- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
Amúgy ma sikerült életre bírnom az HBO GO-t, apk módszerrel. Aktiválás után elindult a mozi, szóval lehet, hogy szerveroldalon machináltak valamit.
-
arn
félisten
Az uj shieldbe is lehet ssdt rakni? Es az elerheto halozatrol?
-
arn
félisten
Nvidianal elfogyott, cyberstorenal van meg. 219eur.
-
-
LouiS22
veterán
válasz
#72042496 #88 üzenetére
Van, de amúgy az utolsó komment tegnap estéről (nem magyar) is azt írja, hogy az utolsó frissítés (október 30.) teljesne tönkrevágta.
Amúgy cuki, hogy velem akarnak bétatesztelni. Van az a pénz, amiért megcsinálom persze, de ennél sokkal jobban utálom azt, hogy láthatóan fogalma sincs az ügyfélszolgálatnak és a "technikusnak" sem arról, hogy mit beszél. Ha ez egy ingyenes valami lenne, nem is foglalkoznék vele, de a helyzet az, hogy fizettem valamiért, aminek működnie kell(ene), de nem működik. Szóval ezt most végig fogom csinálni. A válaszlevélben menni fog, hogy nyilvánosságra hozom a levelezést.
-
törölt tag
Én még arra emlékeztem, hogy regionális korlátozások miatt nálunk sincs Android TV-n HBO GO. Rákerestem, láttam híreket és Redditen is írták, hogy már majdnem egy éve van.
Viszont az utóbbi helyen két idevágó posztból kettő az európai HBO ügyfélszolgálatot szidta.
Azért kíváncsi leszek, hová fut ez ki.
-
LouiS22
veterán
A kabaré folytatódik
Köszönjük visszajelzését.
A probléma kapcsán megkérdeztük a technikusainkat, akik azt javasolták, hogy állítsa vissza a 7-es firmware verziót, majd így próbálja meg letölteni az 5.11.5-ös verziójú Hbo Go applikációt.
Ezután kapcsolja ki az automatikus frissítéseket, majd állítsa vissza a 8-as firmware verziót.Ezeknek fogalmuk sincs arról, hogy mit beszélnek. Hogyan tegyek 7-es firmware-t egy olyan eszközre, ami gyárilag a 8-assal érkezett?
-
LouiS22
veterán
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük a megkeresést. Az apk sajnos nem kompatibilis a felhasználási feltételekkel, ezért kapja a hibakódot.Amiben ugye az a vicc, hogy a GYIK-jük szerint az eszköz támogatott.
Kezdem azt hinni, hogy ez a banda rettenetesen lúzer. Megnéztem az app play store review-ját, utolsó komment: a legutolsó frissítés óta teljesen használhatatlan az alkalmazás...
-
LouiS22
veterán
Rossz hírek.
Ugyan az HBO GO app települ (és egyébként rá is tudtam telepíteni a .15 végűt is), gond nélkül aktiválom, be is lép, navigálhatok a menüben, de moziindításnál
kapcsolódási hiba, kérlek próbáld újra (6.1) hibaüzenetet kapok.
Most kicsit szívatni fogom az HBO üfsz-t, lévén támogatott eszközről van szó
-
LouiS22
veterán
Végignyálazva a redditet, úgy néz ki (egy jóember hivatkozás nélkül azt írja, hogy kapott az nvidiától megerősítést - ez mondjuk fura, hiszen egy ilyet illene nyilvánosan közöln, nem support kiabálja be a nagyvilágba), hogy a henger tényleg "csak" 32 bit, de további google után arra jutottam - és ezt erősítse meg valaki - hogy a 64 bit elsősorban a játékok, emulátorok szerelmeseinek fájó pont, ugyanis az AndroidTV alapjáraton 32 bites alkalmazásokat futtat (hasonlóan a WearOS-hez). Vagyis ha nem játszom, akkor nincs miért aggódnom (márpedig nem játszom
).
Az AIDA64 egyébként azt írja, hogy az architektúra 64 bites. jelenleg 32 bit mode-ban.
-
törölt tag
A szintén 200 dolláros elődmodellt 133 euróért vettem a német Amazonról tavaly januárban (kicsivel később csökkent 180 dollárra az ára). Az Alzán ez is 70 ezer forint körül volt akkor.
Most a megjelenéskor, illetve az ünnepi szezonban valószínű drága lesz az új, de tavasszal szerintem egy fokkal olcsóbban is elérhetővé válik.
-
LouiS22
veterán
válasz
Szpilu__25 #78 üzenetére
Nézheted, nem lesz olcsóbb.
-
LouiS22
veterán
Jelentősen olcsóbb onnan sem lesz. Ne az amerikai árat számold át fejben, annyiért Európában sosem találsz majd (más áfakulcsok vannak). Ha van német vagy osztrák ismerősöd, akkor az nvidia.de shopból szállítanak ki.
Ha marad a német vagy angol amazon, akkor pro tipp: revolutos kártyával fizess és előtte válts át euróra vagy fontra akkora összeget, mint amit az amazon kiír majd. Ha forintos kártyával fizetnél, akkor az amazon saját váltása miatt 5000 forintot is bukhatsz.
-
válasz
Szpilu__25 #75 üzenetére
Még nem tudom. Néztem már van itthon is Alzánál, de elég húzos. Amazononról talán.
-
LouiS22
veterán
Bocs, rosszul fogalmaztam. Tudom, hogy a pro-ban 3 giga van (nyilván a Plex és a játék miatt a +1). Én arra akartam célozni, hogy az egyébként a listán szereplő többi eszközökben sincs 2 gigánál több RAM és mégis röhögve támogatottak. De most, hogy ez megoldódott, pipa az egész.
A .14 végű apk-t telepítsd majd, a legutolsó, .15 végű (október 30.) száll el hibával. Mondjuk azt még kipróbálhatom, hogy a .14-re telepítve a .15-öt mi történik
De a lényeg: simán aktiválható a .14, be is lép (nyilván) és köröket ver UI sebességben az webos smartapphoz képest.
Egyre jobban tetszik a Leanback UI és plusz pont, hogy egész jól testre lehet szabni.
-
LouiS22
veterán
Na, megvan a megoldás. Leszedtem apkmirrorrol a .14 végű (eggyel korábbi apk-t, simán települ és már az aktiválásnál járok).
-
Cassi
őstag
Nem, sajnos teljesen életszerű a lecsökkentett RAM miatt. A csip ugyanaz, de a hengeres változat valószínűleg 32 bites Androidot futtat. Persze várjuk meg, amíg valamilyen hivatalos megerősítés jön.
Ez már megint egy olyan sumákolás az NV részéről, amit nehéz megérteni, mert sok visszaküldött termék lesz az eredménye és könnyen perre is vihető. Idióták. Sajnos ezért kell megvárni új terméknél, amíg a hozzáértők körbeszimatolják.
-
LouiS22
veterán
Biztos, hogy nem, mert connection error az első hibaüzenet
Nekem inkább olybá tűnik, hogy szerveroldalon nincs engedélyezve a "sif" kódnevű eszköz hozzáférése.
Amúgy ez meg, amit írnak, orbitális baromság, a két eszköz ugyanazt a processzort használja, teljesen életszerűtlen lenne, hogy az egyiken 32 bit, a másikon 64 bit utasításkészletű alkalmazások fussanak.
-
lehetséges, hogy eza gond nálad ?:
"ATTENTION! The new Nvidia Shield Android TV NON-PRO version is running in 32-Bit Mode so 64 BIt Apps like Dolphin will not work! This is super upsetting, to say the least, so if you want 64-bit apps you will need to buy the PRO Version."
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
válasz
Woodcutt3R #53 üzenetére
Ez valóban igaz, de nem működik úgy sem (nyilván nem, hiszen nincs fent a támogatott eszközök listáján még, gondolom az apk-ban visszakérdez az eszközök kódnevére és ha nincs egyezés, nem fut a program sem).
-
LouiS22
veterán
válasz
Woodcutt3R #51 üzenetére
Csak kettővel lejjebb kellene visszaolvasnod
Nem, nincs az HBO GO supported listen egyelőre.
-
LouiS22
veterán
Nos, első tapasztalatok, fél óra nyomkodás után.
1. A távirányító bitanggyorsan reagál mindenre.
2. bekapcsolás után máris volt rendszerfrissítés, és a távirányító firmware is ugrott 1.06-ra
3. magyar HBO GO NINCS!!! (megnéztem az HBO GYIK-jét, vélhetően még nem vették fel a támogatott eszközök listájára. Mindjárt telepítem kézzel az apk-t).
4. Harmony távirányítóval gond nélkül párosítható, itt is jelen van még ezzel a minimális lag böngészés közben.+1, szubjektív: nekem egyelőre nagyon szokatlan az AndroidTV UI
-
arn
félisten
Ilyen kepjavito felskalazasra gondoltam persze, sony bluray lejatszok csinaljak, megy medialejatszokent is.
-
törölt tag
Felskálázásra mindenképpen szükség van, ha a kijelző felbontása a magasabb, és teljes képernyőn akarja valaki nézni az adott anyagot.
Az algoritmus lehet érdekes, és kíváncsi vagyok, tényleg észrevehető-e a különbség. Az, hogy részletgazdag-e a forrás nekem eddig is feltűnt, az viszont nem, hogy éppen a VGA, TV, AVR, médialejátszó, stb. skáláz-e. (Az integer scalinget kiszúrom persze. Az játékoknál tetszik, de filmeknél nem.)
-
LouiS22
veterán
Megérkezett!
Első negatívum (számítottam rá): a konnektor rész természetesen brit dugós, ezért kelleni fog átalakító.
-
arn
félisten
válasz
Szpilu__25 #40 üzenetére
csak kabelmentes?
-
Szpilu__25
tag
elvileg igen,megy mással is.
-
arn
félisten
tenyleg mukodik ez mas gamepadokkal is? pl xboxossal?
-
LouiS22
veterán
válasz
Szpilu__25 #36 üzenetére
Ja, én a hengert vettem, mert a játék része pont nem izgat
-
törölt tag
Igen, és amint köztudomású, azok a dobozok úgyis mindenre jók. Én viszont mégis erre az új Shieldre leszek kíváncsi. Redditen dicsérik az AI felskálázást (4K-ban 30 Hz-ig működik), a DV tartalmakhoz pedig külön toggle van benne. Nem tudom, DV-re átkapcsolva van-e automata fallback HDR10-re, mert csak pár percben futottam át, amit írtak.
Esélyes, hogy én is kipróbálom a "Pro" verziót, ha elérhető lesz 50-60 ezeré' a német Amazonrú'. A korábbi Shield állvány maradhat hozzá.
-
LouiS22
veterán
válasz
Szpilu__25 #31 üzenetére
Az árérzékeny magyar piacon nem fognak két kézzel kapkodni utána, hiszen 10 ezeré' veszek ilyet Kínábó'!
-
törölt tag
válasz
Szpilu__25 #29 üzenetére
Meg három képből kettőn a régi táv látszik. A neve alapján mondjuk az újról van szó.
-
Szpilu__25
tag
Alza, felrakta,bár megtévesztő mert nem 2018.-at írunk,de a többi paraméter stimmel a leírásban, 3GB ram - 16GB háttértár..
https://www.alza.hu/nvidia-shield-tv-pro-2018-d5695818.htm?o=4
-
LouiS22
veterán
Ha a kínai dzsunka a mérce, akkor igen.
De ha megnézed azt, hogy az eredeti, 2015-ös modell négy évvel később is kap frissítést, akkor érthető lesz az árcímke is - ezt is fizeted vele.
Ja, és mutass még egy olyan médialejátszót, ami out of the box támogatja az atmost netflix alatt. Egyet tudok mondani: apple tv - az meg pont ugyanennyi. :) Persze ha nem igényled az atmost/surround hangzást, elég a1080p, akkor igen, drága
-
LouiS22
veterán
válasz
Woodcutt3R #24 üzenetére
Hát, mások az ÁFA-kulcsok Európában
És az USA sem feltétlen éri meg: ha a vámos kinyittatja a bőröndöt, akkor erős fejvakarás a vége.
Jobban jársz, ha megkérdezel egy osztrák vagy német ismerőst, az Nvidiának van .de shopja, de csak az említett két országba szállítanak. Ha jól emlékszem, 153 euro a stick.
-
LouiS22
veterán
válasz
Woodcutt3R #21 üzenetére
Bár úgy látom, hogy a kezdőkészletet le is rabolták
-
LouiS22
veterán
És ebben a pillanatban jött az amazontól az értesítés: feladták a csomagot Angliában
Holnap ilyenkor már a kezemben lesz!
-
arn
félisten
Zenelejatszonak futomukent milyen? Usbs dackal.
-
GreatL
őstag
A kínai TV-okosító kacatoknál ez értelmesebb jóval?
-
törölt tag
A Shield TV alapvetően egy extra funkciókkal is ellátott médialejátszó.
Az 1080p (Android és Tizen appól 2160p), fix 60 Hz, SDR pedig - ami tudtommal a Steam linken támogatott - a mindenre elégtől olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől. Vagy már működik a 4K, 8K stream, megy 60 Hz fölé, van HDR és FreeSync, illetve VRR is?
-
onedroid
csendes tag
A játék funkciója nem androidos szinten, hanem a Geforce Now közvetlen elérhetőségében lenne jelentős. Ha van ilyen készüléked elönyben vagy a béta verzióba való regisztrációnál. Nem is értem miért nem ezen a funkción erősítettek, ők lehettek volna a piacvezetők a felhő alapú játék világban. Na majd a gugli
-
Tuttu
csendes tag
Egy steam link és egy jó okos TV rendszer szerintem jobb megoldás ennél.
Én LG TV-hez használom a steam linket és mindenre elég, olcsóbban!
Party game a kanapén, hardcore a monitor előtt. -
MeszesKPT
őstag
"A nagyobbik, Shield TV Pro kinézetben már inkább hasonlít az elődre, ráadásul 3 GB-nyi rendszermemóriát kínál, az adatok számára pedig 16 GB-nyi NAND flash áll rendelkezésre."
Szédítő adatok így 2019 vége felé. Bár a kommunikációból úgyis az jön le, hogy inkább ne is akarjon játszani rajta az ember. Négy év alatt sem árban, sem tudásban nem fejlődött értékelhetően.
-
Amire szánják arra elég mindent szinte rezzenéstelenül visz szinte ami ma elterjedt formátum. remek masina az előző is, évek óta csak megelégedéssel tudok róla nyilatkozni.
Itt van az újról egy teszt, érdemes megnézni. [link]Balika911(#5) :
Az még akkor pletyka szinten ment, most meg hivatalosan is megjelent a gép. -
Tomy Yayo
senior tag
Ilyen világban élünk sajnos. Én sem értem. Ráadásul kiemelték, hogy $50-al olcsóbban kezd, mint az előző. Persze, csak közben mínusz egy kontroller, amit külön adnak $60-ért, és egyébként alig jobb a régi Shieldnél
De gondolom semmi pánik, majd az elmaradozó frissítésekkel, nem futó appokkal megoldják, hogy az újat vegyék a népek.
-
Solten
őstag
Lehet Szviccse' hekkelni...?
-
Cassi
őstag
Hát wazze. Az évente 12 milliárd dollárt összegereblyéző kreatív szupercég 2019-es teljesítménye: egy minimálisan módosított, lényegében átnevezett videokártya, és egy szinte semmit sem változott 4 éves médialejátszó újrakiadása, amiből kivették a kontrollert is.
Továbbá minden második driververziót hazavágják, hogy ne unatkozzunk
-
törölt tag
Plusz egy hete lehozták már jórészt ugyanezt: [link]
Jó, a mostaniban több az infó, csak meglepett, hogy rövid időn belül két hír is érkezett erről.
(#2) Tigerclaw: Számomra az látszik, hogy népszerű termék, és aktív közösség szerveződött köré. Én is szívesebben futtatnék mindent a tévén, de a sebesség, stabilitás, funkciók miatt inkább tartok egy Shieldet. Az enyémen még nincs DV, ezt tudom hátrányként emíteni a tévé rendszeréhez képest. (LG C8 - webOS 4.0-hoz hasonlítom. )
-
GeryFlash
veterán
Ez most mitől lett kiemelt hír? Se a terjedelme se a téma érdekeltsége nem indokolja szerintem
-
ALBY
senior tag
Jó az az upscalig demo kép 580x300pixelben
csak a hádéer marketingfotók szoktak viccesebbek lenni -
Tigerclaw
nagyúr
Az USA-ban nem tudom, hogy mennyire lehet kelendő egy ilyen. Ott van az Amazon Fire platformja, vagy az Apple TV, gondolom a Hulu-nak is van valamilye. Aztán alapból az okostévéken van kb. az összes előfizetős és VoD stream szolgáltató. A közeljövőben remélhetőleg mindegyik mindenhol a TV-be költözik és nem kellesz külön hardver hozzá.
A játékkonzol funkció lehetne döntő, de úgy látom ezek a fapados androidos, iOS-es megoldások nem egy kategóriában játszanak a valódi konzolokkal. Teljesítmény még talán lenne hozzá alapszinten, de se az iOS, se az Android nem igazán célplatformja a komolyabb játékoknak.
-
Galopp
tag
Shielt TV?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Honor Magic V2 - origami
- Sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged