Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
Szia KissP!
Egyetértek liksoft-al és Viktoryus94-el is: a kamerádon av kimenet van valószínű és ehhez az RCA végű kábelt adták hozzá, amikor a kamerát vásárolták. Innen csak VHS digitalizálóval (pl. EasyCap DC60, ez egyszerű, Pinnacle USB-510 box, ez minőségi vagy hasonlók) tudsz PC-re digitalizálni a megfelelő digiző szoftverrel. Sok kazetta - sok időt igényel. Gyakorlatilag az a jó, ha megvan az eredeti kazetta. Arra számítani kell, hogy a kazetta átmásolása ugyanannyi idő, mint amennyi a felvétel idő-hossza, így az 50 db. vagy annál több db. eléggé húzós munka és jelentős tárhely kapacitás is kell. Mpg rögzítésnél (mivel itt az van, mpg Upper Field First) kb.1MB/sec a helyfoglalás. Persze nyilván nem kell egyszerre csak pár db-ot felvenni és azt szerkesztve áttenni DVD-re de ehhez is hely kell. Hát erre kell készűlni.Üdv. Pibácsi
-
Victoryus94
őstag
Kiegészítésként még az fontos, hogy egy normális videó vágó programot tudj kezelni.
A legegyszerűbb erre ez: honestech VHS to DVD 5.0
De a Pinnacle-nek is van rá programja, ami szerintem jobb (és többféle kimenetre tudod konvertálni).
Én ezeket ismerem, de lehet, hogy van rá jobb program (én az adobe-val sokat szívtam win7/8 alatt). -
KissP
tag
válasz
Victoryus94 #243 üzenetére
Olyan a kábel mint amit liksoft linkelt.
Köszönöm a linket. itt sok kütyü van. De hogyan döntse el egy laikus, hogy neki melyik lenne a legalkalmasabb? -
Victoryus94
őstag
Az s video nem a 3 színű. RCA kimeneted van.
Video digitalizáló kártyát kell venned.
Itt találsz több árba, több típust: http://digitalizalo-kartya.arukereso.hu/
Mindenképp olyat keress, aminek van RCA bemenete. -
liksoft
nagyúr
-
KissP
tag
válasz
Victoryus94 #238 üzenetére
Köszönöm a választ!
Nem néhány darab kazettáról lenne szó, hanem 50 ről vagy többről. Úgy hallottam ilyen mennyiségnél érdemes már beruházni valamibe.
Valóban nem szeretnék 50 000 Ft-nál többet költeni erre.
Szeretném kihozni a lehető legtöbbet a lehetőségekből. Fontos lenne a minőség.
A kamera amivel készültek a felvételek még megvan. Nem tudom mennyit számít ha vele játszom le, vagy valami profibb lejátszóval. -
Victoryus94
őstag
Kell hozzá egy eszköz, ami lejátssza, és van valamilyen kimenete. Ha USB-s, akkor könnyű dolgod van. Ha SVIDEO, vagy egyéb, akkor pedig egy video digitalizáló ( pl ez olcsó.: http://www.edigital.hu/Videokonverter/Media-Tech_MT4169_USB_Digi_Video_Grabber-p335419.html
De vannak drágábbak is.
A minőség javításához TV kártya a gépbe, vagy video vágó hardver javasolt. pl ez.Drágább eszközök léteznek ilyen célra, de nem hiszem, hogy 50 ezernél többet kiadnál. Cégek is vannak, akik átveszik neked olcsón nagyon jó minőségben (ők több százezres gépeket is használnak, illetve utólagos szoftveres javítást)
Én VHS-t digitalizáltam magamnak. Csak a Media-Tech eszközét használtam a VHS lejátszó mellé. Rosszabb a minősége, mintha DVD felvevőhöz kötöm, vagy eleve egybe veszem, de szerintem élvezhető minőségű lett a video.
-
KissP
tag
Sziasztok!
Van a 90-es évek közepéről egy rakat video8-as kis kazettás kamerás felvételem.
Szeretném megmenteni a felvételeket és a lehető legjobb minőségben lementeni őket.
Laikus vagyok, de szeretném beleásni magam a témába. Mire lenne szükségem ehhez? Mi a módja?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Victoryus94
őstag
Egy rokonomtól vannak a szoftverek, ő szokott "bevásárolni", amiből tud több géphez vesz kódot( pl. vírusirtó). MSDN partner is, szóval windows is tőle van. Napi szinten vág videót, és sok programot vásárolt meg, amit nem szeret/nem használ. (majdnem mindenhez adobe- programot használ.)
Nekem csak a kódot adta meg. (14-es verziót vette meg magyarul, és ahhoz vett upgrade-t miután megtudta, hogy a 16-os verziót már más cég fejleszti)Handbrake-kel szoktam konvertálgatni, azzal nem rebeg, és nem is hullámzik a kép (több féle deinterlace-szűrő van benne). mkv-ba és mp4-be konvertál, bemenő formátumokból szinte mindent ismer.
LCD (Plazma) tv-nk van, ami xvid/divx formátumokat lejátszik usb-ről. Mindegy majd próbálgatom.. most egyenlőre megveszem az usb-s bigyót hétfőn.Köszönöm a segítséged!
-
pibácsi
senior tag
válasz
Victoryus94 #234 üzenetére
Szia Victoryus94!
Ezekhez a Pinnacle szoftverekhez nem kaptál asztali drivert? Persze, ha kpl.vetted. Ha nem, akkor érthető.
Én az USB-510-es eszközt együtt kaptam a szoftverrel, amikor megvettem. Egyébként az EasyCap 60-as nekem jól dolgozik. Syntek STK 1160-as chip van benne. Ezt is forgamazzák több féle chippel, attól függ, hogy ki gyártja. Arra a pár VHS videóra tényleg nem kell komolyabban költeni, bár a Pinnacle USB-510-et neten láttam már 5-6.000.- Ft-ért, persze használtan. A VHS videókból avi feldolgozást is lehet készíteni, de nemigazán tanácsos, mivel eredetileg váltottsoros Upper FF-es a Capturelt mpg. Lehet ugyan avi - Xvid, Divx megoldást is készíteni, de ott jobban oda kell figyelni, mivel át kell állítani a konvertáláskor az encodereket, mert eredetileg progressivre vannak beállítva általában. Ezen kivűl ezeket a videókat a PC-n nem mindegyik Player tudja lejátszani, leginkább csak a VLC úgy, hogy a deinterlace részt lineárisra kell beállítni minden lejátszásnál. A CD-re felvett Xvid/Divx-es VHS videót az arra alkalmas DVD lejátszók lejátszák, de ott sem mindegyik. Úgyhogy legjobb eredetiben meghagyni a váltottsorosságot és úgy feldolgozni/szerkeszteni és DVD-t előállítni belőle. A lejátszásnál így is gond lehet még a TV is, mivel, ha a mostani divatos LCD/plazma TV-kkel kerűl lejátszásra, lehet, hogy oldalmozgásoknál rebegni fog a kép, mivel ezek már progresszív (kép/kép) feldolgozásúak és nem váltottsorosak, mint a hagyományos tévék. Ezeknél sok függ attól, hogy milyen deinterlész programot építettek be. Hár egyelőre ennyit. Lehet, hogy kicsit bővebb lére eresztettem. Elnézést.Ü. Pibácsi
-
Victoryus94
őstag
Helló, köszi. Pinnacle Studio 16-ot (lehet importálni webkameráról) használok. (van fent adobe premiere pro cs6 is, de nem szeretem. Igazából a pinnacle 14 magyar jött be jobban, de ott órákba telt, mire elkészült a videó. A 16-osba ugyanez alig 5percbe ).
Ha egy ilyen olcsóbb USB-s eszközt veszek önmagába, mennyivel lesz rosszabb a minőség?
http://orkodo.hu/Usb_digitalizalo_Easycap_digitalizalas_DC60_3IC_win7
Mert ha nem ront nagyon, azért a 4-5VHS-ért (pl szüleim esküvői videója) amit át akarok kódolni, nem fizetnék sokat. Ez most fontos lenne.. de rokonságban van VHS/DVD lejátszó/felvevő, amihez nyár végéig hozzá tudnék jutni, viszont nekem 2 hetem vanmeg úgyis avi formátumba kellene .
-
pibácsi
senior tag
válasz
Victoryus94 #232 üzenetére
Szia Victoryus94!
A Pinnacle USB-510 asztali drivert javaslom, én ezt használom régóta és mellette az EasyCap STK 1160- eszközt. Több van divatban, de én a Pinnacle-t preferálom. Ehhez megfelelő Capture progi szükséges.pl.iuVCR,amivel tömörítetlenbe érdemes átvenni a PC-re. Ezután át kell konvertálni .mpg- Upper Field First - re, amit lehet vagdosni. A vágáshoz milyen progit használsz? Lehet, hogy azzal át is tudod venni, ha megfelelő USB eszközt használsz. A géped nagyon jó a témához (sőt, túl jó).Ü. Pibácsi.
-
Victoryus94
őstag
VHS kazettákat szeretnék gépre avi-ban, és/vagy DVD-re kiírni.
A kazetták minősége, megléte változó.PC: Windows8x64 operációs rendszer. 6 magos amd proci, és 8gb ram (nvidia8800 videokártya). (USB 2.0 és 3.0 csatlakozók)
10 ezer forint alatt szeretném kihozni a vhs-ek digitalizálását. Úgy hallottam vannak USB-s eszközök rá, de sok rosszat is hallottam róluk.
Milyen eszközt vásároljak? Mire lenne még szükség?Régi Funai VHS olvasóm van, ezekkel a csatikkal:
RF OUT (1)
PAL AERIAL (1)
AUDIO, VIDEO OUTPUT (1 SÁRGA,1 FEHÉR)Videó vágás/konvertálás gyakorlatom van.
-
pibácsi
senior tag
Kiegészítem az előzőket: a Windows MovieMaker-al bevitt VHS videó nem lesz szép a képméret miatt, mivel rendes méretben nem fogadja el. Ezen kivűl csak wmv-be viszi be, ahol - ahogy írtam is - nem marad meg a váltottsorosság. Régóta nem használtam, de most csináltam egy kisérletet. Ha más módon beviszed jó minőségbe, akkor már fel lehet dolgozni.
Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia Fboy!
Csak digizéshez kell vagy a videó szerkesztéséhez is? Én elég sok szerkesztővel kisérleteztem, de sajna magyar csak egy van, a Windows Movie Maker, ami benne is van a rendszerbe. Ezzel is lehet szép dolgokat csinálni, de ez inkább alapfokú és a mentést vagy wmv-be, vagy DV-1 fájlba készíti el, amiből DVD-t nem lehet konvertálás nélkül előállítani. Itt is van Capture mód, tehát a feltelepített eszközöddel bevinni a VHS analóg videódat úgy, hogy a hangot külön a line bemenetre csatolod, de az idővonalra bevitt anyagnál már megszünteti a váltottsorosságot (deinterlacel) és ez így már nemigen jó váltottsoros mpg-s DVD készítésére, de végül is ha DV-1-be mented a videót akkor talán használható. A szerkesztés itt eléggé egyszerű, de látványos dolgokat is lehet kihozni és magyarúl tud.
A komolyabb szerkesztők nem tudnak magyarúl, legalább is én nem találkoztam ilyennel. Én magam fordítottam az egyiket, de az - mint később kiderűlt - nem ad jó végeredményt így nem is használom. (Womble MPEG VideoWizard 5.1). Capture program se nagyon van magyarúl a MovieMaker-on kivűl amit én ismerek. Persze attól még lehet. Van még egy capture - feltöltő lehetőség a VirtualDubMod 1.5.4.1 HU, de ezzel eléggé bonyolult dolgozni. A legegyszerűbb az Uleaddal bevinni a gépre, csak a lépéseket kell megtanúlni és már nem is kell magyarúl tudnia.
Üdv. Pibácsi -
Fboy
aktív tag
Sziasztok!
Faterom vett egy usb-s digitalizálót, de a hozzá kapott ulead video studio csak angolul tud. Tudnátok ajánlani könnyen kezelhető, magyar programot, lehetőleg ingyeneset? Vagy nem nagyon van más alternatíva?
-
-
vieri2000
tag
Kaptam egy Matrox rt2500 kártyát, de semmilyen drivert nem találtam amivel életre tudnám kelteni. Szeretném megkérdezni nem tudja valaki hogy honnan tudnám letölteni hozzá a driverét? Neten keresgéltem de én nem találtam. Nagyon kíváncsi lennék mit tud a kártya (tudom nem mai darab). Köszi a a segítséget.
-
Attila_26
aktív tag
melyik programot használjam a vhs-dvd-re kiirása utáni menü,felesleges részek stb szerkesztésénél? köszönöm
-
LámaZ
addikt
Korábban szó volt erről, és tessék, másokat is érdekel a dolog.
A lényeg amúgy az utolsó bekezdés:
"Videók digitalizálása
Nem kapcsolódik a fényképekhez, de szintén régi emlékek átmentését segíti a videókazettákat digitalizáló készülék. Régi kazetták dvd-re másolását meg lehet oldani néhány kábel, egy videólejátszó és egy számítógép segítségével. Nekünk azonban nem volt kedvünk barkácsolni, így kipróbáltuk az LG videó/dvd kombóját, az RCT689H modellt. Ez egy merevlemezes, videó- és dvd-lejátszást és - felvételt támogató készülék, tévéről, külső eszközről, például kameráról is lehet másolni. A videók digitalizálása pedig egy gombbal történik, kattintás után lassan átmásolja a videó tartalmát dvd-re, ez értelemszerűen addig tart, amilyen hosszú a kazetta, a szalagos technológiáknál ez nem meglepő."Az említett készülék persze nem 2 fillér: 57k ft-ba kerül minimum.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mészi Zoli #216 üzenetére
Ha van hozzá XP32 driver.
-
Mészi Zoli
tag
Helló, tudna valaki segíteni?
Én még mindig ragaszkodnék a 32 bites XP-hez.
Indokaim:
A Win 7-esben tartok tőle nem menne a Pinnacle DC10+ analóg videódigitalizáló kártyám, nincs drájver heteshez, mert a gyártó cég (Pinnacle) is tönkrement, egy 2002-es PCI-os digitalizálókártyának már nem csinálnak drájvert.Menni fog 2 x 1 Gbyte operatív rammal és 1 Gbyte -os videókártyával probléma nélkül az új gépem?
Zoli
-
liksoft
nagyúr
válasz
bognar110 #208 üzenetére
A laptop hány magos? Külön VGA van benne? Ha nem, akkor a kép- és hangcsatorna kezelése elviszi a procidőt. Az újabb programok (USB videó óta újabbnak számít) a programozók erőgépre dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy előbb megjeleníti a képet, majd ha van idő, lementi. Régen ez pont fordítva ment, előbb rögzített, és a maradék időben jelenített meg. Így a felvétel jó volt, míg a rögzítés alatt a kép szaggatott. Ma fordítva van, a kép jó, a felvétel szaggat.
Lehet, hogy a VirtualDub is látja az USB-s eszközödet. Ha igen, érdemes lenne azzal próbálni, mert ő előbb rögzít, és a maradékban jelenít meg. Ha ez sem segít, akkor PCMCIA (ExpressCard) TV tuner a rögzítéshez, vagy másik erőgép asztaliban.
-
bognar110
őstag
Sziasztok easycappal vettem fel ezt a videót és sajnos akadozik
[link]. Hogyha valaki tudna segíteni vagy valami tippet adni hogy ez miért van azt nagyon meg köszöném
-
nyerzsin
újonc
Szia!
Köszönöm a választ! Valószínűleg ez a probléma. Sajnos csak egy kábelem van, de amíg sikerül beszereznem egy másikat, érdekelnének az árnyékolás és a földelés részletei. Mágneses zajt tudtommal valamilyen áram vezető (pl alufólia) segítségével lehet árnyékolni, de lehet, hogy ez nem ilyen egyszerű...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Eme írás szóljon egy kis bevezésképpen a témában járatlanoknak, és az érdeklődőknek.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Vezetékes FEJhallgatók
- EA Sports WRC '23
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MotoGP & WSBK
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- További aktív témák...
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest