- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez
Új hozzászólás Aktív témák
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a TL-WR1043ND routert mennyire lehet "fejleszteni" cfw-vel vagy gyári fw cserével? Előre is kösz a válaszokat. -
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #2594 üzenetére
de azóta frissült a trunk-ban a minidlna, és az új megint rossz a visszajelzések szerint
ezét csináltam meg a minidlna mentéseket a te általad is használt 1.02.1-es verziókról (ar71xx és ramips)
jól emlékszem? ez a tiednek a verziószáma? -
Nekem nincs gond a Minidlna-val, LEDE alatt. Suste instrukciói alapján frissítetten fel a Service installer Upgrade package from Snapshot Repositories menünél. Napi szinten használom, nincs vele gondom.
-
mifke84
csendes tag
az installer-t nem találtam ez volt a baj de ha lenne más láma is
Suste leírása:
és utána sshban még a csomagokat hozzáadtam
opkg install block-mount blkid kmod-usb2 kmod-usb-storage-extras kmod-fs-ext4 kmod-fs-vfat kmod-fuse ntfs-3g kmod-nls-cp437 kmod-nls-utf8 kmod-nls-iso8859-1 kmod-nls-iso8859-2 iwinfo
És működik.
Sajna így nem láttam leírva keresés nem hozta fel és elismerem nem olvastam el a több mint 2000 hozzászólást de meglett.
Köszönöm a segítséget.
Már csak egy kérdésem van régen használtam a pptp vpn servert az már nem támogatott lett? Tudom nem biztonságost stb de nekem arra kellett hogy Angliából haza létrehozzon egy kapcsolatot hogy magyar ipm legyen nem feltétlen fontos a biztonság.
[ Szerkesztve ]
-
balinlin
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy frissen felrakott 1043nd v2+lede+suste9092 mellett, a miniDLNA viszonylag gyorsan leáll? A luci/szolgáltatások/miniDLNA menüpont alatt továbbra is úgy látszik, hogy engedélyezve van, de csak a pipa ki, alkalmazás, pipa vissza, alkalmazás segít. -
suste
veterán
-
Headless
őstag
válasz mifke84 #2587 üzenetére
Az autoumounthoz először usb-s csomagokat kell telepíteni én ledevel használom remélem már csak holnapig a 1043 v2-met (katasztrófálisan lassú).
Ha holnap megjön az utód lehet elmentem a telepítési parancsokat és közlöm.[link] ezután felrakod a blkid-t plusszba és a format mentést és mennie kell.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
mifke84
csendes tag
Sziasztok, többen irtátok hogy lede-vel is műkodik a Suste féle menü, én próbáltam a csomagokat feltenni de nekem nem jelenik meg normálisan vagy csak a linkek jelennek meg vagy ha a menü meg is jelenik nem tudom feltenni hozzá az auto mountot és az usb format és kezelését. Ehhez tudna valaki tanácsot adni?
Előre is köszi.
-
Headless
őstag
válasz poffsoft #2582 üzenetére
for i in $(iwinfo |awk '/wlan/&&!/\.sta/{print $1"_"$3}');do clients=$(egrep -i "$(iwinfo $(echo $i |cut -d_ -f1) assoclist |egrep -o "..:..:..:..:..:..|No station" |tr '\n' '|'|sed "s/|$//"|sed "s/^$/°/")" /tmp/dhcp.leases |awk '{printf $2" - "$3" - "$4"\\n"}');sumc=$(echo -e "$clients" |grep -v "^$" |awk 'END{printf NR}');sum=$(($sum+$sumc));sums="$sums\\n$sumc - $(echo $i |cut -d_ -f2-)\\n $clients";done;echo "$sum,'$sums'"
Mostmár létrehoztam egy új wlan-t teszteltem...
-
-
válasz Headless #2580 üzenetére
Az a poén, hogy csak azzal az egy torrentel szórakozik.
A Young.Sheldon.S01E09.720p.HDTV.x264-AVS torrentet beraktam tesztbe, leszedtem, töröltem, újra leszedtem és nem adta hozzá
Viszont ha a Runcommandbe berakom a letöltési "parancsot", ezt adja vissza:awk: cmd. line:1: Unexpected end of string
awk: cmd. line:1: Unexpected end of string
{"arguments":{"torrent-duplicate":{"hashString":"dea2ba76158e4291671fb90d8b4dddda0d4923a7","id":2,"name":"Stranger Things S01 1080p Blu-ray Remux AVC TrueHD 5.1 - KRaLiMaRKo"}},"result":"success"}Nah ezt nem tudom, miért adja be:
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #2574 üzenetére
-
Headless
őstag
válasz ritkaság #2577 üzenetére
Az egy elég öreg router, én már cserélném valami ac-sre lassan lesz minden új kliens ac-s.
Gyors utánanézés után tiszta, hogy ez a router alkalmatlan cfw-re kevés a rom... Vagyis gyorsítani csak úgy tudsz ha előtte van már egy natoló eszköz ezt meg csak access pointként használod. Ehhez az kell hogy ez előtt egy másik(szolgáltatói) router legyen.(nem modem).
Vagy a másik opció a csere.
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek. Van egy tl-wr541g öreg routerem. A problémám az vele, hogy kábeles csatlakozásnál sokat levesz a sávszélességből. 100-as sávszélességből max 70 jelenik meg a PC-n. Ha rakok fel cfw-t, akkor az változtathat ezen? Vagy ha többet akarok, akkor másik router?
Előre is köszi a válaszokat. -
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #2574 üzenetére
Azért mert rossz a szűrő
3* azt jelenti, hogy 0 vagy akármennyi 3-as, vagyis sehogy nem jó.Én inkább egy ilyesmit használnék, sőtt én ilyeneket használok
s[0-9]\{2\}e[0-9]\{2\}
De pontosíthatsz is pls03e[0-9]\{2\}
Gondolom tel es évadot úgysem szeretnél leszedni, hanem csak epizódokat...
Ez nem magyarázat mondjuk hogy miért szedi le, de megoldás rá...
SZERK: Nem tudom én nem találkoztam még ezzel... Am volt egy hiba escapelni kellett az {}-ket...
[ Szerkesztve ]
-
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #2572 üzenetére
Rss log kéne... Meg, hogy mit írt be a downloadedbe.
-
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #2570 üzenetére
ha csak a mentést raktad fel, akkor még a régi az RSS
ebben az esetben lehet hogy letörölted vagy átraktad máshova a már letöltött torrent listát (/letöltési-könyvtár/RSS.downloaded.txt)szerk:
a 9092/rss oldal 4. pontjában bele tudsz nézni....[ Szerkesztve ]
-
Ncore az oldal. A downloaded listában benne van. Beleírja minden alkalommal. Melyik log kellene?
Simán felraktam a mentést, semmi máshoz nem nyúltam, úgy tűnik akkor rosszul csináltam idáig? -
suste
veterán
válasz kovbandi82 #2567 üzenetére
a /bin/rss.cgi fájlt lecseréltetted? (9092/apps/rss oldalon kell menteni)
mert a mentés felrakása még nem változtatja meg a végrehajtó fájlt -
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #2567 üzenetére
Downloaded listában benne van?debug módban fut az rss? Ha igen, logot mutass, melyik trackerről van szó?
Az furcsa amúgy, hogy a kliensbe betöltött fájlokat nem tölti le, mert én pont ezt az ellenörzést vettem ki, mert rss hozzáadásnál úgyis bekerül a downloaded.txt-be
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok. Ma kezdte el csinálni - tegnap raktam fel a 19-es mentést - hogy az RSS az egyszer már letöltött, de a kliensből törölt torrenteket újra hozzáadja a listához
BananaPI + Lede a vas[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
C7 nem egy erőgép, ha cserén gondolkozol, akkor nyilván erősebb lesz egy asus de ezt inkább milyen routert topikban kérdezd, most jelenleg bestbuy kategória a xiaomi mi router 3G. nekem is úton van egy ide felé, viszont ez csak custom fw-vel megy. mert az eredeti az tyúklábas és fapados. EU raktárból kb 12 ezer Ft.1-másfél hét szállítással kb.
Wifi átviteli sebességben egyel gyengébb 1300+450 helyett.1167+300 ez ügye ac 5Ghz és n 2.4 Ghz-en értetendő együttesen... nyilván az AC433,866 kliensekkel nem fogsz tapasztalni lassulást...
[ Szerkesztve ]
-
kkari
csendes tag
Üdv!
Köszi a választ, én is hasonlóra gondolok. De érdekes, hogy van olyan, hogy hetekig semmi baj, majd egyszercsak ledobja a wifit, vagy vmi egyebet. Restart és megint napokig semmi baj...
Kb. másfél éves a router, lehet, hogy garanciáztatom...Ja, egyébként mennyire erős hardveresen ez a router? Nem járnék esetleg jobban egy ASUS vagy Synology routerrel?
kkari
[ Szerkesztve ]
-
kkari
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Adott egy ilyen rendszer:
suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 | 9092:suste/headless@OpenWrt@0.8.3.1@2017-08-06
Gyönyörűen működött a rendszerem majdnem a megjelenéstől egy Archer C7-en, de az utóbbi időben sokszor ?fagy? a rendszer, mert hol a Transmissiont nem érem el, hol a DLNA-t nem látom, hol meg a wifit dobja el.
Szerintetek mi lehet a gond? A hardver haldokolna, vagy esetleg próbáljak meg egy gyári, vagy egy másik, esetleg LE-t feltenni?Ha kellene még információ szívesen megírom, csak segítsetek vmilyen megoldásban.
Köszi
kkari
-
gazso75
aktív tag
Sziasztok,
legegyszerűbben, hogyan tudok domain tiltást beállítani ?
Pl. a facebook.com ne jöjjön be -
Headless
őstag
válasz Headless #2556 üzenetére
Ezt nézd meg:
for i in $(iwinfo |awk '/wlan/&&!/\.sta/{print $1"_"$3}');do clients=$(egrep -i "$(iwinfo $(echo $i |cut -d_ -f1) assoclist |egrep -o "..:..:..:..:..:.." |tr '\n' '|'|sed "s/|$//")" /tmp/dhcp.leases |awk '{printf $2" - "$3" - "$4"\\n"}');sumc=$(echo -e "$clients" |grep -v "^$" |awk 'END{printf NR}');sum=$(($sum+$sumc));sums="$sums\\n$sumc - $(echo $i |cut -d_ -f2-)\\n $clients";done;echo "$sum,'$sums'"
-
Headless
őstag
válasz poffsoft #2555 üzenetére
Huhh hát jah. Tegnap az RSS-t updateltem kicsit, suste autocleanjét meg curl-al is kompatibilissé tettem, megnézem a héten rendbe?
Szerk az egy kicsit nehézség h nálam nincs, csak egy ap jó persze tudok létrehozni...
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
/usr/lib/ddns/dynamic_dns_functions.sh
ehelyett:
58-59. sor[ -n "$CURL" ] || USE_CURL=0
load_all_config_options()ez:
[ -n "$CURL" ] || USE_CURL=0
USE_CURL=1
load_all_config_options()utána meg kéne próbálni, hogy wget és curl csomag megléte esetén jó-e az ipdns frissítés (vagyis curl-t használ-e mindenképpen)?
-
suste
veterán
válasz balinlin #2548 üzenetére
RSS: a "mag" már egy ideje https-en megy, így kell a full wget (wget-ssl).
DDNS: ha jól látom átírták LEDE alatt, és már nem elsődleges a curl, hanem a wget-ssl -lel egyenrangú
valamelyik if-ben kéne fixre tenni a curl-t:/usr/lib/ddns/dynamic_dns_functions.sh
Headless?
szerk:
Headless: LEDE alatt már máshogy van telepítve a wget, majd lesd meg.
Nem is busyboxos, hanem egy mini változat van, ha jól emlékszem.
De lehet meg kéne próbálni a busybox-ra irányítva, hátha akkor simán menne, mint a régi időkben[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz balinlin #2548 üzenetére
Suste pont ezért hagyta/mókolta meg a wget telepítést a 9092-es weboldalon, hogy a sima wget link a busyboxos wgetre mutasson ellenben a wget-ssl ami használva van az RSS readerben is az telepíthető legyen. töröld le és 9092-őn az RSS oldalon pl telepítsd a wget ssl-t.
Ha Átkell írni curlra igazából nem nagy ügy, csak a kapcsolók megfelelőit kell megtalálni., meg átírni, javarészt egy nagy find/replace-el megoldható lenne kb
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz gazso75 #2544 üzenetére
gondolom pont azért hülyült meg a rendszered, mert a peneddel lett valami
másik pennel próbáltad? (nem derült ki a hszedből )
egyébként ha nincs feltétlen szükséged az extroot-ra, akkor ne csinálj (sokan gonddolják, hogy nem baj ha van, de a stabilitás miatt én pont fordítva gondolom)
persze LEDE alatt már jó nagy minden csomag -
gazso75
aktív tag
Sziasztok !
WDR3600 routerem van.
Lede+suste ment rajta szépen. Egyszer csak meghülyült, gondoltam sebaj, reset.
Minden szép kivéve, hogy a rendszernapló szerint megtalálja a pendrive-ot, viszont a 9092 szerint nincs drive, így nem tudok extroot-ot csinálni.
?????
Mit tudok tenni ? -
jackal79
aktív tag
Szerintem az extroot régebbről maradt meg.
Az a baj, hogy nem tudom az elérési utat, de van egy download mappa, amibe a letöltések mennek meg ez van megadva a minidlna-nak is, így egyből elérem a filmeket.
Na ez kellene nekem.
Az a furcsa, hogy a tv beolvassa a download mappát csak laptopról nem érem el.
Egyébként az mindegy, hogy erre:
0.8.3.1-repair-2017-12-06.tar.gz
vagy erre:
0.8.3-repair-UTF8-2017-11-28.tar.gz
"frissítem"?Azt sem értem, hogy miért így jeleníti meg a karaktereket, eddig ez is jó volt...
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz donmackó #2537 üzenetére
Na várj!
Az IPDNS oldalon lévő idézet nem azt mondja, hogy bizonyos esetekben, vagy azt hogy régebbivel, vagy hogy ....óta nem megy, hanem azt álltja (állítod? ), hogy nem megy wget -tel.
És ez így nem igaz!
Ha jól emlékszem, akkor valami kapcsolót nem kapcsolnak be az openwrt/lede forgatás alatt, de a full wget ezt szerintem megoldja.Én most is wget -tel használom, tehát már ez is megcáfolja az állítást
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz jackal79 #2536 üzenetére
Hát igazából egyik sem, mert a leírásodra válaszolva azt írtam, hogy a TplinkSMB megosztást csatold fel a PC-n (win/linux -ban)
A mostani képed alapján a router felcsatolta az "mnt" meghajtót a "/mnt" -be, szóval nem ott van a gond.
Persze kérdés, hogy az "extroot" meghajtót azt extroot-ként akarod/akartad használni, vagy csak régebben (esetleg vargalex alatt) volt így, és most nincsen szükséged rá? -
donmackó
addikt
-
jackal79
aktív tag
Szia!
Ismét nem érem el filekezelőben a routerra kötött hdd-t.
A felcsatolást a 9092 Suste felületen gondoltad vagy Luci alól? Én Luci alól szoktam.
Szerinted mi lehet a gond? Eddig nem volt ilyen problémám, de mióta felraktam a legújabb bizt.mentést ezt csinálja. Próbáltam már korábbi mentéssel is, de ott is előfordult.
Luci alatt csatolási pontnak mit kell megadni?
Újra kellene rakni 0-ról a routert?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
Ha az ipdns.hu-ról van szó, ott ki is van írva hogy a wget nem jó. Idézet:A kapcsos zárójelek értékeinek megfelelő beállításával, de csak olyan programmal ami az url-ben lévő @ jelet képes kezelni (elküldeni) például a Curl (a közismertebb Wget és a böngésző programok erre nem alkalmasak).
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
suste
veterán
válasz balinlin #2528 üzenetére
A csomag lista azért jó mert ha Elmented, utána ha a rendszer frissítés csinálsz (17.01.4 -> 17.01.5), akkor Megmarad a 9092 is és az Installer oldal úgy töltödik be hogy mutatja az előző eredeti állapothoz képest hiányzó csomagokat. Ezután már csak az install gombot kell megnyomni és vissza telepíti az összes előzőleg fent lévő csomagot .
A DNS nél pedig valószínűleg megint a beépített wget szívat.
Tedd fel a teljes wget csomagot és utána próbáld meg.... -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Tp-link 1043-as router, amin évek óta Openwrt barrier breaker FW-t használok. A rendszer úgy néz ki, hogy rá van kötve a routerre egy HDD, amire a letöltések mennek (torrent) és innen küldöm ki a tartalmakat a TV-kre. Ez meg is szépen.
Ami probléma , hogy a laptopról pár napja nem érem el a routerre kötött hdd-t. Eddig úgy nézett ki, hogy rámentem a hálózatok mappára, ahol volt egy könyvtár (TplinkSMP) ahonnan elértem a HDD-n lévő file-okat. NA ez eltűnt. Hogyan tudnám visszavarázsolni?
Egyébként egy Linux Mint op rendszert használok.
Köszi! -
balinlin
senior tag
Úgy döntöttem, váltok LEDE-re az Archer C7-en. Feltettem a suste féle basic-et, szinte minden megy rendesen. Az ipdns beállítása viszont nem akar sikerülni, állandóan login név errort küld ki e-mailben.
Mit rontottam el? -
gr8tjoey
aktív tag
Még egy kérdés, hogy lehet LUCI-t angolra állítani? Mert most auto-magyar választható csak.
A böngészőt nem állítanám angolra, mert más weblapoknál meg kell a magyar------((-----))------
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz gr8tjoey #2518 üzenetére
Vagyis ennyi maradt, ezzel megint nem tudom mit kéne kezdjek, de sztem már így marad
Sun Dec 10 22:59:13 2017 user.notice AutoMount: '/share/*' not empty, delete the directory manually after reboot.
Sun Dec 10 22:59:13 2017 user.notice AutoMount: Stopped.
Sun Dec 10 22:59:13 2017 user.notice AutoMount: Started.
Sun Dec 10 22:59:13 2017 user.notice AutoMount: '/share/*' not empty, delete the directory manually after reboot.
Sun Dec 10 22:59:13 2017 user.notice AutoMount: Stopped.
Sun Dec 10 22:59:13 2017 user.notice AutoMount: Started.
Sun Dec 10 22:59:14 2017 user.notice AutoMount: '/share/*' not empty, delete the directory manually after reboot.
Sun Dec 10 22:59:14 2017 user.notice AutoMount: Stopped.
Sun Dec 10 22:59:14 2017 user.notice AutoMount: Started.------((-----))------
-
gr8tjoey
aktív tag
Ott már teljesen elvesztem , de szemezgetsz abból amit írok, és ragaszkodsz valamihez belőle. Később mutattam olyan állapotot, amikor nem volt minden mindenhová mountolva, és úgy is rossz volt.
Headless mondta meg a tutit, átírtam a cifs file-t úgy, hogy lefusson a mount, és minden gond megoldódott. Úgy néz ki, ha a cifs beragad, akkor minden beragad.
------((-----))------
-
gr8tjoey
aktív tag
Ez ok, de hogy szedem le?
Mert most agyhalott. Újraindítom, system log tele
"Sun Dec 10 20:50:15 2017 user.emerg syslog: mount: bad address 'TpLink1043'
Sun Dec 10 20:50:15 2017 user.emerg syslog: mount: mounting //TpLink1043/64gb on / failed""Fájlrendszer Csatolási pont Elérhető Használt
rootfs
/
105.31 MB / 119.96 MB
5% (5.68 MB)
/dev/root
/rom
0.00 B / 6.00 MB
100% (6.00 MB)
tmpfs
/tmp
29.36 MB / 30.02 MB
2% (676.00 KB)
/dev/sda1
/overlay
105.31 MB / 119.96 MB
5% (5.68 MB)
overlayfs:/overlay
/
105.31 MB / 119.96 MB
5% (5.68 MB)
tmpfs
/dev
512.00 KB / 512.00 KB
0% (0.00 B)
/dev/sda2
/mnt
41.87 GB / 56.69 GB
22% (11.91 GB)"Nincs mountolva semmi, csak a CIFS konfigban benne maradt ez a sor, amit se törölni, se módosítani nem tudok.
Közben kinyomtam a szemét újra, így már lehetett 9092-n módosítani a cifs file-t.
Újraindítani viszont továbbra sem.
Megyek kihúzom megint.------((-----))------
-
gr8tjoey
aktív tag
Van egy kis gondom.
Kaptam egy V2-es routert egy ismerőstől aki upgrade-elt. Felraktam rá a legutolsó SUSTE-t, és repair-t, tettem bele egy pendrive-ot, és WDS-be konfiguráltam.
Át kellett másolni sok file-t a fő routerről (V3) erre (V2), ehhez CIFS-ben csináltam egy mount-ot, ami működött is szépen.
Most az a bajom, hogy nem lehet a V2-t újraindítani, se luci-ból, se suste alatt, se putty-n. Hiába adom ki a parancsot, nem csinál semmit. Load alacsony, router elérhető, minden ok, de ezt írja a rendszernaplóba, és nem indul újra, csak ha kihúzom.Próbáltam CIFS file-t módosítani, nem lehet (system read only), törölni se, semmit se.
Mit lehet ilyenkor tenni?------((-----))------
-
yogee
tag
válasz Gem Geza #2505 üzenetére
Sziasztok!
Jelenleg suste@OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530) van a 1043NDv2-n.
két problémám van:
-digis 1000-es neten (ONT modem módban, TPLINK "tárcsáz") 85-90 megabites a sebesség,
-upnp-t szerettem volna feltenni, de nincs hely:
ez a hibauzi:
* wfopen: /usr/lib/lua/luci/view/admin_status/index/upnp.htm: No space left on device.
* wfopen: /usr/lib/lua/luci/controller/upnp.lua: No space left on device.
* extract_archive: Cannot make dir /usr/lib/lua/luci/model/cbi/upnp/: No space left on device.
* wfopen: /usr/lib/lua/luci/model/cbi/upnp/upnp.lua: No such file or directory.
* wfopen: /etc/uci-defaults/luci-upnp: No space left on device.
* pkg_write_filelist: Failed to open //usr/lib/opkg/info/luci-app-upnp.list: No space left on device.
* opkg_install_pkg: Failed to extract data files for luci-app-upnp. Package debris may remain!
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-app-upnp.
* opkg_conf_write_status_files: Can't open status file //usr/lib/opkg/status: No space left on device.
ezmeg a df:
df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
rootfs 384 320 64 83% /
/dev/root 6656 6656 0 100% /rom
tmpfs 30740 1500 29240 5% /tmp
/dev/mtdblock3 384 320 64 83% /overlay
overlayfs:/overlay 384 320 64 83% /
tmpfs 512 0 512 0% /devEzzel mit lehet csinálni?
próbáltam a transmission web-en eltávolítani, de ott is aszonta:
Collected errors:
* opkg_conf_write_status_files: Can't open status file //usr/lib/opkg/status: No space left on device.nem vagyok nagyon otthon linux-ban, eddig nem volt gond.
végső megoldásként ott a webrevert, de mivel nem volt gond vele eddig, ezért az lenne az utsó megoldás... -
Gem Geza
csendes tag
Nu, akkor a hiba elhárítódott! Még egy plusz pont a Digi-nek! Ügyfélszolgálat hibakezelése nagyon ott van a szeren! 1 órán belül javították a hibát ipv4/IPv6 okoz náluk ilyen hibát.
-
Gem Geza
csendes tag
Hali!
Nem biztos, hogy Openwrt okozza a következőt, de lövéses sincs, hogy merre induljak el és szeretnék segítséget kérni.
Szóval az a problémám, hogy be van állítva egy ipdns ami kb 1-1,5 hétig hónapokon keresztül rendben csinálta a dolgát, azóta nem lehet elérni távolról az eszközöket.
Ma megnéztem és a router pppoe kapcsolaton látható IP címet és ettől eltérő címeket adtak vissza a whatismyipaddress.com, a speedtest.net, valamint az ipdns.hu oldal is (konzekvensen ugyan azt a rossz címet kaptam mindhárom helyen!).
Ha frissítettem az IP-címemet, vagy újra indítottam a routert, akkor megváltozott mindnél a rossz cím is.Szóval az lenne a kérdésem, hogy szerintetek merre keressem a problémát? Router/OpenWRT; Modem (több alkalommal újra lett indítva és nem oldotta meg a hibát); Szolgáltató (Digi, eddig hibamentesen szolgáltatott évekig, de tudom, hogy ez nem jelent semmit..); vagy bármi más!!!
Köszönöm a visszajelzéseteket!
Üdv GG
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen monitort vegyek?
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla