Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10676) barnam_ válasza barnam_ (#10583) üzenetére


barnam_
nagyúr

Felraktam a héten, de azért a jótól igen messze van.
Két probléma van vele:
- Magisk SafetyNet teszten nem megy át -> erre azt írják, hogy Google probléma, valójában tegnap már jó volt nálam
- titkosítja a Data partíciót olyan módon, hogy recovery nem tudja feloldani -> erre meg azt írja a fejlesztő, hogy a recovery a rossz. Alapvetően OrangeFox-ot (R10.1_01-Stable) használok, eddig egyik rommal sem volt gond, ennél viszont igen. Sokan panaszkodnak, tehát valami tuti változott a romban.

Ami jobban megszívatott az az, hogy telepítés után nem ment se a közelség, se a giroszkóp, se a gyorsulásmérő, szóval semmilyen szenzor. Hardver tesztben próbáltam, üresek voltak az értékek. Nem tudom, hogy erről csak a 20.3.5 verzió tehet-e, mivel előtte felraktam az indiai global 11.0.6.0 fw-t, és utána a Xiaomi.eu romot. Viszont a fastboot fw nem írja felül a persist partíciót, legalábbis a flash_all.bat fájlban nincs benne. Ezután felraktam a global 11.0.5.0 fw-t, de ebben sem mentek a szenzorok. Google keresés után kiderült, hogy ilyenkor a persist partíciót kell helyreállítani. Fastbootból nem lehet hozzáférni, viszont recovery-ből telepíthető. Feltettem a 11.0.5.0-ból való persist.img-t, és megjavult :)

Ezután gondoltam oké, nem szívatom magam, visszarakom a xiaomi.eu 20.1.21_v11-10 verziót, ami eddig fenn is volt, és nem volt vele problémám. Jelenség: friss telepítés után indításkor jelszót kér... milyen jelszót? Az egész telefont legyalultam MiFlash-el, nem volt semmilyen jelszó beállítva. Tök mindegy, hogy telepítettem-e Magisk-et, vagy formáztam-e a data partíciót, mindig jelszót kért. Mindezt tegnap éjfél körül, úgy hogy délután óta csesztettem a telefont :W Jó pár MiFlash -> recovery -> sikertelen rom telepítés után inkább felraktam a 20.3.5-t úgy, hogy:
- rom telepítés
- persist.img felülírtam elővigyázatosságból
- Magisk telepítés

Működnek a szenzorok, most jó a SafetyNet, viszont recovery-be nem tudok belépni, azzal a jelszóval sem, ami be van állítva. Azt meg nem értem, hogy ha korábban ugyanazt a romot (20.1.21) ugyanazzal a recovery-vel használva működött, most miért kért jelszót.
Kicsit hosszú lett, bocsi.. egy ideig most nem telepítek semmit :B

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.