- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
hippo0315
senior tag
Másnál, működik a saját hely meghatározás GPS nélkül?
Nekem a Transparent weather clock.apk-nál tünt fel hogy nem találja a saját helyet.
-
Emirabdul
tag
Valakinek tapasztalat a 4.2.1 akksi merülés ügyben? Mintha gyorsabban fogyna a kraft...
-
peter76bp
aktív tag
válasz
hippo0315 #287 üzenetére
Akkor meg tök mindegy. Abban azt hiszem nincs benne ez a bug ;-)
De azt ugye tudod, hogy a 4.2 felrakás után ezt a mentést nem tudod visszatenni? Onnan újra kell flashelni a gyári 4.1.2. ROM-ot aztán újra root és CWM telepítés, ha vissza akarsz térni a mostani állapothoz
-
peter76bp
aktív tag
-
-
hippo0315
senior tag
Valakinél felmerült olyan, hogy nem engedi az időt és a dátumot beállítani?
"A beállítások alkalmazás sajnos leállt" üzenettel -
hippo0315
senior tag
Most, hogy tegnap sikerült a roor és cwm, meg van a rendszer és az IMEI mentése, végre teljesen belaktam a készüléket, eddig bőven az elvártak felett teljesít (nyugodtan mondható, hogy simán felveszi a neves gyártók készülékeivel a versenyt) a készülék, egyedül a launcher állíthatósága hiányzik, de azt a Nova Launcher-el orvosoltam.
-
peter76bp
aktív tag
válasz
Terentius #278 üzenetére
Ha külsőre tetszik, akkor szerintem megéri. Használatra gyorsaságra, összeszerelésre hibátlan.
A vöröses képek sem mindig vörösesek, és mondjuk amiket én csináltam azok alapbeállításon voltak, de ha megnézed mit össze lehet mahinálni a a kamerával, akkor kis gyakorlás után lehet biztos találni egy optimális beállítást, amivel lehet szép képet csinálni. Illetve nem kizárt, hogy az újabb ROM javít a kamera kezelésen, mert ez a pirosas szín csak az automatika miatt lehet, vagyis ez szoftveres. De talán ma leszek kicsit kint és akkor csinálok még pár tesztképet. Mondjuk a cikkben lévő képeim nekem nem tűnnek annyira vörösesnek, de fene tudja. Talán amit borús időben csináltam kereszteződésben egy tízemeletesről.
-
hippo0315
senior tag
válasz
Terentius #278 üzenetére
Én ilyet vettem, 2 napja van a kezemben és Én elégedett vagyok vele.
A vöröses képet Én úgy tudtam kiküszöbölni, hogy a fehérgyensúlyt izzólámpára állítottam és így normális képeketz adott.
Én báran merem javasolni, de természetesen ez csak az Én véleményem.
Itt oa fórumban nagyon sok segítséget is kahatsz hozzá, ha visszaolvasod láthatod mit küszködtem, de segítettek. -
Terentius
őstag
Sziasztok!
Megéri megvenni egy ilyen telefont 4 gb-vel,minidealről?
A kamera képe tényleg ennyire vöröses mindig? -
betyarr
veterán
-
betyarr
veterán
-
hippo0315
senior tag
Azért érdekes, hogy flash-elés közben 8gb-snek látja a 4gb-s telót.
-
peter76bp
aktív tag
válasz
hippo0315 #266 üzenetére
ReménytelenHát basszus, de Te hogy csináltad?Húzd ki a telefonból az USB kábelt, majd vissza valahol itt tedd vissza az akkut1. előbb dugtad vissza a kábelt és aztán tetted be az akksit2. vagy előbb betetted az akksit és aztán dugtad vissza a kábelt?Na jól van közben azért csak megválaszoltad
-
hippo0315
senior tag
válasz
peter76bp #265 üzenetére
Igen másodszor is aksi nélkül dugtam rá és utánna ment be az aksi
de pontosan idézem imis-t
- Vedd ki az akkut a telefonból, és így kösd össze a PC-vel
- Az Options/DA Download All/Speed/Force to High Speed legyen kipipálva
- Nyomd meg a Download gombot, majd a felugró ablakban Igen-t
- Húzd ki a telefonból az USB kábelt, majd vissza valahol itt tedd vissza az akkut -
-
hippo0315
senior tag
peter76bp és imis köszönöm a segítséget
, és türelmet
, sikerült
.
Tapasztalat:
win8 alatt nem ment
imis által adott cuccokkal ment win7 alatt (valami nem stimmelt az általam leszedett driverekkel)
és ami fontos amikor visszadugtam aksi nélkül, nem indult de imis utmutatása alapján gyosan betoltam az aksi és azonnal indult. Lehet ez a 4GB-s furasága? -
hippo0315
senior tag
Tuti driver gond lesz, mert ez a max amit el tudok érni bekapcsolt készüléknél: Android Composite ADB Interface és nem azt hogy MT6589 Android Phone vag y a készülék neve.
És akár mien drver csomagot próbálok, nem lesz más.
-
peter76bp
aktív tag
válasz
hippo0315 #257 üzenetére
Már nem emlékszem, de a gyári recoveryben azt hiszem más a kezelés. Ott a hangerő le a pozícióváltás és talán a hangerő fel az enter. De erre nem mernék most megesküdni.
Viszont a gyári esetleges nem működése megint csak nem befolyásolja azt hogy fel tudj tenni rá egy újat, hiszen nem abból teszed fel, hanem kívülről PC-vel, kikapcsolt akku nélküli állapotban.
-
hippo0315
senior tag
válasz
peter76bp #256 üzenetére
Már mind a 4 péne végig játszottam, még szegény gyereket is elzavartam a gépétől. mindenhol ugyan az.
És tuti Én tolom el, ha másnak sikerül.
Az nem gyanus hogy a gyári recovery a belépek a és a reboot system now-ra semmit nem csinál csak áll egy robot piros háromszöggel?
-
peter76bp
aktív tag
válasz
hippo0315 #245 üzenetére
Megpróbáltad egyáltalán az SP Flash toolal a telepítést vagy leragadtál a drivernél?
Mert nekem pl semmi nincs az eszközkezelőben. Lefuttattam a driver telepítést aztán az SP Flash toolsal felraktam az img-t úgy ahogy leírtam. De ha a kikapcsolt telót feldugom a gépre nekem nem írja be magát az eszközkezelőbe.
-
-
hippo0315
senior tag
Eredmény : a telefon csatlakoztatásakor "Android Composite ADB Interface" jelenik meg az eszközök között az Android Phone alatt.
-
peter76bp
aktív tag
válasz
hippo0315 #238 üzenetére
Miután neked a kivett akkus kikapcsolt telefonnal nem kommunikál a rendszer, így totál mindegy hogy a bekapcsolt telefonon mik vannak beállítva.
Azt megpróbálhatod, hogy USBDeview progival kitörölgeted a régebbi telók USB drivereit, ha vannak telepítve, mert lehet azokból akad össze valamivel.
Az eredeti leírásommal Vista és Win 7 alatt sikerült a folyamatot végigvinni. Win 8-ról még nem kaptam visszajelzést.
-
hippo0315
senior tag
Én is csak egy rendszer mentés és IMEI mentés miatt szeretném a CWM-et és a root-ot, de az atyaúristennek nem jön össze.
Kezdek kicsit morcos lenni magamra, hogy ilyen béna vagyok, eddig még androidos teló nem fogott ki rajtam, de az nagyon kibabrál velem.
Van valami amit szoftveresen ki vagy be kéne kapcsolni a telón előtte? pl. USB hibakeresés (nálam be van kapcsolva)?
-
peter76bp
aktív tag
Az egyik a root és CWM. Root jog kell pár programhoz, hogy megfelelően fusson, CWM meg ahhoz, hogy egyszerűen tudj komplett rendszermentést csinálni, vagy új custom ROM-ot feltenni a telóra.
Van akinek kiütései lesznek a gyári ROM-tól ha jó ha rossz. Vagy mindenképp a legfrissebbet akarják feltenni, ami ugye a 4.2. De ha neked sem root jogra sem a mostanitól eltérő ROM-ra nincs szükséged, akkor nem kell babrálni a telót, csak örülni neki.
-
GD
őstag
mi ez a nagy hegesztés/hekkelés, mit lehet attól várni, amiről csevegtek, a gyárihoz képest?
-
minmax
csendes tag
Köszönöm! Valóban Hungarian-t kérdeztem, de a nyelvek felsorolásánál sincs Magyar. Amúgy a legtöbb 5,7"-ost 4GB rommal kínálják, de ez 8GB. Még sosem csináltam rom cserét mert egy Telenoros SGS-t gyűrök 2 éve és nem volt rá szükségem (mármint rom cserére), de most megkapja a fiam én pedig növelem a méretet
. Igazából a Note II-t akartam, de irreális az ára.
-
peter76bp
aktív tag
Nekem furra, hogy nincs benne magyar, mert az összes amit néztem magyar nyelvet is tud. Az elképzelhető, hogy angolul kérdeztél rá és Hungarian-t írtál, de ROM-ban Magyar a választható nyelv neve. De ha véletlenül tényleg nem lenne rajta, akkor utólag fel lehet tenni rá azt a ROM-ot amiben van magyar nyelv, csak van akinek ez könnyen megy van aki meg megszenved vele, de megoldható. A ThL honlapján van kitéve ROM a W7-hez.
-
minmax
csendes tag
Elnézést a nem szorosan ehhez a készülékhez tartozó kérdés miatt, de sztem itt kapok választ.
A THL quad core 5,7"-os szerkentyűjét néztem ki egy helyen ahol 210 dolcsi körül tudnám megkapni egy megbízható helyen viszont nincs benne magyar nyelv. 4.2-es android van rajta. Meg lehet oldani hogy magyarul is tudjon? -
peter76bp
aktív tag
válasz
peter76bp #226 üzenetére
Közben megnéztem alaposabban azt az oldalt. A 2. módszer az csak a már feltett CWM vagy TWRP frissítésére jó, szóval első alkalommal mindenképp flashelni kell, csak úgy lehet lecserélni a gyári recoveryt.
Aki nem csípi az angolt annak itt vannak az előzőleg linkelt XDA-s telepítési leírás lépései durva fordításban:
1. módszer - SP Flash Tool (gyári recovery cseréje)
1) Töltsd le és telepítsd az USB VCOM Drivert
2) Töltsd le és telepítsd az SP Flash Toolt
3) Töltsd le és csomagold ki a preferált recovery image fájlt:
- TWRP 2.5.0.0 for Android 4.1.2 (gyári romhoz)
- CWM 6.0.3.2 for Android 4.1.2 (gyári romhoz)
- CWM 6.0.3.2 for Android 4.2.1 (GravityMod2 custom romhoz)4) Futtasd az SP Flash Toolt, kattints a "Scatter file" gombra és válaszd ki az "MT6589_Android_scatter_emmc.txt" fájlt a 3. pontban letöltött csomagból
5) Pipáld ki a RECOVERY checkboxot. Győződj meg hogy csak az az egy van kipipálva.
6) Kattints a RECOVERY feliratra és válaszd ki az .img fájlt a 3. pontban letöltött csomagból
7) Kapcsold ki a telefonod. Legyen kihúzva belőle az USB kábel. Várd meg amíg vibrálással is jelzi, hogy teljesen kikapcsolt.
8) Kattints a "Download"-ra az SP Flash toolban, OK-zd le a figyelmeztető feliratot.
9) Csatlakoztasd a telefonod és várd meg, hogy befejeződjön a flashelés (egy zöld körrel jelölt ablak jelzi a befejezést)
10) Húzd le az USB kábelt. A Hangerő+ és bekapcs gombbal lépj be a recoverybe.
2. módszer - már telepített CWM vagy TWRP frissítése
1) Töltsd le az aktuális update zip csomagot és tedd az SD kártya gyökerébe azt amit fel szeretnél telepíteni
- TWRP 2.5.0.0 for Android 4.1.2 (gyári romhoz)
- CWM 6.0.3.2 for Android 4.1.2 (gyári romhoz)
- CWM 6.0.3.2 for Android 4.2.1 (GravityMod2 custom romhoz)2) Indítsd el a telefont recovery módban
3) Válaszd ki az Install zip from SD card opciót és telepítsd fel a felmásolt update zip fájlt
4) Indítsd újra a telefont recovery módban és már a frissített verziót használhatod
-
mert2011
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nekem sem sikerül a CWM felrakása a 9-es ponttól,próbáltam XP és Win7-x64-en decsak searcingot ir.
Valaki leírná a tutit?
köszi -
peter76bp
aktív tag
Ott is ugyanaz a tartalmú drivercsomag van belinkelve, csak máshonnan töltöd le, de a belseje betűre megegyezik.
Azt nem tudom, hogy a recoveryből telepíthető CWM az tényleg működik-e rendesen, ha a gyári recoveryvel akarod feltenni. Ha Te vagy más esetleg így csinálta a CWM telepítést, az beírhatná ide.
-
Merlini
tag
válasz
hippo0315 #219 üzenetére
Nekem sem ment így, lehet a 4GB ROM -os változatra máshogy kell CWM-et tenni (esetleg win 8).
Talán ez alapján raktam fel [XDA] a gépemen Win 8 volt akkor.(#203) peter76bp
Jó, hogy mondod/írod már el is felejtettem a táblázatot.
Már 80%-an tele is raktam programokkal, hasznát venném +4GB -nak. -
hippo0315
senior tag
Na mára feladom, nem megy semilyen driver-el, eddig 3 gépen próbáltam.
-
hippo0315
senior tag
Valamit eltolok, mert a leirásod alapján csinálnám a roorolást és a
"9. Látszólag nem történik semmi, de ez így jó. Most húzd ki a telefonból az USB kábelt, majd dugd vissza. Amikor visszadugod rögtön aktiválódik a program és alul előbb egy piros, majd egy sárga folyamatjelző csík jelzi a recovery.img fájl feltöltését a telefonra." nekem nem csinál semmit, a drivert feltelepítettem, de ugy sem csinálja
mit b..ok el?
Lehet a driver nem ment jól fel?
ja és win 8 alatt megy ez a dolog?
-
peter76bp
aktív tag
válasz
hippo0315 #217 üzenetére
Ezt passzolom, én mindig rögtön Go Launcer EX-re cserélem a gyári launcert. Ez nagyon jól testre szabható minden tekintetben, skinezhető meg hasonlók.
-
hippo0315
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy az 5 home képernyőből hogy lehet egyet csinálni?
-
hippo0315
senior tag
Ja és 4.1.2 vel érkezett.
A gyári recovery meg kinai nyelvű. -
hippo0315
senior tag
Most még élvezkedem, nézegete,, aksit töltök, de használat előtt jön az IMEI mentés meg root meg CMW.
-
hippo0315
senior tag
Na most jön majd a sok hülye kérdésem, kezemben a teló és meglepetésként egy kijelzővédős hátlapot is küldtek.
-
Mittu88
senior tag
Ez most akkor jó vételnek számít?
A GPS-hez nem írták, hogy A-GPS van-e, ezek szerint nincs?
Szerk.: azt írja a Pandawill, hogy az oldal karbantartás alatt áll, röviden ez egy szürke ThL W8-as, qHD felbontással és 198$-ra van leárazva 236$-ról.
-
peter76bp
aktív tag
Most olvastam vissza a linked alapján, hogy Antelife rendelés volt és egy csomót kellett zargatnod őket és ezek után egy olcsóbb verziót küldtek. Ezért mondtam, hogy totál megbízhatatlan társaság. Töltsd ki ezt az űrlapot, hogy bekerülj a rendeléses táblázatba és bátran pontozd le 1 vagy 2 ponttal őket, hogy lássák a többiek mire számíthatnak.
Nem mondom, hogy használhatatlan a 4GB-os verzió, W3+ is annyival volt és el lehetett lenni vele, csak éppen nem ezért fizettél.
-
xmagicW8plus
újonc
válasz
peter76bp #197 üzenetére
Az eladó a http://www.thlmobilestore.com/ . Az általad leírt W8 teszt alapján és a vele kapcsolatos tapasztalatok alapján döntöttem úgy, hogy megveszem a W8+-t,hiszen gyakorlatilag a kijelzőn és a belső tárhelyen kívül nincs különbség és ha a W8 bevállt,akkor az ilyen utóddal se nagyon lehet gond. A harmadik készülék hibátlanul működik és a másik kettő is "visszatér" a lockscreen-re, ha fixre állítom a fényerőt, viszont annál az egy készüléknél,ami lezárja a kijelzőt hívás indítás illetve fogadás után azonnal, nem oldódik meg a probléma se fixre állított fényerővel,se máshogy.
Már írtam az eladónak,igaz csak azért mert fehéret kértem és szürkék jöttek (ekkor még nem szembesültem a szóban forgó hibákkal),de még nem érkezett válasz és nem akarok újabb szálon is reklamációt indítani,csak,ha reagálnak,de ennek már 2 napja,ezért ma este már valószínűleg írom a következő levelet.
Megnéztem az Elixir 2-vel és valóban a közelség érzékelő szenzor a rossz annál az egy telefonnál, folyamatosan úgy érzékeli,mint ha el lenne takarva. Lefényképezem és mellékelve küldöm ezt is az új levelem mellé,azt hiszem.
4.2.1 ROM van mindegyiken, a belső matricákon is ott van a Thl logo és meg van a kis kék matrica is.
Köszönöm az eddigi segítséget az Elixir 2-ről nem tudtam, ez az ötlet hasznos volt számomra, köszönöm még egyszer!
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Battlefield 2042
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer PC // i5-13400F // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4060Ti
- IPhone 13 256GB gyári független megkímélt kiváló akku
- Acer Nitro V ANV15-51-554Z i5 13th Gen Intel(R), RTX 3050
- Lenovo Legion 5 15ACH6H AMD Ryzen 7 5800H/RTX 3060/32GB RAM/1TB SSD GARANCIÁLIS!!! eladó jó áron
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3224
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 32GB 1000GB magyarbill. 1 év garancia
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest