Hirdetés
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeMiki
tag
válasz
HUNgabus #899 üzenetére
Valami ilyesmiben lehetne gondolkodni:
Shieldet hdmi kábellel összekötni a hangprojektor valamelyik bemenetével. A hang projektor hdmi kimenetébe egy hdmi kábel, erre rádugni egy fentebb linkelt hdmi elosztót. Ebből az elosztóból menne a tv és a videó projektorhoz egy egy hdmi Kábel.
Így a hangprojektor kapna közvetlenül minőségi hangsávot, képjelek mennek ahova kell (max full hd-ban, mert eddig támogatja a hangprojektor)A tv műsorok hangját pedig a hang projektorba optikai kábelen kellene vissza küldeni a tévéből. (ahogy látom a hangprojektor nem ARC-os)
Ha 4K jelet akarsz tv-be vagy videó projektorba, akkor a hangprojektort ki kell hagyni a buliból, a Shieldből elosztóval két irányba a hdmi jelet a videó megjelenítők felé.
A tv-ből (esetleg videó projektorból, a de ahhoz nem érték) optikai kábellel jöhet vissza hang a hangprojektorba max 5.1 ben a tévé tudásától függően. -
HUNgabus
senior tag
hát az a "baj" hogy én eléggé "gyűjtögető" életmódot folytatok, vagyis van vagy 20 HDD ami tele filmekkel, sorozatokkal, vagyis eléggé "nagy" NAS kellene
ezért is volt eddig DUNE-im meg most a Zidoo mert ezekben van HDD rack, csak betolom és mehet is a mozi,
Shild-hez vennék vmi frankó külső HDD racket ami kikapcsol ha épp nincs üzemben, van benne vezérelhető ventilátor, stb.
közbe megnéztem ez egy régebbi Yamaha hangprojektor amint van 4 HDMI de még a régi 1.0 vagy max 1.1
-
LeMiki
tag
válasz
HUNgabus #897 üzenetére
Én zidoo x10-ről léptem shieldre, de még megfordult a fejemben a z10 is előtte. Én szerettem a zidoo-t, nálam semmi gond nem volt vele.
A Shield jó iránynak tűnik igényeid kielégítésére
Hdd helyett gondolkozz NAS-ban, ha megteheted. Biztonságosabb, kényelmesebb. Óvjuk az USB port egészségét
-
HUNgabus
senior tag
Idonkent elmegy kb 1mp de elegge random, van hogy par percenkent, van hogy egy 2 iras film alatt 1x.
A HDR-el se vagyok maradektalanul elegedett, DV sincs ebben meg, vagyis ha mar csere akkor keresem az igenyeimnek a legjobbat. Minden HDR tamogatasa, HDD-rol filmek lejatszasa, jo lenne a nativ HBO, Netflix, mrh majd kesobb a Disney+ tamogatasa. -
LeMiki
tag
válasz
HUNgabus #894 üzenetére
Az erősítődön vannak hdmi csatlakozók? Ha igen az sok mindent megold, ha nincs, akkor nehéz lesz a hangot átvinni az optikai kimenet hiányában a Shield ről az erősítőbe. Hacsaknem a tv ről optikai kábellel az erősítőbe (innen már a tv tudásán múlik mit enged át),
(Neked a két hdmi kimenetes (atmos és vision képes) erősítő lenne a legjobb, ha már az nvidia shielddel kacérkodsz
.)
Milyen hang problémád van amúgy a zidoo val?
-
HUNgabus
senior tag
sziasztok
kellene egy kis technikai segítség, nem nagyon vágom ezeket a kábeles dolgokat,
előszóban egy Zidoo z10 váltana mert tele a tököm hang problémákkal, stb,
ha vennék egy Shield TV Ppro-t akkor hogy tudom megoldani azt hogy a kép az HDMI-vel megy a projektorba, de a hang az optikai kábelen menne az erősítőbe, nem látok rajta csak egy HDMI és 2 usb3,
vkinek ötlet? zidoon ugye vagy külön optikai hang is, ezért eddig ezzel nem volt gond...
azt már nem is kérdezem hogy mit csináljak ha TV-re is kiszeretném adni a képét, és ne kelljen dugdosni a HDMI kábelt, gondolom egy HDMI elosztó kellene hozzá...
-
bernina
csendes tag
Lg oled cx tv-m van. Mivel nem játsza le a belső lejátszójaa DV dl filemeket elég sok filmet átalakítottam 8.1 profilú dv sl formátumra.
Megkérdezhetném, hogy ezeket lejátsza a shield tv pro? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
konigjanos #885 üzenetére
Az már nem sokáig fog működni, csak akkor ha előfizetsz, pc-ről az adblock böngészők is egy "állóképet" kapnak majd.
-
peti85
senior tag
Nekem a SmartYouTuba-al vannak mostanában problémák. Néha megjelenik reklám (nagyon ritkán) és a videók sem indulnak el az AltPro felületen, csak hang van. Korábban tökéletesen tette a dolgát. Lehet kipróbálom ezt a SmartTubeNext-et.
-
djnice
veterán
válasz
konigjanos #885 üzenetére
Smart YouTube TV.
-
konigjanos
senior tag
Reklámmentes youtube nézésre mit lehet feltenni? a vanced megy rajta?melyik verzió?
-
Real_Necro
veterán
Nekem is van itthon két minix u9h, kétféle légegérrel.
Az egyiket cseréltem netflix miatt, az dobozába került.Minőségbeli különbség van képben a két lejátszó között, ami szemmel látható, legalábbis nálam 113"-on igen.
Nagyon jó a táv is, felemeled automatán világít, stb.De.
A minix gombsoros távja nagyon hiányzik. Az annyira jó. -
sittes79
addikt
-
Tengri
senior tag
Itt a fórumon vannak nálam sokkal nagyobb szakik. Én csak "műkedvelő" vagyok. DE!
Én imádok otthon mozizni és emiatt a NV Shield pro 2019 a legjobb döntésem volt!
Sokáig vártam a Zidoo (NEO) X-et, de nem bántam meg a Shieldet! Sőt! Tudásához képest az ára sem olyan ami miatt fanylognék. Az általam várva várt Neo x-nek meg a töredéke.
Játékügyileg nem tudom, igazat megvallva nem azért vettem. De lesz itt a fórumon aki válaszol neked. -
g@bo
nagyúr
hát én most ráugrottam 73k ért, max. holnap kellene átvenni így rezonálok, nem kevés lé, most egy minix neo u-9h van, azért azzal is elvagyok...
maga a gép és a minix a3 légegér volt annyiba együtt, mint most a shield, jó lejátszó, de korántsem olyan bivaly mint az nvidia cucca.egyébként a shield távja is légegér, lehet vele korlátozottan játszani? és/vagy pl. egy ps4 kontrollere párosítható a shield-hez?
-
tomp
félisten
válasz
fojtviki #871 üzenetére
Hát öööö ja.
hozelujiz
Bárcsak megmutatná a MediaInfo, hogy FEL vagy MEL, de nem...
Egyedül a Makemkv írja ki de ahhoz először át kell tolni mkvtoolnixel az mp4/ts-t mkv-ba...
ST/DT-t mutatja a MediaInfo. ST esetében 1db videó van. DT-nél viszont 2db!
A leírás jó persze.
Úgy tűnik nem minden FEL-t szeret a Shield!
Az összes Transformers villog kék/piros színnel ha FEL típusú! Legyen mp4-ben, ts-ben vagy mkv-ban...
Szóval mind2 verzióban érdemes tárolni. MEL-ben megnézni, FEL-ben tárolni a jövőbeli hibamentes lejátszáshoz. -
válasz
djpundro #868 üzenetére
En is ugy gondolom, hogy valami a plex-el lesz. Ugye direkt kiprobaltuk nagyobb bitrataval hdr10-ben, ott mint a vaj. Meg alapjaban is nagyon gyors kis cucc es a kepminoseg meg nagyon jo
Vissza nem tudom kuldeni, itt vettem HA-n hasznaltan
trance89: az a baj, hogy abszolut nem ertek hozza, a Plex is volt vagy 2 honap mire osszeallt a kep. De lehet ranezek majd
-
djpundro
aktív tag
válasz
fojtviki #860 üzenetére
A stick el csak a Joker t probaltam es jol ment ,mondjuk keves tesztelesre .De az Nvidia csöv az mar az elsö tesztelesnel becsödölt ,különben visszaaltist mindent probaltam ,utanna megint csinalta .En a Plexre gondolok nincsen jol rakalibralva .
Kedden kapom a Pro verziot a nagyot es szolok egy ugyanaz filmnel mi lesz a külömbseg . -
Mezga Aladár
veterán
válasz
trance89 #862 üzenetére
A véleményeddel egyetértek. A múltba sz@ptam vele én is.
Ez nálam akkor változott meg amikor elkezdtem a Shield-eket
(2 db) használni. A Plex kezelése hozzá van igazítva az android tv rendszerhez. A lökést az adta meg hogy a VC1 kódolású filmeket tökéletesen kezeli ellentétben a Kodival. PC-n könnyedén testre szabhatom az adatbázist.
Szóval most nekem bejött. -
trance89
őstag
válasz
fojtviki #858 üzenetére
Plex volt az elso amit probaltunk, ennel is maradtunk
Itt nem kellett mappamegosztas meg minden fityfenevel foglalkozni
Ha HDD/SSD-ről nézed akkor miféle megosztás kell?
Több mint 5 éve Kodi-zok dedikált hardverrel (eleinte libreelec, később coreelec), nincs annál jobb/kényelmesebb megoldás
Személy szerint irtózok a túlcsicsás Plex-től sőt összességében minden olyan lejátszó progitól ami elcseszett DLNA-t használ -
tomp
félisten
Transformers Revenge of the Fallen STDL FEL mp4-ben színes villogást eredményez. Mi okozhatja szerintetek? Nem folyamatos a villogás de azért zavaró.
MEL-ben minden okés.
Plex és ExoPlayer is ugyan úgy csinálja ugyan ott. -
djpundro
aktív tag
Szia
Sajnos a forumokon es amazon.de en is többen irjak a cső valtozattal problema van en is visszalüldtem, felakadt a távirányító sem müködött, pedig jo aron is vettem 85€ ert hasznalt amazonrol.
Lenyeg muszaly a Pro verziot venni. Sajnalom ez van.Okvetlen küld vissza, ha lehet es vedd meg a Pro t.A plex a legjobb ,de különben a Fire Stick perfect a plexre 5 ghz wifin es olcso.
-
válasz
djpundro #857 üzenetére
Igen a cso valtozat van. Furcsa, hogy csak DV eseten van ilyen egyedul. Gondolom a shield fagyas is ettol van. Amikor elkezd szakadozni, akkor a shield menuje sem jon be es nem reagal semmire. Volt 4k stick is, a DV ott is akadt, annyi kulonbseggel, hogy ott buffereles volt nem fagyas. Azert szeretnem megoldani, mert ez a lejatszo azert nagyon franko. A kapott kep karpotol a kellemetlensegekert.
trance89: Plex volt az elso amit probaltunk, ennel is maradtunk
Itt nem kellett mappamegosztas meg minden fityfenevel foglalkozni
-
djpundro
aktív tag
válasz
fojtviki #855 üzenetére
"Van ugy, hogy a shield lefagy, egyszer az is ujraindult."
Melyik Shield ed van ? Mert nalam a kube csöv kisebb el voltak ilyen gondok .Most megrendeltem a nagyobbat a Pro verziot ,remelem ott nem lesz .Különben repül a 200€ ert biztossan ,mar szeretnek valamit kapni is ellenertekben ha 180€ pluszban kiadtam ,mivel a Fire Stick 4k Plexel nagyon jol megy .
-
válasz
fojtviki #854 üzenetére
Nem ertem egyszeruen. DV-nel lefagy a PLEX es ujra indul. Van ugy, hogy a shield lefagy, egyszer az is ujraindult. Ugyan ez a film 4K HDR-ben siman megy fagyas nelkul. 3 fele DV-t probaltunk most ki, mindnel csinalja. Egyik DV-n 29.4Mbit a bitrata, ugyan ennel a filmnel HDR-ben 39 Mbit bitrataval vaj siman megy. Csak a DV-nel van problema jelenleg
Lan kabelen van minden. Shilden mertem sebesseget, ott megvan a maximum 500Mbit/s. Hdd-rol mennek a filmek, de kiprobaltuk SSD-rol is, ott is ugyan azt produkalja a DV. Router TP Link AX10. Hol kellene keresni a hibat? Lehet a Plex a ludas
-
Jajj, tul koran orultem
Dolby Vision filmekkel elkezdett szaggatni, lefagyni, ujraindulni
Volt mar valakinel ilyen?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bigacsiga962 #851 üzenetére
Nem olyan nagy ez a topik hogy ne tudnál keresni!
[link] -
sittes79
addikt
Sorry ha off, de próbáltam feltenni at rtlmost appor, azt irja ezen az eszközön nem lehetséges.
Van erre megoldás?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat alaposan felújította a 2015-ben még játékkonzolnak szánt rendszert, ma már inkább multimédiás eszközként tekint rá a cég.
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest