- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pros
tag
válasz donmackó #3023 üzenetére
Sikerült mindent beállítani, minden gyors és jó! :) Köszönöm a segítséget.
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
válasz donmackó #2882 üzenetére
Tm systemlogba logol.
Az log levelt tudod állítani konfigba.
Leállítani (pause) szerintem akkor szokott torrentet, ha valami error van majd az error után újra indul a kliens...(mármint nem azonnal, hanem pl router újraindulás/egyéb ok miatt)
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
suste
veterán
válasz donmackó #2621 üzenetére
1: már régóta átáltunk UTF8-ra,
2: ráadásul ha jól látom elég régi a menü is
3: egyszer valamikor volt tárhely elérési útvonal módosítás isszóval arra tippelek, hogy nincsen elég helyed, hogy felmenjen a teljes frissítés, ezért ilyen a megjelenés
ha mégis van elég hely, akkor tegyél fel luciban egy basic-et (és utána már megy a 9092-es frissítés), vagy egy x-full_nonconfig -ot -
-
suste
veterán
válasz donmackó #2537 üzenetére
Na várj!
Az IPDNS oldalon lévő idézet nem azt mondja, hogy bizonyos esetekben, vagy azt hogy régebbivel, vagy hogy ....óta nem megy, hanem azt álltja (állítod? ), hogy nem megy wget -tel.
És ez így nem igaz!
Ha jól emlékszem, akkor valami kapcsolót nem kapcsolnak be az openwrt/lede forgatás alatt, de a full wget ezt szerintem megoldja.Én most is wget -tel használom, tehát már ez is megcáfolja az állítást
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
suste
veterán
válasz donmackó #2308 üzenetére
csak akkor lesz, ha a DHCP-s kapcsolódást állította be a STATIC helyett
egyébként ezt is kipróbálhatná, ha eddig nem tette....egyébként ha jól emlékszem a 1043v1 az ami nem nagyon szerette az efféle "switch" beállítást, de remélem úgy is kipróbálta, hogy a bejövő kábelt nem a WAN -ba dugta, hanem az egyik LAN-ba
-
-
suste
veterán
válasz donmackó #2213 üzenetére
Mitől lett féltégla? Már a basic-től?
Én pl azt sem tudom, hogy a gargoyle milyen webszervert használ.
Esetleg azt próbáld meg, hogy mielőtt felteszed a basic -et, kitörlöd belőle a "/usr" mappát.
Egyébként semmi olyan nincs a mentésben, ami belepiszkálna a rendszerbe, és féltéglásítaná. Én is CC alatt használom, de próbáltam már DD és LEDE alatt is. -
suste
veterán
válasz donmackó #2202 üzenetére
Tudom, de egyébként ott szerintem (és a kép alapján is) teljes root-nak olvassa be a pent, aminek gondolom nem tesz jót a pen kihuzás. Viszont egyből oda telepit.
Mindegyiknek van előnye és hátránya is, hasonló megoldások, de mégsem egyformák.
Az enyémben az tetszik, hogy egyesével kiválaszthatom mit küldök ki külső meghajtó rá, és ha leszakad, akkor csak azok nem mennek, minden más tovább üzemel gond nélkül. Ha pedig újra csatolódik, akkor újra működnek a külső cuccok is. -
-
Headless
őstag
válasz donmackó #2076 üzenetére
Kérdés alapján ez egy netről letöltött fájllistázó, mivel tele van (jobb/rosszabb) ilyenekkel a háló. Ellenben a kód megnézése valóban jól jöhet mert megeshet hogy szimplán kikommentelve csak a jelenlegi napot veszti el az oldalról, de minden más működni fog…
-
-
Headless
őstag
válasz donmackó #1920 üzenetére
A szenzorok 3,3-5 V között működnek. Bár nálam csak 5 m körül van a kábel, de simán megy.
Én inkább rossz bekötésre gondolok. Válassz 3 olyan eret, aminek teljesen különböző a színe, hogy könnyű legyen megjegyezni. Valamint szakadást is jó lenne ellenőrizni.
De először lehet az utp kábel nélkül próbálnám meg.
-
twingo16v
tag
válasz donmackó #1907 üzenetére
Szia Don!
Köszönöm Neked, és Headlessnek a válaszokat!
Úgy néz ki megvan mitől dobálta el a wifis eszközöket!
A HT40 be volt kapcsolva, mint a v1-es routeremben, ott nem volt vele gond.
10:04-kor átnyomtam csak HT20-ra, azóta nincs a logban hiba, pedig mind az öt eszköz lóg rajta.
De ha még így is előjön a hiba, akkor rakok rá egy LEDE-t.Majd írok, hogy mi a helyzet.
Gondolom a mostani rendszer mentéseit nem lehet feltenni a LEDE-re?
Ezt a cikket találtam, mikor délelőtt a LEDE-ről olvasgattam:
[ Szerkesztve ]
-
twingo16v
tag
válasz donmackó #1897 üzenetére
Most 21:35-kor kikapcsoltam az ip kamera kivételével minden wifis eszközt, és nézem a logot.
Előtte még találtam benne párat:
Wed Mar 15 21:33:14 2017 kern.err kernel: [ 4507.580000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x002!
Wed Mar 15 21:33:23 2017 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1608]: DHCP packet received on eth0 which has no address
Wed Mar 15 21:33:32 2017 daemon.info hostapd: wlan0: STA 60:d9:c7:1a:e9:a1 IEEE 802.11: disassociated
Wed Mar 15 21:33:33 2017 daemon.info hostapd: wlan0: STA 60:d9:c7:1a:e9:a1 IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
Wed Mar 15 21:33:47 2017 kern.err kernel: [ 4540.250000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x002!
Wed Mar 15 21:33:47 2017 kern.err kernel: [ 4540.960000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x002!
Wed Mar 15 21:33:55 2017 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1608]: DHCP packet received on eth0 which has no address
Wed Mar 15 21:33:58 2017 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1608]: DHCP packet received on eth0 which has no address
Wed Mar 15 21:34:05 2017 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1608]: DHCP packet received on eth0 which has no address
Wed Mar 15 21:34:07 2017 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1608]: DHCP packet received on eth0 which has no address
Wed Mar 15 21:34:22 2017 kern.err kernel: [ 4575.270000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x002!
Wed Mar 15 21:34:24 2017 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1608]: DHCP packet received on eth0 which has no address
Wed Mar 15 21:34:46 2017 daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:f0:ee:db:78:8a IEEE 802.11: disassociated
Wed Mar 15 21:34:47 2017 daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:f0:ee:db:78:8a IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)Az az érdekes, hogy ez a két macaddress az én, és a párom iphoneja.
És igen, ilyenkor van térerő mindenen, de net nincs, vagy csak nagyon lassan, de nem csak az iphoneokon, hanem mindenen.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz donmackó #1884 üzenetére
sokféleképpen lehetne nézni, de ha azt feltételezzük hogy a név/jelszót feltörik és garázdálkodnak, amit a 9092 kér, akkor a 9093-on ahol nincs jelszó, a jelszófeltörő emberkék még hamarabb garázdálkodhatnának
de hát ezért van ott a knockd alapból az fw-ben, és máris nem állandóan van nyitva, és ha nyitva, akkor is csak arra az ip-re, ahonnan hívod
ezért is örültem, amikor sikerült leforgatni egy újabb knockd-ot, ami a CC alatt is hibátlanul üzemel.....itt nem kell off-ba tenni az ilyeneket, hiszen a mi rendszerünkről beszélünk a mi topicunkban
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz donmackó #1873 üzenetére
dehogy is!
bedugott egy pent, amit valszeg fel is csatolt egyből a rendszer (ha fat32 volt, akkor sokmindenre jó lett volna így is), ő meg rányomta a 3.1-et umount nélkül
így lett neki egy óriási háttértárral kibővített router memóriája (így is lehet használni, csak ugye nem mutat külön csatolást, így nem is lehet mit kiválasztani a statset-nél, csak közvetlen config szerkesztéssel lehet megadni bármilyen útvonalat, vagy pedig nem szerkeszti a letöltött configot )formázni meg úgy kell, hogy umount-ot nyom elötte, és pent is szépen partícionálja a router
egyébként pont az 1 partíciós ext4-gyel szokott gond lenni néha a pendrive-oknál, és nem a több partícióssal! -
válasz donmackó #1743 üzenetére
De van itt más is. Hozzáadom a meghajtót, de nem írja be a beállítások fileba, restart után eltűnik:
Másik, hogy a readmet olvasva Openwrt-s router felcsatolásánál csak guest fiókotot határoz meg
1: Másik openwrt-s router SAMBA megosztásának felcsatolása:
mount -t cifs //192.168.1.100/mappa /mnt -o user=guest,sec=ntlmHa jelszavazva van a megosztás, akkor simán beírom user/pass kombinációt, mint a wines csatoláskor?
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz donmackó #1648 üzenetére
Illetve még hozzá tenném hogy a smartmontools egyáltalán nem működik. Hiába nyomok rá bármire nem csinál semmit csak újratölti az oldalt. Felhoztátok a smart témát és gondoltam hogy megnézem a lassan 1 éve jó mélyre eldugott 3600 + 1 TB hdd smart adatait (lehet hogy majd egy takarítás is ráfér majd).
Itt a hiba a FF szerint:
Az űrlap ISO-8859-2 kódolással lett elküldve, amely nem tartalmazza az összes Unicode-karaktert, így a felhasználó által bevitt adatok sérülhetnek. A probléma elkerülése érdekében az oldalt úgy kell megváltoztatni, hogy az űrlapot UTF-8 kódolással küldje. Ez akár az oldal UTF-8 kódolásra alakításával, akár az űrlapnál a form elemnél az accept-charset=utf-8 beállítással elérhető. smartmontools.cgi
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
suste
veterán
válasz donmackó #1620 üzenetére
ebből alakult ki
pl a template oldalon csinállhatsz új szervert, és/vagy átlinkelsz egy mappát oda, a mappára meg ráengeded a fileservert, és lesz egy pofásabb dirlistinged, amin ráadásul lapozhatóak a képek
ezzel készült a saját szerver is: [link] (igaz itt képek nincsenek)
próbáld ki egy kisebb mappaszerkezeten, akár képekkel1-2 plusz szabály be van iktatva:
-ha van "nohtml" fájl a mappában, akkor nem csinál index.html-t (android "nomedia" mintájára)
-ha már van index.html, akkor alapból nem írja felül
-ha már van index.html, és force=YES, akkor felülírja az index.html-t, feltéve ha azt ez a script hozta létrea legújabb verzió még nincsen bent a mentésben, de mindjárt felrakom külön, mert az a tuti
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz donmackó #1453 üzenetére
plussz terhelést biztos nem okoz... De én annyi mindent csinálok még vele...
legdurvább terhelést mostanság az ncore RSS okozza. fél óránként. De statisztikából is megy vagy 8 darab 5 percenként...
nah meg ott a torrent is. habár feltöltés az kevés 256kb/s. letöltés meg teljesen elengedve. De van mysql adatbázis is a kodi miatt, valamint openVPN. Viszont nincs minidlna.
sajnos ez a routernek azért sok. uptimeok nem olyan hosszúak 3-5 nap, de sose veszem észre, mikor rebootol.
Statisztika az elmúlt 5 napból. a torrent és a fájl mozgatás durva loadot okoz... mysql meg rengeteg swapot használ. hőmérés tegnap este 10-kor lett bekötve...
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz donmackó #1412 üzenetére
Az én érzékelőim megjöttek. Be is kötöttem 3-at hirtelen, régi 10m-es ethernet kábel segített a dologban. Táp és adatot is gond nélkül továbbította. Nem kellett helyi táplálás neki. Cp2102-es ttl-em volt itthon azzal kötöttem be.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz donmackó #1449 üzenetére
én mobilon 5" HD-n teljesen jól el vagyok vele nagyítgatás nélkül
tableten 10" 1280x800 is ok
és pc-n többfajta monitorral és képaránnyal is néztem már, ott sem volt gond
szóval nem értem mire gondolsz
(fullHD-nak nem látom értelmét, max TV-n 32" felett)egyébként én is próbáltam nemrég a materiált a CC-n, de volt vele bajom sajnos, így inkábbb visszatértem az alap luci témára
az egyik problémám az volt, hogy sokszor nem engedett be (főleg mobilon), hanem a jelszókérő oldalra dobott vissza
meg volt más is, de sajna nem emlékszem pontosan mi volt az, de idegesített az biztos -
Headless
őstag
válasz donmackó #1449 üzenetére
Én azért nem gondolom, mert rengeteg mindent kéne alapjaiban átírni sajnos. Ahhoz pedig rengeteg idő kell. Ez a menü azért könnyű, mert egyetlen fájlban kell módosítani egy valamit... ami egy délután alatt megvolt. De alapból táblázatot szokás kerülni responsive designál, mert rengeteg galibát tud okozni. És hát az összes oldal táblázatba van csomagolva...
Amúgy meg tényleg amit sűrűbben nézek, azt tudom ilyen kicsiben is nézni, pl statisztika, nem kell rajta nagyítgatni és még RSS-t nézem mostanság. beállítgatni nem fogok telefonról. webcommanderbe kell fájlt módosítani azt nem szeretem de ott már ígyis úgyis nagyítani kell..
[ Szerkesztve ]
-
-
suste
veterán
válasz donmackó #1280 üzenetére
Szerintem böngésző függő lesz.
Majd kipróbálom élesben is több böngészővel.
Egyébként nekem régebben, 0.8.1 után közvetlenül volt olyan, hogy nem működött a repeater/wds, vagy nem kérte be a jelszót. De aztán javítva lett, és lett külön manual rész a wifi-extra alatt, igaz még csak repeater-hez jó.... -
csocsoszán
őstag
válasz donmackó #1044 üzenetére
Neharagudj, de én csak egy (57 éves) felhasználó vagyok. Sajnos amit írtál számomra nem érthető.
De köszönöm a segíteni akarást.
Suste: értem ezeket meg tudom csinálni. Kipróbálom.
Viszont szoktam használni a weblapot, azt az egyszerűt az mnt-n van csinálva a mappa. (https://jamo59.ddns.net/Weblap) Hogyan tudom kívülről elérni?(szájbarágósan ha lehet)
Köszönöm a válaszokat!Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
hangyaqtya
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Opel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Gyúrósok ide!
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla