Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Johnnyxy27

aktív tag

válasz sb #148 üzenetére

DDR4 előnye akkor jön ki, ha a többi része a gépnek is felsőkategória (ne menjünk bele a felsőkategória fogalmába), most hiába teszel egy skylake i3-6100 alá alap ddr4-2133-at legolcsóbb alap chipsetes alaplap mellé egy hagyományos hdd-vel, ott nem fog gyorsabb lenni! Ez az ssd-re is vonakozik! Egy SATA SSD és egy mondjuk PCIe 3.0 (x4) NVMe SSD között nem fogod érezni a különbséget, ha nincs a megfelelő hozzá teljesítményben felzárkózó chipset, proci, memó trió!
    Nekem még a gen2 2015-ös m.2 ssd-m van (1600/600MBs), egy samu 850 satást cseréltem le rá, de olyat odak*r összgép teljesítményben még ahhoz képest is, hogy ha nem saját magad tapasztalod meg, nem hiszed el! De ehhez persze rendszeresen használnod kell, hogy ezt a konklúziót hozd. Persze, hogy ha nincs rá keret, mert igazából a legtöbb versenyzőnek ez a baja vele, akkor másként érvel az ember, természetes, én is sokáig érveltem AMD procis rendszerek mellett ár/teljesítmény mutató miatt, de ha megvan az a pénzkeret, akkor úgy is azt veszi, ami a csövön kifér, mert nincs az ember a kompromisszumra kényszerülve! Azt akkor jön rá, hogy mi is az igazi különbség.

A cikkhez hozzászólva hiába nincs jelenleg kihasználva FHD-n a RX470(még), viszont el fog jönni az idő, amikor még az is kevés lehet! Jelenleg ár/értékarányban nála jobb új középkategóriás olcsó kártya nincs.
    Pattints egy tisztességes ssd-t azt kész a gép egy időre:)!

Új hozzászólás Aktív témák