Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Ehhez az FW-hez jelenleg melyik a legajánlottabb router torrentezéshez és miniDLNA használatára, ami otthoni környezetben 4-5 klienst ki tud szolgálni. Jelenleg egy 1043V2-t használok minden probléma nélkül, érdemes cserélni?
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Ezt az FW-t használom egy 1043 V2-n. A router fő feladata, hogy 5 kliens felé biztosítson internet elérést WIFI-n, továbbá torrentek kezelése és miniDLNA-n keresztül a média tartalmak kiküldése TV-re (ez lan-on keresztül egy).
Ezekhez szükségesek, hogy ezek a portok nyitva legyenek?
Csak azokat a portokat nyitva tartani, amik feltétlenül szükséges a router működéséhez.
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Vhogy megoldható, hogy be tudjam idízetni, hogy a WIFI mikor kapcsoljon le, ill.be? Csak a Wifi-t szeretném, hogy minden nap egy megadatt időtartamra lekapcsoljon, viszont a router működjön tovább (torrent fel-le töltés).
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Tp-link 1043-as router, amin évek óta Openwrt barrier breaker FW-t használok. A rendszer úgy néz ki, hogy rá van kötve a routerre egy HDD, amire a letöltések mennek (torrent) és innen küldöm ki a tartalmakat a TV-kre. Ez meg is szépen.
Ami probléma , hogy a laptopról pár napja nem érem el a routerre kötött hdd-t. Eddig úgy nézett ki, hogy rámentem a hálózatok mappára, ahol volt egy könyvtár (TplinkSMP) ahonnan elértem a HDD-n lévő file-okat. NA ez eltűnt. Hogyan tudnám visszavarázsolni?
Egyébként egy Linux Mint op rendszert használok.
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Szia!
Ismét nem érem el filekezelőben a routerra kötött hdd-t.
A felcsatolást a 9092 Suste felületen gondoltad vagy Luci alól? Én Luci alól szoktam.
Szerinted mi lehet a gond? Eddig nem volt ilyen problémám, de mióta felraktam a legújabb bizt.mentést ezt csinálja. Próbáltam már korábbi mentéssel is, de ott is előfordult.
Luci alatt csatolási pontnak mit kell megadni?
Újra kellene rakni 0-ról a routert?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
Szerintem az extroot régebbről maradt meg.
Az a baj, hogy nem tudom az elérési utat, de van egy download mappa, amibe a letöltések mennek meg ez van megadva a minidlna-nak is, így egyből elérem a filmeket.
Na ez kellene nekem.
Az a furcsa, hogy a tv beolvassa a download mappát csak laptopról nem érem el.
Egyébként az mindegy, hogy erre:
0.8.3.1-repair-2017-12-06.tar.gz
vagy erre:
0.8.3-repair-UTF8-2017-11-28.tar.gz
"frissítem"?Azt sem értem, hogy miért így jeleníti meg a karaktereket, eddig ez is jó volt...
[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Egy Xiaomi MI 3G routerre feltettem az Openvrt/lede-t, de olyan problémám van, hogy a transmission csak 1-2 k-val hajlandó feltölteni + a minidlna nem hajlandó a file-okat beolvasni + a routerre kötött HDD-t laptopról nem érem el.
Előtte egy 1043 V2-t használtam, arról lehúztam a HDD-t és minden módosítás nélkül dugtam rá az új routerra.
Mi lehet a problém?
Vkinek vmi tapasztalat?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Egy Xiaomi Mi 3G routeren a HeadLess-Lede-18.01 r5917 09 r5917-36f1978 / LuCI Master FW-t használom. Minden megfelelően működik (Wifi, minidlna, transmission download) csak a feltöltést nem indul el sehogy.
Ha átrakom a TP-link 1043 V2 routert (Openwrt Barrier Breaker) azon szépen megy a feltöltés is.
LUCI-ben a beállítások azonosak.
Mi lehet a probléma?
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! A HeadLess-Lede-18.01 r5917 10 r5917-36f1978 -n már elvileg javítottátok a port nyitást, mert nekem ugyanúgy nem működik. Megy minden szépen csak a feltöltés nem.
Köszi a segítséget! -
jackal79
aktív tag
válasz Headless #2812 üzenetére
Szia! Nem kötözködni szeretnék, csak nem jövök rá, hogy mi lehet a probléma.
A 1043-on tök stabilan ment a feltöltés - internet, modem változatlan.
Lemásoltam a 1043-as beállításokat + próbáltam már mindent. Le jön maxon, fel csak ritkán 10-20-val, de van, hogy napokig nem megy a feltöltés.
A probléma lehet, hogy nálam van, azért írtam ide, mert abban bíztam, hogy más is tapasztalt hasonlót és esetleg tudna segíteni.
Jelenleg ezzel a beállítással használom:
[link]
Már hetek óta ezzel küzdök[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- BONTATLAN SAMSUNG ZFlip6 világoskék 512GB/12GB, HIVATALOS 3 ÉV GAROS, ÜZLETBŐL,
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- Apple Watch S10 ESIM 46mm Jet Black ML
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest