Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Internet fejlesztés országosan!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoszo94
őstag
Szia!
Ha a gyári rendszer megfelel, akkor nem kell cserélni!
Jellemzően aki cfw-t telepít, azért teszi, mert valami hiányzik neki a gyári rendszerből. Ezek legtöbbször a DLNA, Transmission, Samba, illetve hasonló extrák. Van, aki a wifi teljesítményével nincs megelégedve és ezért cserél, de ha Nálad minden rendben és úgy működik a router ahogy azt elvártad, akkor ne is akarj rendszert cserélniLexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Szoszo94
őstag
IPTV alatt úgy érted, hogy a gyári modemet váltanád ki? Mert az a gyárival ha jól tudom nem fog menni, de cfw-vel sem vagyok benne biztos. Menüpont van rá, azt már láttam.
Tlala: Még ha nagy ember lennék..
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
woodworm
veterán
Ha iptv megy a hálózaton, akkor muszáj lesz a padavan, mert a xiaomi gyári nem tudja az igmp-t.
(#85) tlala
Padavan alatt engedélyezni kell, de a telnet megy alapértelmezetten. Padavan frissítés már megy az admin felületről is, ha elkészíted a prometheus-szal az új fw-t.[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Ha megjön a következő routerem szeretnék készíteni egy sok képpel teli leírást én is.
Bár gyárin is megfelelne mert csak továbbító lesz, de ha lesz kedvem akkor rakok cfw-t és megy hozzá a leírás
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Szoszo94
őstag
Ha jól rémlik, nem veszi seednek a torrent oldal azt, amit vissza töltesz. Rég volt már mikor olvastam, még a Mi Mini idejében, pontosan már nem tudom. Meg kell próbálni, az a biztos
ToniSlow: Igen, így működik a gyári - egy SSID van és a router dönti el, hogy az a te eszközödön az 5GHz vagy a 2.4 lesz-e. Jelerősségtől függ gondolom. Padavan/OpenWRT/Lede alatt még nem találkoztam ilyennel én sem, pedig tök jó feature egyébként
-
-
Szoszo94
őstag
wocsok: De, van egy watch mappa (vagy watched, watching, nem tudom hirtelen ), oda húzva automatán hozzá adja a torrentet és át is nevezi *.torrent.ADDED fájlra
ginola: Na. Első körben kérdezem, hogy a gyári rendszer van még rajta? Ha igen, akkor az appban párosítsd, aztán telefonon is le lehet tölteni már az SSH fájlt. Ha már a dev firm van rajta, akkor is működnie kell a telefonos párosításnak, de amíg nincs párosítva account-hoz a router, addig nem tudsz SSH fájlt leszedni és nem fogod tudni tovább csinálni a padavanosítást.
-
Szoszo94
őstag
De miért nincs neted?
Meddig jutottál a leírás alapján?
Valami rendszernek csak kell rajta lennie Gyári vagy dev, gondolom utóbbi. 192.168.31.1 ? Ha bejön, ott tudsz netet csinálni (gondolom pppoe user/pw kell neked, hogy legyen neted).
SSH fájlt nem lehet átküldeni, pont ez a lényege, hogy a te routeredhez generálja - ezért kell a párosítás az account-hoz.
Írd le pontosan, hogy eddig miket csináltál és hol is akadtál el.Norby86: pontos menetét nem tudom, viszont sikerült a plugint telepíteni és betallózni a virtuális gép mappájából a fájlt? Csak az után fog gondolom látszódni
[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
A routert a reset gomb több mint 20 másodperces megnyomásával tudod resetelni. Ehhez a legjobb eszköz egy SIM tű, de teljesen alkalmas egy kiegyenesített gémkapocs, varrótű tompa vége, stb.
Ha még nincs, a leírás szerint készíts egy MI accountot, ezután a telefonodra tedd fel a Xiaomi MI Router nevű appot, majd a telefon WIFI beállításaiban kapcsolódj a bekapcsolt router saját "Xiaomi_1234" (vagy hasonló nevű saját sugárzott WIFI hálózatához. Indítsd el az appot, és kapcsold (párosítsd) össze a router a MI accountoddal.
Ezután kezdd el az SSH kinyeréses játékot.[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Először a wifihez csatlakozol, az app csak utána jön. Nem kell internet a routernek, csak helyezd áram alá, és csatlakozz a wifihez.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
Mi account a telefonodon van, azon lesz internet. A wifin nem lesz, mivel akkor állítod be a hálózatot először. A router meg magától nem fogja tudni pl, egy digis netnél a pppoe jelszót meg felhasználó nevet.
Én a mobil appból állítottam be a netet a routeren, mert ha nincs net a google se fordítja le a kis kínai jeleket, úgy meg elég nehéz belőni, hogy nem tudod elolvasni.[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
winbox
senior tag
Én úgy csináltam, hogy először megnyitottam az alkalmazást telón, bejelentkeztem a fiókba, akkor ki is írta, hogy keresés, aztán rácsatlakoztam a routerre, amin már volt net, vissza az appba és abban a pillanatban be is dobta. De miért nincs net a wifin? Rakd vissza a hálózatot, ahogy eddig volt, aztán dugj egy kábelt a wan portba. Vagy probald meg visszarakni rá a stabilt, ne a developert. De elvileg így is mennie kell.
-
adorjant
őstag
Bocsi, akkor lehet nem fogalmaztam érthetően, szóval ilyenkor is meg tudod tenni, amíg gyári/dev szoftver van a routeren, addig tudod párosítani MIWIFI-vel. Az hogy fut ez a virtuális gép, semmit sem befolyásol,mert nem a routeren dolgozol, ez még csak az előkészítési fázis.
-
-
woodworm
veterán
Köszi az idézőjelet!
Foglaljuk össze! Megoldást keresve a problémádra átnézek egy orosz nyelvű fórumot, ahová még regisztrálni sem triviális. Magyarul összeszedek egy alternatív megoldást, letöltöm a fórumról a szükséges fájlokat, feltöltöm a saját tárhelyemre és megosztom egy posztban.
Nem vagyok biztos a működésében és mivel nincs lehetőségem a kipróbálásra ez rajtad állna, de eddig hajlandóságot nem mutattál az együttműködésre és mintha egyirányú lenne a kommunikáció. -
Brandynew
őstag
Az IPv6 biztonságosabb, mint az IPv4:
- natív végpont-végpont titkosítás (IPSec)
- a címfeloldást már nem titkosítás nélküli ARM-mel valósítja meg, hanem SEND protokollal, ami SHA-1 titkosítást használ
- a nagyobb címtartomány miatt nehezebbé váltak a bruteforce-támadásokAz IPv6 gyorsabb, mint az IPv4:
- egyszerűbb és hatékonyabb routing
- jobb multicast routing
- egyszerűbb headerekA neten sok mérést találni, hogy mennyivel lehet gyorsabban elérni a weboldalakat IPv6-on keresztül, a különbség persze csak milliszekundokban mérhető, de ha már van a szolgáltatódnál IPv6, akkor miért ne használnád?
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
Akkor neked semmiben, akkor van jelentősége ha olyasmit akarsz vele csinálni, amit nem tudsz pl padavan-ban... saját webszerver,sql egyéb kernel modul szükségessége, meg más a felület, suste-val mi fejlesztettünk egy weblapot is. Pl RSS reader egy-két torrent oldalhoz, de ezt kérdezte amúgy, hogy valaki felrakná-e éls kipróbálná-e hogy működik... bár gargoyle alatt sem nagyon működött, így lehet itt is van valami ami miatt nem működne. Én nem tudok élni a szabadság tudata nélkül.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
-
Brandynew
őstag
Múltkor kipróbáltam egy másikkal is, ott se jött át nagyobb sebesség (nem ugyanezzel a nettel, de ugyanúgy 100 Mbit-essel), de az csak n-es router volt, szóval nem tudom, hogy azért nem jött több, mert az volt a router maximuma, vagy azért, mert az én gépemmel van valami. De mégis mi lenne? Külső wifi adapterrel sem gyorsabb.
Ami nagyon különössé teszi számomra, hogy a feltöltési sebesség 95 Mbps.
Nem tudja az eszközöm a 2x2 MIMO-t, egy Intel® Dual Band Wireless-AC 3165 van a laptopomban (Dell 7559).
Az SSID nem ugyanaz, és az összes lehetséges frekvenciát és csatornát kipróbáltam mind 2,4 Ghz-en, mind 5 Ghz-en. A feltöltési sebesség még 2,4 Ghz-en is megközelíti a 95 Mbps-t, viszont a letöltés mindig max. 50 Mbps (kábelen 95).
Egyébként nem is nagyon zajos a környezet, az enyém a legszélső lakás.
[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
Szia!
Előbb gyári rendszert kell vissza rakni, erről nemrég volt itt szó a fórumban. Két lehetőség is van rá, kicsit olvass vissza, vagy várd meg a hétvégét - akkor fogom többek közt ezt is bele írni a bejegyzésbe.
-
Headless
őstag
ezt honnan szülted?
ez így invalid, ugyanis nincs elég szeparátor. ez nem fog csinálni semmit, meg nem 4 órát akartál?
0 4 * * * reboot
Woodworm mégse én néztem be... hétfő 00:00 én vasárnap 00:00-ra koncentráltam...
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
woodworm
veterán
* 4 * * * reboot
Ja, látom kaptál megoldást közben.@Headless
Sokszor van gond a munkahelyemen ebből, az analóg gondolkodás az éjfélt az aktuális naphoz sorolja, míg technikailag a következőhöz tartozik. Ezért ez már belém vésődött, az új kollégák hajlamosak egy nappal később bejönni dolgozni.[ Szerkesztve ]
-
zsuzsy0078
csendes tag
Ha 3.4.3.9-099_e6f4533-et ír verziónál, akkor a legfrissebb került fel. A linkemen is benne van a fájlnévben.
Örülök, hogy működött.Korábban azt írtad, hogy a 3.4.3.9-099_dff9a34 van fent! [itt írtad] [Access verziója]
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ha már Padavan van rajta, akkor igen. De a linkelt hozzászólásban lévőtől van már frissebb, azt itt találod: MI-R3G_3.4.3.9L-102-c0362b0_with_MC.zip
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest