-
LOGOUT.hu
Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez
Új hozzászólás Aktív témák
-
appel
őstag
Hi!
Feature request:
A 9092 oldal felső sorába egy logout gombocskát nem lehetne kérni?
Thx
-
suste
veterán
válasz whoever70 #796 üzenetére
az 5ghz megy a c5v1/c7v2 -n, csak nem olyan sebességgel mint a gyári fw-vel, és volt aki panaszkodott rá, hogy nem is túl stabil
én nem tudok sajnos személyes tapasztalatot adni az 5ghz-ről, mert nálam az antennák sincsenek a helyükön (így kisebb helyet foglal a router )kéne egy fontossági sorrend az igényeidből, és akkor lehet, hogy tényleg az említett xiaomi router lenne jobb
bár arra konkrét fw-nk nincsen, de mivel 16MB a flash benne, így simán felrakható minden utólag is, még a mi webfelületünk is...(#797) Headless
olyan sok választása egyébként nincsen még ebben az árkategóriában sem, főleg ha a tudását is nézzük
talán az Asus RT-AC56U jöhet szóba....[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz whoever70 #796 üzenetére
Ha már ennyit szánsz egy routerre nem feltétlen kell tp-link (de ez nem a milyen routert vegyek topik )... Persze, ha openwrt-t használtál, azt ismered, tényleg ennyire ragaszkodsz ehhez, akkor jó a C7 valószínű, hogy v2-őt kapsz. C5-ből pont fordítva van, a támogatott az a régebbi. De mivel van 14 napod visszamondani a vásárlást, a távol álló felek közti vásárlás miatt... De én inkább próbálnék ki egy xiaomi miwifi-t ~ 30 USD-ért csak ügye 10/100-as portokkal, ha tényleg a wifi a lényeg... Ha meg a wifi mindegy lenne, akkor 1043 V2... (de ügye nem az)
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
whoever70
tag
válasz Headless #792 üzenetére
1043nd v1, sok már itthon a vezeték nélküli eszköz, meg a vezetékes is
elég lenne szerinted a C5 is? Digi-s net-ünk van. ha webshopból rendelem nem tudom megnézni a verziószámot, és mondhatnak bármit, ha rá is kérdezek.
a C5-ből a v1.2 és a v2-re is feltehető a 0.8.1-es FW, és az 5GHz-es wifi is menne rajta?
a C7-en tényleg nem menne az 5GHz? -
Headless
őstag
16. sor.. Készül a webcommander módosítás lesz sorszám javítani próbálok az ls-en ugyanis suste semmi áron, nem akarja módosítani a busyboxot hogy legyen UTF ls-nél, és emiatt vannak fájlok, amiket nem nyit meg... Másik meg a szóköz, hogy rühellem őket...
[ "$4" ]&&proto="$4" ||proto=tcp
-
Headless
őstag
-
appel
őstag
válasz Headless #778 üzenetére
A teljes forgalom atkuldes fontos dolog pl. szállodai v. nyilvános wifi esetén, ahol nem bízol meg a hálózatban. Ilyenkor vpn belő és azon keresztül netezel. Nem látják mit csinálsz (pl netbank), csak azt hogy forgalom van. Nekem mindegy, megoldom.
Akkor knockd konfigba kézzel írhatok iptables parancsot a mostani helyett vagy az sem lesz jó? Egy udp portot akarok nyitni. -
Headless
őstag
Az uciknockd nincs rá felkészítve, ha van rá igény megoldható, persze, akkor a régi konfigok nem lesznek jók... Egyenlőre csak minimális módosításokat végeztem a wiki szerinti scripten, ilyen pl a várakozás addig, amíg van kapcsolat pl.
Szerintem felesleges a teljes átküldés, csak felelslegesen lassítja a dolgot, a lan oldal elérése a cél szerintem...
Telepítés van egy megjelenő ablak, ha nincs telepítve (0. lépés), visszaellenőrzések már betéve.
[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
Még valami:
nincs benne ellenőrzés, ezért minden script futtatáskor(amikor hibákat írt) létrehoz mindent. Tehát ha 3x nyomok rá, akkor 3 ugyanolyan vpn zónát, 3 ugyanolyan udp1194 tűzfal szabályt. Gondolom a régi openvpn configot is felülírja.
Illetve ha vpn zónát töröltem, akkor szétcseszte a maradék ugyanolyan nevű zóna zónák közötti továbbítását, ezt is kézzel kellett javítani.
Nem nagy gond, mert javítható, de azért a todo listára felkerülhet -
appel
őstag
válasz Headless #759 üzenetére
Kipróbáltam az openvpn-t a 9092 oldalról.
Kapásból hibákat írt, de azért, mert nem volt feltelepítve az openvpn. Azt hittem ezt is megcsinálja. Sebaj telepítettem, és utána hiba nélkül lefutott.
Minden egyből jól működött, de ahhoz, hogy minden forgalom átmenjen a tunnelen, ahhoz kell még ez is a szerver konfigba:list push redirect-gateway
list push dhcp-option DNS 10.8.0.1enélkül, ha megnézed pl. a whatsmyip-t, akkor nem a vpn server ip-jét adja vissza, hanem a kliensét.
a redirect-gateway után már a server ip-jét mutatja ott is.Más, de ide való:
knockd-t akartam belőni openvpn port nyitásra, de az ugye UDP.
9092 webes felületen hogy lehet ezt megoldani?
Nem ismerem az uciknockd szintaktikát...mondjuk iptables paranccsal látom hogy kellene megcsinálni, de gondoltam szólok, hátha TCP/UDP választást is lehetne uciknockd-vel és webes felületről.[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz whoever70 #774 üzenetére
TM: beállítások mik?
6MB-ot biztos nem fogsz elérni, mert ez nem egy szerver/NAS!
Ez egy router, ráadásul a v1 egy igen gyenge router mai viszonylatban (400mhz/32MB)TM-web: changelog-ban írva van, hogy nincs már benne a tm-web csomag a buildben
vagy külső gui kell, vagy telepíteni kell....[ Szerkesztve ]
-
whoever70
tag
felraktam a 1043ND v1-es routeremre a 0.8.1-es verziót, de valamiért nekem a Transmission nem igazán éri el a maximális letöltési sebességem, se usb hhd-re se pendrive-ra. kb. 700kb a sebesség a 6Mb-hoz képest, és van hogy el sem érhető a Transmission web felülete. mit csinálok rosszul, szeretnék segítséget kérni
[ Szerkesztve ]
-
whoever70
tag
suste oldaláról eltűnt a 0.8-as verzió, valami baj lenne vele?
-
Headless
őstag
Azt kéne megnézni, hogy ilyenkor milyen nyelvi fájlok lesznek. Maradnak-e az 1 byte-osak vagy felülírja a jókkal? 0.2-ben még írta az angolt... Persze ez nem mond semmit.
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
Megkövezem magam, próbáltam feltenni a németet (csak az érdekesség kedvéért), és tényleg bad gateway lett az eredmény.
Viszont én nem ssh-t használtam hanem csak simán vissza töltöttem a backup-ot a 9092-n (mert az nem halt le). Még jó hogy mindig csinálok backup-ot.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
suste
veterán
majd azért próbáld meg mégis a böngésző nyelvváltást, mert igaz hogy nem választható az angol, de ha angol a böngésző, akkor angol a luci is:
(igaz 0.8.2, de ugyan azokat a csomagokat tartalmazza mint a 0.8.1, és látszik a nyelvválasztás is, hogy ott nincsen angol...)
szóval nem kell telepíteni angol nyelvi csomagot
(nem photoshoppoltam )[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
-
appel
őstag
válasz Headless #761 üzenetére
Nekem most a pptp szerver localip ugyanaz, mint a router lan ip-je a remoteip is ugyanabból a subnetből van. Így androidon megadom dns-nek a localip-t és átirányításnak a localip/24-et és okés.
Mondjuk azért a biztonság kedvéért nyomj konfig módosítás után pptpd restartot. -
Headless
őstag
Igen openvpn-re semmit nem kell parancssoroznod 2 gombot kell megnyomni, és a kliens konfigot letölteni... Szerintem a letöltés rész ütősre sikerült, egyszerűbb mint másolgatni ide-oda, stb, főleg, azoknak, akiknek készül. Viszont csak 1024 bites a Diffle Hellman, talán kevésbé terheli a routert, meg a generálás sem fél/háromnegyed óra... (ha netán a letöltéskor üres oldal jönne be, akkor hozd létre a /www_suste/tmp könyvtárat, majd újra kattints a letöltéshez, már javítva... )
kb 5 perc, ami viszont nem sikerült megoldani, hogyha switchként van konfigolva a router, akkor csak a végpontot tudom elérni, a route-olás nem jó.
Szerk:pptpd így sem jó... hiába adom meg dns-nek a router ip-t (google dns-t), és átirányításnak a lan subnetet. ugyanaz, mintha semmit sem csináltam volna, LAN-t elérem, de internet nuku.
[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
válasz Headless #757 üzenetére
A full traffic áttolásával nem szorakoztam most, helyette megadtam a kliensnél dnsnek a router ip-t, és androidnál van opció átirányítás útvonalnak, az meg 192.168.1.0/24 (ha alapon van a lan ip). Így van vpn, van net, csak a net nem tunnelen. Legalábbis ip-nek a mobilnet ip-t adja a whatsmyip. OpenVPN jobb, de azzal is el lehet tökölni, ha nem akarja egyből az igazságot. Majd azt is belovom egyszer, de nincs időm, és van másik vpn-em, szóval nem letszükséglet.
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
openwrt wikiben van figyelmeztetés Persze. De gondolom, aki másolni/régit akarja használni, annak van mentése mindenről. Ellenben ha már segítség, mi kéne még, hogy az internet az elérhető legyen akkor is, amikor vpn-hez csatlakozol, kliensen próbáltam beállítani google dns-t, hiába adom hozzá az input/output szabályokat, a wikiből, stb. Amúgy a többi működik, ezzel beállítva.
-
Headless
őstag
Persze hogy hiányoztak, mert alapértelmezetten nincs user létrehozva. ott van a felhasználó létrehozó, webes felületen, az hozza létre a usereket, persze copy paste egyszerűbb a régi chap secret fájlból, de az oldal olyanoknak készül, akik még véletlen sem néznek meg egy config fájlt, vagy még inkább ssh-n bármit is csinálnak.
-
appel
őstag
válasz Headless #753 üzenetére
A remote ip nem lényeges, lehet egyesével userenként is. Szerintem az alap pptpd configból most hiányoztak a userek, ez zavart meg.
A szintaktikát akkor lehet, hogy nem jól értelmeztem. Ha lesz egy kis időm, akkor elölről kezdem a pptp szervert, és feljegyzem az esetleges hibákat. -
Headless
őstag
válasz Headless #751 üzenetére
Más, ha a hibás szintaktikájú config alatt azt érted, hogy a chap-secrets tartalma is úgymond ott van a configban az nem hibás, ugyanis a pptpd init scriptje is módosítva van, vagyis az ott szereplő dolgok kerülnek be a /tmp/etc/chap-secrets fájlba, majd ez van linkelve az eredeti helyére. (te értelmezésed szerint bedózerolva a régit.)
De mondom ha tudsz egyéb segítséget nyújtani vpn konfiguráláshoz, itt az alkalom, várjuk szívesen az építő jellegű dolgokat, Én ez alapján próbáltam létrehozni...[link]
Szerk:
Kipróbáltam nálam működött úgy, hogy nem volt megadva a fő szervernél a remoteip és külön egyesével volt megadva. igen a tmp-be levő config bukik, ezért adod meg a login adatokat a /etc/config/pptpd-ben. És onnan hhozza létre az init script.[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
válasz Headless #751 üzenetére
Az lehet, hogy hivatalosan nincs, de az biztos, hogy ott volt a 0.8.1 repair után
1.4.0-1 helyes formátumú /etc/config/pptpd:
config service 'pptpd'
option 'enabled' '1'
option 'localip' '192.168.1.1'
option 'remoteip' '192.168.1.20-30'
config 'login'
option 'username' 'youruser'
option 'password' 'yourpassword'a /etc/ppp/pptpd.conf elvileg alapból rendben van, ott nem változott semmi
a /etc/ppp/chap-secrets symlinkes (vagy az lett, vagy az is eleve, nem tudom) és a /var/etc/chap-secrets fájlra mutat, ami valamiért nem is létezett. Létrehoztam kézzel, utána szépen lefutott minden és bekerült a fájlba a korábban configban beállított felhasználó és jelszó is.
[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
A pptp confighoz:
Valószínűleg a 9092 oldal setup/vpn résznél található pptp server kavarta össze, mert most rányomtam (vissza sem kérdezett) és királyul elküldte a jól belőtt configot a másvilágra (felülírta a hibás szintaktikájú régi alap configgal), kinyírta a chap-secrets fájlt, és beduplikálta a már meglévő pptp/gre tűzfal szabályokat is. Kezdhettem újra a beállítását...(szerencsére az kb. 2 perc)
Ez a rész biztosan hibás. -
appel
őstag
rövid nekem ez a szerkesztési idő...
Nem lehet a baj a verzió?
Amit telepítek az 0.12+svn-r10530-1, míg a luci verziója 0.12+git-15.037.36195-f1e2a26-1. -
appel
őstag
Persze, hogy lejárt a szerkesztési idő...
Na extroot nélkül indított szinte szűz rendszeren (csak a jelszó lett beállítva, még az ip is alap, stb.) sincs English, csak auto és magyar.
Nem foglalkozzatok vele, ezen túl tudok lépni, mert más ipari problémába még nem ütköztem.ui: logread-be nem kerül új bejegyzés nyelvváltás után
Nem akarod kipróbálni egy német nyelv telepítés utáni német nyelvre váltással?
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
-
appel
őstag
válasz donmackó #745 üzenetére
Nem kell ahhoz böngésző nyelvet váltani, azért van a beállítási lehetőség...
Amúgy most kipróbáltam bármilyen nyelvet telepítve megint bad gateway. Sebaj, túlélem magyarul is, csak 1-2 kifejezés nagyon idegenül hangzik magyar nyelven.
A teljesség kedvéért: gyári rendszerről telepített 0.8.1 + repair, majd extroot volt a telepítés menete.
Telepítettem pptp szervert, mc-t, nano-t, htop-ot. Beállítottam a ddns-t, knockd-t, tűzfalat.
Már az első lépésnél összefosta magát nyelvváltáskor, de mindjárt megnézem ha kiveszem a pendrive-ot. -
donmackó
addikt
The basic LuCI web user interface is in English.(Az alapvető Luci webes felhasználói felület angol nyelvű.)
forrás:
LuCI EssentialsVáltsd át a böngésző nyelvét, akkor biztos hogy angol lesz.
[ Szerkesztve ]
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
suste
veterán
1: az angol az alap nyelv, szerintem alapbol benne van az fw-ben, csak at kell valtani ra, vagy angol nyelvre allitott bongeszovel megyitva eleve angolul jelenik meg.
Konkreten a 0.8.1-et meg nem neztem, de a regebbieknel igy volt.2: ez igy normalis, hiszen csak a 443-as portot nyitod ki. Ha kinyitod a 9092-t is,akkoraz ismenni fog luciban is.
3: errol nem tudok, majd megnezem.....
0.8.1-Repairt feltetted es azzal csinalod a vpn-t?
-
appel
őstag
Hi!
1-2 dolgot találtam, bár megerősíteni nem tudom idő hiányában.
1, Fel akartam rakni az angol nyelvet is a lucihoz (opkg install luci-i18n-english (0.12+svn-r10530-1 verzió)), de telepítés után amint nyelvet váltottam csak bad gateway jött be az luci helyett. Ezt csak ssh-n tudtam orvosolni a luci config fájljának kézi szerkesztésével vissza hu-ra. Ez zavar, más is megnézné?
2, Ha https-en nyitom meg a felületet, akkor a luci menüben lévő szolgáltatások/WWW_SUSTE nem működik, mert https-el akarja nyitni. Kézzel természetesen nyitható a 9092 porton.
3, Talán mintha lenne benne egy régi alap pptpd.conf is, ezért pptpd telepítéskor (opkg install pptpd) az ott marad, az új és helyes szintaktikájú pedig pptpd-opkg néven kerül fel. Törlés, átnevezés után minden ok, de mégis egy apró kellemetlenség.
-
suste
veterán
válasz poffsoft #738 üzenetére
én kaptam egyet (ZTE MF680), ami elvileg még támogatott is, de mobilkártya nélkül próbálva meg sem jelenik az eszközöknél (kártyával még nem tudtam tesztelni)
hátha ezzel a kiegészítéssel jutok valamire....Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
A 9092/links -en nyomjatok egy force refresh-t vagy cache ürítést! -
Headless
őstag
válasz poffsoft #736 üzenetére
Hát végülis nagyjából bent vannak a scriptek, és végülis csak a modeswitch-et hívja meg. Ha jól vettem ki. De nálam konkrétan semmilyen 3g/4g mobilstickem sincs, sustenak sincs, így az a támogatós oldal is olyan, amilyen. Azért az fura hogy mik vannak benne abban a buildben, erre lettem volna kiváncsi az opkg list-installed kimenetelére. Nah meg egy blokk méretre/szabad helyre is kiváncsi lettem volna.
-
poffsoft
veterán
mondjuk modemként nem látja az 1043nd, vagyis a wan1 iface,ami az usb0 eszköz, az offline, ennek ellenére a wan dhcp kliensként csatlakozik az ismeretlen eszközhöz (aki automatikusan csatlakozik amint powert kap).
nem értem a lelkivilágát, lényeg, hogy működik.
amúgy a lenti fw-hez nem kell extroot.
plusz a modem képes lenne microsd fogadására, szóval az extroot is könnyen megoldható lenne az 1 usb ellenére is (kernel log mutatja a mass storage-t, meg az scsi cd-t is (a saját driverek, amolyan android módra))[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
válasz Headless #727 üzenetére
Szia,
nem jelent meg, ttyS0 mint default volt a listában, de az usbreset-nél látszódott az eszköz, mint "broadband"
Meguntam, és feltettem a Rooter fw-t, azzal ugyan megy a net, de a statisztikáknál ugyanúgy nem látja a kapcsolatot.ezt a wikit találtam én is, de nagyjából kínaiul van nekem.
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
Sziasztok,
egy csoda Alcatel L850 Telenor hypernet 4G usb modemet kellene életre kelteni a routeren.
Eddig elég kevés a siker.
Google barátomat már próbáltam, nem sokat segített.Hogyan tudnám beállítani?
Automatikus csatlakozás be van kapcsolva, szóval az router USB-re dugva betárcsáz, és felcsatlakozik, csak a router nem hajlandó ezt érzékelni.
Második számú probléma, hogy a router nem éri el a netet a gépen keresztül, a modem internet elérése megosztva, de bárhogyan állítom, a router nem talál netet.
Ezt hogyan lehetne megoldani (ha esetleg csomagokat kellene telepíteni)?[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
-
eninek
tag
Koszi a gyors valaszt. igen factory reseteltem, ugy mar mukodott, de vhogy ez a 0.8.1 nem az igazi, es ha visszaallitottam a lementett beallitast akkor megint nem mukodott csak es kizarolag edge.el. Vegul visszaraktam a stabil 0.6-os verziot, most minden mukodik es a router sem indulgat ujra mint 0.8.1 Orok igazsag ami nem romlik el nem javitsd meg. Ugyhogy nalam marad a 0.6-os ezek szerint. Koszonom megegyszer a gyors valaszt
-
-
eninek
tag
Szziasztok, tippeket szeretnék kérni. Felraktam egy tp-link wr1043ndv1-re a legujabb bb 0.8.1-es irmwaret. Elotte 0.6 volt fenn. miota felraktam nem erem el a lucit, csak es kizarolag ms edge browseren keresztul. Se firefox, se chrome, se a kulon emiatt letolott es felrakott opera browser-en keresztul nem erem el. Bad gateway.
sysupgrade-t flasheltem, beallitasok megtartasaval. Lehet ez a gond, mert amugy a router hibatlanul mukodik? -
Headless
őstag
És ismét rosszalkodik az egyik szerver ezért megint lassú oldalbetöltés lehet, de cserébe, volt időm tesztelni, és javítottam betéve egy 1 másodperces timeout. friss backup majd javítja. bármelyik mentést elég lesz feltenni, mert a közös "variables" fájlban van a módosítás.
-
zsolti.22
senior tag
válasz Headless #714 üzenetére
Kábellel van összekötve, de azt írtam is. Már nem téma, megoldottam. A Cisconak a wifije kezdett CRC hibás lenne, tele volt már errorral és gondoltam, hogy ha már van egy felesleges 1043ND-m, akkor abból AP-t csinálok és azt használom egyedüli wifis hozzáférésként úgy, hogy minden mást a Cisco csinál, leszámítva a wifit. Vagyis átköltöztettem a Cisco-ról a wifit a TP-LINK-re.
-
Headless
őstag
válasz zsolti.22 #713 üzenetére
Kábellel van összekötve? Pontosan mit is akarsz amúgy wifi ugyanaz az ssid legyen és vándorlás is legyen, vagy csak egy router wifijét akarod használni? Ha csak egy router wifijét akarod használni, és kábellel kötöd össze akkor az a switch mód, és 9092-őn beállító felület is van hozzá.
Ha wifi nagyobbítást akarsz, vándorlással, az pedig a WDS/WDS-ethernet.
-
zsolti.22
senior tag
Sziasztok!
1043ND v1-em van, fel van rakva rá a 0.8.1-es verzió.
Ezt a TP-LINK-et egy AP-ként szeretném használni, mégpedig úgy, hogy a WAN interfésze rá lenne kötve egy Cisco 871W valamelyik LAN portjára és a TP-LINK pedig csak szórná az SSID-t, amire rácsatlakoztatva a Cisco osztana IP-t és ő is NAT-olna.
Ezt meg lehet oldani a 0.8.1.-es verzióval? Echte olyan módot nem találtam, ami kapásból erre volna jó. -
wocsok
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mivel nem látszik a samba megosztás, (sőt maga a router sem) amióta a win 10-et újratelepítette. Előtte minden rendben működött... Mit nem állítottam jól be?
-
torposz
csendes tag
Igazából amit szeretnék összehozni:
DDNS - van no-ip-ra regisztrált címem, hogy el tudjam érni a router config felületét.
Samba / miniDLNA - LAN hálózaton a routerre kötött vinyó tartalmának megosztása
Transmission - torrentenzniHDD Idle.
FTP Server - Több felhasználós változatban
OpenVPN Server - Távoli haverokkal LAN-ozni illetve hozzáférjenek ők is a cuccaimhoz.
Git Server - Ismerősökkel közös project kezelése
Web server - Ha lehet valami DB támogatással és SSL-el.Többségéhez találtam leírást, de sajnos nem igazán értek a gyémántokhoz így nem mindent tudtam az előzőekben beállítani.
Ami működött a Vargalexes FW-vel az a DDNS, Samba, miniDLNA, Transmission, FTP.
Adott egy TP-LINK WDR4300-as router egy 320GB-os USB-s külső vinyó és egy 8GB-os PenDrive.
Szeretném extrootolni, valahogy úgy, hogy ha nem tudja felmountolni a pendriveot/vinyót attól még a DDNS és a VPN működhessen. A többi meg úgyis csak akkor lényeges ha a vinyó is elérhetőA többivel csak 1-2 hete szemezgetek, túl sok szabadidőm nincs így kapóra jönne segítség vagy nagyjából kész megoldás.
-
suste
veterán
Nem lebeszélni akarlak az fw-nkről ( ), de azt tudod ugye, hogy első ismerkedéshez elég lehet a mentés felrakása?
Az tartalmazza a teljes weboldalt.
Persze a végleges használathoz már jobb az fw csere, de fontos hogy ne tartsd meg a beállításokat a frissítésnél.
Ha felrakod a mentést, akkor egyébként már a frissítést is meg tudod tenni a 9092-ről is.... -
torposz
csendes tag
Először is köszönöm a gyors választ!
Tetszik a külön webfelület amit csináltál/tatok az egyszerűbb beállításhoz. Lehetőség több felhasználó, hozzáadásához, knockd. Ezeket ki szeretném próbálni.
Részben ezek miatt, illetve azért mert valószínűleg a jövőben is fogtok ezzel még foglalkozni, csiszolni rajta.
Míg a Vargalexes build ahogy nézegettem nem igazán frissülget... azt hiszem 2013 év eleji az utolsó kiadás.Ha kérdésem lenne, vagy elakadnék valamivel akkor itt hamar választ kapok.
Ha megismerkedtem a lehetőségekkel később OpenVPN servert is szeretnék beállítani a routeremen.
Esetlegesen egy git servert.Az általatok hozzáadott extrák egyszerűbbé teszik számomra a kezelést, mert a linux ismereteim eléggé hiányosak.
Röviden ennyi.
Mégegyszer köszönöm a választ és a munád/munkátok a builddel és a supporttal.
Új hozzászólás Aktív témák
- XPEnology
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- SnowRunner
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest