomat szinte újszerű állapotban adtam tovább.
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
ubyegon2 #23324 üzenetére
Tegnap hajnalban nekem is a szokásosnál sokkal lassabban (kb. 1 óra alatt) jött le a frissítés. azután már minden a szokásos mederben ment. Azt vettem észre, hogy azóta mintha gördülékenyebben menne a telefon.
Más:
Néhány hete lejtettem betonra a telefont, és eltörött a kijelzője. Kicserélték és BOE üveg került bele. Napfényben nekem sokkal rosszabbnak tűnt a láthatósága, mint a korábbi EBBG volt. Valamint később vettem észre, hogy a fő kamera élességállítása nem működik! Szerencsére "végtelen" állásban ragadt be, így azért többnyire tudok képeket készíteni, de kb fél méternél közelebbi objektumról nem lesz jó a kép.
Nem tudom, hogy ennek mi köze lehet a kijelzőcseréhez, de azóta ilyen.A régi képernyőn sosem volt semmi védőcucc, mégis olyan volt másfél év után is,mintha új lenne.
Az új üveg másnapra össze-vissza karcolódott, pedig csak normál körülmények között volt használva - nem is értem, hogy mitől karcolódott be. Azonnal tettem rá védőüveget egy mobilos boltban.Tegnap pedig feltűnt valami újabb furcsaság! Jobban megnéztem, és láttam, hogy a kijelző keresztben elrepedt! A védőüveg meg ép maradt...
Most nem ejtettem le, egyáltalán semmi extrém dolog nem érte - nem tudom, hogy mitől repedt meg.Nagyon szerettem ezt a telefont, de ezek után lehet, hogy váltani fogok - nem tudom, megéri-e még egy üvegcserébe befektetni...
-
Lokarson
tag
-
enzahobi
aktív tag
válasz
ubyegon2 #21714 üzenetére
Nem mindig sikerül eltalálni a maximális közelpontot, de hátha ez segít:
Próbálj meg amennyire lehet letámasztani, a témát közelísd meg jobban és zoomolj bele, ott nyomj egy fókuszt és addig húzd hátra előre a kezed míg éles nem lesz. Elvileg ekkor vagy a maximális kölepontnál és látod hogy az hova esik az adott témán, pl egy bogárnál szebb ha a hozzád közelebbi része éles. Ezután zoomolj ki, és fotózz gyorsan mielőtt kijön a fókuszból!Kemerában be lehet hozni a kézi fókuszállítást, ill ilyen piros jelölőt ami a kép éllességét jelzi, de a tény hogy a köelpontot nem hozza közelebb xD
-
fradi81
veterán
válasz
ubyegon2 #21589 üzenetére
nekem is ilyen jött, az egyik fele ragadós szóval minden por rajtamarad végleg így a gőzfürdős felrakás jó ötlet. A végén huszadjára úgy raktam fel hogy ráhelyeztem a tetejénél hogy kb jól álljon, utána egyik kézzel egy bankkártyával tologattam mm-enként, a másikkal meg feszítettem közben a fóliát hogy ne legyen levegős így egész jó lesz a végeredmény. Szerintem ez sem rosszabb mint az imak, csak nincs hozzá semmi extra amit ahhoz adnak.
-
mike1334
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hobby elektronika
- Robogó, kismotor
- Google Pixel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Eredeti játékok OFF topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged