- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT.hu
Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez
Új hozzászólás Aktív témák
-
torposz
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy nekem van egy TP-Link WDR4300-as routerem.
Pepe2k bootloaderrel és Vargalex V1.1.7-es verziójú Openwrt-vel.Szeretném feltenni Suste által készített verziót, úgy hogy a bootloader maradjon érintetlen.
Mit kell tennem, hogy ez így legyen? Csak simán feltenni a routeremhez tartozó sysupgrade-es firmwaret?A választ előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz vazzemiko #441 üzenetére
Helló,
csak jelezném, hogy nálam is kb. ugyanez volt, csak WR842ND V2-vel.
0.6-ról frissítettem 0.8.1-re lucin, utána már nem jött be Firefoxon a luci felület, csak a 9092-es.
"Bad Gateway
The process did not produce any response"
IE alól bejött a luci is.
Először visszaflasheltem egy régebbit (0.7), de az sem volt jó.
Végül factory resettel sikerült újra Firefox alól is elérhetővé tennem. -
suste
veterán
válasz donmackó #690 üzenetére
(#690) donmackó:
Amit még hozzá tennék az oldalhoz, az a név alapján (vagy MAC cím ha az van csak) történő bannolás.(#688) suste:
A parental control-t is mutatja!A 2. rész az említett oldalon pont ezt a célt szolgálja.
Persze elötte be kell állítani a titlásokat a 9092/basic oldalon. -
donmackó
addikt
válasz Headless #687 üzenetére
Egyet értek suste #688-as hsz-ével. Amit még hozzá tennék az oldalhoz, az a név alapján (vagy MAC cím ha az van csak) történő bannolás. Hasznos lehet annak aki nem ért annyira a luci-hoz és nem állítgatja, vagy csak szimplán lusta dög (mint én ) és csak annyiból áll neki hogy beadja az ip-t vagy ddns címet porttal és már off is a wifi. Itt a hátulütő is, mert akkor mindenkit ledob, ezért raknám bele az egyedi bannt is.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
suste
veterán
válasz Headless #687 üzenetére
Mar irtam neked: ehyszeru oldal, ahol egy nem hozzaarto is tud tiltani/engedi akar teljes wifit vahy csak internet elerest.
Gondolom mas se engedne hozzanemerto csaladtagot a luciba vagy a 9092-re.
Az uj oldalon viszont nem tud elrontani semmit, es akar kintrol is elerhetove teheto....A parental control-t is mutatja!
-
donmackó
addikt
válasz poffsoft #681 üzenetére
Szerintem ebből kiindulhatsz -> Iptables logging in openwrt
-
suste
veterán
válasz donmackó #676 üzenetére
és tudtad ki/be kapcsolgatni az új oldalon az új wifit?
ugye ez lenne a lényeg, hogy ezt akár távolról akár belső hálóról meg tudod tenni (ezt nem tudja kikerülni a gyerek ), és ezt az egyszerű oldalt akár feleség is tudja használni, úgy hogy közben nem állít el semmi mást...
és persze a jelszómódosításnak is mennei kénea parental control rész pedig a 9092/basic-nél megadott szabályokat mutatja, és lehet itt is aktiválni/inaktiválni
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
Enged kapcsolódni, net is van, viszont klienst/MAC-et/címet egyebet nem ír ki.
Szerk: És most nem kapcsolta be az 5 GHz-et.
szerk2: Érdekes hogy törlés után nincs aktív wifi, viszont a led világít ugyan úgy mint ha lenne. Ezen csak egy interface engedélyezés és letiltás segít. Az adott frekit is master-ként mutatja, de írja is hogy le van tiltva.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz donmackó #674 üzenetére
akkor gyors kérés:
le kéne tesztelni a plusz LAN wifit, meg esetleg a supervisor oldalt
frissíts 0.8.1-reapir -ral9092/wifi-extra/wifisv/0.1
wifi hozzáadás, utána teszt hogy fel tudsz-e csatlakozni az újra és működik-e9092/wifi-extra/wifisv/0.2
uj weboldal, jelszóval,
nálad a forwardot lehet nem érdemes beírni mert switch, de belső hálón ki tudod próbálni... -
suste
veterán
válasz donmackó #672 üzenetére
te is már 0.8.1 -en próbáltad?
a vendég létrehozás és a többi wifis dolog is azzal kezd, hogy bekapcsolja a wifiket, hogy tudja használni őket
így alaphelyzetben is egyből beállítható ami kell
igaz ilyenkor meg annak bosszantó (pl nekem is), aki meg nem akarja mindet használni (nálam az 5ghz van használaton kívül) -
donmackó
addikt
Gyanús hogy user error lesz a lehalás oka. Nálam gond nélkül megcsinálta a vendéget aktív és nem aktív wifi interface mellett, 2.4 és 5 GHz-en is. Amit nem értek, ha az egyiken hozom létre (kikapcsolt wifi interface-szel) a vendéget, akkor minek kapcsolja be a másik frekit is? Elég lenne csak azt bekapcsolnia ami ténylegesen kell is.
-
herka
csendes tag
A vendég Wifit bekapcsolt Wifivel kezdtem. a 9092-n.
És úgy kezdte azt, hogy miután 5-6 db konfigot átmásolt, és újraindította a szolgáltatásokat, akkor halt el a LuCi.
Hardveres reset után kikapcsolt Wifivel próbáltam, az eredmény ugyanaz volt.Most, hogy előkapartam ezt , kézzel beállítottam két vendég hálózatot, így minden működik.
Az a gyanúm, hogy a 9092-es felület vendég Wifi dolgaival van valami gond.
Egy WDR-4300 -ason a 0.7-es verzióval még minden rendben volt, amikor 2 vendég hálót állítottam be.
-
herka
csendes tag
WDR3600 suste/headless@OpenWrt@0.8.1
Letiltottam a Wifi adaptereket, és úgy is megpróbáltam egyéni nevű guest hálót csinálni, úgy is eldobja a kanalat a router.
A 2,4 -es wifi ikonja 3x villan fel gyorsan, majd 5 mp-ig folyamatosan világít.Szerintem valamit elbarmol a 0.8.1-es 9092-es felület a 2.4-nél.
Az 5G-s led folyamatosan világít.LuCi halott, pingelni lehet a routert.
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
válasz donmackó #661 üzenetére
Invitel adsl, ZTE ZXHN H108L csodával.
Itt is kétszer natolt a hálózat: nem biztos, hogy ez a legjobb, de így működik.A kulcs a router MODEM iface meg tűzfal beállítása, de ez nem megy önállóan, ráadásul a korábbi magyarázatot sem találom meg itt a fórumon (pedig egyszer már kivesézték nekem).
openwrt wiki meg aliasos megoldást magyaráz, ami meg már nincsen a luciban, szóval nem teljesen friss a wiki.[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
csinálj factory resetet, és utána hagyd 3-4 perci magára a routert, és csak utána lépj be luciba, állítsbe jelszót, és várd meg amig visszaesik a load, de ne legyél belépve luciban, csak a jelszókérésnél frissítgessél
aztán írj hogy leeseik-e a load 0,5 alá
ne állíts el semmit addig!!! -
glugi
tag
válasz Headless #657 üzenetére
Szia!
Factory resetet már próbáltam, ugyanez a hibajelenség. Nincs se hdd, se más beállítva, csak a stock 0.7 firm, aztán feltettem később próbaként a sysupgrade 0.8.1-et. 0.7 előttiekkel nem próbáltam. A leírtakon kívül más szolgáltatáshoz nem nyúltam, nem tiltottam le, stb. Amint lehet megnézem a státuszt.
A router pár éve működik már, korábban is volt rajta pl. vargalex openwrt is, akkor nem csinált ilyet.
A legutolsó sysupgrade után (előtte alapbeállítások visszaállítása megvolt) sorrendben ez volt: beléptem, jelszó, wifi beállít (most épp auto channel, 40 mhz, 16dB, wpa-psk mixed), ekkor már dadogott a felület és olyan 3 körül volt a load a felső sávon kiiírva, aztán guest wifi beállít, a router elszállt,csak pwr led, kihúz visszadug, luci-ba belépés 5 percig tartott, load 6 körül, router behal, kihúz, bedug, 15 perc és van wifi....kb ezt játszuk..bocs, hosszú lett -
glugi
tag
Sziasztok!
1043 v1-em van, 0.7 és 0.8.1 esetén is a következő a gondom: teljesen gyári beállításokkal, bekapcsolt wifi-vel 3-6 közötti load-ot látok, már ha hajlandó a webes felület látszódni...random újraindul a router, vagy csak a pwr led világít....ja és a 10Mbit net helyett 1 Mbit alig csorog lefelé. Kábelt már cseréltem,1 pc lóg rajta, amin összesen legal win7 és libreoffice van+thunderbird. Factory firmware esetén nem volt ilyen gondom. Igazából a ddns-re és a guest wifi-re lenne csak szükségem, stabilan, de már a beállítás után elszáll. 4300-on tökéletes itthon amugy, thx érte.
Hol kezdjem a hibaszűrést? Jelenleg nem vagyok a router mellett, de majd bemásolom amit kell.
Köszi! -
poffsoft
veterán
válasz kiskakas #653 üzenetére
Szia,
igen, ilyesmi rémlik ilyet próbálgatok is.
Csak az a baj, hogy ha a WAN-hoz teszem a MODEM-et, akkor viszont már nem talál ki a netre.A MODEM interface-t melyik fizikai eszközhöz kell hozzárendelnem vajon? Az eth0.1(lan) nem nyert, meg az eth0.2(wan) sem...
Az a vicc, hogy eddig működött, most meg nem megy. Mondjuk tegnap volt a factory reset, mivel már teljes zavar volt az erőben.
Most egyébként, ha a modemre csatlakozom fel wifivel, akkor onnan elérem a felületét, ami meg ezidáig nem ment, csak a routeren keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
-
kiskakas
senior tag
0.6ról frissítettem 0.8.1.-re, működik minden,bár elsőre besz.ratott, mert felment az fw,de nem történt semmi.. csak homokórázott a böngésző.. A net elment, majd visszajött,de nem értem el a 192.168.1.1-et, se ping,se telnet,se 80-as port.. majd 10 perc utan fizikailag reseteltem a routert, aztan eszhez tert...
Ezt azert sajnalom - Működési idő 95d 1h 0m 48s -
donmackó
addikt
Fenn van a 8.1. Szép munka mint mindig. 9092-vel töltve és flashelve, a beállítás megtartásával. Viszont hogy kerül a TM fülecske a stat oldalhoz?
debug ha esetleg kellene:
+ web_ui
+ cat
+ cat /mnt/Filmek/stats.json
cat: can't open '/mnt/Filmek/stats.json': No such file or directory
<!center><!table width="95%" border="5"><!tr><!td><!textarea ><!/textarea><!/td><!/tr><!/table><!/center>
+ footer
+ [ y ]
+ execMég jó hogy nálam nincs a /mnt-n Filmek mappa, ez szerintem benne maradt valahonnan.
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
tetszik az új menü!
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
mount-format readme.txt -Csatolás-i rész 3. pontban le van írva a hálózati megosztás. Milyen oprendszerre szeretnéd egyébként felvarázsolni? Csak mert tudom hogy van olyan ahol trükközni kell a titkosítással.
-
donmackó
addikt
Ftp-t felhasználót/könyvtárat beállítod a 9092-es webfelületen, feldobsz a wifis eszközre egy Total Commander-t (van minden platformra), és ott kapcsolódsz az ftp-n.
Suste oldalán ott vannak a readme-k. Ott is olvasgass egy picit.
[ Szerkesztve ]
-
huri01
csendes tag
Hello srácok, egy kis problémába ütköztem, WR1043ND-met frissítettem 0.7-es verzióra, mert a 0.4 en nem bírtam a dlna-val. Beállítás megtartása nélkül csináltam. Minden jó minden szép de csak vezetékkel tudom elérni a hdd-t, wlanon nem. Mit kell beállítanom?
-
suste
veterán
A backup feluleten tedd fel a 0.8-repair mentest, ha meg nem tetted volna.
Meg karacsony elott lesz 0.8.1, mert sok apro hibat talaltunk....gondolom azt is batran feldobod majd .
Egyebkent a v3 ua mint a v2, szoval ha elindul akkor mar nem lehet rosszabb mint a v2, azt meg csak tobben hasznaljak, es jeleznenek.... -
Jimcat
csendes tag
Bátor voltam!
Amúgy tényleg láttam hogy átnevezted a mappát!
a gyári felületről ment fel a factory verzió. a wifit letesztelem még (de mint mondtam a másik topicba irtam a wifit nem nagyon használom arra van másik routerem)
És bátor vagyok mert itt dolgozom Vargalextől 3 utcányira. és olyan bűnbánóan tudok nézni hogy csak na :-)[ Szerkesztve ]
-
kiskakas
senior tag
suste,
irsz majd, ha forditottal uj 0.8-ast es kiraktad?
-
poffsoft
veterán
Asszem működik:
Guest a Wifi interface, létrehoztam az átjátszó hidat Wguest a wan felé, Lguest a lan felé, és qos-ban a Wguest-et állítgatom a crontabbal. Elvileg működik is, most éppen.
Mindezt bepakoltam a GUEST zónába, ami a LAN és WAN felé enged minden forgalmat.[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
válasz Headless #611 üzenetére
igen, vissza linkre hibaoldalt kapok, ez nem szép, zavaró.
plusz újraküldi, de a crontab lapját tölti újra.
böngésző back-kal megoldódik, ott hiba után back (nem újraküld), és a setupra jutok.tc-t majd megnézem. mod: belenéztem, nem mostanában fogok a hálózattopológiában elmélyedni.
közben olyan gondolatom volt, hogy a guest wifi interfészét (guest) egy új guesttowan meg guesttolan interfésszel összekapcsolva, a guesttowan sebességét korlátozva pont ez lenne az eredmény. de mivel ehhez sem értek, nem tudom, ez járható út-e...
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz poffsoft #607 üzenetére
végre eltűnt az üres kijelölés(show/hide).
nem lenne szebb egy checkbox lista + set gomb a show/hide-hoz? egyszer kellene a html-t küldeni több kapcsolásnál is.Ha már nagyon sok lenne a cstat, akkor túl sok checkbox kéne, meg a hozzá tartozó név, nah meg a szerveroldali feldolgozás is sokkal-sokkal bonyolultabb lenne.
A második kérdésed nem értem, az zavar hogy a bongésző figyelmeztet, hogy elküldi mégegyszer az adatokat? Hát okézd le és had küldje.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
suste
veterán
válasz poffsoft #608 üzenetére
Jaaa, en akkor felreertettelek, ilyet nem tud, mivel tenyleg interfeszt szabalyoz a qos (pont a szabalyzas miatt kellett a vendeg interfesz).
A lan fele nyitas viszont mukodik.(Qos-nek talalkoztam olyan bugjval, hogy ha a szabalyzott interfeszt kikapcsoljuk, akkor masik interfeszt korlatoz le.)
-
Headless
őstag
válasz poffsoft #608 üzenetére
Erre őszintén megmondom nincs ötletem, hogy lehetne megoldani, max ha nem a qos-scriptet használnád, hanem belemélyednél a tc világába, de ha sikerül írj, lehetne írni egy jobb qos scriptet, ha belemélyednénk a tc-be.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
poffsoft
veterán
végre eltűnt az üres kijelölés(show/hide).
nem lenne szebb egy checkbox lista + set gomb a show/hide-hoz? egyszer kellene a html-t küldeni több kapcsolásnál is.
a stat beállításnál (edit/save+ crontab) után a crontab lapról továbbra sem lehet back linkkel visszatérni a setup lapra (doku lejárt).[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz kiskakas #602 üzenetére
Ha ugy frissitesz, hogy bent hagyod a pipat a luciban a megtartasnal, akkor megtartja (erre valo ez a beallitas) . Egyebkent a 9092/backup feluleten is van bejelolesi lehetoseg, csak pont forditva: [link]
A 0.8 ujra lesz forgatva/felrakva, kicsit varj a frissitessel!
Itt jelzem ha kint az uj.... -
kiskakas
senior tag
suste, ha egy 0.6-os verziot frissitenek 0.8-ra, mindketto barrier braker, a beallitasokat megtartja a router? tuzfal szabalyok, pppoe, helyi lan, static dhcp..?
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
- PlayStation 5
- Filmvilág
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- Samsung Galaxy Tab S2 9.7" SM-T819 fekete tablet (SuperAMOLED, 3/32, LTE)
- Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz memória
- Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz memória
- Fc25 Ps5, posta az árban
- MacSzerez.com - 2023 MacBook Pro 14" Retina / M3 Pro / 18GB RAM / 512GB SSD / Space / Apple Garancia