- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
-
lapa
veterán
válasz
CPT.Pirk #595 üzenetére
azért hozzáteszem, hogy gnome2-ben (lucidban legalábbis) panelen jobb gomb --> add to panel --> (nem custom) application laincher --> preferences kijelöl --> ok. aztán ugyanígy administration kijelöl --> ok.
ezzel kapsz két ikont, amire klikkolva kijön a két menüsor egyike.
innen már nem egy nagy művelet megjegyezni, hogy melyik applet melyikben van, én legalábbis nem használok annyit hogy ez gond lenne. meg logikus is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
KDE-n kdesu a parancs, amit keresel.
A GKSU az GTK+ -hoz van, a BEESU a RedHat beli megfelelőlje, a KDESU meg a QT alapú cuccoknál van. Itt találtam ezt a hasznos összehasonlítást: [link]
Én úgy használom a KDE-t, hogy kirakok egy gyorsindító eszköztárat meg egy pici terhelés kijelzőt a tálcára, aztán nagyjából nem is kell mást túrni benne. Gnome2-t is használtam sokáig, csak ott mindig bazi nehezen találtam meg, amit a beállítások, meg az adminisztráció menüben raktak szétszórva. Most meg már ugye vége van, a GnomeShell nekem nem kell, Unity sem. Volt még Minten a Mintmenü, de azt már nem tudom hova tenni.
Szóval egyelőre nekem a KDE az egyetlen olyan felület, ami ugyanazt az elvet követi, mióta ismerem és nem várható a fejlesztés leállása, mint történt az G2-nél.
-
ViZion
félisten
válasz
CPT.Pirk #591 üzenetére
nem, fent van a panel, illetve win-en tálca azért kell. Arra kirakva kedvencek, kb. 10 program, meg a Fedora ikon az alkalmazásoknak. Nem egy "év desktopja", de szeretem így.
HCL: de ott mindenféle kinyíló bizgentyűk vannak, meg az az XP startmenü
- aranyos, amikor kipróbáltam a Chakrát másodpercekig tetszett.
Persze aki KDE-t szokta meg, az más. KDE alatt programot se' tudtam indítani, mert a gksu -ra semmit nem csinált. Hát kell ez
...erre Fedorán sincs gksu
ott meg beesu van...
colomb2: Fluxbox, mi
ártottam én Neked???
-
-
ViZion
félisten
...a kapros tökfőzelék is jó, mégsem tudom megenni.
Valahogy nem tetszik. Nálam az asztal üres. Win-en is, Linuxon is. Se ikonok, se semmi, max hőfokok és terhelést íratok ki. evvan.Sweet Lou 6: igen arra. Nekem elég, h annyi köze van, hogy nem kell kodekpakkokat keresgélni meg telepítgetni - WMP-hez meg
-
Sweet Lou 6
addikt
ha erre a windowsos KMPlayerre gondolsz, akkor ennek semmi köze a linuxos KMPlayerhez
kivéve talán annyit, hogy az Mplayer kódját forkolták.
-
-
ViZion
félisten
Olvastam a KDE 4.8.1-et, h megjelent a hónap elején, de az nekem nem hír
Komolyan: a KDE-t alig, sőt, mondhatjuk hogy nem ismerem. Van pár KDE alkalmazás amit igen, mert jók és használom őket (Digikam, Dolphin, K3b, Amarok, KMPlayer -ez windowson is a legjobb lejátszó szerintem). -
zoli62
addikt
Megjelent a Gnome 3.4.
[link]
-
haris
őstag
Amit csinálsz, az nem flame, hanem off topik (szervesen nem a témához illő hozzászólás).
A flame angol szó jelentése láng. Akkor flame-elnél, ha azzal jönnél percenként, hogy:
"minek kínlódsz linux-szal, amikor az sz@r, használj inkább bármi mást, meg különben is"Amit most csináltam, az is off topik, meg is nyomtam a kis gombot a hozzászólás elküldése előtt, ettől lesz ilyen szép szürke, hogy akit csak a témához illő hozzászólás érdekel, az enyémet átugorhassa.
Sok sikert a Fedorához
-
pazzo
tag
Vladi, hcl, ViZion, és mindenkinek köszönöm a segítséget.
A további kérdéseimmel inkább a helyi Fedora fórumot flame-lem tele. -
-
-
pazzo
tag
Feltelepítettem a Fedorát, lxde-vel. Hol lehet programokat hozzáadni (hol a synaptic?)?
Meg hogy lehet új témát rakni rá? stb... -
-
-
pazzo
tag
Feltenném az "öreg" vasamra a Fedora 16-ot (Acer Travelmate 240), Gnome shell-el, de a Intel® 852GM/855GM videokártya miatt azt írja, hogy a gnome 3 fallback üzemmódban indul el.
Mi ilyenkor a teendő? Régebbi Fedorát használjak? -
scabi78
senior tag
Zsír lett a cikk! Majdnem meggyőztél
-
ViZion
félisten
Nehéz dolog, mert típuson belül is többféle wifi- és BT modul, webcam, kártyaolvasó, touchpad, stb. van... Néha még Win telepítés sem egyszerű, főleg ha nincs korong és egy wifi vagy BTdriverhez leszed 150 MB-ot
Inkább csak LiveUSB-vel próba, és az segíthet, h a gyakori típusokhoz általában van minden driver (a nagyobb disztróknál biztosan).
..mondjuk van HP SUSE-val, vagy Dell Ubuntuval (illetve Dellbuntu-val), ha érdekel megkérdezhetem. -
-
Most jelenik majd meg az LMDE 4-ik frissítése és új iso-ja.
A frissítésben benne lesz a KDE 4.7.4, Gnome 3.2.2, Mate 1.2, Cinnamon 1.4, Xfce 4.8.És ez Debian alapokon nyugszik, mint az Ubuntu.
(Mondjuk, ezzel Te tisztában vagy)Ha kedved támadna tovább tesztelni
-
tacsk0
aktív tag
Ha meglesz a laptop atterek
Regota gondolkoztam a cikk meg kedvencek kozott van eleg hasznos!!!!!
-
zoli62
addikt
LXDE-s Mint kipróbálása után az Ubuntu kicsit nehézkesebbnek tűnik, vagy csak nekem?
-
ViZion
félisten
Ubuntu alatt a pendrivelinux-ról az Unetbootin vagy a multisystem (én ezt jobban kedvelem, több linux egy sticken). "mezei" Puppy azért nagyon minimál, inkább vmi forkját próbáld, pl. Legacy OS.
Live USB-ről lehet telepíteni, de alapból Live-re van kitalálva, illetve RAM-ból futásra, így szvsz a merevlemezre hegesztés sokat nem dob rajta. Utána grubot be kell lőni, ha frugal-installal rakod fel -ezzel kb. bármire települ, csak grubhoz kell adni. Full install meg a klasszikus.Vigyázz, mert "ezek" mindent riszájklingolnak, nem lepődnék meg ha lenne windows 8 puppy is
: keresgélj
-
-
lapa
veterán
-
ViZion
félisten
válasz
csanyijoci #515 üzenetére
Nem jó helyen keresel. Közeledben keress erre szakembert, mert a próbálkozás is adatvesztéssel járhat, főleg ha már törölt adatról van szó.
-
lapa
veterán
ja, majd mittomén egy xy szerverről kéne egy fájl, megkérem a gazdáját hogy naaa lécci.... azért ez nem szerencsés.
amúgy most a nagy propagandára tekintettel felraktam ezt a precise-t, de nekem ilyen nem lesz. ez majd 2 wattal többet eszik, mint a lucid. főleg a compiz zabál, leszedni meg nem tudtam hirtelen. azért a 6w meg a 8w az 30%, annyira nem mindegy. de mindjárt megnézem újra a lucid értékeit.
-
ViZion
félisten
A méretét lehet utólag változtatni, de beleírni nem lehet sztem, legalábbis nincs értelme... Bebootolsz róla, belerántod saját mappádba ami kell, és benne van.
DanielK: én is így gondoltam, de Ubuntun túl is van világ... sőt
Azért egy-egy disztrót feldobhatnál pendrive-ra, nem akkora csapás, ha nem .deb -ből építkezik, hacsak nem vmi nagyon bejáratott progikat használsz. Nekem Fedora alatt az Alacarte és a Grub Customizer hiányzik, de Alacarte helyett lehet manuálisan a mappákban pakolászni, Grubot meg terminálból buherálni...
HCL: úgy értve az az alapja, h Ubuntu csomagjait használja, annak a frissítéseit követi.
-
-
lapa
veterán
keresztény ubuntu... jóhogy nem katolikus anyaszentegyházi. biztos már az install média is tele lenne ped... na mindegy bocs.
amúgy most írtam egy precise usb-t. már korábban is érdekelt volna: tudok valami módon offline írni a persistent területre? van ez a 2 gb pen, mivel jó sok appot akarok magamnál tudni adtam neki 1 gb persistentet. de ha marad 500 mb szabad hely benne, akkor azt nem tudom használni, csak azt a 200 valahány mb-t, amit azon kívül hagytam. az lenne a jó, ha a persistentet tudnám offline bigyózni, akár jelszóval vagy mittomén. van erre valami mód?
-
ViZion
félisten
válasz
CPT.Pirk #506 üzenetére
Isteneeem... ilyeneket hol találsz? Mert volt ugye a Hanna Montana, meg a Justin Bieber változat, tudtam a keresztény Ubiról, de erre nem gondoltam... OMFG
DanielK: Jó a Lubuntu, azér egy Docky-t elbírna
Van még pár nagyon gyors disztró, hasonló mennyiségű programmal... Esetleg Fedora Spin LXDE-t nézd meg.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ami Debianból nőtt ki, az .deb-et használ. Eltérés a függőségekben lehet, meg lehet, hogy lesz olyan, amit kézzel kell forgatni forrásból.
Nézd meg ezt a képet, itt meglátod, mennyi disztró van és mi miből lett: [link]
Ha rávinne a lélek Ubuntu alapú disztró használatára, az csakis a sátánista Ubuntu lenne! [link]
-
DanielK
addikt
Hát nekem pont ez a "minimalista" design tetszik!
Kicsinosításra nincs szükségem.
Sőt, lehet a netbookra felteszem az xp mellé, hogy valami gyors is legyen rajta.
XPt meghagyom, mert anyám szívbajt kapna.
A Lubuntu alapja az Ubuntu, nem? Tehát minden felmegy rá, ami az ubira is? (deb)
Vagy legyen debian lxdevel?A cikk folytatását meg várom.
-
-
zoli62
addikt
Nem akarok flame-t generálni, de most olvasva. hogy a Windows 8 CP nem igazán frissíthető bétára, a linux kb. sosem fogja elveszíteni ezt a "képességét".
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest