- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
Sziasztok, van valami reklamblokkolo padavan-ra ami host listabol tud blockolni?
-
F34R
nagyúr
Udv.
Ezt a MI3R lehet sima SoC-kent digitalis eloszto (ONT) utan kotve hasznalni? -
F34R
nagyúr
Udv skacok, gondoltam egyet tobb mint ket ev utan leporolom a Mi3G-t es torrentes routernek hasznalnam.. padavan van rajta, de nagyon regi verzios; gondolom azt illene frissiteni. Transmission vagy Qbittorrent az ajanlott egyebkent?
Telekom 250-es netet kellene hajtani. -
F34R
nagyúr
Udv, reg hasznaltam mar a routert. van egy 2019-02-21-es 3.4.3.9L-100 asom trance89 fele forditas. az uj es e kozott mi a kulonbseg? talalok valahol changelogot?
-
F34R
nagyúr
Sracok... vettem egy kulso axagon usb3-as kulso hazat, benne p200-as ssd-vel....
Log-ba ezt irja ki...
Dec 21 21:56:06 kernel: scsi 0:0:0:0: Direct-Access Patriot P200 512GB 0 PQ: 0 ANSI: 6
Dec 21 21:56:06 kernel: sd 0:0:0:0: [sda] 1000215216 512-byte logical blocks: (512 GB/476 GiB)
Dec 21 21:56:06 kernel: sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
Dec 21 21:56:06 kernel: sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
Dec 21 21:56:06 kernel: sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 43 00 00 00
Dec 21 21:56:06 kernel: sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
Dec 21 21:56:06 kernel: sda: sda1
Dec 21 21:56:06 kernel: sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
Dec 21 21:56:06 usb_modeswitch: no rule for device 174c:1153
Dec 21 21:56:06 kernel: br0: port 1(eth2) entered forwarding state
Dec 21 21:56:06 kernel: EXT4-fs (sda1): couldn't mount RDWR because of unsupported optional features (400)
Dec 21 21:56:07 automount: Unable to mount device /dev/sda1 (ext4) to /media/AiDisk_a1!
Aidisk wizardnal ezt:You have not plugged any USB Disk or have removed it. Please plug it and use the wizard again.
Mit tudok ezzel kezdeni? -
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5360 üzenetére
Azthiszem, a 0.9.6 ota valtozott meg a konfiguracio elnevezes.. jottek meg hozza commandok stb...
Egyebkent sokat kell vele szoszolni, mire ertekelheto lesz. -
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5352 üzenetére
Akkor ezzel sem lesz mar gond.
-
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5350 üzenetére
Most nem bolygatom... multkor lefroccsoltem neki 100GB-t azt viszonylag szepen "megvasarolta" viszont 24 sorban allitott egyszerre meno torrentet nem szerette annyira.
-
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5348 üzenetére
nem. a legujabbat nem sikerult... az entware-ng felmegy.. viszont az rtorrent+rutorrent paros csak az old entware-bol megy, szoval erdekes annyi szent... egysegesithetnek mar az uj repora mindet.
-
F34R
nagyúr
válasz
herdsman12 #5330 üzenetére
A 100-s is megy? a script az uj gitlabos source-ra mutat?
-
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5320 üzenetére
most mar megy..
-
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5318 üzenetére
most mar annyi van, hogy nem is a merged entware-t hanem meg a regebbi entware-ng-t raktam fel amit a script felajanlott. Az rtorrent es a lighttpd elindult, viszont nem erem el a webuit azon a porton amit megadtam a helperben. vagy bugos, vagy nemtudom.
-
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5305 üzenetére
nemtudom, amit trance89 forditott firmware-t abban van olyan opcio hogy enable optware (legacy) es entware. Ez a /bin.entware.net/mipselsf-k3.4-t hasznalja... felraktam az rtorrentet de valamiert a 255-s hibat dobta... mondom jo, akkor hasznaljuk amit irtal, szerintem osszekavarta a beallitasokat, az rtorrent elindult, de torrentet tolteni vele nem tudtam.. lehet jobb lenne ujra kiuriteni az opt-t es ujrakezdeni,
-
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5305 üzenetére
Koszi, hetvegen megnezem. addig nem akarom mar leallitani a routert.
-
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5302 üzenetére
entware-ng sincs mar. vagyis meg megtalalod a regi github repojat, de nincs aktiv commit tavaly majus ota. az uj repo itt van ahol a binarisok lelhetoek, viszont attol tartok hogy az architektura nem a Xiaomi Mi 3R -re felrakhato.
[link] -
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5299 üzenetére
Apropo Rtorrent az ujabb verzional nalad ez a hiba lepett fel? (igaz ez mas architektura, es azt sem tudom, hogy az uj mergelt entware (entware-ng es a regi entware egy repoba egyesitese) miatt mukodik-e Padavanon.
[link] -
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5280 üzenetére
Thanks.. megnezem akkor entware-t.
-
F34R
nagyúr
Sziasztok az rtorrrent-easy-install-t fel lehet rakni entware nelkul?
-
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5056 üzenetére
Valami changelogot akkor is kirakhatna.
-
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4955 üzenetére
nekem a trance89 altal keszitettben benne vannak a skinek mind,
-
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4950 üzenetére
Customization alatt mik vannak nalad?
-
F34R
nagyúr
Nah vegre sikerult... megsem volt ezekszerint Brick... fat32-re formazott pendrive-n rajta a breed, majd reset gomb nyomasaval, csatlakoztatom a tapot, par masodperc elengedem, felmegyek a webrecovery cimere es megy a Breed. Raktam is fel a Padavan-t ahogy kell.
Igy most mar Openwrt, Padavan valthato oda-vissza ha akarom? -
F34R
nagyúr
Valaki probalta mar a Pandorabox openwrt-jet? elvileg ez regebbi kernelt hasznal, es van sajat bootloaderje is.
Mennyire zsakbamacska ez? -
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4937 üzenetére
Csere bajosan, "tegla"vorosen kacsingato szepsegre?
-
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4915 üzenetére
Igen ellenoriztem a cheksumot.
-
F34R
nagyúr
RANT ON.
Hat ez Bricked lett... az openwrt-s breed loader feltoltes nem mukodik. Az eszkoz csak villog, eloszor keken, majd lilan, majd mindig vorosen. En hulye meg nyomtam egy resetgombot is utanna. Kek es lila led valtakozas vegtelen ciklusba.
Francnak sincs kedve forrasztgatni :S -
F34R
nagyúr
A legutobbi Headless fele firmware-t valtottam egy ujabb openwrt trunk-al.
OpenWrt 18.06-SNAPSHOT r7778-5d27e87de7 / LuCI openwrt-18.06 branch (git-19.156.63894-115c4e3)
Ezzel most stabilabb, mint volt. Ide is feltudok rakni Breed-et, es breedbol padavan firmware-t felrakni? -
F34R
nagyúr
Openwrt snapshot-rol hogyan tudnek backupot kesziteni mielott felrakom a Padavant?
Mostansag sokat rebootol, vagy csak siman eldobja a netet random. Tapot is csereltem mar, van mikor mukodik napokig, van mikor beall 10 percenkent. -
F34R
nagyúr
Sracok, fogja meg valaki tovabb vinni az Openwrt Trunk sajat buildeleleset?
Nekem a legutolso van Headless-tol, nalam stabilan mert honapokig, wifi-t nem hasznaltam csak kabelen logott allandoan, viszont az utobbi idoben csinalt olyat ha sok kapcsolat ment akkor ujraindult a router. Erdemes lehet esetleg nekem is Padavan-ra portolni?
Meg egy dolog volna, nalam csak linux disztro megy, de nem debian alapu, ugy is le tudom forgatni az imaget? -
-
-
-
F34R
nagyúr
Nem sikerult felrakni, kompatibiltasi gondok adodtak... 1004kc mig a jelenlegi 24kc-re epulo csomagok vannak. A "wiki" annyit ir hogy
--force-depends
-el fel tudom rakni. Nah ez nem sikerult. Erosen garazsprojektnek tunik annak fenyeben, hogy egy ember foglalkozik vele.
Kar mert jo lett volna megnezni milyen a Qbittorrent mips-en, erosen tartok tole hogy nem routerre terveztek. -
F34R
nagyúr
Aki kiserletezgetni akar Openwrt-n Qbittorrent-el azoknak itt van egy github repo.
Jo szorakozast.
-
-
F34R
nagyúr
válasz
DonMaster #4263 üzenetére
Cachet nullara allitsd, a 64MB az max otthon desktopon mukodik rendes sata vezerlovel. Itt sima
usb porton megy minden keresztul, raadasul osztva vannak egy SoC-n a network-al.
Max peer : 120
max peer per torrent 20
utp-t off, feltoltesi szalak 8-10 max, egyszerre futtathato (download queue) 3.
Ettol jobban megeroltetni nem lehet.
Ott van meg az rtorrent, de az is felejtos, foleg sok torrentel. -
F34R
nagyúr
-
F34R
nagyúr
Ahhh rtorrent olyan loadot generalt megint, hogy sirtam... szegeny router el is dobta az agyat.
rutorrent is futott mellette, lehet ez okozta a galibat, de elkepzelem hogy egyebkent sem jo baratok nelkule sem. max peers per torrent 15, de 20 inditott torrent szetnyiszalta. Nem tudom elkepzelni hogy fele annyi loadbol a transmission siman viszi -
F34R
nagyúr
válasz
wwenigma #3981 üzenetére
Arra nem gondoltal, hogy pl Padawan alatt egy regebbi 3.x-es lts kernel van, es regi csomagok, meg olyan firmware ami biztosan megy es zart forraskodu? egyszoval egy nagy katyvasz az egesz, raadasul neked kell leforgatni a routerhez is. Most ezzel az erovel Openwrt-bol is lehetne csinalni egy optimalizalt verziot, de arra senki nem fogja aldozni az idot es faradtsagot. Itt nagyjabol aki Openwrt-t hasznal az teljesen meg van vele elegedve.
-
F34R
nagyúr
válasz
Headless #3920 üzenetére
az /etc/opkg/distfeeds.conf-ban
http://downloads.lede-project.org-rol dowloads.openwrt.org
A /releases/packageges-18.06.1/ -rol /releases/18.06.1/packages re kellett allitani mindent mert mar a regi nev nem el.
A https://git.openwrt.org rol ha beallitok egy csomaglistat (mert itt is van telephony, packages stb) akkor forrasbol fogja felrakni a csomagokat vagy ugyan ugy mint a hivatalos 18.06.1-bol ?
-
F34R
nagyúr
válasz
Headless #3920 üzenetére
material, bootstrap (default tema, ezen semmi modositas nincs) es az openwrt (a regi felszin ez volt alapertelmezett) egyebkent sysupgradebol ment fel, ha az szamit valamit.
fent maradt meg a uhttpd is es hasznalatban is van, akkor ezekszerint az nginx csak ugy fut
mindegy erezhetoen is gyorsabb (bar ez szerintem a tema miatt is van) -
F34R
nagyúr
Legujabb Lede Headless fele, opkg update-re wget returned 8 nem birja letolteni a csomag repot. Nem mukodnek a default mirrorok a forditas miatt?
Egyebkent az nginx jott tett e webuinak, nagyon porgos.
-
F34R
nagyúr
Sracok a MI3G-s Uj LEDE buildet hol van? changelog van rola de nincs a konyvtarban.
-
F34R
nagyúr
Sracok letezhet olyan ha a DIGI atrakott NAT-ra akkor nem tudom hasznalni a routert?
mert most nagyon ugy nez ki hogy nem megy a WAN.
-
F34R
nagyúr
sracok mi az egeszseges load? nalam most 5 es 7 rtorrent-el : S
-
F34R
nagyúr
Nah de eben mediatek van ugyanugy, szoval... Openwrt 18.06 is tamogatja, ArchARM is van ra stb....
Lehet hogy akkor mar epiteni megeri, mert ehhez is kell egy haz meg minden mas...40-50k bol nem tudom mit lehet kihozni
#3373) wwenigma
Jah a J-s cerkas inrtagralt lapokra gondolsz? oda kell meg tap, memoria, haz is... igy mar sokkal tobb mint ez a cucc.
Egyebkent egyik sem 100%-s cucc. -
F34R
nagyúr
-
F34R
nagyúr
Volt mar aki probalt SSD-re letolteni? mennyire ingadozhat ott a sebesseg vajon.
Holnap megyek venni foldelt atalakitot, mert amit kaptam azt oszinten szolva sem mertem hasznalni, ehelyett a regi TP-Link-et hasznalom ideinglenesen hosszabb ideje.
A gyongyoruseget itt megmutatnam :
Aki jartas benne, METAVILL-ben van US/JPN to EU atalakito amin van egy harmadik slot ami ugye kimarad, lehet igy hasznalni? valami ehhez hasonlo. [link]
-
F34R
nagyúr
válasz
wwenigma #3283 üzenetére
Az a vicc hogy pl egy Pi3 sem tud sokkal tobbet, se semmi mas aminek kozos az usb bus a network-el. pl ott van az Odroid HC2 az tudhat nagyobb sebessegeket, de az sem veheto kezpenznek. A nasok nagy resze belepo kategoriaban is nevetseges, az igazi elorelepest egy x86-s gep epitese hozhat csak.
-
F34R
nagyúr
válasz
wwenigma #3264 üzenetére
Nekem is forro a haz, de meg mindig jobb mint egy broadcom ami ennek a duplaja.
Adapter temara, en a regi tp-linkessel hasznalom, az mar elmult ot eves de meg mukodik, ehhez kaptam valami gagyi eu-s fejet amit nem merek rarakni. Honnan tudok ertelmes fejet szervalni?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mas kerdes @Headless kollega fele iranyul, vegzel meg esetleges modositasokat a firmwareden amit forgatsz trunkbol, vagy minden gyari ertekeken van?
-
F34R
nagyúr
RSS-el meg minding nem lehet mit kezdeni?
Talaltam egy illyet, itthon valamiert nem birtam mukodesre birni, ehhez csak ruby-kell.
hasonlo mint a flexget.
-
F34R
nagyúr
válasz
fireqpeg #3020 üzenetére
Az lehet hogy 80-100 Mbit kozott toltogetsz, viszont a hardcore torrentezest 500 v. 1000-es nettel nyomjak (vagy szerorol 10Gbit-el) ehhez viszont nem router valo....
Arra nem gondoltal hogy a Padawan-ba allitottak a sysctl.conf-n is? mert erosen tweakelve van a rendszer.Kar hogy nem lehet buildelni mar deluge-t openwrt-re.... azzal lehet tudna tobbet is a router.
Új hozzászólás Aktív témák
- 27%-os áfás számla / Mini PC / SFF / TOWER - Brand gépek - 4-9 gen. HP / DELL / Lenovo - 1 év gar.
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- Dell E6410 laptop (14/i5/4GB/250HDD) - AkkuX
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari