Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
domos
senior tag
M2-es SSD-k bejöttek a képbe, iszonyúan fűtenek, és az általuk nyújtott sávszélesség csak speciális esetekben használható ki
Én is azt hittem hogy melegedni fog, de 35C fölé még nem ment. A sávszélességet meg minden kihasználja, gyorsabban indulnak pl. a programok. Van akinek ez fontos, személy szerint nekem is. Ezen kívül bárhol jól jön ahol nagyméretű fájlokkal kell dolgozni: adatbázisok, videószerkesztés, stb.
bagaroller: Én tisztában vagyok vele, hogy semmi szükségem egy olyan gépre, mint amim van. De ez a hobbim, más meg elissza/cigizi a pénzét. Ezt a "belőni gyengébb gépet" marhaságot meg hagyjuk már, minden ilyen embert aki ezzel jött, megkérdeztem hogy na akkor mégis hogy kell "belőni" a gépet, aztán csak a nagy csend volt a válasz. Szóval itt a lehetőség, mutasd meg hogy Te tudsz, magyarázd el nekem kérlek ezt a folyamatot.
-
Johnnyxy27
aktív tag
hallod az m.2 nvme ssd-k se melegednek normál szituban bordával meg jó légkeverős házakban, ne higyj el mindent amit olvasol , mert a környezet nagyon sokat számít! Ne vegyünk gyors tuningmemót, mert melegszik a fesz emeléstől
! Minek az itthonra? Mert neked nem kell, attól még had legyen már m.2 hyperx predator a gépemben, mert olyan gyors a gépem tőle, mint egy jól optimalizált iphone, ha tudod az milyen! -
törölt tag
Már miért lenne kötelező egy SSD?
Miért buktatna meg egy PC-t csak azért, mert nincs benne?
Egy kicsit átestetek szerintem is a ló túlsó oldalára, ha ilyen kijelentéseket tesztek.Részemről ez a helyzet:
Használtam-e már SSD-t? Igen. Jó volt? Jó. Tudok nélküle élni? Simán. Kevesebb fps-t kapok a játékok alatt SSD nélkül? Nem. Akadályoz bármiben is a HDD sebessége, amire használom a gépet? Nem. Akkor minek??? -
domos
senior tag
1. Nem kell személyeskedni, az én itthoni gépem teljes mértékben a hobbim tárgya, és a kényelmemet szolgálja, semmi munkát nem végzek rajta. Munkaidőben dolgozom, munkahelyi gépen.
2. Komolyan ennyire nehéz elhinni, hogy vannak akiknek szüksége van PCIe SSD-re? Számít ez egyáltalán neked?
3. Ha az otthoni gépedről van szó, akkor mit számít a munkád/foglalkozásod? -
törölt tag
A kora nem számít egy SSD-nek (kivétel - a 24/24 h folyamatos üzem esete). Semmit nem jellemez, legfeljebb annyit mond, hogy régi...
(Van kb. 12 éves pendrive-om, de jó ha ebből 10 órát dolgozott)
Az üzemóra, és az indítások száma sokkal egzaktabb egy SSD (vagy HDD) jellemzők egy tároló esetében.Pl.: 17 611 hours üzemóra jelen pillanatban a Hitachi HDD-m eddigi ciklusa (indítások számát nem tudom, de nem is érdekel,,).
Hogy ez 3 évre, vagy 10 évre oszlik el, az nem számít semmit.
Ezek a mutatók jellemeznék egzakt módon egy (bármilyen, bármelyik) tároló élettartamát.
Az indítások (újraindítások) száma különösen jellemző, kritikus adat (áramtüskék kezelése, eliminálása).Lentebb írod: .."Vigyázok rájuk............".
(Egy HDD-re nem kell vigyázni - használni kell, kompromisszumok nélkül, minimális odafigyeléssel)
Szinte el lehet felejteni, hogy a PC-ben van egy/több.De újra leírom, nem fikázom az SSD-ket:
Az SSD nagy találmány, mérföldkő... Majd talán, további fejlesztések után, maradéktalanul képes lesz kiváltani (kompromisszumok nélkül) a HDD-t. És az ár/kapacitás viszony sem lesz iszony.......
Viszont a fejlesztési iránya nem tetszik.
A mindenek feletti SSD sebesség hajhászás privilégiuma furcsa jelenségeket hoz: A leggyorsabb konzum SSD-ket már javasolt hűteni (hűtik is újabban..).
Szerintem, ez mellékvágány.
Jó az SSD, de sokkal jobb is lehetne (lesz is?).
(Csak az a fránya önköltség/nyereség aránya ne hajszolná mellékvágányokra a gyártókat...)
Örülök, hogy te maradéktalanul elégedett vagy a saját SSD - iddel. -
törölt tag
Egyetértek mindenben, viszont azt ne felejtsd, hogy te OC-ről beszélsz ("Non-K OC"). Alapórajelen használt nem K-s processzor esetén a gyári hűtővel sem fog visszavenni az órajelből túlmelegedés miatt, tehát nem fog throttlingolni. Ha igen, akkor ott valami nincs rendben.
Én Aida64 Rendszerstabilitás teszt-tel szoktam tesztelni a processzorokat, 100%-ra terheli a CPU-t, és jelzi a throttlingot is. Ha nagy ritkán ilyen processzor akad a kezembe (100-ból talán 1), megy is vissza, legyen szó akár új, akár használt CPU-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe gar
- Újszerű Sony A7 III, patona markolat, L-plate, 123k expo
- HP Elitebook 735 G6 13 3 FHD Laptop AMD Ryzen 5 Pro 16 GB RAM 512GB SSD 6 hónap garanciával
- Eladó Dune Pro Vision 4K
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
! Minek az itthonra? Mert neked nem kell, attól még had legyen már m.2 hyperx predator a gépemben, mert olyan gyors a gépem tőle, mint egy jól optimalizált iphone, ha tudod az milyen!