Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szla0056
csendes tag
Sziasztok!
Egy régi frissítő SD kártyát dugtam az XTab50-be, majd amikor elkezdte a műveletet, ijedtemben kikaptam belőle. Ott lefagyott, lemerült, feltöltöttem, és most semmit nem csinál. Tudom, kétszer is hülyeséget csináltam. Tud valaki segíteni hogy újra működjön? Azon kívül, hogy vigyem szervizbe. Két hétre vállalnák, nekem előbb kellene. Már nem garis.
Előre is köszönet! -
r66
aktív tag
válasz
bolcsodal #6497 üzenetére
Sygic-nál, nem voltam elég egyértelmű...
http://help.sygic.com/hc/en-us/articles/201893953-How-can-I-transfer-my-license-to-another-device-
Itt már egy kicsit máshogy írják, nekem még webes "request form"-on kellett jeleznem a 'kérelmemet', ez a változat csak a másik proginál, a Sygic_Navigation-nál működött így akkor még.
-
r66
aktív tag
Éppen most frissült a Sygic_voucher, és a térképek is frissültek.
(#6479) bolcsodal Át tudod vinni a Sygic-ot másik készülékre, ha akarod. Én már csináltam ilyet, jelezni kell a gyártó felé, "leveszik" a kódot a régi kütyüről és feltelepítheted másikra.
-
laszlohu
addikt
Stabilnak stabil, remélhetőleg, de ez a romtól is függ,
vannak stabil és instabil romok,
persze ha ilyen instabilitás adódik,
ezek romfrissítéssel orvosolhatók.Androidon rengeteg ingyenes navigációs progi közül lehet választani, ezenkívül van
fizetős is jópár.Én ezt az ingyenes offline-t használom :
aminek a térképét bárki fejlesztheti :
[itt]Pl. a fenti navi proginál a gps érzékenységét a
beállításokban az
automatikus követés idejével lehet beállítani,
nálam 60 - ra van állítvanem szabad túl érzékenyre állítani.
a szoftvert a gps vevő(chip) sebességéhez kell igazítani
ezenkívül van magyar nyelvű hangnavigáció is hozzá
az alábbi még egy kötelező progi,a jelerősség ellenőrzéshez,
viszont használata csakis akkor ajánlott, ha nem fut éppen a navi progi (pl. sygic, osmand ),
különben ajánlott kilőni, ugyanis piszkálja a beépített gps-t :
[link]ui.: a 4 Gb háttértárat kevesellem a Wayteq 7x -nél
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Androidos iGO-t használt már valaki hosszabb távon? Mennyire megbízható, stabil?
WinCE-n WayteQ kütyün nálam 1200-1500 km-en problémamentesen elnavigál.Tehát kérdezném, érdemes lecserélni egy WinCE-s gépet Androidosra, amit napi szinten GPS navigációra is használni kellene.
Konkrétan az xTab 50-re, vagy xTab 7X-re gondolok (utóbbi miatt kétségeim vannak mérete és stabil autóstartó miatt). -
kisguly
tag
-
laszlohu
addikt
Újabb GPS - es tablet versenyző :
-
Rakman
tag
Fóliával hogy álltok? Használ rá valaki?
Csak azért kérdezem, mert nekem nagyon tükröződik az autóban.
Van olyan, amit ajánlani tudtok? -
Rakman
tag
SzaboZE: Nem, a töltő nem gyári, noname.
r66: újabban, most vettem
.
Barangoló. Köszi a linket. Érdekes, hogy ez csak 1500mA, miközben az autóstöltő is 2 A.
Közben utána érdeklődtem szakembereknél, azt mondják nem egyenletes az áramleadása a töltőnek (tüskék vannak benne).
-
Rakman
tag
Használ hozzá valamelyikőtök hálózati töltőt (230 V)?
Ha feldugom a hálózati töltőre nálam előjön az "össze-vissza tapicskolt képernyő" esete, függetlenül, hogy milyen az akku töltöttségi szintje.
Nem reagál semmire. Ezért csak kikapcsolt állapotban merem tölteni így.
Akkut lehet hozzá kapni? Én nem találtam a neten... -
-
Rakman
tag
válasz
Barangoló #6449 üzenetére
Azért érdeklődöm, mert én is ilyet szeretnék venni.
Miközben végig olvasgattam a topicot, rengeteg plusz infót szereztem, de az akksis témában nem volt túl sok visszajelzés.
De ezek szerint már kettőtöknél is működik, akkor valószínűleg ez a megoldás.Neked mióta van meg a tab?
-
Rakman
tag
Meg kell csinálni a bekapcsolom-tápról leveszem-kikapcsolom sorrendű műveletet.
Akkor ez megoldás az akku problémára? Van tapasztalat? -
-
kisguly
tag
Elmész [erre] az oldalra.
Itt mindent megtalálsz. Kelzsoca tárhelycserés verzióját, vagy a CM9-t. Ebben a tárhelycserét magadnak kell megoldani. Minden le van ott írva. Figyelmesen elolvasni, és csinálni azt ami le van írva. Nem kell hozzá különösebb szakértelem, csak figyelem. És hinni abban ami oda van írva. Felteheted a hivatalost is a Wayteq oldaláról. Ha jól tudom ez nem tárhelycserés. Kelzsoca-é tudtommal ugyaez csak alapból fel van cserélve a tárhely. Magyarul az SD kártyát használja belső tárhelynek. Ha full EU-s Sygic-ed van, akkor tárhelycsere kell.
-
TXT
őstag
Sracok. Adott egy xTab 50 GPS a kiadott gyari ertekekkel, tehat 2.3.4 Android es gyari kernel stb. Tovabba vele egyutt jart a Sygic szoftver is, igy az is rajta van. Amit tapasztaltam, iszonyu lassan talal jelet, van hogy tiz percek telnek el, mire pozicional es elkezd GPS-kent funkcionalni, ami ugye a dolga lenne. Azert ez igy eleg ratyi. van erre megoldas?
Illetve olvastam, hogy frissult az Android es a Sygic is hozza.
A kerdesem az lenne, hogyan lehet ezeket abszolvalni a keszulekre, illetve mi a menete mindennek?
(labjegyzetkent irom, hogy nincs tapasztalatom ilyen fajta frissitesekben, leteglazni, vagy szervizbe kuldeni sem akarom a tabot ennek otthoni frissitese kovetkezteben, igy ha kerhetem, kezdo szinten adjatok tanacsot hozza)
-
laszlohu
addikt
Szerintem ez lesz az utódmodell :
[link] -
r66
aktív tag
Frissült a Sygic_voucher és a térképek is - ha valaki még nem vette volna észre...
-
karsany
csendes tag
Annyi még hogy jelenleg ez a verzió van rajta :
Android verzió: 4.0.3
Kernel verzió: 3.0.8+
Build szám: pw08-eng 4.0.3 IML74K 201211111 test keys
Eddig ok volt minden vele, de az a gond néha hogy navigálás közben időnként elveszti a gps jelet. Ez abban nyilvánul meg hogy esetenként olyan 10-20 percen keresztül ingadozik a vétel /nincs jel van jel/ aztán helyreáll. Néztem a wayteq honlapján levő frissítéseket, én ezt láttam a legfrissebbnek: xTAB-50 GPS Android 4.0 (ICS v2). Ha ezt felrakom ez vajon megoldja ezt a gondot? Én szinte csak navigálásra használom a gépet, eddig nagyon bevált a fent leírt problémától eltekintve. Kösz a segítséget. -
karsany
csendes tag
Sziasztok. Csak az lenne a kérdésem, hogy melyik a legújabb frissítés amit érdemes lenne feltenni a gépre?
-
Attici
őstag
Valaki (főleg Kelzsocára gondolok) már tudja, hogy mikor jön már ki az utódja?
Elég vicces, hogy már csak az elődjét (BT960) lehet kapni.
Remélem az új készülék jobb lesz. -
Babsanyi
csendes tag
válasz
Keeperv85 #6418 üzenetére
Sajnos, mint azt írták mások is, nincs így. A hiba megmaradt. Ezt saját tapasztalatból mondom, illetve írom. Az utolsó ICS leírásában tényleg utalnak az akkumulátor merülésének problémájára, mármint ezt oldja meg állítólag. Lehet, hogy valami mást megold, de ezt nem.
Viszont immár ismerjük az okokat, kis odafigyeléssel kivédhető. Legfeljebb talán bosszantó, hogy a gyártó nem foglalkozik a gonddal.
-
Babsanyi
csendes tag
Az xTAB 50-esek már korántsem rejtélyes akkumerüléséhez:
Azt tudjuk, hogy csak úgy szabad lekapcsolni, hogy a tápellátást már megszüntettük. Ebben az eseteb nem fog lemerülni. DE! Azt nem tudom ez szóba került-e már, hogy lekapcsolt állapotban töltőre tesszük, majd feltöltés után levesszük a tápról, ismét elkezd lemerülni. Meg kell csinálni a bekapcsolom-tápról leveszem-kikapcsolom sorrendű műveletet. Vagyis a számomra egyértelmű szoftverhiba, nem hardverrel van gond.
Csodálkozom, hogy erre még mindig nem jelent meg használható javítás, márpedig ez egy ismert típus-, vagy sorozathiba, amely jelenlegi állapotában a rendeltetésszerű használatot korlátozza. Nincs ilyenkor a gyártónak valamiféle kötelezettsége a kártalanításra?
Mert ettől az egytől eltekintve, nagyon meg vagyok elégedve a cuccal. Sőt valami történt is vele, vagy ott fenn az égben "helyezkednek jobban" a műholdak, nyár óta a leghosszabb idő tán 1 perc volt, ami után pozíciót talál.
-
Babsanyi
csendes tag
válasz
Keeperv85 #6415 üzenetére
Még mindig többet bír, mint az xtab 50. A kérdező is szakaszosan használja (használná), közben altatja. Ugyanezt a telefonnal is meg lehet tenni. Ugyan kényszerhelyzetben de mi egyszer használtuk így okostelefonunkat és a fél napos túra után sem könyörgött tápért, rendesen kibírta estig további normál használattal. Aztán meg a térképet le lehet hozzá előre tölteni mobilneten, ezután nem kell a drága energiát az online kapcsolatra sem pazarolni.
-
Babsanyi
csendes tag
-
zoltanwn
újonc
válasz
SzaboZE #6411 üzenetére
Szia. Sokat használom túra navigációra az OSMAND progival http://osmand.net/ . Hogy az akkut ne merítse olyan gyorsan, sokszor "standby" -ba teszem, de olyan beállításokkal, hogy a GPS ne kapcsoljon ki. Mikor újra megnyomom a bekapcs gombot , többször "leszakadtak" a műholdak. A a GPS info progi mutatja műholdakat de sem az OSM sem a Sygic nem veszi észre őket , időnként elég hosszan. (10-20 perc) Azt egyszer csak beugrik a pozicionálás. Ez a Sygic-al is megtörtént többször. . Állóhelyben az annyi , hogy lehet hogy pár métert sétáltam közben. Csak az én kütyüm ilyen az a kérdésem, vagy másoknak is volt ilyen ?
Több GPS-t használó appet használok.Sygic, OSMAND, Navitel , Locus, .. -
bolcsodal
addikt
válasz
zoltanwn #6409 üzenetére
Én sygic-el használom csak. Ha nagyon nem találja a műholdakat, akkor újraindítva a GPS modult általában néhány perc alatt megoldódik a helyzet. Ezt a Sygic-en belül is meg lehet tenni a "hardware" menüpontban és nálam elég ritkán fordul elő.
Amúgy komolyabb gond nem volt még vele. Annyi esetleg, hogy néhaz 100-200 métereket is tud tévedni, de ez szerintem a Sygic-hez köthető nem az xTab-hoz...
-
zoltanwn
újonc
Sziasztok,
A korábban említett műholdproblémára lett megoldás ?
Frissítettem már rég 4.03-ra. De most is időnként elveszti őket 15-20 percre ! Azt hiszem akkor van leginkább mikor gps-t használó alkalmazások között váltogatok. OSMAND-ről Sygic-ra. vagy másra. A tapasztalatom, hogy navigálás közben jobb ha nem váltogatok semmilyen alkalmazásokat mert különben előbb utóbb bejön ez hosszú műholdvesztés. De a nagy balhé az , hogy ez műholdvesztés nem 1-2 perc. hanem több 10 perc is volt már.A lemerülési problémát, én is megerősítem, hogy a készülékről a töltőt nem szabad lehúzni kikapcsolt állapotban.Köszi a tippeket a műholdvesztésre, ha van, Üdv
-
will5
tag
Sziasztok!
Olyan gondom adódott a készülékkel, hogyha a wifi be van kapcsolva akkor újraindul. Kelzsoca-féle rom van fenn, ez nem tudom számít-e. Mivel eddig nem nagyon használtam a wifit így nem tudom mikortól áll fenn a probléma, de amikor felraktam a romot akkor még tuti jó volt. Ez készülékhiba lesz vagy szoftveres gond inkább? Gondolom ha készülék akkor szerviz előtt vissza kéne rá rakni a gyári romot....?
-
besaints
tag
válasz
medvezsolt #6397 üzenetére
Nekem akkor őrült meg a touch screen, amikor nem a saját töltőjét tettem rá. Miután levettem róla, rögtön megjavult. Valami feszültségingadozás ill. eltérő feszültség lehetett az oka...
-
szerzol
senior tag
Nincs billentyű kombináció, mert csak egy fizikai gomb van rajta.
Formázd le a kártyát a Phoenix-el ( Format to normal gomb ), majd írjál fel egy gyári ROM-ot és a megszokott módon ( kikapcsolt állapotban kártya betesz, töltő rádug, zöld csík végig, pitty, pitty és kész ) telepítsd fel, aztán jöhet megint a CM, vagy tedd fel a Nextet, abban van tárhelycsere alapon. -
vibers
csendes tag
Sziasztok!
Nagy szükségem lenne a segítségetekre!
Xtab50-re tegnap felraktam a CM9 NextGen szoftvert.Nem az első készülék amire sikerült idáig.
Viszont tegnap figyelmetlen voltam.A szoftver felrakás sikerült, viszont a tárhely cserét véletlenül a wayteq weboldalára felrakott cuccokkal csináltam, és gond lett.Indul a készülék, de csak a betöltő képig jut el, és onnan semmi!A recoveryt sem érem el, mert nem tudom, hogy létezik-e valami billentyű kombináció!Remélem nem könyvnehezék lett a készülékből, mert munkában használom!
Köszönöm,ha valaki tud segíteni!
Üdv Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
ma Itt az első fecske, a WayteQ androidos navijának prototípusát próbáltuk ki. Lehetséges, hogy a Windows CE ideje lejárt és ez a jövő iránya?
- DOOM - The Dark Ages
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest