Hirdetés

2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Konflikt


Konflikt
addikt

ennek lesz folytatasa, v csak az elso oldalt toltotted fel?
mert a cim alapjan ez igencsak a tema elejenek tunik nekem. pl. kul. hv-sv elemek teszteleset, bemutatasat raktam a cim moge.

kezdesnek, bevezetonek amugy jo az iras.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#3) ^Clown


^Clown
veterán

Jó írás, köszi, remélem lesz folytatás, ahol leírod, hogy milyen programmal és hogyan dolgozol :R

(#4) Klemice válasza ,,no name" (#2) üzenetére


Klemice
senior tag

Neked minden tetszik, még egy ilyen befejezetlennek tűnő írás is.. érdekes...

(#5) bon


bon
őstag

Van egy egyszerűbb módja is a digizésnek. Én egy Panasonic DMR-EX95V merevlemezes vhs-dvd combo eszközzel szoktam csinálni. Jó minőségben dolgozik, alapból van benne zajszűrés, vágás funkció és tudom állítani a kódolás minőségét is. Nem olcsó cucc, de megéri az árát. A készülék többi tulajdonsága is elég megnyerő.

[ Szerkesztve ]

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

(#6) Gondwana


Gondwana
addikt

Összevetve a programok árával nem tudom, hogy van-e jobb ár/értékű megoldás ezeknél vagy ezeknél.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#7) cizoe válasza ,,no name" (#2) üzenetére


cizoe
őstag

FireKeeper: Én is várnék egy folytatást, konkrét esetekkel, de bevezetésnek, az alapok megismertetésének jó lett. Van itthon egy-két anyag ami miatt érdekel a dolog, egy szoftveres és hardveres ajánlóval, példabemutatóval jó lenne folytatni. Full hülye vagyok a digitalizáláshoz, főleg a technikai hátteréhez, szóval rámfér az okítás. :)

,,no name": Tényleg nem bántásból, de kicsit unalmas, hogy minden íráshoz ugyanazt írod, semmi bővebb komment, észrevétel, stb. Az egy dolog, hogy "tetszik", de az ilyen kommenteknek az első 10 után semmi értelme nincs (sőt előtte sem). Nem ezért született a hozzászólás lehetősége, hogy egy ilyen nulla értékűt odaböfögjünk. Nem kell mindenhez hozzászólni, főleg ha nincs mondanivalód.

[ Szerkesztve ]

(#8) Fooler89


Fooler89
őstag

"Ez úgy lehetséges, hogy a lézersugár annyira koncentrálja az energiát, hogy a vékony adattároló réget szerkezete megváltozik. Ezt egyéb módszerrel elég nehéz megvalósítani, így a DVD biztonságos adathordozónak lehet tekineni,"

[ Szerkesztve ]

(#9) mexicanraven válasza Klemice (#4) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

Háth igen! :DD Más véleményt no nametől még nem hallhattunk! :DDD :N

when the sun shines, we'll shine together

(#10) GIJoe


GIJoe
addikt

Ha én digizek azt tg gazdaságosan adom elő :)
nem feltétlen szükséges sok $t beleölni
Ami kell: Tv Tuner (Leadtek) + valami optimalizált
loseless codec (MSU's lossless v.HuffYUV 2.2.0)
+ VirtualDub (esetleg pár szűrővel) ennyi.:)

http://www.doom9.org/index.html?/guides.htm

(#11) stol


stol
addikt

Pont a lényeg maradt le.
Mit mivel, hogyan!

Conexant chipes eszközzel 576-ba és RAW-ba, majd mehet az utómunka.
És a végén mehet MPEG2-be....

(#12) bambano válasza Gondwana (#6) üzenetére


bambano
titán

van.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#13) FireKeeper válasza Fooler89 (#8) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

köszi, javítom!
a többieknek: tervezek folytatást is, ez csak az elméleti bevezetés, sőt, inkább csak gondolatébresztő, hogy miért is nem hülyeség minél gyorsabban megcsinálni. viszont ha valamelyikőtök tudna segíteni, hogy hogyan tudom ezt szép lapozhatóan, oldalakba rendezni, mint a ph!-s tesztek vannak, azt nagyon megköszönném, magamtól nem jöttem rá.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace

(#14) liksoft


liksoft
nagyúr

Nekem nagyon sok gondom van a cikkel.

A szalag mind a mai napig, ha jól tárolták, élvezhető képet ad. Igaz, a szalag öregszik, de nekem vannak 20 éves szalagjaim, most digizem ezeket, és nem szakadnak. Igaz, nem is tettem minden ócska lejátszóba.

A DVD-k adatvesztése legtöbb esetben nem az írott anyag hibája miatt, hanem a tükörréteg öregedése miatt van. (Ha meg nem jön vissza fény, nincs mit olvasni, hiába van ott.) Így nagyon nem mindegy, milyen alapanyagokból dolgozott a gyártó, hiszen lehet, hogy a lemez a saját anyagától döglik meg az idők folyamán.

A felhasznált idővel tökéletesen egyetértek. De az utómunkálatok az egyszerű konverziótól (eredeti anyag idejének megközelítőleg fele), a több napig is tarthat. Hiszen VAN zajszűrés. Ugyanis Fourier már régen kitalálta, hogy egy bonyolult jel összeállítható az összetevőkből. Így ha sikerül a zaj tartalmát meghatározni, akkor az "kivonható" a felvett jelből. Vagyis a zajt kiszűrtük. Az igaz, hogy tökéletesen nem azonosítható, így teljesen el nem tüntethető, valamint az adattartalomból is elvesz, de az élvezhetőséget bizony igencsak javíthatja.

Ezen kívül, a régi felvételek színe a fekete-fehér tartalomhoz képest "elcsúszik". Így az utómunkálatok során ezt is célszerű korrigálni.

Így a digitalizálás minimum két lépcsőben történik. Először fel kell vennünk a filmet, a lehető legjobb részletességgel. (SECAM és PAL esetén egyaránt 768*576 képpont, 25 képkocka másodpercenként MJPG formátumban.) A második lépcső a szerkesztés, ahol a felvett film hibás elejét és végét, valamint nem kívánt belső részeit kivágjuk, és a minőségjavító feladatokat elvégezzük. (Szín visszaigazítása, zajszűrés, élesítés,...) Van mégegy pont, amiben sok a vita. Ez a deinterlace. Vagyis az 50 félkép 25 képpé szerkesztése. Gyakorlati tapasztalatom, hogy PAL és SECAM esetén is célszerű elvégezni. A mozgó képet minimálisan homályosítja, viszont látszólagosan zajt szűr (nem igaz, ez nem zajszűrés, de látványban jobb). PAL esetén mindenképp, SECAM-nál (a váltott soros színvivő miatt) elméletileg nem kell, de segít. Végül, ha a második fázisban nem tudtuk a végleges kódolásba helyezni a filmet, akkor ezt kell megtennünk.

Nem szükséges drága program. A VirtualDUB ingyenes szekvenciális szerkesztő. Vagyis forgatásokat, átúsztatásokat, több track kezelését nem tudja, viszont felvenni, vágni, szerkeszteni igen. Otthoni célra meg a legtöbb esetben elegendő.

És máris kész a nézhető film, családi videó. (Azért az halkan megjegyzem, a szűrők beállítása, a rendszer kezelése nem azonos az internet download gombjának egyszerűségével. Nem véletlenül tanulják a profik több évig. ;) Én nem vagyok az, szenvedek is vele időnként.)

Amit használok:
Panasonic NV-SD400 VHS magnó
Miró DC30 digitalizáló kártya
VirtualDUB szerkesztőprogram

A DC30 régi, elavult, nehezen beszerezhető kártya. Helyette célszerű TBC-vel rendelkező újabb típust választani. A maga idejében profi cucc volt, VHS-hez jó, de W98 felett használata nagyon nehéz (én is 98 alatt futtatom :D ).

Végül: Nagyon sokat lehet írni a témáról, én ezért hiányolom a folytatását az írásnak. Ugyanis a fenti kis eszmefuttatásom csak cím méretű egy ilyen cikkhez képest. :B

Szerk: Profi cuccként a JVC S-VHS asztali studiómagnóját a hozzá tartozó TBC-vel tudnám elképzelni. Kb: 30 kiló a kettő. :D

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#15) liksoft válasza GIJoe (#10) üzenetére


liksoft
nagyúr

A tuner felejtős, nem rendelkezik TBC-vel, így egy minőség alatt csúnya frémdobások várhatóak. Valamint a tunerek pont a környezeti zajok védelme miatt érzéketlen egy régi VHS kazihoz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#16) FireKeeper válasza liksoft (#14) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

azzal tisztában vagyok, hogy vannak olyan zajszűrésnek nevezett módszerek, amivel a zaj hatása látszólagosan csökken, énnekem magával a fogalommal vannak gondjaim, és azt hittem, hogy a hétköznapi példáimmal ezek érthetőek lesznek. én is ismerem a fourier tételt, és tudom, hogy ahol a jelet az emberi szem/fül már alig veszi észre, ott bizony mindkettőt szépen csillapítják, így a zaj eltűnik, de én azt nevezném zajszűrésnek, ahol a jel hibátlanul megmarad, a zaj pedig teljességel eltűnik. és mivel a zaj, gyakorlatilag idegen jelek összessége, a jel pedig sztochasztikus (vagyis bármeddig vizsgáljuk, nem tudjuk megmondani a következő értékét) ezért 100%-os biztossággal meghatározni az értékét, és ez alapján kiszűrni, szintén lehetetlen feladat. persze, félmegoldások léteznek, egyesek tényleg látványosak, és hasznosak, ezt akkor jobban ki kellett volna emelnem a cikkben, de mint fogalom, a zajszűrés helytelen.
amúgy őszintén, nagyon szépen köszönöm a konstruktív hozzászólásodat, igyekszem majd ennek fényében javítani az írásomat! :R

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace

(#17) cousin333 válasza FireKeeper (#16) üzenetére


cousin333
addikt

"de én azt nevezném zajszűrésnek"

"ezt akkor jobban ki kellett volna emelnem a cikkben, de mint fogalom, a zajszűrés helytelen"

Maradjunk annyiban, hogy a zajszűrés, ahogyan te értelmezed az helytelen.

"a jel pedig sztochasztikus (vagyis bármeddig vizsgáljuk, nem tudjuk megmondani a következő értékét) ezért 100%-os biztossággal meghatározni az értékét"

Ez így elméletben nagyon szép, de mondjuk egy VHS-re már nem hinném, hogy igaz volna. Már csak a hordozófelület és a felvételi technika miatt is vannak bizonyos korlátok, például a Wikipedia szerint a VHS felvételek sávszélessége 3MHz. Tehát ha zaj ennél nagyobb frekvenciájú, akkor megfelelő szűrővel szinte maradéktalanul kiszűrhető a jel minimális veszteségével. Azt várni, hogy bármi is tökéletesen működjön a való világban meg elég botorság.

"We spared no expense"

(#18) cousin333


cousin333
addikt

Az írásoddal kapcsolatban meg olyan érzésem, van, mintha egy bevezetőt olvasnék. Ha lesz folytatás, akkor legalább egy sorszámmal jelezhetted volna. Ha meg nem, akkor szomorúan látom, hogy fórumhozzászólások formájában az olvasókkal iratnád meg azt, amit neked kellett volna. Vagy a cím rossz...

"We spared no expense"

(#19) liksoft válasza FireKeeper (#16) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szerintem az, hogy zajszűrés mint fogalom nem gond. Csak a lehetőségeivel, és hatásával kell tisztában lennünk. Hiszen 40 évvel ezelőtt egy stúdióban sem gondolták volna, hogy a digitalizálás után a szellemképet, színeltolódást milyen "egyszerű" lesz orvosolni. Számukra az analóg rendszereknél sokkal nehezebb volt bármilyen utómunka, mint számunkra. Sőt, tovább megyek. A szűrők között létezik már olyan, mely éleket, sarkokat detektál a képeken, ezeket élesen hagyja, a többi területet meg kicsit elmossa. Ezzel is lehet zajt szűrni, viszont a leírás is tartalmazza, semmi köre az új képnek az eredetihez, hiszen szinte újra lett szerkesztve. Ez nem zajszűrő, de tud javítani a kép élvezhetőségén. Talán 5-10-20 év múlva hasonló módszerekkel a szűrő először végignézi a filmet, azonosítja az elemeket, embereket, térben elkészíti azokat, és újraszerkeszti az egészet. Ha ezt vektorosan teszi, akkor bármekkorára nagyítható, éles marad. A részletesség meg a film teljes tartalmától függhet, nem egy képkockától. Vagyis az, hogy mit nevezünk zajszűrésnek, már ebből a szemszögből is kérdéses.

A másik, a zaj tartalma. Nagyon nem mindegy, hogy periodikus jel (a film szemszögéből zaj), vagy valódi fehérzaj. Sőt, az intenzitása, pulzálása, stb.... sem mindegy. Hang esetén az mp3 jó zajszűrő is tud lenni. Ugyanis a hangra, zenére tervezték, így pont a zajból fog a legkevesebbet rögzíteni. Ilyen a kép esetében akár az Xvid codec is. Vagyis ha kell, több lépcsőben, akár többszörös átméretezéssel, sok zaj kiszedhető a felvételből. Hangsúlyozom, természetesen értékes tartalmat is veszítünk, de a nézhetőség jobb lesz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#20) FireKeeper válasza cousin333 (#18) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

nem, nem szándékozom az olvasókkal megíratni, és ezt a kijelentést már egy kicsit sértőnek találom, persze lehet, hogy nem annak szántad. akkor mondjuk a cikk címét VHS digitalizálás - I. rész címre írnám át, az megfelelő lenne?
amúgy (már ezt talán leírtam) ezt a cikket én eredetileg gondolatébresztőnek szántam, hogy miért nem szabad ezt a problémát elhanyagolni, (mert sokan ezt teszik) és nem ennyire mélyvíznek. ha jól emlékszem egy határvonallal és szöveggel is jelöltem, hogy hol van a cikk laikusoknak szánt részének a vége. természetesen én is tévedhetek, (mint kiderült tévedtem is), ezért szívesen fogadom a tévedéseim helyesbítését. lehet hogy hiba volt tőlem címlapra írni...

liksoft: "Hangsúlyozom, természetesen értékes tartalmat is veszítünk, de a nézhetőség jobb lesz." ezzel én is egyetértek, akkor átfogalmazom majd a zajszűrős rész verdiktjét valami hasonlóra. én csak azért próbáltam kiemelni ezt fogalmat, mert manapság nagyon sokat használják, és a laikus számára úgy tűnhet, hogy akkor a zajszűrés tökéletesen kitisztítja a képet és a hangot, holott csak javít rajta, és ezért is fontos hogy még időben digitalizáljuk a régi felvételeket, mert ami már nagyon rossz állapotban van, arra aztán lehet mindenféle hókuszpókuszt ráereszteni, már nem lesz az igazi.

[ Szerkesztve ]

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace

(#21) liksoft válasza cousin333 (#17) üzenetére


liksoft
nagyúr

Sőt, ahogyan a szín segédvívőjét eltüntetik a képből (spektrumbeszövés), rengeteg zaj kiszűrhető csak frekvencia alapján a látható tartományból is. :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#22) cousin333 válasza FireKeeper (#20) üzenetére


cousin333
addikt

Nem állt szándékomban megsérteni téged, igaz megdicsérni sem...

"akkor mondjuk a cikk címét VHS digitalizálás - I. rész címre írnám át, az megfelelő lenne"

Hát, ha lesz folytatás is, akkor teljesen OK. Ha csak ez az egy cikk készül, akkor lehetett volna "miért fontos a VHS digitalizálása" vagy "Gondolatok a VHS digitalizálásról" vagy ilyesmi, ami jobban tükrözi az írás valós tartalmát.

"lehet hogy hiba volt tőlem címlapra írni..."

Nem, nem volt az, a cikk témafelvetése kifejezetten hasznos (nekem is van ilyen jellegű projektem, de még nem indult be igazán, tehát az ötleteket én is szívesen fogadom), csak éppen a cikkre kattintva nem azt kaptam tartalmilag, amit vártam. A lényegi rész annak bemutatása lenne, hogy te hogyan csináltad/csinálod, milyen hardvereket, szoftvereket, beállításokat használtál, mire kell figyelni.. stb.

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#23) cousin333 válasza liksoft (#21) üzenetére


cousin333
addikt

És kár is leragadni a puszta zajszűrésnél, amikor ott van még a színkorrekció, kontrasztnövelés, élesítés... stb. lehetősége, az idióta áttűnés-effektekről nem is beszélve :D

ui: Majd lehet, hogy lesz pár kérdésem hozzád, vagy más hozzáértőbb egyénekhez...

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#24) FireKeeper válasza cousin333 (#22) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

a címet és a zajszűréses részt átszerkesztettem.
neked is köszönöm a konstruktív hozzászólást! :R

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace

(#25) Sanyix


Sanyix
őstag

"Egy átlagos DVD élettartama akár 70-80 év is lehet."

HAHAHAAAAAAAHHHHHAAAAAH talán egy légmentes, napfénymentes, záraz dobozban, de még ott se valószínű. Levegőn, sztem örülni lehet a 10-évet megér olvashatóan.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#26) hfrankee


hfrankee
senior tag

Kollegámmal szerettem volna 3 db VHS-t digitalizáltatni,de azt mondta,hogy még nekem se csinálná olcson,mert akkora melo.
Az irás és a hozzászolások alapján már teljesen értem miért küldött a kazettáimmal a sunyiba... :K

(#27) FireKeeper válasza Sanyix (#25) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

utánanéztem, dvd-élettartam-hiba javítva!
neked is kösz a hozzászólást :R

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace

(#28) cousin333 válasza hfrankee (#26) üzenetére


cousin333
addikt

Az a helyzet, hogy a munkaigény (és az ár) a minőségtől függ. Bedigitalizálni,, és valami ismert, bejáratott algoritmussal betömöríteni (DivX, MPEG-2, H.264) pár fájlba az nem olyan nagy munka. Illetve nem munkaigényes, csak sokáig tart (a nagyját a gép elvégzi maga). A másik véglet amikor minden egyes jelenetet egyénileg precízen feljavítasz, katalogizálsz, majd kiírod menüs, színes-szagos DVD-ként. Na, ez nagyon sok idő... :))

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#29) r-chee


r-chee
őstag

Várjuk a folytatásokat :) .

Lenne egy kérdésem: mivel, milyen módon lehet megtisztítani egy VHS kazetta szalagját? Van pár elsőáldozásos, családi jellegű videokazettánk itthon, és párnál a szalag tetején fehéredés látható. Szerintem befülledt, és enyhén penészes. Ezt meg lehet tisztítani károsodás nélkül?

üdv.

Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája

(#30) jerry311 válasza FireKeeper (#27) üzenetére


jerry311
nagyúr

Még ez a 10-15 év is sok. Nem egy olyan minőséginek mondott (TDK/Verbatim) DVD-m van, ami már olvashatatlan pedig csak 4-5 éves.
Így ha valami nagyon fontos azt több lemezen érdemes tárolni és legalább kétévente átírni új hordozóra.
Szerintem.

League of Legends: spambox

(#31) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Ohh.. hát én is azt vártam, le lesz írva, mivel lehet megcsinálni, de sajnos az még kimaradt. :N
Van egy ismerősöm, van neki DVD felvevője, Nála másoltam már át így kazettáról DVD-re, pontosabban csak rövid részeket. Persze csodát nem vártam, de egész jó lett a minőség. Legalábbis rosszabb nem lett, nincsenek a képen digitális "kockák", pixeleződés sem. Szóval ha nincs más, az sem rossz módszer.

Azért várom ám a folytatást. :R

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#32) FireKeeper válasza jerry311 (#30) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

Bocsi a késői reagálásért.
Neked is köszi a hozzászólást, tovább módosítottam a DVD élettartamára vonatkozó részt.
A folytatás pedig azért csúszik, mert új winre költöztem és a fél gépet kicseréltem, azzal voltam elfoglalva, de nincs elfelejtve.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace

(#33) HUNNIA1920


HUNNIA1920
őstag

Sziasztok!
Véleményekre lennék kíváncsi erről az "USB EasyCap USB - s videórögzítő" - ről? Itt a ph! - n is lehet kapni, 5k - ért adják, ami elvileg VHS - t tud digitalizálni. Jó lehet ez vagy nem sokat ér?

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#34) liksoft válasza HUNNIA1920 (#33) üzenetére


liksoft
nagyúr

Sajnos ismeretlen. Hazai kereskedelmi forgalomban sem találtam, sőt a gyártót sem. Ez nem túl jó jel, de ettől még lehet jó. Tapasztalat USB-s eszközökkel (TV tunerek), ha minőséget szeretnénk, akkor hibátlan USB2-es csatorna kell, lehetőleg erős géppel (környezeti paraméterekkel nem találkoztam - érdekes). Különben képeket dobhat el. Valamint az ár alapján a gyengébb VHS felvételek rossz minőségű szinkronjeleit és színtartalmát hogyan fogja kezelni? Ez a gyenge pontja leginkább egy digitalizálónak. Ezen kívül jó lenne azt is tudni, milyen mélységű (411/422/444) a képkezelése, milyen formában küldi a jelet a gépbe (valós kép vagy mpg2 kódolás már esetleg). Az olvasottak alapján az effektek és egyéb nyalánkságok a hozzáadott programmal utómunkát kívánnak.

Számomra túl sok az ismeretlen ahhoz, hogy valós véleményt mondhassak róla.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#35) HUNNIA1920 válasza liksoft (#34) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Leírok róla pár dolgot:
Kép és videó digitalizáló USB-n keresztül számítógépre, RCA és S-VIDEO csatlakozóval.

Jellemzők:
~ Hang és videó rögzítés USB 2.0 csatlakozón keresztül
~ Külső tápellátást nem igényel
~ Hangkártya nélküli hangfelvétel
~ S-VIDEO és RCA bemenet
~ Alkalmas többek között VHS kazetták digitalizálásához, rögzítés digitális formátumban: DVD, CD, VCD
~ Digitális effektek
~ NTSC és PAL videószabvány támogatás
~ 720x480 és 720x576 felbontás
~ Ulead Video Studio 10.0 SE DVD szoftver

Ennyit lehet róla tudni. Mielőtt jönne valaki, hogy miért reklámozok itt ilyet, akkor azoknak mondom, hogy ezt mindenhol így találtam meg, ezzel a szöveggel. Ilyet több oldalon is árulnak, nem csak itt.
Szerintem megveszem, próba szerencse. :)

[ Szerkesztve ]

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#36) jeni


jeni
félisten

Hello
Nagyon előnyére válna a terméknél ha ismert gyártótól vásárolnál,és a digitalizálóban van hardveres tömörítés.Sokat segítene és nem támaszkodna a gépedre,vagyis annak a teljesítményére.

[ Szerkesztve ]

(#37) HUNNIA1920 válasza jeni (#36) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Sajnos ennyit tudok róla, mit ide is leírtam. Igen a hardveres tömörítést én is támogatnám, mert egy 240 perces kazettát lehet "napokig" tömörítene.

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#38) liksoft válasza HUNNIA1920 (#35) üzenetére


liksoft
nagyúr

Basszús! Ennyit én is találtam róla. Azért írtam, mit kérek még! Ha ezeket nem kapjuk meg, NEM tudunk segíteni.

Egyébként szerintem egy kihe_élt TV tuner. Az ilyenben NINCS TBC (Time Base Corrector), ami a szinkronjelek és színvívők korrekcióját végzi. Enélkül meg a gyenge felvétel szétesik.

Összefoglalva: A gyártó és a teljes adatlap + műszaki információ nélkül NEM lehet tanácsot adni.

Nem nagy összeg, vedd meg, utána kiderül, hogy használható-e. Ha nem, add tovább másik lúzernek.

Az ilyen adatok csak a "sikítós titkárnőknek" jók, akik elhiszik, hogy a VHS digitalizálás egygombos feladvány. Ha mindegy a minőség, akkor igen, egyébként a ráfordítandő összeg és tudás exponenciálisan nő.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#39) HUNNIA1920 válasza liksoft (#38) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Közben találtam valakit, aki vett ilyet és ő szerinte teljesen használhatatlan az egész. Nem tud vele semmit se kezdeni. Csak hiba üzenet hiba üzenet hátán, fagyás, kék halál. :U
Majd még próbálkozom valamivel. Hátha itt helyben valaki foglalkozik ilyennel és akkor majd ő megcsinálja, nem kell nekem venni ilyen digitalizáló cuccot. Meg lehet úgy olcsóbb is lesz.

Azért köszönöm neked is meg mindenkinek a segítséget! :R

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#40) _ak_ válasza liksoft (#38) üzenetére


_ak_
addikt

Esetleg tudsz olyan USB-s digitalizálót ami jó lehet? A tv tuner valóban nem legjobb erre a célra.

Let's begin, de gozaimasu!

(#41) _ak_


_ak_
addikt

Máshol az asztali dvd írókat ajánljál, érdemesebb egy olyanra beruházni inkább?

Let's begin, de gozaimasu!

(#42) liksoft válasza _ak_ (#40) üzenetére


liksoft
nagyúr

Nem biztos, hogy USB a jó. Én ezek környékén keresnék:

- Canopus DV Video Converter
- Esetleg ez
- .....

Keresek.... keresek..... és NEM TALÁLOK!!! Basszus! Az összes gyártó átállt digitálisra. Az analóg bemenetek egyre inkább azonosak a f.s tunerekkel, eltűnt az MJPEG rögzítés. Pedig csak ez a formátum az, melyik képenként különálló, és így a legtöbb információt tárolja. Eltűntek a jó analóg digi kártyák. A használtak között kell keresni. :O

Valóban egy jó asztali felvevő jó lehet, főleg ha igen magas bitrátával tud felvenni. Akkor utómunkálatokat lehet rajta végezni.

Vagy profi külön TBC és rögzítő. Horror áron.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#43) _ak_ válasza liksoft (#42) üzenetére


_ak_
addikt

Egyik ismerősnek kéne és csak laptoppal tudja használni, ezért lenne szükség USB-re, de lehet, h megpróbálom megfűzni, h inkább bízza hozzáértőkre a dolgot.

Köszönöm a segítséget és a tippeket! :R

Let's begin, de gozaimasu!

(#44) liksoft válasza _ak_ (#43) üzenetére


liksoft
nagyúr

Akkor lehet még PCMCIA vagy ExpressCard TV tunerrel is próbálkozni. Az USB felejtős.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#45) _ak_ válasza liksoft (#44) üzenetére


_ak_
addikt

:Y Ezek eszembe sem jutottak, köszi! :R

Let's begin, de gozaimasu!

(#46) liksoft válasza _ak_ (#45) üzenetére


liksoft
nagyúr

Folyamatos, nagy mennyiségű adatnak igencsak nem mindegy mekkora sávszélességet biztosítasz, ráadásul ezt mekkora proc terheltség mellett. Az USB kb. dupla terhelés a gépnek. Vagyis sokszor pont a határon lavírozik. :D

Vigyázat, a kártyához a TV progit hozzákötik, és nagyon nem mindegy milyen. P3 laptopon PCMCIA kártyánál ugyanaz a gép az újabb kártyáfal 15-16 fps-t tudott, a régi progival röhögve a 25-öt. Az új előbb készített képet, majd azt a kockát mentette, a régi progi előbb elkészítette a háttérben, mentette, és ha volt rá idő, kirakta a képernyőre. Érdekes módon mindkettőt nézve ugyanannyira darabos volt, csak az új a felvételt visszanézve is, a régi meg csodálatos, zökkenésmentes képet adott! Nagyon nem mindegy. Nekem ilyen van, WinDVR 3 progival. Nem csúcs! Kompromisszumos megoldás. :O

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#47) jeni válasza liksoft (#14) üzenetére


jeni
félisten

Profi cuccként a JVC S-VHS asztali stúdiómagnóját a hozzá tartozó TBC-vel tudnám elképzelni. Kb: 30 kiló a kettő

Ugyanis a vaterán a tesz-vesz oldalon lehet találni TBC funkcióval bíró Hifi-VHS magnókat

Panasonic HS1000/950/960/FS 200 stb..

JVC HR-J 9400/9500/9600/9700/9800 de futnak más széria számmal is

Amik nem kerülnek 20e.Ft-nál többe

(#48) liksoft válasza jeni (#47) üzenetére


liksoft
nagyúr

Azért a kettő nem azonos minőséget képvisel........

Valamint a használt berendezést jobb felújítani mielőtt használná az ember. Görgők, szíjak, műanyag reteszek, tápkondenzátorok, stb.... Kifejezetten testhezálló feladat sokunk számára. :D

Igaz, otthoni használatra a régi felvételek felvételéhez sokkal jobbak mint egy "átlagos" készülék. De ha jól emlékszem a "profi" jelzőt is használtam.

Csak egy apró kérdés: Láttál már ilyen készülékkel felvételt? Ledöbbentő! Színhű, iszonyúan részletes, mint egy magas bitrátájú digi profi felvétel. Mivel nincs benne tömörítés (sem képen belül, sem képek között), a gyors mozgások ugyanolyan élesek és jók, mint "élőben". Sok digitális "HD" adás elbujdokolhatna! Katasztrofális időnként a csúcstechnikának hirdetett digitális adás kis hazánkban. Spórolnak a sávszélességgel.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#49) jeni válasza liksoft (#48) üzenetére


jeni
félisten

Értem,hogy mire gondoltál,de nem hinném lenne olyan valaki aki venne stúdió magnót legyen az Sony, Panasonic , JVC, Viktor, National 200e.ft-ért hacsak az illetőnek van bejárása a MTV raktárába,hogy leselejtezett cuccot vegyen aprópénzért,ami kifogástan profi TBC asztali videó. Tény olyat is láttam felrakva hirdetve 70000 Ft-ért is.

Nekem szerény "mezei" Panasonic HS-960 és egy JVC HR-J9600 gépem van ami TBC funkcióval bír. Hibátlanul futnak még nem kellet javíttatnom. Igaz a telken meg egy Panasonic HS-900 EG de TBC nélkül

Arra a célra,meg nem hinném,hogy vevők lennének ma egy analog gépre az embereknek. Már egy hibátlan VHS videót 100-200 darab kazettákat dobnak ki az utcára. Mivel a bizományi sem veszi be. Amit én egy digitalizálot használok( bár a fiókban porosodik jó ideje) aza AVerMedia EZMaker pro abban is van TBC funkció.

[ Szerkesztve ]

(#50) jeni


jeni
félisten

AVerMedia EZmaker pro

másik weboldal

Ez az a modell ami tudja a hardveres tömörítést

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.