Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aureal
őstag
válasz
sankaiten #1048 üzenetére
Ja, hát igen... A Conrad egy lehúzós cég.
3-4 ezres tétel a Deloc is, de csak mert az van rájuk írva, hogy Deloc. Ugyanolyan olcsó kínai chipre épít, mint az a noname amit linkeltem, egy kutya.
A videókon a scart (sok tűs bumszli csatl.) volt az elterjedt szabvány, ezen nincs mit csodálkozni.
Amin már RCA (kis kerek, krómozott gyűrű, színes müa. végekkel) aljzatok is voltak később, vagy a kombó (DVD/VHS) cucc, amilyen az én Samsungom is, az kicsit fejlettebb szint volt. A videók sajna már olyan régiek, hogy amit használtan is találni, legtöbb leharcolt vagy évekig nem járatot berendezés. Van velük gond...
A Sony különben nem rossz, de a JVC és Panasonic (esetleg a Mitsubishi) volt a sztár. A lényeg, hogy a felvételekhez képest (persze ki tudja min készültek), a lehető legjobb visszajátszási minőség kell az archiváláskor. Az olyan cucc, aminél nem okés a szalagvezetés és mondjuk csíkoz, képzajt stb. ad, azzal szar lesz a digitalizálás minősége is.Én ajánlok inkább olyat, hogy szerezz a digitalizáló helyett egy jó asztali HDD felvevőt, ami DVD-re is ki tud másolni! Pl.: [link] Azokban a minőségi képfeldolgozó áramkörök és chipek messze többet adnak, mint az ilyen digitalizáló stickek vagy régi grabberek, amit vettél! VHS-nél úgyse kell ettől jobb minőség amit a DVD mpeg2 formátuma ad, tudod így archiválni is, vagy utána pc-re bemásolni, lejátszani, bármi.
A modernebb HD minőségű szgépes rögzítők ritkák, drágák és gyakorlatilag ágyúval lőnek verébre a VHS kazetták minőségét tekintve + a scart felől jelet se sokan fogadnak. Azok egyértelműen inkább a digitális formátumok, HDMI felé hajlanak, mint az ősi tartalmakat pátyolgassák.
(Persze ez csak 1 vélemény, némi műkedvelő tapasztalatok9n nyugodva, azért hallgass meg másokat is.) -
cocka
veterán
válasz
sankaiten #1046 üzenetére
egy Renkforce RF-GR2 digitalizálót
De amúgy ez csak microsdre ment? Mert az ilyen flash alapú adathordozók közül pont a memóriakártya az egyik legmegbízhatatlanabb. Plusz ha jól látom, csak SDHC-t támogat, azaz csak 32 gigáig. Plusz az a 480p is elég aggasztó, mert azt még el tudom képzelni, hogy automatikusan deinterlace-el, de tudtommal a magyarországi VHS anyagok nagyja vagy PAL vagy MESECAM. Azok felbontása pedig 576p.
Plusz asszem az fps is számít, tehát NTSC az 480p (pontosabban: 720×480) 30 fps, míg a PAL az 576p (720×576) és 25 fps. Vagyis ha csak NTSC-t támogat a cucc, simán elképzelhető, hogy igen durván vibrálgatni fog a kép vagy elszíneződik.
Nő vagyok
És ez számít? Ismerek matematikus nőket is.
kb 50 kazettát kell majd digitalizálnom, ami azért elég sok, ezért választottam az otthoni megoldást
Nálam is hasonló a szitu, de nem is az 5000 a probléma, hanem ha esetleg még VHS magnód sincs, akkor üljél ott egy hétig, mire végignézed a kazettáidat? És ugye nemcsak végignézni kell, hanem válogatni is közben, hogy mi kell, mi nem. Szal. nonsense. LOL
de sajnos a kép csak kék volt, hangja pedig nem volt.
Na ez az! Az összes webáruháznak kötelezővé tenném, hogy tüntesse fel, hogy az adott eszköz NTSC-re, PAL-re vagy MESECAM-ra is alkalmas-e.
valamiért nem ismerte fel a TV és nem tudta lejátszani a kazettát
És a videómagnó tuti jó? Mert ha nem dugod rá a TV-re vagy másik TV-re dugod, akkor működik a lejátszás, azaz hallod, hogy megy?
hasonló SCART-os DVD lejátszóm is van,
De a DVD lejátszókon RGB-t is támogató SCART van.
Windows aztán telepíti az illesztőprogramot magától, ami nem történt meg, mert azt írta ki a gép, hogy a csatlakoztatott USB-eszköz működésében hiba lépett fel.
És újraindítás után sem javul meg? És ezen csatlakozás révén a gépre is tud rögzíteni a cucc vagy csak a bele tett memóriakártyára?
Mondjuk az is érdekes, hogy a legrégebbi támogatott rendszer ehhez az eszközhöz az XP. Lehet talán meg kéne próbálni egy XP-n is, hogy ott hogy muzsikál, lehet hogy ott tökéletesen működni fog.A digitalizálóval viszont ugyanúgy kék képet vesz fel, és semmit hangot (illetve halk zúgást). Szóval azon tűnődöm, hogy nem az átalakító hibás-e.
Tuti az a baj, hogy NTSC-t támogat csak. Tehát amerikaiaknak vagy japánoknak jó csak.
És még az Aureal-féle cucc se biztos, hogy támogat MESECAM-ot, mert az ugye nincs a leírásában.
amin AVI-ban menti le a fájlokat.
Azért annak a kódolására én kíváncsi lennék. Ezért is gyanítom, hogy szerintem ez elég régen, még vmikor az XP-s korszakban gyártott eszköz lehet, amit már nem is szabadna forgalmazni. A minimum az lenne, hogy h264-ben mp4-ben mentsen. Tudtommal a h264 nem is kompatibilis az avi containerrel, szóval gyanítom, hogy vagy DivX vagy Xvid codecet használ. Azok meg azért elég régiek és bizonyos asztali lejátszókon pl. már nem is támogatottak. Vagy legalábbis nem minden verziójuk.
-
sankaiten
újonc
Szia!
Köszönöm szépen a gyors választ és a segítséget.
Közben sikerült szereznem egy másik videólejátszót, egy Sony-t, az is ilyen régi SCART-os kimenetű. A TV-re rákapcsolva nagyon szépen megy, szóval ennyivel jobb, mint a Philips videólejátszó. A digitalizálóval viszont ugyanúgy kék képet vesz fel, és semmit hangot (illetve halk zúgást). Szóval azon tűnődöm, hogy nem az átalakító hibás-e.Igen, ez a kütyü nem volt egy olcsó mulatság. A Conrad forgalmazza, de a honlapjukon nem találtam meg a szoftvert, csak a használati útmutatót, ami a dobozában is benne volt: https://asset.conrad.com/media10/add/160267/c1/-/hu/001604986ML00/001604986ML00.pdf
Windows 10-et használok egyébként. Igazából azt nem írja le a használati útmutató, hogy az eszköznek miért kellene a géphez csatlakoznia, elég a memóriakártyát betenni, amin AVI-ban menti le a fájlokat.A Delock milyen olcsó ehhez képest! Ha nagyon nem jutok dűlőre ezzel, akkor max. visszaküldöm, ezért is rendeltem meg online és helyette veszek más, pl. ezt a Delockot, ha nem túl bonyolult a kezelése.
Budapesten vagyok, kicsit messze Miskolctól...de nagyon köszönöm. Van egy ismerősöm, aki tudna segíteni itt személyesen, végső megoldásként hozzá tudok fordulni. De addig se adom fel
-
Aureal
őstag
válasz
sankaiten #1046 üzenetére
Szia!
Gyanús hogy a vhs magnó defektes vagy a csatlakozója.
Jól gondolkozol annak ellenére, hogy nem tartod magad műszaki vénájúnak, ha más eszközön tesztelve sem működik a videó vagy ilyen leírt hibákat csinál, akkor azt el kell felejteni.(Van egy Samsung videóm ha érdekel, de azt hagyjuk későbbre...)
Az a video digitalizáló, úgy nézem 25 rúpia, ami nem túl olcsó megoldás, azaz párhuzamosan illene profinak lennie!
Nekem egy hasonló ócó cucc volt, [link] csak Delock márkájú, de tökéletesen működött.
A driver itt azt jelentené, hogy az eszköz a szgéppel működni tudjon, kell egy spec. szoftver hozzá (illesztőprogram), amit a windows ha nem talál meg automatikusan, a gyártó oldalán a support lehetőségnél lehet megtalálni legtöbb esetben. Tudni kell milyen windowst futtat ehhez a géped, de kéne erről egy leírásnak is lenni a dobozában, hogy elolvasd a telepítési lépéseket + hogy mit hogyan állíts be.
Ha esetleg Miskolc közeli vagy, segíthetek! -
sankaiten
újonc
Sziasztok!
A régi videókazettáimat szeretném digitalizálni, amihez vettem egy Renkforce RF-GR2 digitalizálót, ami úgy tűnt, hogy nagyon könnyen kezelhető. Nő vagyok és nem vagyok műszaki beállítottságú
ezért az volt a szempont, hogy a legegyszerűbben kezelhető kütyüt vegyem meg + kb 50 kazettát kell majd digitalizálnom, ami azért elég sok, ezért választottam az otthoni megoldást, nem pedig hogy elviszem az emlékmentőbe ahol egy kazetta 5000 Ft vagy több.... Ez a video grabber memóriakártyára menti a videókazettáról a felvételt, amit a számítógépen aztán egyszerűen le lehet játszani.
A videólejátszóm egy régi Philips VR 451 (4 fejes). A videólejátszón SCART-os kimenet van, a digitalizálón pedig RCA-s, ezért vettem egy SCART-RCA átalakítót is, amin van input/output kapcsoló. Gondoltam, hogy akkor minden megvan ahhoz, hogy működjön a dolog.
Kipróbáltam a digitalizálót, a memóriakártyára lementette szépen a fájlt, amit a laptopon meg is tudtam nyitni, de sajnos a kép csak kék volt, hangja pedig nem volt. Kipróbáltam inputra és outputra állítva is és az eredmény ugyanaz volt.
A videólejátszót nemrég kaptam egy ismerőstől aki szerint működik, viszont amikor a TV-re rákötöttem (SCART-os kimenetel az is), valamiért nem ismerte fel a TV és nem tudta lejátszani a kazettát (csak akkor amikor képpel előre tekertem, de akkor is csak pár másodpercig volt látható a kép). Ami azért is furcsa, mert hasonló SCART-os DVD lejátszóm is van, azzal pedig kifogástalanul működik a lejátszás a TV-n.
Az egyik ötletem, hogy magával a videólejátszóval lehet gond, ha a TV-n nem megy, akkor a digitalizálásnál sem, vagy talán az átalakítóval lehet baj. A másik, hogy a video grabbert csatlakoztatni kell a géphez és a Windows aztán telepíti az illesztőprogramot magától, ami nem történt meg, mert azt írta ki a gép, hogy a csatlakoztatott USB-eszköz működésében hiba lépett fel. A memóriakártyán levő fájlt viszont e nélkül is látom, meg tudom nyitni, csak kék képe van (ezért nem nagyon értem hogy az illesztőprogram mire is való
)
Megköszönöm ha valakinek lenne valami ötlete, hogy mi lehet a probléma, mielőtt elkezdek beszerezni egy új videómagnót.
-
Aureal
őstag
Maradjunk annyiban, hogy megoldottam a fájl kinyerést mások segítségével, nélküled, úgyhogy nem kell fáradnod a "segítséggel". Semmi önzetlenség sincs benne a látványos stílusoddal...
Hogy mi bajod van azt én nem is sejtem, de ennyit az érdemi reakcióidról.
Ezt sztem zárhatjuk! -
Aureal
őstag
OFF:
Ezt most baromira nem értem! Kit támadtam én és mivel???Sztem inkább neked érdekes ez az "élből ilyen" stílusod, de most tényleg kunsztom sincs mivel gyalogoltam bárki lelki világába bele. Vmi itt nagyon félre van értve és belemagyarázva. Alapvetően segítő szándékú vagyok másokkal és türelmes + köszönettel veszem ha más jártasabb vmiben és önzetlenül segít, de a taplóságot nem nagyon díjazom. (Csak úgy lábjegyzetben.)
Viszont akkor már egy kérdés itt tényleg sürgősen felmerül, hogy ha te segíteni jársz a fórumra, akkor miért nézed le azt aki meg csak kérdez? Ezt már a video stream letöltési topicban se értettem nálad ahogy élből lehurrogsz másokat, de végülis nem nekem van bajom a világgal ezek szerint.
ON:
-
cocka
veterán
Volt egy tipp mástól, miért nem veszek tv okosítót.
Na mesélj, kíváncsi vagyok. Amúgy nem kötelező Androidot használni velük. Az alaprendszer általában Android, de USB-ről bootolható más is, pl. különböző ELEC-ek. (mellesleg sokkal gyorsabbak is, mint az Android)
Meg azt is tisztázni kéne, hogy mit értesz "okosító" alatt, mert kb. háromféle hasonló eszköz van e téren.
Az első az a Chromecast-félék, stickek stb.. ezeken tudtommal Android OS van, de mivel ezeken szinte semmilyen port nincs, ezek nem is engednek mást futtatni magukon, csak Androidot.
A második nagy család az androidos boxok kategóriája, értelemszerűen mivel jóval szélesebb az eszköz, már vannak rajtuk pl. normál USB portok is.
Itt válik ketté a sztori, mert vannak az Android OS-es verziók, meg az Android TV-s verziók (vegyük ez utóbbiakat 3.-nak). Ez utóbbiakra jóval kevesebb app telepíthető és abban sem vagyok biztos, hogy ez utóbbiaknál bootolható másik oprendszer.
-
cocka
veterán
Mondjuk aki folyamatosan "ideológiákat" gyárt arra, hogy miért "rossz" mások segítő szándékú ajánlata, annak nem biztos, hogy a későbbiekben bárki is szívesen segít. Ezt csak úgy mondom.
Szóval lehet itt nyugodtan visszatámadni mindenkire, egész addig, amíg meg nem unjuk.
-
cocka
veterán
Hát tudtommal az Avermedia cuccok nem szarok, de ha neked ez szar, meg nem akarsz digitalizált felvételt újra digitalizálni, akkor sok sikert a kinyeréshez.
Amúgy meglehetősen bonyolult a saját tulajdonba vétel, egyszerűbb ha feltelepíted a Winaero Tweakert, ahol külön context (jobb klikkes) menübe lehet létrehozni neki menüpontot. Take Ownership-re rákeresel, aztán jobb klikk a fájlokon és megcsinálja. Háttérben egy powershellt nyit neki, aztán az eltűnik és kisvártatva megjelenik egy normál commandline-os eredményablak. Onnantól saját tuljadonba vetted az általad kijelölt fájlokat vagy mappákat. Feltéve, hogy egyáltalán NTFS annak a HDD-nek a fájlrendszere.
(linuxos) Partícionáló programmal kéne megnézni, hogy egyáltalán ismert fájlrendszert használ-e vagy valami totál noname cuccot.
Itt konkrétabb infót is találsz a saját tulajdonba vételről:
-
Aureal
őstag
válasz
liksoft #1037 üzenetére
"analóg digizéshez kevés jobb van máig"
Volt egy tipp mástól, miért nem veszek tv okosítót. Androidos cuccban minden lehetséges. Még ilyesmin esetleg elgondolkoznék, na de ez a Samu DVD-R 5e. pénzbe "fájt", szóval már megvan.
A smart boxokban meg úgy tudom szintén már csak HDMI bemenet van. Az úgy meg elég karcsú. Ráadásul ennek a Samunak van miniDV bemenete, tehát miniDV kameráról is tudok rá menteni...
(Mindjárt ki is próbálom hogy megy...) -
Aureal
őstag
válasz
liksoft #1037 üzenetére
Elhiszem neked, köszi.
Nekem csak egy buta kis Pinnacle PC TV 110i PCI van és a 720x576-ot is már szoftveres felkonvertálással tudja.
A Te motyódhoz meg egy ilyen dokkoló is dukálna: [link] (fotók)
De alapvetően egy digitalizált formátumot nem akarok re-digitalizálni. A fájl kinyerés az elsődleges. (Hátha cocka meggondolja magát és vmi konkrétabb információval is kisegít...) -
liksoft
nagyúr
Azért egy Miro DC30+ nem sz@r. Igaz, csak 768x576 felbontást tud, de mjpg tömörítés esetén a képtartalomtól függően 3,5-ös tömörítés ha jól emlékszem a legjobb. Ha emlékem nem csal, 96-97 környékén mérték 470.000.- körül. Az is igaz, utómunkát kíván. Azzal is egyetértek, ha a felbontás nagyobb, akkor nem ez lesz a befutó. De analóg digizéshez kevés jobb van máig!
-
Aureal
őstag
válasz
garga01 #1035 üzenetére
Persze, közvetlen mentésre gondolok én is! Semmi capture eszközzel nem akarok foglalkozni, hisz ott vannak a hdd-n a normális mpeg2 felvételek. Azok a múlt századi caputre meg tv-tuner kártyák vagy stickek eleve vmi 640x480 vagy az alatti minőséget tudnak az olcsó encoder chipjeikkel. Van ilyenem egyébként, de 10-15 éve veszegettem fel vele még a tv hőskorában hdmi előtt x évvel virtualdubban... Csak akár most is megnézve ezen a játékoson usb-ről egy olyan avi-t, ultra szar a minősége.
Inkább ez a fájl saját használatba vétel érdekelne. Hol lehet azt állítani???
-
cocka
veterán
válasz
liksoft #1033 üzenetére
És ez ennyire látványos? Tehát te ránézésre megmondod, hogy melyik egy átalakítatlan és melyik egy átalakított?
Felőlem aztán írogathatja DVD-re is, biztos jó lehet ezzel szenvedni, főleg XP minőségben.
Viszont ahhoz képest, hogy a komponens 1080p-t is támogat, a HDMI-ről visszafelé konvertálóknál találkoztam jelentős minőségromlással. Kiégett, túlkontrasztosított vagy túl sötét képek, a színek az eredetihez képest furcsák stb..
-
cocka
veterán
válasz
garga01 #1029 üzenetére
De lehet. Használhatja pl. az én módszeremet is, ami sokkal egyszerűbb, mint azon filózni, hogy hogy nyerhető ki az adat a HDD-ről.
A DVD felvevőkön általában van legalább egy komponens kimenet vagy esetleg HDMI. De előbbi biztosan.
Veszel egy C285-öt használtan (nem sűrűn szokott lenni pl. itt a hardverapron, de ha van, akkor érdemes lecsapni rá, ha ilyen igényeid vannak), azon van komponens bemenet és HDMI bemenet is. Egy komponens kábellel összekötöd a lejátszót és a C285-öt. A DVD felvevőn elindítod a lejátszást, a C285-ön meg a felvételt. És rögzíti neked 576p-ben. Vagy i-ben nem tudom, ez DVD felvevőtől függ, elvileg szokott lenni rá beállítás, ha ismeri a progresszív módot.Ha meg másolásvédelmi hiszti van, akkor közbeiktatsz egy komponensről HDMI-re konvertálót és a konvertálót kötöd össze a C285-tel.
-
-
cocka
veterán
("nincs hozzáférési jog...")
Ezt mi írja ki? Ez valami Windóz rendszerüzenet vagy vmelyik program nyűgje? (saját tulajdonba vétel nem megy?)
LG felvevőkre anno írtak egy ilyen progit, ami csont nélkül hozzáfért az adattárolón mindenhez a játékoson.
Mondjuk nem mintha nem tudnám kinyerni a saját LG felvevőmre rögzített felvételeket, de mikor megpróbáltam szétszedni az RH265-öt, akkor falakba ütköztem. A vinyóhoz nem lehet hozzáférni, a portjai elé pedig valami speciális cucc van odaapplikálva, amit féltem leszedni. A DVD írója is hasonlóan van megoldva. Erős fénnyel odavilágítgatva nekem nem tűnik szétszedhetőnek. Sokkal inkább tönkretehetőnek. Így hagytam a francba.
-
Aureal
őstag
Hahó Mesterek!
Idepottyant nekem egy Samsung DVD-HR775 merevlemezes dvd felvevő
Faszányosan működne archivátorként, de amiket fel tudok venni rá az a gond, hogy mivel most kiszedtem a hdd-jét és látom windows szinten a fájlokat, mappastruktúrát, de a win se lejátszani nem engedi, se kimásolni. ("nincs hozzáférési jog...")
Szóval mit lehetne ezzel kezdeni? Tudom, az LG felvevőkre anno írtak egy ilyen progit, ami csont nélkül hozzáfért az adattárolón mindenhez a játékoson.Volna ötletetek akár ebben jártas emberke, szervizes, mókoló szaki vagy külön fórum stb. terén?
Sajna az mpeg4players.info már kifújt... -
Girmin93
tag
Sziasztok!
Adott egy Daewoo T250k 2 fejes VHS lejátszó. Erről próbáltam digitalizálni VHS kazettákat egy Mediatek MT4169-es usbs digalizálón keresztül. A VHS-be egy Scart-RCA-Svideo átalakítóval összekötve össze is jött a dolog, viszont a kép fekete fehér és olyan mintha negatívak lennének a színek( a narancssárga kék színű)és függőlegesen csíkos a kép. Több programot is próbáltam az eredmény ugyanez. Valakinek esetleg van ötlete, hogy mit csinálok rosszul? Pár éve próbálkoztam ugyanezzel akkor színes volt a kép, de fogalmam nincs mit csináltam másképp. Windows 10 64bit és egy laptop amivel próbáltam nem tudom ez lényeges-e. -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos hogy jó helyen teszem fel a kérdést. van pár régebbi DVD-m, amit szeretnék "digitalizálni", felmásolni a gépre. DVD-lejátszóval le tudom játszani a lemezeket, viszont amikor ISO-t készítenék belőle (vagy csak simán átmásolnám a fileokat) olvasási hibát kapok.
Nem lenne gond, ha egy kis hibával maradna meg, tudtok esetleg olyan programot, ahol be lehet állítani, hogy ugorja át a hibás részt, vagy ez nem lehetséges?Illetve ha ez így nem megoldható, akkor mi lenne a megoldás? TV-tunert kellene ehhez venni, vagy van más módszer? köszi
-
vzoli1987
aktív tag
keresek ilyet, vkinek van elfekvőbe? ez egy jvc studio vhs-hez kellene (JVC BR-S605EB)
-
nem a videó a szűk keresztetmetszet, hanem a digitalizáló eszköz, a lejátszó ugyanis nem konvertál. hogy a philips tuner kezel-e mesecamot, azt passzolom. én kamerával digitalizálok, ott a megoldás az lett, hogy a jelet keresztülfűztem egy pioneer dvd-felvevőn, ami a kimenetre már pal jelet küld.
a közmegegyezés szerint ezek az usb bizbaszok nem igazán jók, de ha úgyis kéznél van, a legjobban azzal jársz, ha kipróbálod
hangcsúszásra komoly esélyed van hosszabb felvételnél.
-
vEgGg
csendes tag
Update: Közben kinyomoztam a régi videó típusát, van is egy hibás példány a jófogáson 80.000 HUF-ért
Nyilván ennyit nem ér nekem a dolog, viszont ezen a fotón látszik az említett kapcsoló, ami PAL (Farbnorm-I) , S/W és Farbnorm-II között váltott, jelentsen ez bármit is... a kérdés tehát továbbra is adott.
-
vEgGg
csendes tag
Sziasztok!
Két kérdéssel fordulnék a VHS szakértőkhöz:1.) Előástam néhány ~30 év körüli VHS kazettát, amelyekre korabeli TV-műsorok, reklámok stb. lettek rögzítve, és szeretném ezeket digitalizálni. A probléma az, hogy a rendelkezésemre álló lejátszókkal lejátszva (2000 körüli készülékek, egy LG és egy Daewoo) nem stimmelnek a színinformációk. A lejátszók elvileg PAL és MESECAM formátumot is támogatnak, de mindkét módban egy fekete-fehér alap képet kapok, színes "hullámokkal". A felvételek eredetileg a család első videómagnójával készültek, ami egy '80-as évekből származó, talán AKAI márkájú készülék volt, és emlékszem, hogy ennek a készüléknek a hátulján volt valami kapcsoló, amit kisgyerekként mindig kapcsolgatnom kellett, ha nem voltak jók a színek. Van valakinek ötlete, hogy ez a kapcsoló mit kapcsolhatott, és hogy manapság lehet-e olyan készüléket beszerezni, amivel rendesen lejátszhatók ezek a felvételek?
2.) Ez a kérdés a digitalizáló eszközök minőségére vonatkozik. A 2000-es évek elején sokat digitalizáltam egy PCI kártya formátumú, Bt8x8-as chippel szerelt tunerrel, ami a mai napig megvan még, de sajnos már nem tudom egyik PC-mbe se belerakni, mert ezeken már nincs hagyományos PCI foglalat. Ezenkívül van egy Delock márkájú, évekkel ezelőtt párezer Ft-ért vett USB-s digitalizálóm is. A kérdés, hogy van-e jelentős különbség a filléres USB-s kütyük és a régi, megbízható kártyák minősége között, érdemes-e beszerezni egy PCI slot-os PC-t a régi kártyához, vagy nincs jelentős különbség?
-
Balazsss
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ha valakit érdekelne, megválnék SONY DCR-HC96 Mini DV camcorder szettemtől, ami VHS digizésre alkalmas. Feltettem a legnézettebb hirdető oldalra.
Még egyszer sok sok köszönet ezen fórum tagjainak, s kiemelten köszönöm djnice és qnadam segítségét! -
eagleberg
tag
válasz
lanszelot #1005 üzenetére
Nekem csak a neat image van meg. Kb már 20 éve használom... Akkor még kellet is
Réges régen még csupa zajos képeket csináltak a digit fényképezők. Ma már a képpel a fényképezők/telefonok is elboldogulnak zajszűrés terén is (meg jobb optikák/érzékelők), tehát ma már annyira nem fontos. Bár hozzá kell tenni hogy hihetetlen jó minőségben dolgozik ez a program. Emlékszem még sok-sok évvel ezelőtt (lassú gép, koraibb programverzió) 1 db fénykép javítása kb. még 5-10 percig futott. Ebből is lehet látni hogy csinált is valamit. Pedig akkor a képek méretei még csak 1 megapixel körül voltak.
A neat video az nincs meg, de ha lesz egy kis időm hétvégén megnézem a trialt.
(Vegyük meg felesben, nekem is lenne családi videóm, ráadásul én kissé olcsóbban kapom mert már van tőlük termékem) -
válasz
lanszelot #1005 üzenetére
sokan csinálták ezt (valamelyest érthető is, drágák voltak a kazetták), néhányan ráadásul azzal súlyosbítva, hogy használták a vhs-t a napi rosalinda felvételére, aztán amikor kellően elrongyolódott, rátették a pótolhatatlan családi videókat
nemrég találkoztam az eredeti video8 kazettákkal meg a vhs másolatukkal is, egyébként meglepően kicsi volt a különbség minőségben köztük, bár látható volt, de ez nagyon függ attól is, hogy mivel, milyen kazettára másolták. meg ha hi8 az eredeti, akkor a különbség is nagyobb.
de nem ez a lényeg, hanem hogy a premiere nem sokat fog neked a vhs minőségén segíteni. a chroma zaj szűrése tud javítani a minőségen, erre jó a neat video is, meg vannak nagyon jó furmányos avisynth scriptek és virtualdub pluginok, de ezt a minél kevésbé tömörített verzión jó végrehajtani. plusz tisztább lesz az eredmény (ami leginkább rajzfilmeken látszik), de csodát nem fog tenni.
vagy a jobb s-vhs lejátszók is egész szépen tudnak szűrni már lejátszáskor. -
lanszelot
addikt
válasz
eagleberg #1003 üzenetére
Érdekelne ez, jónak néz ki, és van demo kipróbáni. /mivel nem egy kazetta, hanem az összes családi vidi 1994 óta, tehát nagyon sok/
Nagyon nem vagyok jártas ebben, Adobe Premier-t sose hasznaltam, iMovie-t használtam mindig.
Eddig odabent /munkahelyen/ tudtam, hogy van, és pont tegnap beszéltem egy másik dolgozóval, és kiderült, hogy itthon is van teljes hozzáférésem az Adobe Cloud-hoz, theát itthon is lehet Premier Pro. /van gépem is hozzá/
Csak hasznalni nem tudom
FinalCut -ot csak bent tudnám használni, ahhoz nincs otthoni elérés.De van Permier Pro-hoz az a plugin, viszont nem talaltam mit kezdjek vele, és hogy használjam. Bent nincs kitől megkérdezni, így az kilőve.
Nem a MBP-n használnám, hanem a W10 pc-n. /oprendszer miatt írtam/
Tudnál segíteni benne?liszi70: sajnos nincs meg egyik sem, anno fel lett véve, gyorsan átmásolva, és mehetett is rá az új felvétel. A nagy kazetta amire mentve lett a kicsiről, az meg nézegetve is volt...tehát nem javult a minősége
Nem gondoltuk, hogy valaha lesz más mint szalag
-
válasz
lanszelot #1002 üzenetére
"a vhs kazettán is már ilyen a minőség"
Ki lett többféle lejátszón is próbálva? Teljesen másképpen tud viselkedni egy vhs felvétel az egyiken, mint a másikon, ez a tapasztalatom. Én ha valami gondot látok (vagy hallok), átteszem egy másikba. Ezért van 4 db vhs magnóm.
Még mindig nem írtad, hogy megvan-e az eredeti kazetta, de ha megvan, próbáld ki másik lejátszón is, hátha jobb lesz.
Ja, de, bocs, írtad, hogy nincs meg:
"kis kazettára mentette a videokamera, az át lett másolva nagyra, hogy lejátszható legyen. Tehát nincs." -
eagleberg
tag
válasz
lanszelot #1002 üzenetére
Hát van, de minek ajánlgassak 25.000 Ft-os plugint, úgysem veszed meg 1 db kazetta miatt.
Na azért itt van: Neat Video
Ez leszedi a zajt és élésit. Vagyis faszán élesít és nem lesz zajos a kép...
Ilyent ingyenes plugin-ban nem hiszem hogy fogsz találni.
Szint meg növelheted, ha a szaturációt növeled, azt bármelyik progi tudja. -
lanszelot
addikt
Először is nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek
Mint írtam a vhs kazettán is már ilyen a minőség, nem a digitalizálás volt rossz.
Azt hittem van vmi AI vagy akármi ezekben a progikban ami vissza tud adni pár színt, pl kék ég fehér helyett. De ilyen szín korrekció egyáltalán nem működik, mint írtátok, mert a fehér az fehér marad.
Azért nem dobok mintát, mert a leírtak egyértelműek, hogy a fehérből nem lesz kék -
gti3
csendes tag
Sziasztok! Profi dvd felvevők/írok mennyire alkalmasak digitalizálni? Pl: JVC BD-X200 Próbáltam utánanézni ennek a típusnak, de azt pl nem sikerült kiderítenem, hogy van-e benne TBC.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Eme írás szóljon egy kis bevezésképpen a témában járatlanoknak, és az érdeklődőknek.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest