-
LOGOUT
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PioDVD
senior tag
Pocos vagyok, de itt nagyobb a forgalom és ez itt is ugyanaz:
Dec telepítés előtt ki kell lépni a fiókokból. A mi fiók tiszta sor, de a gmailre nem jövök rá. Beállítások/Google, de itt max. váltani tudok, kilépés nincs. Mi a megoldás? 4-es, 5-ös droidnál mintha tényleg lett volna kilépés. -
havri1
félisten
válasz
hroberto #4289 üzenetére
Csinálj egy gyári visszaállítást menüből, vagy egy data wipe-ot recoveryből, talán az még van benne. Minden ugrik, de van esély a jó működésre.
Nekem sem kerek már a rendszer, laggolgat. Alig várom, hogy telepítem a twrp-t, vagy inkább egy friss fastboot romot, ami helyreállít. Sok apró szar program, sok update képes anomáliák at okozni. -
hroberto
veterán
A Global stabil bandához tartozom, haza is vágta az OTA frissítés a telefont. Frissítés után másnap egy szimpla újraindítás után használhatatlan lett a készülék. Kb. 5 másodpercenként feléledt a kijelző, és semmire sem reagált.
-
kengyel
nagyúr
válasz
FrankMonzano #4286 üzenetére
Konkrètan jött ma kèt frissítès, azt sikerült letöltenem. Az egyik youtube, ès Chrome.
-
törölt tag
válasz
FrankMonzano #4286 üzenetére
A hiba nem az ön készülékében van. Globál stabilon sem indul el a letöltés
-
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Global dev romon vagyok. Miért nem tudok letölteni a Play áruházból semmit? Rányomok az adott appra, kijelzi, hogy letöltés és nem indul meg a letöltés csak megy a csík folyamatosan. Gyorsítótár, adatok törlése, mindennel próbálkoztam.
-
ShadowLac
addikt
Reggel kézbe vettem a telót ki volt kapcsolva azt hittem lemerült. Bekapcsoltam 77százalék volt. Nem emlékszem hogy kikapcsoltam volna????
Most látom hogy nincs SZÁZALÉK jel a billentyűzetben.
Ja van csak logikátlan ül nagyon eldugva%%%%% -
spiky03
veterán
Koszonom mindenkinek az infokat.
Az 5/128 termeszetesen csak eliras volt.
Akkor majd szepen atpakalok ra munden progit amiket most hasznalok a Sony a gyari ROMra. Aztan max kesobb valtok erre a devre vagy mire, ha szukseget erzem.
En is a melegedes es a hamar merululo aku miatt is akarok valtani. Nah meg kvancsi vagyok arra a dupla GPSre. Mert pl a multkor is a Wazze az ellwnkezo iranyba tette a kocvsit a terkepre es nem arra amerre haladtunk.
Remelem ez tovabb birja majd.Meg egy kerdes, ha szabad.
Tok elvileg lesz a csomagban de uvefolia az talan nem. Abbol van valami bevalt, ajanlott rab?
Vagy mindegy milyet veszek csak Mi8ra valo legyen? -
enginev3.0
félisten
Bementünk bnovel xiaomi boltba Mi 8 Liteot nézni , végül lehet mi max 3 lesz
Nem tudott dönteni, így egyiket sem hoztuk el
Karácsony letudvaTollaknál ott hagytam a névjegyem
-
natë
nagyúr
Mi 8 magyar Telegram, itt gyorsabb lehet a segítség, reakció, gyertek :
-
Z.m.Z
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már a kérdés, akkor bocsi. Szóval tegnap vettem a kedvesemnek egy Mi 8 Lite készüléket, és nem lehet Instagram appot telepíteni a PlayÁruházból, mert azt írja, hogy nem kompatibilis a készülékkel. Természetesen itthon vásárolt, global verzió.
Van rá valamilyen kínai insta csoda, vagy mi?
-
natë
nagyúr
Global stabil banda : ezzel a gcammel elvileg megy a night sight nálatok ha bekapcsoljátok a beállításoknál a buffer fixet.
-
zolion01
tag
Még szombaton este-éjjel felraktam a dev ROM-ot. Akkor nem is néztem, de hétfőn mát gyanús volt, de akkor meg nem volt rá időm, ma viszont kellet volna a GPS és nem működik.
Semmilyen program nem lát egyetlen át műholdat sem.
Mi lehet a hiba? Engedélyek rendben vannak... -
rwbag2012
tag
Jó ez a bejövő értesítési ikonok megjelenítése opció, de ha ez be van kapcsolva, akkor nálam nem működik az értesítési led fényjelzés, illetve nem ébreszti fel a képernyőt a bejövő értesítés, pedig be van állítva, hogy ébressze fel.
-
Lacerta
aktív tag
@Istuu15
Köszi! Hát még én!
@aerol
Hát, volt egy elég rossz hetem előtte, szóval igen, a megkönnyebbülés ide illő kifejezés.
Az emberem sztem szeretne nyilvánosságot, mert hirdeti magát, és pénzt keres ezzel. Viszont ez a fórum nem erre van.
Többen is foglalkoznak hard brickes Xiaomi telefonok távélesztésével, 3-4 erre szakosodott vállalkozás tutira létezik. Guglival nem nehéz rájuk bukkanni.
A történet lényege, hogy aki valamiért nem tudja, vagy nem akarja a hard brickes telefonját szervizbe vinni, vagy esetleg viszi, de elhajtják onnan, annak van még - működő, kipróbált - lehetősége a javításra.
Ha van rá igény, szívesen írok az összefoglalóba erről valamit, ami elég PC, de mégis nyújt hasznos infót.Nem tudom, mi volt a baj az aszali PC-vel, flasheltem már vele ezt a telefont, csatlakozik a telóhoz, de valamiért az EDL módot nem akarta. Pedig települt a driver is rendben. Azóta nézegettem még, és kiderült, hogy a fastboot sem működik tökéletesen. Flashelni pl. tudok, de a device és a getvar anti utasítás marhaságokat ad vissza. Valszeg van rá telepítve valami, ami megakasztja a com portot bizonyos helyzetekben, vagy hardveresen nem szeretik egymást a telóval.
@enginev3.0
4 magos Intel I5, Asus alaplapon. USB 2.0 és 3.0 porton egyaránt ugyanezt a hibát hozza.
A laptop, amin sikerült, egy szintén Intel procis régebbi Dell Latitude modell.@Moz
Igen, szét kellett, bár utólag nem vagyok benne teljesen biztos, hogy tényleg szükséges volt-e?
A leírás szerint, rövidre kell zárni a test point kontaktokat lehúzott akkucsatlakozó mellett az alaplapon, miközben az ember bedugja az USB kábelt. Ehhez bontani kell, nincs mese.
Ekkor a Wakablak eszközkezelője észleli a valamelyik COM porton a Qualcomm drivert, és megjelenik az eszköz a MiFlash-ben is, kiválaszthatóként, és lehet rá flashelni ( bárkinek, csak EDL jogosultság nélkül pár másodperc múlva hibával leáll a folyamat ).
És valóban, ez így van, ha nincs rövidre zárva a test point csatlakoztatáskor, akkor nem észleli az eszközkezelő, és a MiFlash sem.Nade!
Ha nem húzom le az akkukábelt, akkor a test point rövidre zárása nélkül is ugyanúgy felismeri mind a Wakablak, mind a MiFlash amikor csatlakoztatom. Mi több, a flashelést is ugyanúgy el tudom indítani ( persze félúton megáll, mert nincs EDL jogosultságom )!
Amit nem tudok, hogy ebben az esetben, ha lenne EDL jogom, végigmenne-e a flashelés, és utána felállna-e a telefon? Mert ha igen, akkor nem kell megbontani a telefont, egyáltalán.Így viszont, hogy nem én csináltam, érthető módon nem kísérleteztem vele. Meg már amúgy is szét volt borítva a gép.
Lehet, hogy régebben kellett a test point ( korábbi Xiaomi modelleknél is ez az eljárás ), az újabb példányoknál már nem. Az enyém egy 6/256-os modell, az kicsit később jött ki. Az is lehet, hogy Xiaomi fű alatt változtatott valamit a biztonsági módba való léptetésen, és nem publikálta, pont azért, hogy ne kelljen szétszedni a telefont az élesztéshez.Nem tudom, ki kéne próbálni. Jó eséllyel néhány héten-hónapon belül valaki kitapasztalja majd.
Hopefully not me. -
Istuu15
senior tag
válasz
enginev3.0 #4255 üzenetére
Én redmi note 2 vel minden héten felraktam a heti romot de ott volt twrp-m itt meg még nincs így inkább nem pattogok aztán megváron míg kinyitom a bootloadert.
-
NemMo
őstag
Stabil pitén a viber értesítési hangja nem a viberé, hanem a telefonon beállított értesítési hang. Elég idegesítő
-
enginev3.0
félisten
Azért szoktam le a mindig frissítésről, mert ha egyikbe bejön egy merülős hiba vagy ilyesmi, akkor azzal rossz el lenni egy hétig
De ha látok valami fontosat akkor frissítek, vagy esetleg havonta 1-2x
Régen volt gondom a dev minden heti frissítéssel (jó régen), ezért nem akarok újra rászokni, de a váltást nem bántam meg
Na meg samsung mellett hozzászoktam hogy évente kb 2x kaptam frissítést
-
natë
nagyúr
válasz
enginev3.0 #4253 üzenetére
Akkor frissíts mindig. Hagyd automatán
(vagy válts eu-ra)
-
natë
nagyúr
válasz
enginev3.0 #4250 üzenetére
Nem mindig írják ki. A changelogra ne adj.
-
ShadowLac
addikt
Lehet igazad van. De a kamera így is ok. Szerintem javult a oreohoz képest.A pirossa is jónak tűnik. Megy rajta a gcam is igaz régebbi verzió.
Akinek nagyon fakót fényképez annak írom A BSG menüben lehet nagyon finoman állítani a telítettség a hátsó illetve első kamerának is.
Nincs miért siessek. De lehet majd megcsinálom. -
w333
félisten
válasz
ShadowLac #4223 üzenetére
Minek várni ezt nem értem ... köv. stabil kiadás majd 2 hónap múlva jön !
Durván 5 perc és fent van a Dev, nincs mitől félni !
Aztán ha a köv. stabil frissítésben lesz valami bug vagy még nem fog belekerülni a kamera javítás akkor majd megint lehet várni 2 hónapot a frissítésre
-
natë
nagyúr
válasz
gyurmaaa91 #4243 üzenetére
Mivel a hardver röhögve bírja, sanszos. Majd valamikor.
-
gyurmaaa91
csendes tag
Sziasztok! A 4k illetve a 1080p 60fps -ről van valami infó, hogy egyáltalán bekerül a videó beállítások közé?
-
aerol
tag
válasz
Lacerta #4236 üzenetére
Gratula, gondolom megkonnyebultel.
Viszont ez is mehetne az osszefoglaloba, linkelve a problemaddal es a megoldassal. Gondolom az emberunk nem szeretne ekkora nyilvanossagot kapni, de ha vki hasonlo helyzetbe kerul, akkor jo lenne tudni egy mar bevalt elerhetoseget.
Milyen konfigon nem sikerult elsore es milyenen sikerult vegul?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Lacerta #3156 üzenetére
[ Újraposztolva a topikgazdával történt egyeztetést követően ]
Megoldódott a probléma. Tanulságként leírom.
Először is, megkíséreltem EDL jogosultságot kérni a telóra. Tudtam, hogy kb. esélytelen, de azért meg kellett tenni. Természetesen nekem sem adtak.
Aztán utánagugliztam a szervizháttérnek és a tapasztalatoknak, és hát nem voltam lenyűgözve. Hosszú idő, ismeretlen összeg, és simán lehet, hogy elhajtanak. Ezt B tervnek letettem.
Vannak még továbbá ilyen jóarcú népek, akiknek van EDL jogosultságuk, és pénzért reanimálnak, távoli eléréssel.Necces a dolog, benne a pakliban, hogy átvernek, de sok-sok guglizást követően ezt választottam, mert az összeg elviselhető, és nem kell a telefont kiadni a kezemből.
Egy olyan vállalkozó lett a befutó, akinek volt személyes elérhetősége, és a szolgáltatás díját paypalen keresztül tudtam rendezni. Számomra ez tűnt a legbiztonságosabb útnak.
Maga a módszer nem egy űrtechnika, kell hozzá távoli elérés, minden a saját gépen van rajta, onnan megy a flashelés. A távoli elérés azért kell, mert neki van EDL jogosultsága, és a MiFlashnek ezt ő adja, amikor az kéri.
Leegyeztettük, megpróbáltuk, nem ment elsőre. Azt mondta, ilyet még nem látott, varázsoltunk, mókoltunk, nem ment. Végül megegyeztünk benne, hogy összerakok egy másik gépet, és ( free of charge ) megpróbáljuk újra.
Feltelepítettem egy laptopot, és azzal - csodák csodája - simán működött a flashelés.
Szóval azóta van megint telefonom.
-
g_g_g
őstag
Bővült az összefoglaló az ajánlott kiegészítőkkel.
Köszönöm az információkat, amiket ezzel kapcsolatban küldtetek nekem.
Természetesen ez majd bővíthető lesz, ha újabb ajánlott kiegészítők lesznek még. -
holu984
újonc
válasz
enginev3.0 #4232 üzenetére
Köszi!
-
holu984
újonc
válasz
enginev3.0 #4228 üzenetére
Van hozzá?
Csomó van a neten, de nem tudom, hogy akkor melyik a jó. Ötlet? Bocsi még csak ismerkedek ezzel a ROM-os sztorival.
-
holu984
újonc
válasz
enginev3.0 #4211 üzenetére
Ettől függetlenül EU ROM amin magyar nyelvű menü is van mehet rá? Amúgy pécsen próbáltam és a net (4G) tökéletesen működik.
-
Bossi
őstag
Srácok Mi A2 Pie frissítés az szinte stock droid nem MIUI... a globál is az csak a dev. MIUI?
-
natë
nagyúr
"This week comes the latest update of the MIUI 10 global beta ROM in December. The developers made some great improvements in the camera and focused on optimizing the system and fixing bugs."
-
ShadowLac
addikt
Stabil pitén vagyok.(oreon sem volt jó) Még mindig nem látszik sok a kép csak az ikonja ha összedugom laptoppal. Valami megoldás???????
(csodafotós szoftvert várunk de még a leg leg leg alap funkció sem ok? végül is ezt a hibát fedeztem fel ami bosszantó.)) -
Smiro
senior tag
válasz
spiky03 #4203 üzenetére
Nálam is ilyet váltott 2 hete. Jobb nyilván a MI 8. (és nem azért, mert most ilyen lovon ülök) Letöltés vs letiltáshoz: szerintem ugyanúgy lakd be, mint bármelyik telefont. Én kicsit kezdek már kiszaladni a korból (59), de fennakadást nem igen jelentett a váltáska azon kívül, hogy 1-2 funkció értelmére még nem jöttem rá. De itt segítőkész mindenki. Ami meg futott a Sonyn, az száguld ezen is. Navitól (a fizetős tótot használom) kezdve bármiig. Sonynál pont a navi okozta nálam a legtöbb szitkozódást. De még nyilván ismerkedési szakban vagyunk... (nagymamára is kell időt fordítani
)
-
holu984
újonc
Sziasztok!
Van aki Xiaomi mi8 SE-t vett és jó magyar nyelvű rommal sikerült felpakolnia? Ha igen akkor megköszönném, ha megosztaná a tapasztalatokat.
Amúgy aki ilyent vett elégedett vele?
Köszönöm előre is!
-
Zaji
őstag
De jó! Vannak értesítési ikonok...
-
Digger
senior tag
válasz
csabili74 #4199 üzenetére
A fájlmásolásra nem az egyetlen lehetöség az, hogy dróttal összekötöd egy PC-vel!
Vegyél egy olyan penyát (USB háttértár) amit ide is és PC-be is bedughatsz, de még jobb, ha olyan a routered aminek van lehetősége megosztani a helyi hálón egy penyát! Akkor wifin keresztül tudsz oda-vissza másolni. Az 5 Ghz-s AC-s wifi már elég jó sebességgel tud másolni. Nálam évek óta így működik, csak a routerbe nem penya, hanem egy egy terrás USB winyó van dugva! A másolásra használt filekezelő pedig a Total Commander androidos változata, egy hálózati pluginnal megfejelve, ami kell hozzá. A routerrel megosztott tárhelyet közösen használja egy csomó android, meg a Windowsos laptopok is.
Ha még fokozni akarod az élvezetet, akkor megoldható az is, hogy privát felhőként elérd bárhonan ezt a routerbe dugott háttértárat, ha van mobilneted! -
enginev3.0
félisten
válasz
spiky03 #4203 üzenetére
Átvertek 5/128 nem létezik
6/128 már lehetVan play áruházban program amivel a gyári hülyeségeket le lehet tiltani, főleg a google cuccait amit nem használsz
Nem kötelező xiaomi acc, én csak addig használtam míg a témát beállítottam és aztán kiléptem belőle, felesleges számomra
Bekapcsolni be tud dupla koppra, kikapcsolni azt hiszem nem
Érdemes gyári devet használni stabil rom helyett,
de ehhez lehet kell unlock, amihez kell xiaomi acc, már magam sem tudom
Ha elolvasom az összefoglalót akkor láthatom, hogy nem kell, csak visszafelé, szóval érdemes devet használni -
spiky03
veterán
Sziasztok!
Ha minden jól megy akkor csütörtöktől én is egy Mi8-as tulajdonosa leszek.
Egy Sony Xperia XZ-t fog váltani. Remélem jó cserét csinálok?
Eddig csak Sony telóim voltak, de sajnos azoknak már nagyon elszálltak az árai és ezért döntöttem a Mi8 mellett, mert kb fele áron kapok egy jobb/erősebb telefont.Egy 5/128-as feketét rendeltem a 220volttól.
Tudtok adni pár tanácsot, hogy mit érdemes letölteni vagy épp letiltani a telón?
Még Xiaomi szűz vagyok.Gondolom akkor még a Mi Accontot is csinálnom kell a vásárlás előtt? Vagy anélkül is tudom rendesen használni a telót?
Elolvastam az összefoglalót és én maradok kezdésnél a gyári ROM-nál.
Egy kérdés rögtön. Olyat tud a teló, hogy koppintásra ébredjen vagy kapcsoljon le a kijelző? Mert a kikapcsolást azt használom a Sonyban is, és azt szeretem.
Eéőre is köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest