- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- Ivqkzy-: 2. gépem
Új hozzászólás Aktív témák
-
távcsőves
senior tag
válasz
Johnnyxy27 #320 üzenetére
Az a helyzet ha teljes értékű a 2.-ik mag, amit kiprobálhat ingyen, mert a lapja alkalmas rá, és utána olvas a tuningnak (2.8ghz abszolút nem elérhetetlen), majd aprón keres egy gtx460 1gb vagy hd7770 1gb vga-t 10-12ezer ft-ért, az említett játékokkal játszhat, és a hardveres böngésző és videó gyorsítás miatt a nettezés is pipa. Ha megy a 2.-ik mag, nem kell kidobni a gépet. De a ramot bővíteni kell 4gb-ra. Viszont egy 2gb-os modul árával is csak 15 ezret költött. Mit kapsz ennyiért? Ez egy 4fös család mozilátogatása felénk...
-
törölt tag
válasz
Johnnyxy27 #303 üzenetére
Kedves kolléga úr (nem kívánt rész törlendő).
Ez szellemi kihívás részemről, sport, ha tetszik. Bizonyos képességek, körülmények, és adott software, hardware együttállás (mint a csillagoknál) origója. (Idáig megvan?)
Telepítés után, egyszer elvégzendő beállítások. Idő, valóban....
Viszont én, erre a gépre, kb. 4 - 5 éve egy buznyákot sem költöttem, holott megy, mint a Zinger....
Érthető, kolléga úr? -
törölt tag
válasz
Johnnyxy27 #304 üzenetére
.."Ha a géped kinyírja az SSD-ket akkor a tápod a ludas.."
Köszönöm szépen a diagnózist, de semmi baja a tápnak. Meg is mondtam neki...............
-
törölt tag
válasz
Johnnyxy27 #308 üzenetére
Netto marhaságot írsz, és nem először.
Nem zavar? -
törölt tag
válasz
Johnnyxy27 #304 üzenetére
Igen igen örülök, hogy kapásból rámutatsz a probléma rejtett gyökerére.
Az IT expert, az már csak ilyen. Mélyenszántó, lényegre törő, első pillanatban felismerő, stb.Javaslatom/kérdésem:
Nem kellene visszavenni az arcodból?
Indokolja azt bármi is? -
domos
senior tag
válasz
Johnnyxy27 #306 üzenetére
XP van a gépen, de szerencsére tökéletesen működik a speedstep.
-
Polllen
félisten
válasz
Johnnyxy27 #301 üzenetére
Nézd meg mire válaszoltam. Nem baj az, ha egészében nézed a beszélgetéseket és nem csak kiragadsz dolgokat.
Amúgy nem úgy volt, hogy el tudsz menni a téma mellett?
-
Polllen
félisten
válasz
Johnnyxy27 #278 üzenetére
Nem, itt leírtam, miért tartom hasznosnak, éppen neked válaszként.
A notimban feleslegesnek érzem, nincs is benne.Scorp2011 viszont leírta, hogy neki felesleges, majd az volt a válasz, hogy nem drága, csak 10k. Nem releváns.
Mindig azon lovagoltok, hogy az SSD kell és nem tudtok elmenni szó nélkül amellett, hogy valakinek egyáltalán nem kell vagy a lista végén van, nem az elején.
-
fanti
addikt
válasz
Johnnyxy27 #266 üzenetére
Hát ebben igazad van, de akkor már egymillió fölött járunk gép és 4k-s monitor vonzatában.
Van ilyen anyagi hátterű gamer, de nem ez az általános. -
fanti
addikt
válasz
Johnnyxy27 #263 üzenetére
Olvasd el, pont hogy az SSD-k mellett állok ki.
Én inkább az M2-es csatlakozású hipergyors meghajtókra írtam ezt az előbbit. Azoknál törekednek az iszonyat nagy átvitelre, csak tudnám minek....? És igenis fémlapos hűtést eszkábálgatnak már rá egyes alaplapgyártók.
kb. olyan nagy szükség van otthon egy ilyen túlhajszolt M2-es csodára, mint egy GTX1080 SLI-re......
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Johnnyxy27 #255 üzenetére
Nem is olyan adatra gondoltam hanem amiket programok v jatekok tarolnak. Adatra ott a tobb teranyi hdd-m
-
BiP
nagyúr
válasz
Johnnyxy27 #244 üzenetére
Miért értenélek félre?! Hiszen mindkettőnek (hdd és ssd) megvan a létjogosultsága. Nálam is így van. SSD a rendszernek, hdd meg tárolásra.
Igazából azokat sajnálom, akik még nem jutottak el oda, hogy belássák, hogy ma az SSD erősen ajánlott, és igenis érdemes rá áldozni. Ma már nem is megfizethetetlen. -
BiP
nagyúr
válasz
Johnnyxy27 #242 üzenetére
A világon 2 féle ember van. Akinek már van SSD-je, meg aki még nem tudja, hogy neki kéne.
Gyakorlatilag az SSD tulajok győzködik a HDD-hez ragaszkodókat. Akinek már volt valaha, annak most is van, mert sose válna meg tőle.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Johnnyxy27 #237 üzenetére
Haha, hol leszek én már 50 év múlva
-
kolopele
nagyúr
válasz
Johnnyxy27 #232 üzenetére
A prime 95 egy olyan teszt, ami nem való egy átlagos otthoni gépre. Azt a terhelést soha nem fogja megkapni. Elég, ha az Aida alatt szép stabilan marad 70 fok körül.
-
sb
veterán
válasz
Johnnyxy27 #175 üzenetére
Ezzel viszont egyetértek. Az összes régi konfigba is bekerült nálam is az SSD. Minimum a rendszer alá, egy 60-as 10k alatt megvan/volt.
Messze ez gyorsítja bármilyen gépen a legtöbbet, lévén a leglassabb komponens a HDD. Főleg ugye randon IO-ra. (De ez a számokban/tesztekben is benne van, nem csoda.) -
sb
veterán
válasz
Johnnyxy27 #155 üzenetére
Amit teszt nem hoz ki az nagyrészt nincs, csak placebo... vagy szar a teszt.
Ne érts félre, nem azt mondom, hogy nincs különbség. Lehet és van is:
1. Bizonyos hw elemek nyilván hatással vannak egymásra, de ezek jól kimutathatóak és mérhetőek is. Logikusak. Amiket írtál abból a fele sem az...
2. Bizonyos feladatok gyorsabbak pl. NVMe-n sokkal, attól, hogy másik 10 alig gyorsabb a SATA-shoz képest. Ez is világos. De ezek - épp ebből láthatóan - mástól függnek. Nem ramtól meg csillagegyüttállástól. Lehet, hogy a szar sw okozza mindkét esetet. Hogy neked is igazat adjak, az is lehet akár sw vagy driver, stb.. oldali ha az NVMe NEM gyorsabb a SATA-nál. Hiszen papíron a számok alapján az kéne legyen.Szóval ezzel eltévesztetted a házszámot. Nem azt mondtam, hogy nincs bottleneck. Csak azt, hogy ha van akkor az kimutatható és kimérhető. Alátámasztják a specifikációk. Ha valaki azzal jön, hogy SSD átvitelnél bottleneck a ram mert DDR3-1600 pl. DDR4-3200 helyett, akkor viszont kiröhögöm. Nézzük már meg a két komponens késleltetését és sávszélességét... hogy lehetne bottleneck önmagában? Ha mégis mérhető különbséget okoz valami annak meg más konkrét oka kell legyen.
És ez nem pénz kérdés. I5-öm van, nekem elég. Az is bizonyítja, hogy most váltottam nemrég a régi...dobpergés...i5-ről.
Anyagiakban ne menjünk bele, de bőven lehetne jobb is.
Itt az a lényeg, hogy célirányos és optimális konfigot keresnek bizonyos emberek. Ahogy a cikkben is történt... HD játékra felesleges lett volna összerakni 1080 SLI-t akkor is ha van keret rá. Nem?
Meg egyébként más oldalról nézve is nonszensz ez a gondolat, hogy minden csak pénzkérdés. Ha renderelsz akkor pl. jobban jársz egy 10-12 magos Xeonnal. Pár magra korlátozott MP játékra meg sokkal jobb lehet egy 4 magos 5GHz környékére húzott cpu. Akkor most mit veszel a korlátlan pénzedből ami egyértelműen jobb? Akármelyiket nézzük a másik oldal hülyének néz - és jogosan - hiába a drága konfig.Rövidre zárva a témát: Szóval, nem. Nem venném a jobbat, így sem veszem ha van pénzem rá. Mert ha felesleges akkor minek? NVMe SSD teszteket megnéztem, amit én használok ott alig mértek különbséget. Aztán kipróbáltam egyet compile alatt valósan egyet. Sok kis file, az IOPS-nak meg kellett volna dobnia. Lóf*sz különbség nem volt. Innentől minek vegyem meg?
Másik példa ha már win frissítést hoztál. Az is pl. tipikus, hogy órákat homokórázhat csak a kereséssel a háttérben ha sok frissítésed hiányzik. Rakhatsz alá bármit, megnézed a resource monitort, semmit nem terhel és mégis vár, keres...
Másik ami erről eszembe jutott: dotnetes management felületek, van 1-2 MS-ben, cégnél próbáltuk, i3-on is 20mp mire elindul SSD-vel és a 12 magos Xeon szerveren raid-be kötött SSD-kkel is ugyanez rakat rammal.
Van amivel nem tudsz mit kezdeni... ill. olyan okok vannak mögötte, amit a számok nem magyaráznak. A többi meg placebo.szerk: Na még egy. Vajon melyik konfig bootol a leggyorsabban friss winnel uefivel? i5-6500 (4/4), DDR4, 850 Pro, i5-6400HQ (4/4), DDR4, NVMe SSD, i5-3317 (2/4, kisebb órajel, jóval régebbi proci), DDR3, 850 EVO? Igen, az utolsó...
Többszöri újrahúzás utáni próbával is mérve.
-
Polllen
félisten
válasz
Johnnyxy27 #180 üzenetére
A céges Dell notimban olyan van , ha minden igaz. Illetve amit ne felejtsük el, itt nem fél misi volt a gépfejlesztés.
Az enyém még 150k-t se ér, de van benne. Utolsónak belekerült.
-
Polllen
félisten
válasz
Johnnyxy27 #170 üzenetére
Én abszolút nem értem ezt az ssd őrületet. Van egy 240 GB-s a gépben, mert azt gondoltam, hogy mégse egy wd red-n legyen a rendszer meg a fő játékaim, de számomra érdemi gyorsulást nem hozott. Gyorsult, csak nem verdesem a seggem a földhöz tőle. Diablo 3 és Bf4-ben elsők között tölti be a pályát és aztán várok a többiekre.
Néhány játékom egy usb 3.0-s rackben lévő hdd-re van telepítve és onnan tolom őket, szóval van összehasonlítási alapom. Nem zavar a különbség.Amúgy az ssd nem arra van, hogy a swap gyors legyen. Legyen elég memóriád és nem fog se a hdd se az ssd tekerni, mint a barom.
Illetve ezt az 5 vs 120 másodpercet átgondoltad? 24 a szorzó...
Egy játék betöltésénél sem lesz ekkora különbség.
Az, hogy csendes, meg nem melegszik és kicsi áldás a kis méretű gépemben, de 20k azért, hogy gyorsabban töltse be a játékokban a pályákat olyan extra, amit a lista végére kell szerintem tenni, amikor racionális gépfejlesztésről beszélünk. 20k-ból 16 GB ram-t, cpu-ból meg vga-ból pedig egy kategóriával jobbat lehet venni.
Kisebb SSD esetén meg azt mondom, hogy az oprendszer indulás, böngésző megnyitás és oprendszer leállítás egy hdd-vel sem tétel, felesleges is felhozni. Akkor is, ha kis hisztis gyermekként ragaszkodunk ahhoz, hogy nekünk minden kell és azonnal. 1-2 másodpercet sem szabad várni arra, hogy a firefox elinduljon egyszer egy nap. Szóval ebben az esetben is extra, a fejlesztés legvégére érdemes tenni.
Persze ez csak az én véleményem.
Hja és a céges notimban van SSD, a sajátomban még nincs és vígan elvagyok mindkettővel. Ezen nem sok múlik. -
Praston
tag
válasz
Johnnyxy27 #170 üzenetére
A kötelező és az ajánlott között van egy elég nagy különbség. SSD ajánlott de nem kötelező. Nem gazdag emberkéről beszélünk aki dobálja a pénzt, hanem olyan valakiről aki örül, hogy össze tudott tenni egy játszos gépet és ő egyelőre ezzel teljesen elégedett. Azt nem vitattam egy szóval sem, hogy az SSD nem javít a gépen, főleg open world játék esetén egy HDD zavaró tud lenni, de ha kevés pénzel gazdálkodsz, akkor nem egy SSD-n fogsz egyből gondolkodni, remélem ez világos. Az építő jellegű dolgokkal nincs baj, de amikor átmegyünk parasztba, hogy "némmá, ennek az embernek krumpli gépe van, de gáz" az cink, így az veszi magára aki akarja.
-
domos
senior tag
válasz
Johnnyxy27 #151 üzenetére
Teljesen egyetértek.
-
sb
veterán
válasz
Nekem is Intelem van és nem az érveléssel van bajom, hanem a feloldhatatlan, illogikus érvekkel. Lásd a fentebb írt váltásokat. Ott érezte ahol az általad is leírt paraméterekben kisebb volt az előrelépés.
A te felsorolásodban pedig az a gond, hogy nincs emögött sem semmi számszerűen, méréssel.
pl. az SSD-hez mi köze a jobb ramnak és chipsetnek? Ram sávszélesség, chipset, PCIe sávok ha megvannak és viszik az adott számokat akkor mi lehet a gond? Niylván van különbség még akár driveres oldalon is, vagy, hogy natív-e a támogatás, de azért ennek számokban/jellemzőkben meg kell mutatkoznia. Az nem elég érv, hogy csúcscucc kell a csúcs SSD mellé. És ha kijön egy új proci? Akkor a régi már nem csúcs és lassabb lesz vele?A másik tényező amin még lovagolunk az a hasznossági tényező. Valami lehet papíron, számokkal alátámasztva is sokszor gyorsabb. Lásd NVMe SSD-k... ha aztán a gyakorlatban mégsem jön ki a különbség mérésnél. Érstd: boot időben, betöltésben, stb... meg pár mp van adott esetekben a töredék sebességű SATA6-hoz képest.
Szóval az összefüggések léteznek amikről írsz, de sokkal plasztikusabb lenne nem érzésre hagyatkozni ilyen kijelentéseknél, miközben a számok mást mutatnak 1-2 teszt alapján.
-
törölt tag
válasz
A GTX 1060 3GB volt még nála is jobb ár/teljesítmény arányú kártya, de annak jelenleg most kicsit elszállt az ára. De volt már 61ezerért is.
-
pet007
aktív tag
válasz
Johnnyxy27 #140 üzenetére
Vannak attol joval nagyobb es jobb hutok is. Kerdes inkabb koltoi volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Gyúrósok ide!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged