- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElGatto
aktív tag
Köszi, amargonak is
Csak gondoltam hátha van más egyszerű mód extra launcher progi letöltésén kívül.
Amúgy nem is zavarna ha lehetne az ikonok elrendezését állítani, de nálam egy káosz. Mintha össze vissza dobálná be őket. Van valami logikája?
Nem lenne rossz a mappákba rendezés, de a mappákon belül is keresgélni kell az appokat mert nem abc-be teszi be őket. -
Bali222
tag
Mikor kijött a legutolsó stabil, akkor kezdődött a probléma. Ismerem én is az elkezd merülni idővel jobban jelenséget, de a cell standby ilyen nagy mértékű fogyasztása nagyon bug gyanús. Mellesleg ez tényleg hirtelen jött és durva volt. No és ez oldódott most meg a developeren.
-
gerii
addikt
-
havri1
félisten
válasz
Bali222 #5587 üzenetére
Ez ilyen sajnos. Én nem tudom hány éve MIUI-zok, de ez nem is MIUI - Xiaomi - probléma. Előtte évekig Samsungjaim voltak, S-Note széria, ott is ugyanez volt. Tiszta telepítés után, sokkal jobb az akksiidő. MInél jobban lakom be, értelemszerűen jobban merül. Aztán történik valami, és eszméletlenül merülni kezd
Alapvetően én nekem az a meglátásom, hogy azért van, hogy használjuk. Lehet sokkot kapnak itt páran, de én naponta 3-4x töltöm a telefonom, mind.
60-90% között használom, 60% alá ritkán esik. Van powerbank, autóstöltőm, asztalim. Ha leülök, beülök az autóba, töltöm.
3 éves lesz most a Mi5 - eszméletlen mennyiségű töltéssel, szintén 60-90%), most cseréltem le a 8-ra. Jelenleg még gyári akksival, ugyanilyen felhasználás mellett, még jó! Igaz, gyengébb már, de működik. Most gondolkodtam, hogy ha már a gyereknek odaadom, teszek bele új akksit. 3e ft..Szóval én úgy döntöttem, használom, nem érdekel a merülés, és cserélek akksit majd, ha szükséges.
-
havri1
félisten
válasz
Bali222 #5585 üzenetére
Ezek általában nem a romok különbségei miatt vannak, hanem az előző romon valami beragadt, (esetleg olyan funkciók kerülnek a belakás során aktiválásra, amik jobban merítik, főleg sok kicsi sokra megy alapon. Pl emailok, frissítések, több app, több szinkronizáció stbstb), és amiatt merül. (Én pl ezért szoktam 1-2 havonta fastboottal telepíteni romot, még ha működik is, mert jobb lesz). Ekkora különbségek nem lehetek, főleg gyári romokban.
Megkockáztatom, ha most fastboottal újraraknád az utolsó vagy akár ugyanazt a stabil romot, ugyanezt a fogyasztást kapnád. -
Bali222
tag
Tegnap váltottam global developerre stable-ről.
Brutálisan merült előtte az akksi. 2 nap standby mellett 1,5-2 óra SOT volt meg. Cell Standby kb 30%-ot merített. Éjszaka simán elment 10% az akksiból. És reset sem oldotta meg a problémát.
Na most a developeren ez úgy néz ki megoldódott. Cell standbyra 2%-ot ír jelenleg 12 óra után. Éjszaka is jelentéktelen mértékben merült. Valamint az ujjlenyomat olvasó is picit pontosabb lett.
Csak ajánlani tudom egyelőre mindenkinek a váltást. -
havri1
félisten
válasz
noorbertt #5580 üzenetére
Ja, hogy mobilról nézve már a themes jön be
EU rom alatt van 3 téma alapból, 2 gyári, megy ez ezüstös, nekem az bejön, fekete háttérrel.
Tegnap próbálgattam több fekete full témát, szép szép, de nem szokja meg a szemem, vannak hibák, amik zavarnak. Hiába full gyári kinézet, valahogy a sok év alatt megszoktam a fehér tárcsázót, így visszatértem rá.
Az meg elég hülyén néz ki, hogy majdnem minden fekete, de a tárcsázó vakít. -
havri1
félisten
válasz
noorbertt #5577 üzenetére
Ezen túl vagyok. Akkor jelenik meg csak a letöltés link, ami átdob egy kínai oldalra, mint írtam
-
törölt tag
Valamiféle dark mode nincs a miui-ban?
-
DanielK
addikt
7ó 45p szedtem le akksiról. Akkor volt 99% (bocs, de nem tudtam kivárni azt az 1%-ot). Akkor 26% volt a cella készenlét.
Most 95% az akksi és 50% a cella készenlét.
Minden on: BT, GPS, WiFi, dupla 4G a vodás kártyákkal, minden app értesít.(#5562) ElGatto: nekem meg pont az tetszik, hogy olyan iPhone-s. Több évnyi iPhone használat után nekem meg az app drawer furcsa (Nova Launchert próbáltam).
-
randras_83
addikt
válasz
enginev3.0 #5555 üzenetére
gyűlnek itt a régi arcok
Na egy kis tapasztalat a Pro val:
Nem merül vészesen, aminek nagyon örülök. 10ó32p óta van akksin ebből 1ó47p a SOT és 70%-on van, nem is értem hogy ezt hogy, de engedjük el
A kijelzős ujjlenyomatérzékelő is rendben van, bár egy picit lassabb és nagyobb a hibaarány. Mondjuk simán taperolom a hátlapot.
A telefon csúszik mint állat, kamera ok, sebesség meg a többi ok. -
ElGatto
aktív tag
Hali,
Ma meglett a mi 8, de még erősen csak ismerkedünk.
Sajna lehet azt elcsesztem az elején, hogy automatikusan engedélyeztem neki az összes régebbi app telepítését és most csak keresgélem mi volt meg vagy mi nem, illetve elveszek a főképernyő rengetegében.Lenne pár kérdésem remélem tudtok segíteni.
1, pure androidról váltottam ott elég sokmindent egyszerűen lehetett testre szabni pl volt egy valóban főképernyő és volt külön alkalmazás lista. ezt itt elő lehet csalni valahogy gyárilag vagy customizáló app segítségével vagy kizárólag olyan megoldás van, hogy mappákba rendezem a káoszt?
2, eleve a telepített appokat lehet sorba rendezni vagy valami alapján mozgatni? egy őskáoszt alkotnak 4-5 képernyőn keresztül.
3, mi történik ha mi appok helyett kizárólag a google appokat használom, vagy felesleges kettőt tartani a telefonon? pl névjegyeket ha a mi névjegyben kezelem azt is szonkronizálja a google fiók?köszi
-
Danex
addikt
Hát elvileg nem mindegy, hogy letekert fényerővel valami kevert szin vagy éppen a navigáció fehér gombjai közel max fényerőn.
Bár még nem volt AMOLED kijelzőm csak amiket olvasgattam is..
Más..
Újra volt készleten az UGREEN mágneses TypeC berendeltem...meg egy ugreen QC3 töltőt is. Remélem jók lesznek.
-
szmyky
aktív tag
Nekem már többször volt rá példa, hogy egy applikációban néztem egy filmet éjjel és elaludtam rajta ...na most a film végén minden ott maradt a kijelzőn.
A telefon képernyője nem sötétedett el, tehát 4-5 órán keresztül ugyanaz a kép volt a kijelzőn.
Ez körülbelül megtörtént már velem négyszer.
Ennek ellenére semmiféle beégést nem látok a kijelzőmön. -
Leon77
őstag
válasz
Tanczi01 #5552 üzenetére
Én (global stabil rom) 1 nap alatt még amióta megvan (1,5 hónap) nem tudtam lemeríteni.
Több óra navigáció, gps alkalmazások állandó cellaváltások (autóval dolgozom). Én nagyon, de nagyon meg vagyok ilyen téren elégedve vele.
Sőt, minden téren. Lehetne kisebb, de ez van (kicsik az ujjaim).
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #5553 üzenetére
Megvan, így kell
-
enginev3.0
félisten
Amikor elindítok először egy telefont és belépek a google fiókba, akkor megkérdezi hogy új eszközként akarom beállítani a telefont, vagy előző mentésből állítom vissza (gdrive)
xiaomi eu ezt a kérdést nem hozta fel, hogy hozhatom elő ezt a lehetőséget?
-
Tanczi01
tag
Sziasztok!
Aksi téren reális a tesztben leírt 1 nap. Csak ez tart vissza,a Honor 2napja után. -
alba-regia
aktív tag
Google Üzenetek (Messages) appot letöltve nem tudom MI8-on (gyári Android 9) elérni, hogy az üzenetet csevegésként és ne SMS-ként továbbítsa. Beállításoknál próbáltam a Csevegési funkciók - Adatkapcs. használata menüpontot aktiválni, de csak pörög, nem történik semmi.
Másik három készüléken (A2 Lite, OnePlus 6T) működik rendesen. Van esetleg rá valami tipp, hogy mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!
-
kengyel
nagyúr
válasz
FrankMonzano #5548 üzenetére
Ez már csak jövőhèt, valahol olvastuk, a hèten nem adnak ki.
-
havri1
félisten
válasz
FrankMonzano #5548 üzenetére
Lehet a bugok miatt nem adták ki. Valami biztosan nem kerek, ha nem lett publikálva.
-
FrankMonzano
őstag
Vicces a global dev-nél, hogy heti kiadásnak hívják, aztán már 2 hete semmi frissítés.
-
st6969
őstag
Nna, ezért fog nekem maradni (mint ahogy eddig minden telómnál) a rajta lévő ROM, ebből a listából az utolsó lépést (system restart) tudnám megcsinálni max., a többihez azt sem tudom, hogyan fognék hozzá
Bocs, tudom, hogy senki sem kérdezte, csak kicsit irigyellek benneteket, hogy ilyen lazán váltogatjátok a ROM-okat... -
g_g_g
őstag
válasz
///Krisz\\\ #5536 üzenetére
Esetleg próbáld meg, "Futtatás rendszergazdaként" opcióval.
Lehet jogosultsági gondok miatt nem települ. -
havri1
félisten
90%-nál kb, és nem egyformán. Van, amikor alig hallani már a kicsengést, és van amikor egész jó. Először ez akkor jött elő, amikor mi5-nél android 7-ről 8-ra váltottak. Előtte az összes verzióval jó volt. Oda vissza ezerszer próbáltam, és ott volt valami változás, ami ezt elcseszte. Először arra tippeltem, headset (Plantronics Explorer 500) inkompatibilitás, vettem egy Xiaomi bt headsetet, ugyanaz. Itt mindjárt megkeresem, mi válaszolt hasonlót a kérdésemre.<br/>Mi8-nál már jobb a helyzet, de jelen van.
Megtaláltam: [link]
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #5535 üzenetére
Köszi! Nyomtam rá én is.
Esetleg abban tudnál segíteni, hogy hogyan lehet ilyen bugreportot létrehozni?
Én már mi5-n és ezen is tapasztalom, viszont itt már más is visszaigazolta, hogy BT headset esetében, hívás indításkor az első 5-15mp-ben nagyon halk a hívás.
De pl ha kicsengéskor váltok hangszóró majd vissza BT headsetre, egyből jó.
2 headsettel is teszteltem. -
w333
félisten
válasz
randras_83 #5534 üzenetére
Grat hozzá és üdv. a klubban !
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok,
Először próbálom telepíteni az EU ROM-ot az első hsz-ben lévő leírás alapján, a bootloader-t már nyitottam, de hiába próbálom rendszergazdaként telepíteni az ADB-t, nem települ és nem hozza létre az adb mappát (mindenre Y-t írok és azt írja, hogy 0 files copied).
Mit rontok el? -
randras_83
addikt
Na ma megjött a Mi 8 Pro... igazából utoljára az OP3 nal volt ilyen wow érzés. Nagyon patent, annyira hogy még a miui is maradhat.
-
Lacerta
aktív tag
Én visszazúztam a 12.27-et.
-
retesz147
addikt
Naptár buggal kapcsolatban Karavik kolléga írása (részletet idézek Mi Mix 2S fórumából) :
".... nem EU dev okozza hanem hivatalos MIUI, mivel hivatalos MIUI bug, az alap ROM hordozza. Minden Pie alapú teló érintett, így Mix 2S-is. Én már kedden észre vettem a closed beta tesztek alatt.
Global beta 9.1.3-ban úgyanúgy jelen van......" -
havri1
félisten
Nem volt restart, de nekem megint üres a naptár.
-
blueye
veterán
Megjott az IMAK Airbag Corner Soft TPU atlaszo tokom.
Nagyon tetszik, ajanlom mindenkinek aki ilyet keres. -
Lacerta
aktív tag
válasz
enginev3.0 #5524 üzenetére
Nézd meg a google kapcsolóit, valami le lehet tiltva.
A naptárat playről újratelepítettem, nekem ment. De nem oldotta meg a problémát. -
Lacerta
aktív tag
Megpróbáltam opengapps-ot telepíteni, átha segít, de se az aroma installeres, se az egységcsomagos változat nem megy TWRP alól. Előbbi fagy, utóbbi helyhiányra hivatkozva kidob.
Ez tehát nem megoldás. -
havri1
félisten
válasz
enginev3.0 #5524 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
Úgy látom valami nem jó
Nálam google play semmit nem tölt le új eu rom alatt
frissíteni sem tudom az alkalmazásokat -
Lacerta
aktív tag
Igen, nekem is, sőt még az irodai outlookommal is szinkronizál, onnan veszi le az összes t*köm megbeszélést, amit egyébként mind elfelejtenék, vagy csak utólag tudnám meg, mert nem vagyok az asztalomnál.
Restart után igen.
És sztem csak kézzel frissül, automatán nem. De ez utóbbi nem 100%, még meg kell bizonyosodnom róla. -
Lacerta
aktív tag
válasz
juve600 #5511 üzenetére
A naptárnak annyi. Kikapcsolja a telepítés az automata szinkront, és kézzel hiába kapcsolod vissza, akkor sem megy.
És minden restart törli a naptárbejegyzéseket.
Kézzel kell rányomogatni.Ránéztem a fórumon, másnál is előjött.
...most megpróbálom rendszeralkalmazásként telepíteni a naptárat, hátha segít.
-
havri1
félisten
válasz
enginev3.0 #5510 üzenetére
Én így szoktam:
- Friss twrp fel, indít.
- restart recovery
- format data, yes
- advanced: format all (system is!) , kivéve otg vagy mi
- restart recovery
- zip fel, install.
- wipe cache + dalvik, majd factory reset, és format data.
- restart systemLehet van benne felesleges lépés, de nem zavar, max 5mp bukta.
Mi baj a google szinkronnal? Nekem minden oda megy, engem nem zavar. Mi accba is full.
-
havri1
félisten
Eszméletlenül jó az új EU rom. Ajánlom én is!
Fényerő rendben, hasít mint állat. -
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Bekerült az összefoglalóba néhány gondolat a Fastboot ROM-ról.
Csináltam egy Drive linket és igyekszem naprakészen tartani. Itt csak a Fastboot ROM-ok lesznek megtalálhatóak (összefoglalóban is fellelhető).
Jelenleg az aktuálisak vannak benne.
Drive link -
enginev3.0
félisten
Ingyenes app
-
HUNited
őstag
-
Na lefrissült a legfrissebb Global Stabilra.
A Factory reset-et a kétgombos módszerrel csináltam, ott pedig wipe all data... Ez így rendben van vagy máshol kellett volna?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hardcore café
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- TCL LCD és LED TV-k
- Egészséges evolúciót mutat a Sony Xperia 10 VII
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 12 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ELADÓ iPhone 14 Plus 128GB, Lila, Független
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest