Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-27 20:18:48

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20208) Luser2000 válasza Tatu-1981 (#20204) üzenetére


Luser2000
addikt

Tatu-1981!

Észrevételeim a Homár írásod (illetve inkább a konkrét ügy) kapcsán:
- Nem 3 naptári napod van, nanem HÁROM MUNKANAP, hogy érvényesítsd a jogszabályban rögzített cseregaranciát. Azaz: ha 12.21-én vásároltad (szombat, nem volt munkanap), akkor azt egészen 12.31-ig cserélheted a hibára* való hivatkozással). Úgy érzem, hogy ebben tájkékozatlan voltál, ha tudtad volna ezt a jogodat pontosan, akkor lehet a helyszínen is jobban tudsz érvelni (az azonnali csere mellett).
- Azt, hogy a termék NEM hibás, ebben az időszakban (de az első 1 évben is), a kereskedő kell alátámassza a te állításoddal szemben. (Ezt nyilván tudod). Ha az órát azzal az állítással viszed be, hogy csak 3-5 órát bír, akkor a javítás / bevizgsálás során ennek az ellenkezőjét kell tudja alátámasztani. Az, hogy valamit kicserél (vagy sem) benne, az még önmagában nem jelenti azt, hogy a hiba elhárult. Ezt csak úgy tudja a Fogyasztó felé igazolni, hogy teszetli ÉS DOKUMENTÁLJA. Ha a javítás(ok) során ezt feléd nem dokumentálta, akkor ott kellett volna erősködni.
- Mindamellett, hogy vélhetően a Békéltető Testület előtti ülés már azzal zárul, hogy kötelezik a cserére / vagy visszavásárlásra őket, a történet leírásából kiolvashatónál pontosabban kell (sajnos) dokuemtálni a hiba bejelentését is, illetve annak az elhárítását is.

A Homáros storyból én nem olvasom ki, hogy nem adták vissza az órát. Ez hogyan fordult elő?

---

* A meghibásodásra / hibás működésre való hivatkozás (mondjuk a három munkanapon belül) megítélése sajnos a konmkrét esetben a helyszínen nem lehetséges. (Hiszen nem arról van szó, hogy nem kapcsol be / törött a kijelző / stb) hanem arról, hogy hamar lemerül. Ezt csak bevizsgálással lehet igazolni. Ha szar fej a cég, akkor ezt az utat választja (de jogszerűen).

---

KIRATÁST!!!

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.