Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Kiderült hogy ez alapvetően egy video capture kártya, a TV tuner csak extra opció ami a pro verzión van (mint az enyém is)
ellenben ugye floppyn van csak driver és csak win98-hoz (ami anno még 98 alatt természetesen működött, amikor X éve próbáltam). A padláson talán van még egy floppy meghajtó valahol...
Régi, de a kártyánál kevésbé régi gépre (p3 1GHz) kezdtem w98-at telepíteni, és nem volt zökkenőmentes, alaplapi és egyéb drivereket kell még keresni... (persze jó eséllyel sikerülnie kell, Asus CUSL2C, nem egy noname lap).
Meglátjuk mit sikerül kihoznom belőle. -
liksoft
nagyúr
Szia!
A VIVO kártyák nem erre készültek, így gyenge szinkron esetén lehet képhiba. A másik, meg a frame/sec és felbontás. Ott sem mindegyik jeleskedik.
A Zoran a HW mjpg korában (90-es évek közepe) a csúcson volt. Így az öreg tuner lehet akár jobb is, mint a VIVO kártya.
Ha mindkettőnek van 95/98 alatt Twain csatlakozási felülete (98 alatt scanner is ilyen), akkor VirtualDub tud 2GB folytató file szabdalást. Így ~120GB-os videót fel tudsz venni. Érdemes 98 alatt mindkettőt kipróbálni. Én mai napig használom a 98-at felvételhez.
-
j.bravo
addikt
Nem szívesen teszem, de ma már egyre gyakrabban kényszerülök láma kérdéseket feltenni...
Vivo (video in-video out) csatlakozós VGA kártya végülis alkalmas, vagy nem alkalmas digitalizálásra? Akár VHS magnóról, akár egyenesen a kameráról. Egy s-video vagy kompozit jelet biztos ki lehet csiholni belőle.
Van egy ősrégi tuner kártyám is, PCI-os, de az a BT8x8-nál is régebbi, Zoran chipsetes Genius gyártmányú csoda. A legújabb driver hozzá win98-as (vagy talán win95-ös), természetesen nem jelentene gondolt felhúzni egy w9x-et.
-
liksoft
nagyúr
A SECAM a kb 20 évvel ezelőtti színes adás szabványa volt itthon. 92 körül álltunk át a PAL-ra. Színei torzulnak, utólagos korrekció nélkül élvezhetetlen. 15 éves felvétel színei "elmásznak", szinkronjelei torzulnak. Így profi VHS lejátszó használata ajánlott hozzá, vagy legalább profi capture kártyáé. Így is a hang elcsúszását sokszor korrigálni kell, ugyanis valós időben a hang és kép szinkronizációját a jobb minőség érdekében nem minden esetben végzik el a digitalizáló cuccok.
Javaslom, hogy jó minőségű VHS és asztali DVD felvevő párossal (kölcsön darabokkal) tégy egy próbát, hogy milyen minőségűek a felvételek. Ha jó, akkor lehet beszerezni egy olyant amit linkeltél, különben profi (félprofi) cucc felé célszerű lépni.
-
liksoft
nagyúr
Ez mai termék. Biztosan működik, ha a marketingesek mondják. Ők csak tudják.
TBC-t nem láttam benne. Bár iszonyúan sok műszaki paramétert NEM adnak meg a mai "műszaki leírásokban", így mivel ilyenem nincs, halvány lila gőzöm nincs a minőségéről.
Kommersznek gondolom jó, de nem profi cucc. Próbálj egy 20 éves SECAM LP-t digizni.
-
camalot
tag
Valamilyen vhs/dvd-író kombóval nem lehet megoldani?
-
liksoft
nagyúr
Valahogy úgy. Mivel nincs ilyen kártyám (tunerben Pinnacle) és én ha tehetem DC30-at használok (félprofi), így más programokkal dolgozom.
A linkelt kártya csak iránymutató. Minden olyan PCI-s tuner melynek van W98-as drivere is, jó lehet a számodra. Persze a gyártó és az alkatrészek minősége nagyban befolyásolja a minőséget. Így arról nem tudok írni. Szintén irányként annyi, hogy BT8x8 chip esetén érdemes Pinnacle felé kukucskálni (használt jöhet szóba), Philips chipnél (ilyent linkeltem) az újabb technológia miatt talán a gagyibb gyártó is jó lehet (link).
-
liksoft
nagyúr
NEM az USB csatlakozósra gondoltam. Előzőleg már írtam, hogy az asztali gépbe PCI csatlakozós KÁRTYÁT tegyél. Szerintem a második tétel az oldalon ezen kritériumoknak a tudomány mai állása szerint megfelel. Vagyis, ez: ST Lab PCI TV/FM Tuner . Mivel ennek a terméknek nem találtam külön linket, így kénytelen voltam az egész oldalt linkelni.
-
liksoft
nagyúr
Esetleg ez. De abban az esetben, ha a VGA nem integrált, hanem külön kártyás. Ez sajnos itt is követelmény.
Mielőtt mész, érdemes telefonon érdeklődni, van-e raktáron. De azt hiszem ezt bármi esetén célszerű megtenni.
Szerk: Azért a tízezres limit nagyon alacsony. Ezen belül csak "pótlékokat" lehet ajánlani vagy vásárolni. A digitalizálás ezekkel nagy valószínűséggel több utómunkát kíván, úgy mint a profi cuccoknál. Az "egy gombnyomásos" a középkategória pár tízezres nagyságrendben.
Olcsó: Dolgozz Te, ha ki akarsz valamit hozni belőle.
Profi: Eleve utómunkákhoz, vágásokhoz készült rendszer. -
liksoft
nagyúr
Basszus! Azt hiszem, Te NEM érted! USB-n keresztül NEM tudsz normális felvételt készíteni! A notid teljes teljesítményét elveszi az USB csatorna, drive használata és a kép kiszerkesztése. Sőt, még kevés is! Ez olyan, mintha talicskával hordanád haza az építési anyagot a 10 km-re lévő telepről a családi házadhoz!
Keress PCMCIA tunert. Esetleg egy ilyen használható lenne, ugyanis nekem is a DELL PIII laptopomban működik, és elfogadható képet készít. Az árra meg csak annyit, hogy ahogy szokták mondani: "sz@.ból nem lehet várat építeni".
-
Ap3x89
aktív tag
a feljebb említett notiomhoz tudnátok ajánlani valami külső usbs digitalizálót ami rendesen minőségben vesz fel? és 10 alatti az ára?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Viperator #76 üzenetére
Bocsi, én azt írtam, hogy az asztali géppel tud PCI kártya használatával digizni. MJPG tömörítéssel 640*288 formátumban lehet. Azt még egy PIII Celeron is viszi. Valódi PIII 1000-től a teljes képes 720*576 formátum is belefér. Viszont egy régi felvételnél a 640*288 megközelítőleg minőségben is a maximumot hozza. Utólagos szerkesztéssel (VirtualDub) simán kihozható a 720*576 belőle, megfelelő szűréssel. A lényeg, hogy szinte "pénz nélkül" lehessen az emlékeket megmenteni. Na erre, jó. De nem egy stúdiófelvétel! Ahhoz minimum egy DC30 digitalizáló, vagy komolyabb eszköz kell. Az viszont nem ennyibe kerül!
Ez az USB-s cucc egy lebutított tuner lehet. Olyan gép esetén működhet, ami már magában HD filmek lejátszására alkalmas, tehát van menne teljesítmény.
-
Ap3x89
aktív tag
válasz
Viperator #76 üzenetére
majd jöv héten tudom csak kipróbálni.
ezt a leírást találtam róla:
Complies With Universal Serial Bus Specification Rev. 2.0.
Supports NTSC, PAL, Video format
Video input: One RCA composite, One S-Video.
Audio input: Stereo audio (RCA)mm
Dimension (L)88mm x (W)28mm x (H)18mm
USB bus power
Supports high quality video resolution
NTSC: 720 x 480 @ 30fps
PAL: 720 x 576 @ 25fps
Model NO.: DF-U20CAP / USB 2.0 Easy Capture
Productivity: 50.000pcs/year
Unit Price/Payment: LC or TT -
liksoft
nagyúr
Abba ha PCI tunerkártyát tudsz tenni, akkor alapszinten lehet digitalizálni. Még PIII Celeronnal is lehetett, vagyis ott nincs szűk keresztmetszet mint az USB-nél.
Vigyázat, nem mai, hanem régebbi tunert keress! BT848 vagy az újabb BT878 chipset lesz jó Neked.
Egy gond van vele, gagyi felvételnél képeket fog dobni. Csak jó szinkronjellel tud dolgozni. Nincs benne TBC (szinkron és színjel korrekció).
Vagy, PCMCIA tuner is kapható, annak is szokott vonalbemenete lenni.
A szűk Nálad az USB.
-
celeron procis és integrált videókaris noti esetében jelenlegi állapotban pláne felejtős a dolog...
az usb mellett milyen csatolási lehetőségek vannak még? esetleg firewire, pcmci...stb?
mondjuk érdekelne a noti pontos típusa, hogy egyáltalán érdemes-e birkózni vele, vagy nem?!?! -
Ap3x89
aktív tag
meg írjatok légyszi egy normális configot amivel lehetne felvenni elfogadható minőségben köszi
-
Ap3x89
aktív tag
üdv!
egy videiokazit szeretnék digitalizálni usbs-kábelen keresztül meg is csináltam movie makerrel de a kép akad látszik hogy megugrik a kép párszor. ez ellen mit lehet tenni? a gépemben 2 magos celeron(1.73Ghz) és 2gb ram van az nem hiszem hogy kevés lenne. ajánljatok valami progit amivel meg lehet csinálni akadás mentesen és utána ki lehet írni dvdre előre is köszi. -
liksoft
nagyúr
válasz
Viperator #60 üzenetére
Szia!
Szerintem az 720x576 lesz. A méret meg az, hogy nyers, tömörítetlen formátumban teszi le a képet. A felvételnél kéne tudni megadni, hogy milyen tömörítéses algoritmust, és azon belül milyen minőséget (tömörítési arányt) használjon. Mivel a programot nem ismerem, így ezt nem tudom. Ha AVI a kiterjesztés, akkor a VirtualDub programmal, ha MPG (mpeg), akkor a VirtualDub-MPEG2 programmal tudod megnézni, és tovább szerkeszteni. Kivétel, ha egyedi formátumot használ.
-
-
-
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek, mert eddig nem foglalkoztam, hogy milyen formátumban és milyen paraméterekkel érdemes konvertálni a filmet. Vettem egy USB EasyCAP digitalizálót és persze nem kell tartani a hardvertől, mert Q9550/HD4850 dolgozik. Ulead Studio is volt hozzá tartozékként.
Két és fél perces filmet akartam digitalizálni VHS-ről számítógépre (ultrahangos film, a babánkról. Hang nélküli.), az Uleadban kétféle filmtulajdonságot választottam ki (.avi):
1. 640x480, 25 fps - 2,3 GB a fájl!
2. 320x240, 25 fps - 610 MBÉn úgy látom, hogy a két és fél perces film fájl nagysága elég nagy, valaki tud tanácsolni, hogy hogyan lehet csinálni egyszerűen és ne legyen képminőségrontás! Azaz, hogy ne legyen nagy a fájlmérete, mert szeretnék a neten keresztül küldeni anyáméknak, stb.
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
-
liksoft
nagyúr
Találtam valamit. A specifikációi alapján még jó is lehet.
Pinnacle STUDIO12 MovieBoard Ultimate PCI digitalizáló kártya
-
M@trixfan
addikt
FireKeeper:
Szvsz a "Zaj, zajvédettség, zajszűrés" résznél az EMI az inkább additív úgy mint hozzáadódó, összeadódó zaj, az addiktív pedig függőséget jelent (pl. játék, gyógyszer, stb...).Analóg-Digitális jel résznél pár észrevétel:
Analóg: frekvenciában és amplitúdóban folytonos jel.
Digitális jel: frekvenciatartományban és amplitúdóban kvantált.
Ezek közt helyezkedik el a folytonos idejű de diszkrét amplitúdójú jel (DAC) és a diszkrét idejű folytonos jel.
Az analóg jel leíráa nekem kicsit sántít ebben a formában mert pl. a szinusz/koszinusz jelnél tökéletesen meg lehet mondani mennyi lesz egy adott pillanatban és az is egy természetben előforduló analóg jel.
-
jeni
félisten
Természetesen a profi az profi kategória az enyém meg amatőr kategória.Én úgy voltam vele,hogy itthonra nekem tökéletes,pedig a Panasonic HS960 videóért még 150e.Ft fizettem anno a márkaboltban. Ha nem tudok keresni vele,illetve nem maszekolok vele akkor a cuccaim azok jók nekem azon a szinten ahol elhelyezkedik. Tény ,hogy nem mindegy ,hogy milyen a vasakkal dolgozunk. Azt alá is írom amit írtál
-
liksoft
nagyúr
Csak halkan jegyzem meg, hogy az MPEG tömörítés master felvételhez profi és félprofi rendszereknél csak akkor megfelelő, ha olyan magas bitrátával dolgozol, hogy az USB szinte megfekszik tőle. Az általad linkelt cucc tudtommal erre már képtelen.
Igen, igazad van! Átlagos felhasználónak aki egy gombot szeretne megnyomni, TÖKÉLETES! De én NEM ERRŐL BESZÉLTEM! Hanem a félprofi, klasszikus utómunkálatokkal ellátott analóg rendszerről. Ha figyeltél, használok PCMCIA tunert is. Kényszerből. De az az otthoni szintet alulról üti csak meg. De használom. Vagyis ahogy leírtam használom. Világos?
El kéne különíteni a profi cuccot a kommersztől! Attól, hogy kommersz, még átlagos felhasználónak lehet jó. Viszont örömmel megnézném, egy 20-25 éves "lyukasra" játszott kaziról melyik rendszer hoz vissza jobb felvételt.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Eme írás szóljon egy kis bevezésképpen a témában járatlanoknak, és az érdeklődőknek.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Automata kávégépek
- Gyúrósok ide!
- Vírusirtó topic
- SkyShowtime
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Nők, nőügyek (18+)
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest