- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dy_nmq
aktív tag
válasz
konigjanos #3766 üzenetére
kodival is ugyanugy megy szepen ahogy eddig
-
morfondőr
addikt
válasz
konigjanos #3766 üzenetére
Nálam a TrueHD Atmos és a DDP Atmos is ugyanúgy megy az AVR felé, Plex-et használok, más lejátszót nem.
-
PpenoO
őstag
válasz
konigjanos #3695 üzenetére
Vagy downgradeled a gyári launchert és kikapcsolod az automatikus frissítéseket, vagy felteszed a projectivity vagy más atv launchert.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
konigjanos #3606 üzenetére
Nekem sincs vele bajom.
-
gyűrű
addikt
válasz
konigjanos #3563 üzenetére
Enyémben 3 éves. Mondjuk be se kapcsolom csak 2szer évente kb..
-
szente
addikt
válasz
konigjanos #2782 üzenetére
Az én erősítőmön nincsen semmilyen digitális bemenet. Egy DAC pedig olcsóbb, mint egy új erősítő.
-
sagit
veterán
válasz
konigjanos #2128 üzenetére
Persze ez is egy hozzá állás, de én annyit nézek magyarokat hogy tőlük nem sajnálom. Illetve tudom, az adataim a Google nel vannak így is, de nem szívesen loggolok be másnál a YouTubera ha nem muszáj, és családi csomag mellett szvsz nem az. Az gyári yt app szuper,azt se szívesen cserélném. Warez a netflix, amazon, apple TV mellett kb abban merül ki, hogy régi cuccokat keresgélek ami nincs fent sehol.
-
acodeom
csendes tag
válasz
konigjanos #1938 üzenetére
A 2015-ös modellben van 500gb-os HDD. A 2017-es és 2019-es (PRO) shield-ekben 16gb belső tárhely (flash memória) van, nincs belső drive bővítési lehetőség.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
konigjanos #1938 üzenetére
Melyik verzió?
-
nevemnetudd
csendes tag
válasz
konigjanos #1873 üzenetére
Szia, igen tudja, most ez a legújabb alapmodell. Még ps5-el is jól elvan 4k120Hz.
Hdr+ es Dolby Vision is támogatott már. -
törölt tag
válasz
konigjanos #1864 üzenetére
Lejátszás előtt, a film/sorozat képernyőjén ott volt korábban a hang és felirat is közvetlenül. Tök kényelmesen működött így. Most úgy lehet ezeket elérni, hogy az ember belép a 'More' alá, majd megnyitja a hangra vonatkozó menüt, kiválasztja a hangsávot. Feliratnál pedig még egyszer ugyanígy.
Biztos vagyok benne, hogy összeszámolva többször annyi gombnyomás, mint korábban volt, és nem értem, hogy ezt miért alakították át ilyenre.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
konigjanos #1794 üzenetére
Igyál egy kávét.
-
LógaGéza
veterán
válasz
konigjanos #1752 üzenetére
Már 404 az összes link
-
gyűrű
addikt
válasz
Aki kodit használ, és power user, jó ha tudja hogy az android 11 alatt nem érhető el az android data mappa, és így a kodi app data sem. Tehát a bemásolós telepítésnek, utólagos finomhangolásnak annyi. Legalábbis ha nincs root.
-
Hege1234
addikt
válasz
(törölhető, a lap alján volt a kérdésemre a válasz...)
-
arn
félisten
válasz
konigjanos #1732 üzenetére
Nem tudom kinek a sara… lehet csak veletlen egybeeses a plex es a shield frissitese, de ket evig tokeletes volt minden. Minek kell hozzanyulni vmihez, ami jo? Kar erte, mert baromi jo kutyu, csak epp a remek tamogatas kezd osszeomlani, amiert sokan szeretik.
Friss sony tvnk van, elvileg ebben van az egyik leggyorsabb soc a piacon, de a plex ezen is lassabb, es akarhogy tekergetem a beallitasokat, a kepminoseg jobb shielden. Hasonlo volt a tapasztalatom lg oleddel is, gyk ugyanugy csak kijelzonek hasznalom a tvt, mint a regi tvnken.
Az uj apple tv 4krol eleg jokat irnak, csak a shield baromi rugalmas (chromecast, usb audio, etc), az apple meg egy nagyon zart vilag, vagy megy vmi, vagy nem. De lehet rendelek valahonnan egyet, aztan max visszakuldom.
-
Gabesz87
veterán
válasz
konigjanos #1723 üzenetére
Ez hogyan, miért is lenne megoldás? Próbálom megérteni, feldolgozni. Csak mert épp van egy HDMI splitterem, amit árulok is itt egy ideje. Tehát a Shield menne a bemenetre, TV és erősítő a kimenetre!? Ha DV tartalmat néznék, akkor az erősítő nélkül csak a TV-t kéne használnom? De hang akkor csak a TV-bol lesz ha jól gondolom.
-
sagit
veterán
válasz
konigjanos #1723 üzenetére
Nekem van egy ilyenem feles ha érdekel, midnen fasza kivéve a cec. A tv felé at megy, erősítő felé nem. Összes hd hang, hdr db muxik vele. Azt a megoldást választottam hogy a shiled táján beállított az erősítőt infrara
-
gyűrű
addikt
válasz
konigjanos #1613 üzenetére
Hónapok óta be sem kapcsoltam a pro=t, , nekem a lassúsága ami nem tetszik.Kizárólag kodit használok, és a GT- King em CoreEleccel sokkal pörgősebb.
-
g@bo
nagyúr
válasz
konigjanos #1613 üzenetére
nekem egy éve csak megy megy és csak megy...
-
Kroni1
veterán
válasz
konigjanos #1447 üzenetére
A telefonon meg yt vanced a menő, ráadásul ha hozzáadja az ember a linkelt eszközökhoz a telefonját a smarttube-hoz akkor vanced-ról megy az átküldés a tévére, így nem kell a gyerekeknek nézni két mese közt a stop gyurcsány szövegeket. Szóval én is imádom a reklámmentes youtube-ot!
-
Tengri
senior tag
válasz
konigjanos #1447 üzenetére
+1
-
Kroni1
veterán
válasz
konigjanos #1440 üzenetére
A tévét ki is kapcsolja neked a shield távirányítója?!
Igen, tudom hogy nagyon jó és gyors a bt miatt, már jobb végre mint a korábbi verziójé volt. Mondjuk nekem az androidos philips tévém távirányitója is mikrofonos bluetoothos, az is vezérel minden szögből, még ha a tévének háttal állok akkor is, ezt én is imádom benne.
A Mi box rc-je is korrekt, csak utálom h ilyen kicsi, mindig becsúszik az ágynál a résekbe, azt kereshetjül napokig, ebből kiindulva a kereső funkció is jópofa dolog. -
beteg
őstag
válasz
konigjanos #1388 üzenetére
Nálam ugyan ez van
De szeretném, ha lenne egy lokál vinyó néhány fájlnak a biztonság kedvéért.
Emiatt nem fogk nas-t venni. (Illetve nem rég vettem egy 250k-s Synology-t, de 3 nap után visszavittem, mert ezer sebből vérzik, 50k-nál nem ér többet. Akkor már inkább pc és felhő.)Kroni1 : Igen, köszi! Bitang jó! Egyértelműen látni a különbséget a Samu tv Plexével, de a 922-es CE-s box-al
összehasonlítva is. Nme tudom, hogy részletgazdagabb-e a kép, de a színek egyértelműen szebbek, természetesebbek és a fényerő is pont olyan, ami nekem tetszik. -
Kroni1
veterán
válasz
konigjanos #1388 üzenetére
Gondolom ő a non-stop menő gépet szeretné azzal megsprórolni, hogy erre ráköt egy hdd-t, feltesz a shield-re egy torrent klienst, ide szedi és erről játssza le a filmeket.
Azt mondjuk nem tudom h torrent klienst lehet-e egyáltalán rárakni valamilyet, ha play store-ból nem is még ott a mókolás talán, de ebben nem vagyok otthon, én android tévére csak a smarttube next-et tettem fel apk fájlból.. -
válasz
konigjanos #1263 üzenetére
Áramtalanítva van/ volt teljesen. Most már elméletileg nem kell a HDMI-t bántani, este ezzel az OSD menü belépéssel / kilépéssel megoldódott a probléma, remélem így marad.
Pár éve egy Onkyo-n tapasztaltam sajnos én is ezt egy, aztán egy másikon meg magától adta meg magát a HDMI panel.. -
törölt tag
válasz
konigjanos #1234 üzenetére
Ennek nincs köze az ARC-hoz. Ez a consumer electronics control (CEC), a Shieldnél a menüben is CEC-ként szerepel.
-
válasz
ok, ez jó dolog
Én is ezzel keveredtem össze amúgy az ARC és a CEC funkcióval. Igazából nekem a CEC kell nem az ARC,de már felhomályosodtam.Balika911 : próbáltad az eARC ot már az OLED tv-n? Működik jól?
-
gyűrű
addikt
válasz
Azt úgy hívják hogy CEC , Anynet+ stb...
Az ARC=Audio Return Channel, a tv-ből az erősítőbe visszamenő audió jel, ugyanazon a hdmi kábelen. Semmi köze a shieldhez... -
Sordoran
addikt
válasz
konigjanos #1138 üzenetére
Külföldi fórumon is találtam hasonlót, és bár van aki azt írja a pro +1 gb-jával 6 app is háttérben marad, de van akinek azzal is kilövi. Most átraktam a performance-t max performance-ról optimized-re, ezzel nem lövi ki úgy néz ki azonnal. (3 perces youtube videót után vissza tudtam lépni kodi-ba) Tesztelem még, hátha ez a megoldás.
-
Sordoran
addikt
válasz
konigjanos #1117 üzenetére
Köszönöm a választ! Be is rendeltem egyet. Bár márciusig akartam várni vele, de tegnap megint megakadt a Mi Box S lejátszása és felhúztam magam rajta, és feladtam a rendelést.
(valamiért gyakran megakad mostanság pufferelésre, amit a box újraindítása old meg, tehát nem NAS hiba)
-
LouiS22
veterán
válasz
konigjanos #1098 üzenetére
Miért nem lehet az leírni, hogy megakad, akadozik? Szép ez a magyar nyelv.
-
LouiS22
veterán
válasz
konigjanos #1087 üzenetére
mi az, hogy röccenés? Ilyen szó nem létezik
-
gyűrű
addikt
válasz
konigjanos #1080 üzenetére
letöltöttem az orosz fórumról, de van githubon is.
-
törölt tag
válasz
konigjanos #1012 üzenetére
Technikai akadálya nincs, de a tévének és erősítőnek támogatnia kell. Nálam az LG C8 és Denon X4300 rendszerben pl. emlékeim szerint működött. De ez a DD+ kódolású Atmosra áll csak. A TrueHD-hoz már eARC kell, vagy az erősítőn át kell vinni.
-
LouiS22
veterán
válasz
konigjanos #1012 üzenetére
Van itt szerintem egy félreértés, amiért a marketingeseknek jár a faszkorbács.
Ráírják egy tévére, hogy Atmos képes. Hú, igen, és? Az Atmos "megjelenítéséhez" (bocs, reggel van, nem tudom szebben kifejezni) hardver kell: minimálisan 5+1+2 hangfal. Minimálisan. LEhet parasztvakítani soundbarral, persze, egy darab tégla a tévé alatt megcsinálja azt, amit egyébként az említett minimum 5+1+2 hangfal generál. Aha
-
törölt tag
válasz
konigjanos #998 üzenetére
Vagy rögtön a tévébe, és (e)ARC-on az erősítőbe. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy akár csak egy DD+ jelet hogyan vinne át optikán a készülék. (Sehogy.)
-
Terenszhill
csendes tag
válasz
konigjanos #939 üzenetére
Amikor elindul egy YT videó vagy film, akkor a TV (Panasonic) a bal felső sarokban kiirja, hogy mekkora a felbontás. Infó gombbal is meg tudom nézni. Ha 1080p a videó és mégis azt írja, hogy 3840x2160, akkor a Shield felskálázva játssza le.
-
Terenszhill
csendes tag
válasz
konigjanos #920 üzenetére
Röviden:
Refresh Rate Switching: a film eredeti képkocka-sebességével játszza-e le (24, 25, 50, 60 képkocka/másodperc)? Automatikusan arra vált, amire szükséges, ha ON-ra állítod.
Resolution Switching: a film eredeti felbontásával játszza-e le (720p, 1080p, 2160p). Automatikusan arra vált, amire szükséges, ha ON-ra állítod. Ilyenkor a TV saját maga végzi el a felskálázást 4K-ra, ha 4K-s a TV-d. -
tomp
félisten
válasz
konigjanos #920 üzenetére
Refresh Rate Switching: kadencia helyes lejátszás azaz filmnél átvált 23,976p-re
Resolution Switching: film felbontását állítja be a lejátszó. Azaz egy fullHD-s filmet nem 4K-n fogja indítani hanem átvált fullHD felbontásra. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
konigjanos #885 üzenetére
Az már nem sokáig fog működni, csak akkor ha előfizetsz, pc-ről az adblock böngészők is egy "állóképet" kapnak majd.
-
djnice
veterán
válasz
konigjanos #885 üzenetére
Smart YouTube TV.
-
gyűrű
addikt
válasz
konigjanos #840 üzenetére
-
gyűrű
addikt
válasz
konigjanos #828 üzenetére
szerintem ez kell neked akkor... Szerk. : Egyszerre írtuk...
-
konigjanos
senior tag
válasz
konigjanos #828 üzenetére
pl ez? http://netdigi.hu/Hdmi-duplazo-eloszto-2-kepernyore-60Hz-HDMI-oszto
-
djnice
veterán
válasz
konigjanos #826 üzenetére
2.0 nem elég, 2.0a kell és itt sincs a listában: [link]
-
djnice
veterán
válasz
konigjanos #815 üzenetére
Ez a TV eleve nem Dolby Vision képes, a Denon erősítő pedig úgy néz ki hogy nem támogatja a HDMI 2.0a-t, ha rajta átengedve a HDR-t sem mutatja.
#819 bigacsiga962:
Plex alatt vagy a menüben? -
LouiS22
veterán
válasz
konigjanos #816 üzenetére
LOL
-
djnice
veterán
válasz
konigjanos #813 üzenetére
Milyen TV ez pontosan?
-
djnice
veterán
válasz
konigjanos #811 üzenetére
Lehet az AVR beleszól a HDMI EDID-be. Próbáld meg közvetlenül a TV-re kötni a Shield-et.
-
LouiS22
veterán
válasz
konigjanos #792 üzenetére
Nekem mindig át kell váltanom az Atmos sávra, sosem indítja default azzal.
-
LeMiki
tag
válasz
konigjanos #766 üzenetére
Szia! Atmos-vision kombót az alap és a pro is tudja. Ha PC-n van a plex szerver, akkor sztem elég az alap is. Ha plex szerverként használnád a shieldet, hogy netán (hardcore) gamerkedés a cél, akkor kell a pro.
(Nekem kellett a plex szerver és játékra is használják a gyerekek, emiatt az alap gép lett eladó)
-
LouiS22
veterán
válasz
konigjanos #766 üzenetére
Igen, mindkét 2019-es modell atmos-képes.
Az alzában azonnal átvehető a pro.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged