-
LOGOUT.hu
Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz Gyurka6 #3174 üzenetére
Nyugodtan kérdezzetek, ha valami nem egyértelmű.
Elég sok + oldal van, amiket utólag kreáltam kisebb dolgok megoldásához.
Ha túl nagy a mentés és kevés helyetek van, akkor a rádióhoz használt rádió állomások ikonjait tartalmazó mappát ki kell törölni a mentésből (/www_suste/icons256), és utána már jóval kisebb lesz a tar.gz. -
-
suste
veterán
Igazából openvpn-nel Headless csak őf oglalkozott, ő csinálta a 9092-es oldalt is.
Már arra sem emlékszem, hogy az utolsó "hivatalos" 0.8.1 fw-ben benne voltak-e szükséges fájlok/csomagok .
Mert ha nem, akkor azokat is fel kell tenned utólag.
Szokott erre járni szerintem Headless, és megírja a tutit.... -
suste
veterán
Az ip:port variációval még nem próbáltam.
Akkor hogy hívtad meg eddig?
Mikor a 9092/installeren elkezdet telepíteni a szolgáltatásokat, akkor a mentési csomagot ne válaszd ki (ha lehet ilyet....most nem emlékszem hogy van pontosan az oldal...). Így akkor a 9092-höz nem nyúl.
A normál openwrt-s csomagoknak működnie kellene, mert sima opkg paranccsal dolgozik, max változott a csomag név és akkor nem telepíti fel....
Az automount-ot le kellene tesztelni, hogy min akad el......talán majd felteszek valamire egy új verziót, de nem tudom mikor....karácsony?... -
suste
veterán
9092: és elég aza pár oldal ami a basic-ben van? Működik minden ami ott van?
Automount: ebben csak egy extra script van, ami automatikusan kiadja a mount parancsot a meghajtót csatoláshoz a meghajtó neve alapján.
Magához a HDD használathoz fent kell lennie pár csomagnak, pl fájlrendszer támogatás, usb, block-mount, stb (openwrt wikiben írnak róla).
Én nem használok újabb openwrt (még), így nincs tapasztalatom hogy miket raknak most bele az alap buildbe. És így az automount-ot sem teszteltem új rendszereken, ezért nem tudom mitől halhat le . -
suste
veterán
válasz Headless #3100 üzenetére
jó persze az elérési utakat át kellett cserélni, de az gyorsan meg volt
viszont egyéb mókolás nem kellett
a többi oldal is működik, ami nem egyértelműen az openwrt-hez van igazítva (wifi és egyebek)a rádiónál még 2 dologra gondoltam:
1: tudunk-e parancsot küldeni a weboldal felé, hogy frissítse magát?
2: esetleg screen -ben indítani a madplay -t? (Nem nagyon használtam eddig, de azzal háttérben indítható minden, nem?) -
suste
veterán
válasz Headless #3096 üzenetére
Jelenleg is így van kiadva a parancs:
wget -O - $LINK|madplay - &1
openwrt-n az oldotta meg az "elengedést", hogy azt az "1" -est oda tettem a végére (logikát ne kérdezd )
a "-" ugye a normál stdout-ba küldi,
a "&" lenne amit te is írtál background.... de nem nagyon zavarja meg (openwrt-n se adta vissza ettől a vezérlést a weboldalnak, csak pörgött, pörgött....)A cél az lenne, hogy az online radió elindítása után töltsön újra a radiót kezelő weboldal. De ehelyett csak vár a válaszra, és közben nem is lehet csinálni semmit, csak a címsorban tudok rányomni egy entert és akkor újratölt.
A teljes funkció így néz ki:"Play")killplay;wget -O - $LINK|/opt/bin/madplay - &1;load;;
A killplay kilövi ha van futó madplayer és wget, a load pedig elmenti az aktuális időt /tmp/USBaudio-Start fájlba. Ami érdekes, hogy az idő belekerül a tmp-be, tehát parancsot végrehajt a madplay indítás után, csak nem tudom milyen paranccsal vegyem vissza az irányítást.... -
suste
veterán
válasz woodworm #3094 üzenetére
azzal minden a helyére fog kerülni, hogy a penen egy plusz opt-mappába kerül minden
most ugye a pen gyökerében van minden és ez felcsatolódik /media/Main mappába, majd indulás után ez van bindelve a /opt-baha most simán minden fájlt és mappát átteszek:
/media/Main -> /medi/Main/opt
akkor működni fog minden, vagy mégjobban szétcsúszik a rendszer az elérési útvonal változások miatt?jó lenne nem újra előlről kezdeni mindent
Közben teszteltem a rádiót, működik
Már csak annyi a probléma, hogy a madplay nem engedi el a weboldalt, így az folyamatos töltést mutat, és nem tölt be újra .
Pedig a neten található paranccsal indítom.[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz woodworm #3091 üzenetére
szerintem Intruder2k5 írta a Padavan topicba
nem igazán találom sehol, hogyan kellen jól csinálni padavan alatt a külső penre telepített entware használatotkézzel összerakva mindent már megyeget a dolog, de ezeket automatizálni kellene:
-a penen (/opt/*) lévő bin és sbin mappában lévő fájlokat is lássa a rendszer, ne kelljen teljes útvonallal meghívni őket (pl: "/opt/bin/amixer" helyett simán "amixer")
-lighttpd indítása penről boot-kor (/opt/etc/init.d -ben benne van)
-sound modul betöltése boot-kor ("modprobe snd_usb_audio" -val kézzel betöltve működik)ezek nélkül szívás egy reboot
az indítás utáni scriptbe beírtam a bind mount-ot és a modpobe -t, de csak van jobb ötlet
persze max beírom ide a lighttpd indítást is..... de jobb lenne valami korrekt megoldásbedobom padavan topicba is ezeket a kérdéseket
-
suste
veterán
válasz woodworm #3088 üzenetére
tesztelném a rádiót, de nem jön össze
beírtam a bind mountot amit írtál, újraindítva a routert fel is csatolja a pent a /media/név -be, és látszik a /opt is
de a penen lévő init.d mappát már nem hajtja végre, mert gondolom a bind csak az elindulás után van kész
mit csináljak, hogy a penen a /opt alatt lévő dolgok elinduljanak maguktól? (lighttpd és alsa)és milyen parancsot kellene lefuttatnom, hogy a penen lévő bin/sbin mappában lévő dolgokat lássa a rendszer, és ne teljes elérési útvonallal kelljen meghívni?
amixer -h
not find/opt/bin/amixer -h
OK(#3082) Headless
Köszi! Tökéletes lett a decode -
suste
veterán
válasz woodworm #3085 üzenetére
huuu, a tesztoldal nagyon régi, azóta már a menü is bal oldalon van....
ha lesz egyszer egy kis időm, akkor majd frissítem a tesztoldaltmár működik pár oldal a padavan alatt is, így ha gondolod, akkor elküldöm becsomagolva és kipróbálhatod
a rádiós oldal is betölt már, de még nem volt időm beledugni egy hangkártyát és kipróbálni a funkciókatami viszont biztos, hogy madplay -t használ, és nem mpd-t!
szóval telepíteni kellene:
9092-höz: -lighttpd (a configot beleteszem a csomagba, de nálam az /opt alatt van a pen)
Rádióhoz: -madplay (én egyből az alsa-sat raktam fel, de gondolom neked már az alsa fent van)
SMART-hoz: -smartmontools (van külön webes felület hozzá)
USB infóhoz: -usbresetA rádiós oldalon tudsz felvenni rádióállomásokat és tudsz csinálni mp3 listákat is, de a fájlelérések még nincsenek rendberakva. Elsőnek az online rádióval foglalkozok csak, ezt nemsokára letesztelem.....
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Headless #3082 üzenetére
köszi, este kipróbálom
amikor én teszteltem a sed-es cserét, akkor a variablesben ki volt kommentelve a "decode" funkció és meghívás is (ki kellettt venni, mert az "uhttpd" hiánya miatt hibára futott)
szóval csak a sed-es cserékkel minden megoldódott, és jól működik a runcommand oldal
én laikusan azt gondoltam, hogy csak ennyi lesz a decode:decode(){
eval $(echo "$1"| sed 'y/+/ /; s/%/\\x/g')
} -
suste
veterán
válasz Headless #3077 üzenetére
Sajna nekem nem áll össze a kép, hogy mit és hogyan kellene átírnom a "decode" funkcióban.
Viszont kipróbáltam valami ami működik egy cgi-be implementálva. (pl runcommand.cgi)
Ha minden változón végrehajtatom ezt a cserét:VALAMI=$(echo -e "$(echo $VALAMI | sed 'y/+/ /; s/%/\\x/g')")
akkor megfelelő a kimenet, nincsenek felesleges karakterek, és jól működik az egész funkció.Viszont nem tudom, hogy a "decode" funkcióban/meghívásban a variables-ben ennek megfelelően hogyan kellene módosítani
Csak simán ennyi kellene a decode-ba?
És utána lejjebb a meghíváshoz akkor mi kell, mert ott is vannak egyéb parancsok.... -
suste
veterán
Na a server.breaklog tényleg segít, így gyorsan kiderült hol vannak az alap hibák:
-fájlok útvonala (pl közvetlen utvonallal megtalálja, pl /opt/share/www_suste/cgi-bin/bin/variables, és be is tölt az oldal menü nélkül)
Jó lenne ha valahol be lehetne állítani, hogy működjön az eredeti is, hogy ne kelljen mindenhol átírni.
-a másik nagy probléma a dekódolás hiánya :(.
Vajon a lighttpd-nek is van hasonlo, mint az uhttpd-nek, vagy vissza kellene állni a sed-es cserére?
-és a menü megjelenítés is jó lenne, de az a tippem, hogy itt is az útvonal kavar be (?) -
suste
veterán
válasz Headless #3070 üzenetére
9092: én is arra gondoltam, hogy először kipucolom a variables -t, de jó lenne ha legalább a menü rész rendben lenne
ez szerint lehet segít aserver.breakagelog = "/var/log/lighttpd/cgi.log"
configban, majd ma este kipróbálom
de egyébként mi történne ha simán lefuttatnám parancssorban az egyik cgi-t?(#3072) woodworm
a 9092-n lévő rádió kezelő felület azért jó (és pont ezért készült), mert platform független
mindenen megy amin van böngésző
valahogy tuti beüzemelem .... lehet valami nagyon lebutított verzióban (menü nélkül pl)
és akkor ott lesz a többi oldal is már (sane, smartmontools, stb, akár közvetlen címmel)
de azért köszi a tippet!szerk:
Headless: tényleg a felhasználós dolog most esett le...openwrt-n root-tal futott minden, padavanon meg admin
Ez hogy lenne a legegyszerűbb kigyomlálni? Ez is a variables-ben van, ugye?[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Headless #3066 üzenetére
Szia!
A 3.4-es kernelben sincsen?
Más:
Lenne egy kis időd padavan 9092-re?
Beszereztem egy Asus N65U-t, és erre csak padavan van (abból is csak régi ).
Jó lenne beüzemelni rajta a rádiót, de akkor már az egész 9092-t is megpróbálnám.
Az audio már bent van a kernelben, tettem fel lighttpd-d, de nem tölt be a 9092.
Egy egyszerű scriptes html kiirítás már megy, így gondolom valami alap hibára futhat a variables-ben
Van esetleg ötleted? Vagy hogy hogyan tudnám debuggolni hol áll meg?
Ha simán lefuttatom a cgi fájlt parancssorban, az jó lehet? -
suste
veterán
Ha még jár erre valaki, és használja a netrádiós felületet, akkor jelzem, hogy frissítettem.
Szerveren elérhető, de természetesen a 9092-n is frissíthető. http://susteopenwrt.ipdns.hu/Openwrt_Barrier_Breaker/SYSUPGRADE/servicesbackups/
ChangeLog:
-Hangerő gomboknál a legkisebb és legnagyobb le lett cserélve hangerő növelésre
(15% -> -5%, 100% -> +5%).
-Balance beállítási lehetőség. -
suste
veterán
Hátha lesz később ilyen másnál is:
Az USB-s hangkártyán nem volt szoftveres hangerőállítási lehetőség (sem), így a hengerő állapotot nem tudta kiolvasni az oldal, és ezért jelezte azt, hogy nem érzékel hangkártyát.
Jól lebutított hangkártya lehet, én még nem talélkoztam ilyennel, pedig 1-2$-osakat rendeltem én is.
Van olyan kártyám is amin még hardveres hangerő gombok is vannak! -
suste
veterán
válasz Fejlesztő13 #2990 üzenetére
FW-ből nem tudsz törölni, mert ezek az openwrt verziók úgy vannak megcsinálva, hogy nem írhatóként van felcsatolva. Ezért is lehet factory resetet csinálni. Biztonsági megoldás.
Pl egy Banana Pi-nél az SD kártyán már root-ként van kezelve az egész, így ott tudsz bármit törölni, és ezzel jól el is tudod rontani, de hát max megírod az SD-t PC-n. Routeren kicsit nehézkesebb lenne .Szóval itt az FW csak olvashatóként látszik a "/rom" alatt, és a változások a "/overlay" alá kerülnek be, és csak ezeket tudod kitörölni. Így ha törölni akarsz egy fájlt az alaprendszerből, akkor azt a rendszer rögzíti magának az overlay-en, vagyis csökken a hely . Ez így már emészthető?
Tehát a mi fw-nk esetén csak az extroot segít (vagy csak sima linkelés, ahogy a 9092-es frissítést is kitettem külső meghajtóra). De ha úgyis van rajta hdd/pen, akkor ez sima ügy.
A mi fw-nk előnye, hogy nem csak nagyon sokminden fel van telepítve, hanem rengeteg + dolog van benne, és rengeteg dolog előre be van konfigurálva (automount, samba, transmission, ftp, stbstb).A usb audio oldalon alul van sima zenelejátszási lehetőség is (akár kliensen webböngészőben, akár távolról is). Ezeket is láttad/tesztelted?
-
suste
veterán
válasz Fejlesztő13 #2988 üzenetére
Ha már működik rendesen, akkor szerintem:
-tedd be kezdőoldalnak, amihez elég az ehhez való gomb az oldal alján,
-tedd ki a 9093-as portra,amihez elvileg elég megnyomnod az oldalon lévő gombot (így már elég meghívni simán a portot bármilyen eszközről a hálózatodon: "IP:9093")
-ha már a jelszó nélküli 9093-ason (is) megy, akkor tedd fel az ehhez tartozó frissítést: "backup-Radio_9093-2018-02-24.tar.gz ". Gyorsabb és "szebb" .
Ezekután már nagyon könnyen kezelhető mobilról, tabletről, pc-ről, stb...QSS gomb: persze minden megoldható, csak a megfelelő scriptet kell megírni. Ki kell olvasni hogy éppen melyik/hányadik radió szól a listádból, majd a következőt beadni a madplayer-nek.....
Egyébként rádió listámat megtaláltad, vagy elkezdted egyesével összeszedni ami kell?
-
suste
veterán
válasz Fejlesztő13 #2985 üzenetére
Azt nézd meg, hogy az "alsa-lib" csomag fent van-e! (Luci vagy 9092/System/installer).
Ha az sincs, akkor kisebb fw (vagy extroot) kell, mert legalább 500k kellene.
Ha az fent van, akkor talán megoldható az alsa-utils telepítése (180k). -
suste
veterán
válasz Fejlesztő13 #2983 üzenetére
Nem települt fel az alsa, és gondolom azért, mert elfogyott a hely.
Mennyi szabad helyet mutat most? (9092/System/resets)[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Fejlesztő13 #2981 üzenetére
Hangerő: alsa fent van? Hogy telepítettél, és melyik fw-n? Az usbaudio install gombjával?
Mit ad vissza az "amixer scontrols" parancs?
Mutass egy képernyő mentést a felületről. -
suste
veterán
válasz Fejlesztő13 #2979 üzenetére
Nekem az a tanácsom, hogy ha minden rendben van a főroutereddel, úgy működik ahogy szeretnéd, akkor azt ne piszkáld. (Előbb utóbb úgyis kiöregszik a 1043v3-asod, és úgyis új router kell, majd akkor....)
A 0.8.1 csak 9092-es szolgáltatásokban tér el a régebbiektől, az alaprendszer az ua a BB openwrt!
Ha mindenképpen frissebb rendszert akarsz, akkor egy új openwrt-vel kell kezdeni (18.06), de ott mindent neked kell feltelepíteni és beállítani, és nem fog elférni a flash-ben. (Ha eddig is volt extroot, akkor ez ugye nem érdekes.)Sajnos a full 9092 frissítés sem fér már el utólag a flashben, de ezt ki lehet tenni a külső meghajtóra extroot nélkül is (0.8.3-repair-for_mnt-2019-02-01.tar.gz), ha maradsz a mostani rendszeren.
Pendrive csere hamar meg van: kikapcs+leklónozod PC-n a régi pent+új pen bedug+bekapcs.
Ha a KRACK-en a wifis hibát érted, akkor az sincsen javítva, de ettőll azért annyira nem kell félni, mert elsősorban kliens oldali hiba. Ha a klienseid rendben vannak, akkor nem törhetnek be régi rendszeren sem.
HUB-ot lehet használni mindegyik USB-s routeren. Passszív HUB esetén a táppal szokott gond lenni, mert ugye USB2-nél max 500mA jön ki, ami általában nem elég egy HDD-nek sem, nemhogy több eszköznek.
Szóval tápos HUB kell. (persze 2db pendrive-ot valszeg elvisz + táp nélkül, ha jóminőségű és rövid a router-hub USB kábel) -
suste
veterán
válasz Fejlesztő13 #2977 üzenetére
1043v1: ok. Bármelyik usb-s openwrt-s router jó.
FW: elvileg mindegyik openwrt jó
A mostanin (?) próbáld ki először.
Érdemes szűz rendszeren tesztelni. Felrakod az usbaudio -s mentésemet, és követed az utasításokat...... -
suste
veterán
válasz SteveBeard #2972 üzenetére
lehet csak meghülyült a nyomtatód?
USB-t lehúzva is csinálja?
Ha csak USB-vel, akkor nyomtatószerver vagy router restart? -
suste
veterán
válasz kovbandi82 #2973 üzenetére
na azt nem mondtam, hogy olya n egyszerű lenne, hogy csak kicseréled azt a részt amit eddig is
sőt, pont azt írtam, hogy Headless érti igazán ezt a "scriptelést"
az egész for ciklust át kell írni, úgy, hogy az assoclist lekérése után pl a static dhcp listából tegye hozzá a gépneveket a megfelelő mac cím alapján....
ha olyan egyszerű lenne, ahogy gondoltad, akkor én is megadtam volna a kicserélendő résztviszont ha megcsinálja Headless, akkor még univerzálisabb lesz, mint eddig, hiszen mind router, mind switch üzemmódban fog működni a statisztika
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #2966 üzenetére
neked annyi kéne, hogy ne az aktuális DHCP IP kiosztással (/tmp/dhcp.leases), hanem a DHCP konfiggal (/etc/config/dhcp) hasonlítsd össze a wifin kapcsolódott klienseket (így csak simán fel kéne venned az IP foglalásokat, mintha router üzemmódban lenne .... szóval ez lenne a külön fájl, ahogy te is írtad )
viszont ennek a pontos kódsorát Headless sokkal jobban vágja, így majd ő megírja szerintem, ha erre jár -
suste
veterán
0: érdemes elölről kezdeni egy factory reset -tel
1: extroot esetén nem lehet config megtartással frissíteni, hiszen a configok nem a routeren vannak, hanem a külső tárolón (HDD/pen)
2: mivel a HDD-n vannak a configok, ezért azokat onnan le tudod másolni, hiszen most valószínüleg /share/extroot (vagy /share/overlay) -ként van felcsatolva az extroot partíció
egyébként mielőtt frissítettél volna, csinálhattál volna egy mentést a /overlay mappáról
3: az extroot visszacsatolásához van külön menüpont:
9092/setup/hdd manager/3.1. Existing partition format or remove data and mount as extroot
A partíció meghatározásnál légy óvatos, nehogy leformázd az adataidat!4: ha már vissza van csatolva az extroot, akkor visszamásolhatod a szükséges config fájlokat
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz poffsoft #2914 üzenetére
jobb későn mint soha
1: tedd fel az xmsk szerverről a "template-2018-09-10.tar.gz" -t (javítottam 1-2 hibát)
2: 9092/system/template: Create shell script based webpage to www_suste
Sorban ezeket írd be: "01" - "wps_button.cgi" - "WPS Button" - "WPS Button" - "WPS Gomb" - Utolsót hagyhatod üresen is.
Ezután mehet a "Create" gomb. (Keletkezik egy új oldal: 9092/MYPAGE/WPS Button.)3: Bejön a webcommander a "wps_button.cgi" szerkesztéséhez. Edit gomb, és már csak ki kell törölni a felesleges magyarázatokat a "web_ui" részből, és be kell illesztened a saját gombnevet. Majd a "test_function" rész helyett megadni a wps funkciót.
Ha elakadsz a szerkesztésben szólj.....
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #2906 üzenetére
A cifs init-nek van futtatási joga? (/etc/init.d/cifs)
-
suste
veterán
válasz losslessonly #2900 üzenetére
841v2? Nem 842v2?
Rengeteg dolgot változtattunk 0.6 óta, így én nem töltenék vissza komplett mentést semmiképpen.
Egy luci-s mentést kéne kiherélni (pl totalcommander-rel), úgy hogy csak a /etc/config/network,firewall,dhcp,wireless fájlok maradjanak meg. És ezt tölteném vissza.
Minden mást kézzel állítanék be újra. -
suste
veterán
válasz poffsoft #2856 üzenetére
0: Csomaglista mentés: 9092/System/installer/installed package: save list.
1: 9092/System/backup: full backup, lementjük a pc-re.
2: Új fw felrakása config megtartása nélkül.
3: basic mentés felrakása
(3.5: extroot készítés, ha szükséges)
4: a full mentést kipucolva felrakjuk (/etc/config)
5: 9092/System/installer: feltelepitjük ami kell (yes/no, és van különbség lista) -
suste
veterán
Csináltam egy új repair-t a 0.8.1-es fw-khez, amiben benne van minden 9092-es újítás, és mivel kevés a hely a flash-ben, ezért átteszi a /mnt-be csatolt külső tárra a teljes 9092-es webfelületet.
Használati feltételek/ajánlások:
-8mb flash miatti kevés hely (persze előfordulhat ez 16mb-nál is)
-nincsen extroot (ha van, akkor úgyis van elég hely )
-a "/mnt" -be fel van csatolva valamilyen külső háttértár (pen/hdd/sd).Kb 200KB hely megspórolható így, ami pl egy TM-web, smartmontools, CIFS, MC vagy egyéb csomag felrakására használható.....
0.8.3-repair-for_mnt-2018-03-20.tar.gz
-
suste
veterán
ahogy headless is írta, pont ellene dolgoztál a rendszernek
ezért is linkeltem a readme-t, ahol le van írva hogy ne piszkáld a luci/monts oldalt
ha már belepiszkáltál, akkor minden bejegyzést törölj ki, és reboot után fel kell csatolódjon magától minden meghajtó a leírás alapján -
suste
veterán
válasz viktor1001 #2806 üzenetére
1: már nagyon régóta automount van a buildünkben, így ha a luci/rendszer/csatolásokat szerkesztetted, akkor ellene dolgoztál a rendszernek
Annyit kellett volna csinálni a visszaállítás után, hogy frissíted a rendszert a "repair"-okkal (0.8.3).2: TM-web: nincsen a buildben, mert sok helyet foglal, és könnyen helyettesíthető külső kliensekkel (van mindenféle oprendszerre, win, linux, android, stb)
Ha mégis létszükséglet, akkor fel kell telepíteni (pl a a 9092/system/installer -en) -
suste
veterán
válasz jackal79 #2799 üzenetére
majd lesz, de addig ezt a parancssort kiadva a 9092/system/runcommand oldalon rendbe teszi a tűzfalat:
06-10 build javítás:
cp /rom/etc/config/firewall /etc/config/firewall
echo "$(cat /rom/etc/uci-defaults/firewall-config|tail -n85)" > /tmp/firewall-config
chmod +x /tmp/firewall-config
/tmp/firewall-config
rm /tmp/firewall-configutána már fel lehet venni az egyedi beállításokat
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Headless #2795 üzenetére
A cache=0 -n ne változtass semmiképpen, mert azzal a hdd-re cache-elnél, ami mindenképpen lassabb, mint a RAM.
Az új TM configban lévő RAM limitről meg is feledkezzen, azzal már nem lehet RAM zabáló a TM. Ha valaki kitörli ezt a configból, akkor elszabadulhat több letöltés esetén....
-
suste
veterán
Összeraktam egy új statisztikát "hdd-errors" néven, ha esetleg érdekel valakit. (Régebben Headless már megcsinálta az alapokat valakinek, én csak kiegészítettem.)
A legjellemzőbb hdd hibákat gyűjti ki a "smartmontools" programmal. (A HDD típusát lehet hogy át kell állítani a megjegyzésben leírtaknak megfelelően.)
Elérhető a szervereken (cstat_hdd-errors), így könnyen beüzemelhető a 9092/statitistics/statset oldalon.
Én napi egyszeri futtatásra állítottam be:Ezeket az értékeket általában minden hdd-nél láttam eddig, de könnyen ki lehet cserélni vagy törölni azt ami nem kell.
(#2793) Headless
TM azért tudja enni a ramot, ha valaki egyzerre több letöltést is elindít....[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #2785 üzenetére
minem ment az összefűzésen? C+P
az egyiket bemásolod a másik végére, és elmented új néven -
suste
veterán
válasz jackal79 #2762 üzenetére
NEM!
Az openwrt webes felületét (luci) gondolom már láttad. (192.168.1.1)
Ott elnavigálsz a luci/system/mounts oldalra, és a "Mount Points" alatti bejegyzéseket kitörlöd, majd elmented (save and apply).
Egyébként ha a legelső indításkor nem lett volna rajta a HDD, akkor valszeg nem lennének ott a bejegyzések.Ezután ujraíndítod a routert és már nem szabadna dupla csatolásoknak lenni (csak 1db sda1, 1db sda2, 1db sda3).
Ezután ha nem állítgattad el a rendszer többi elemét, akkor minden a helyén lesz, csak újra fel kell csatolnod a klienseken a hálózati meghajtót -> README!!!
-
suste
veterán
Persze, a csomagokat ki lehet mazsolázni, kérdés hogy van-e olyan BB alatt, és felmegy-e ... ahogy te is írtad. És kérdés hogy utána van-e még valami extra beállítás, amit a Rooter megcsinál?
(Frissítéseknél majd figyelj a sorrendre, mert most "visszabutítottad" 01.28-ra.)
-
suste
veterán
válasz Headless #2720 üzenetére
most hogy kipucoltam a letöltős HDD-t, és csinált teljesen új adatbázist a minidlna, így megjelent egy olyan mappa ahol az utolsó hozzáadott cucok vannak
de nekem tökéletesen megfelel a letöltési mappa havi változtatása, mert ezzel később semmi dolog nincsen
a linkeket viszont pucolgatni kéne, és gondolom a halott linkek is megjelennek az adatbázisban
persze erre is lehet írni valami scriptet
egyébként értem, hogy jó cucc ez a linkelt tiszta mapparendszer, de nekem nem adna semmi pluszt a mostani havi mappanevekhez képest
nekem ugye tökletesen megfelel a TV-k lejátszója is (tuti nem fogok be tv-nként plusz egy eszközt a lejátszásra), sőt általában az SD minőség is (évi 1-2 filmet szedek le 720P-ben, de sajnos azok sem mindig érdemlik meg ) -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #2715 üzenetére
igen (a 9092/apps/rss oldalon )
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #2713 üzenetére
pont ezért írta headless, hogy kell egy név/jelszó mentés is az RSS oldalon ahhoz, hogy frissüljön a letöltő script
szóval maga a mentés amiket felraksz, azok csak a weboldalt (9092/rss) frissítik -
suste
veterán
válasz kovbandi82 #2710 üzenetére
Nalam megy az RSS és a figyelt könyvtár egyszerre! Ritkán használom, de működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi haladó szinten
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Adatközpont-város lesz Zaragoza
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest