Hirdetés
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
válasz
blakey #11198 üzenetére
1.24.1.4931, elvileg ez a legfrissebb, up to date-nak írja az oldal.
Ami fura, hogy néha zöldnek írja a connectiont, néha pedig indirect-nek. A szerver oldalon a Telekom routere passthrough-ra van téve és mögötte egy ASUS router dolgozik aktívan. Utóbbin beállítottam a port nyitást, ennek ellenére nem tűnik teljesen jónak. Lehet hogy ez okozza? -
blakey
titán
-
Mosqu!to
addikt
válasz
mgTerminator #11194 üzenetére
Lejátszó oldalon beállításokban is átállítottam eredetire, de továbbra is ugyanazt a minőséget hozza.
A szerver menüjében valamiért nekem nem adja ki ezt az internet upload speed és limit remote stream paramétereket se. Egy Synology NAS-on valahogy be tudok túrni esetleg valami konfig xml-be, ahol ezek az értékek tárolva vannak?
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Eddig csak lokálisan használtam plexet, most azonban kipróbáltam távolról és a képminőség nagyon gyenge.
1080p anyagot 20mbps febontásban prübálok a távoli tv-n lejátszani, alapértelmezetten 4mbps-re akarja butítani, holott erre semmi szükség, a szerver oldalon 1000mbps upload van, a céloldalon pedig 300 download. Visszarakom eredetire a videó játszása közben, kicsit tölt, majd folytatja a lejátszást, de a képminőség nem javul.Több videóval is próbálkoztam, az eredmény ugyanez. Mit kéne beállítanom, hoyg full felbontás ne csak a helyi hálón, de interneten keresztül is elérhető legyen?
-
kipser
tag
Sziasztok!
Van bármilyen módja annak, hogy a plex-ből exportáljam akár egy txt fájlba vagy bármilyen formába, hogy melyik sorozatokat néztem meg eddig? Sorozat + rész.Köszönöm szépen!
-
-
Elemental
addikt
Ki akartam próbálni a plex passt, gondoltam veszek egy havit, és ha úgy érzem, hogy kell, akkor veszek véglegeset. De azt írja a havira, hogy megújuló előfizetés, minden hónapban automatikusan levonja a pénzt. Azt le tudom mondani?
-
GoZoL
senior tag
Android tv-n fut a plex kliens. Feliratos filmeknél nagyon gyorsan váltja a feliratot alig tudom végigolvasni. Van beállítás hogy kicsit tovább maradjon a felirat? LG OS-re telepített plexxel tökéletes volt.
-
Imi1981
veterán
Lehetséges, hogy javították frissítéssel, hogy ha ps4 a lejátszó akkor ne transzkódoljon minden esetben? Mert már nem transzkódol pedig felirat nincs kikapcsolva (minden egyes filmnél ki kellett kapcsolni a feliratot különben transzkódolt és nem volt lehetőség a beállításokban kikapcsolni csak minden egyes filmnél külön) . Vagy ps4-en frissült a plex kliens. Végülis mindegy mert már jó. Annyi, hogy nem közvetlen lejátszás van hanem közvetlen adatfolyam kép de nem pörgeti a procit a gépemben.
-
Elemental
addikt
Köszi, srácok!
Akkor egyelőre nincs több kérdésem
-
-
Elemental
addikt
válasz
blakey #11174 üzenetére
Könyvtár résznél kiválaszthatod
Az meg is van.A konkrét eset. Bogyó és babóca mappában van 4 file, 3 mkv és egy dvd iso. A 3 mkv fájlból csinált egyet, az isót figyelembe sem veszi. Áh, megtaláltam a szétválasztás opciót, sry. Akkor marad a dvd iso. Azzal szerinted én rontok el valamit, vagy tényleg nem tudja kezelni? -
blakey
titán
válasz
Elemental #11171 üzenetére
Nem tudom minek köszönhető, de nálam a legtöbb címnél van névelő és jól kezeli, utóbbi időben nem nyúltam hozzá, mert ez a része annyira nem érdekel, új "kereső" van a sorozatokra, filmekre, illetve azóta át lett írva a Plex, gondolom amiatt is lehet, hogy most már így listázza. Régebbi kereséseknél előfordul, hogy nem jó, de ott jól látható, hogy a rövid címeknél hiányzik a névelő, szerkesztéssel jó lesz.
Elég régi az adatbázisom így korábban voltak dolgok, amikkel foglalkoztam, rendbe tettem, de hosszú ideje nem nyúlok hozzá és írhatom, hogy évek óta az új anyagokat jól találja meg. Ha nálad mégis vannak hiányosságok akkor szerintem nincs jól (vagy nem jó a kereső) beállítva a kereső vagy épp más néven szerepel az adott film. Szerkeszteni mindegyiket lehet, hozzá adni is, de ha nem talál akkor is a fájl nevével fog megjelenni a listában. a három pötty a könyvtárak mellett "csodákra" képes és szerkeszteni meg a "ceruzánál" lehet, illetve a listázást átállítható mappákra és akkor megjelenik az is ami nem lett esetleg beszkennelve.
-
Elemental
addikt
válasz
daeyvd44 #11170 üzenetére
Köszi azért!
Másik kérdésem.
Van olyan film, amit egyáltalán nem talál, úgy értem nem hibásan találja meg, hanem mintha nem is lenne meg. Van olyasmi opció, ahol a hiányzó, be nem olvasott filmeket tudom hozzáadni? Mint a kodiban, ahol bele tudok menni a videó forrásokba, és a meg nem talált filmeket manuálisan hozzá tudom adni.Még egy kérdés.
Minden film mellett van nfo fájl, a film fájl nevével megegyező, és tartalmazza az imdb linket, ennek ellenére jó pár filmet nem tud beazonosítani. Ez normális működés?Köszi!
-
Elemental
addikt
válasz
daeyvd44 #11168 üzenetére
Igen, arra menet közben rájöttem, köszi. Automatikus megoldásra gondoltam. Ebben a topikban volt szó róla korábban, csak ezt hiába próbálom, nem tudom megcsinálni synology nason.
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Még továbbra is csak konfig szerkesztéssel lehet megoldani, hogy az "a" és "az " névelőket is figyelembe vegye a filmek rendezésénél?
-
Imi1981
veterán
-
daeyvd44
tag
-
Imi1981
veterán
Plex pass-al előfizetve van ugye hardveres transzkódolás. Ezt be kell kapcsolni vagy már lesz alapból? Állítani lehet /kell?
-
beteg
őstag
válasz
enginev3.0 #11160 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
Böngészőből megy a plex, appon belül nem
-
beteg
őstag
Sziasztok!
Valamiért a lejátszó nem mutatja meg az összes tartalmat, ami pedig ott van a beállított könyvtárban.
Gyanítom, hogy azért nem, mert nem ismeri fel, milyen film. (Saját felvett videó.)
Hol lehet beállítani, hogy azokat is mutassa, amiket nem ismer fel? Vagy más lehet az oka, hogy nem mutatja még a könyvtár nézetben sem?A másik kérdésem pedig, hogy ha egy filmből van három féle mértű verzió is a lemezen, miért csak egyet mutat és enged lejátszanI?
Köszi Köszi!
-
aujjobba
addikt
válasz
mgTerminator #11154 üzenetére
Plex TV Series
-
válasz
mgTerminator #11154 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Meg úgy általában, ki melyiket használja?
-
mgTerminator
veterán
válasz
enginev3.0 #11152 üzenetére
Sorozatoknál melyik keresést és ügynököt érdemes beállítani?
-
mgTerminator
veterán
válasz
enginev3.0 #11152 üzenetére
Okés, akkor én is feldobom. Kár hogy a kocsi fejegységén már nem fog menni
-
enginev3.0
félisten
válasz
mgTerminator #11151 üzenetére
Most frissítettem, egy órája, egyelőre semmi gondom, és az előző 1-2 verzióval sem volt
-
mgTerminator
veterán
Akinek fent van a legújabb Plex szerver az tudna róla mondani valamit? Szabad frissíteni? Nekem még 1.21 van.
-
libus
őstag
Üdv!
A napokban letöltöttem egy mesét a gyereknek de a Plex nem olvasta be illetve nem tette be a borítóját.
Letöltöttem egy másik változatot ugyanabból a meséből, és azt sem tette be! Ezt miért csinálja?
Ekkor vettem észre, hogy a filmek mappában sincs 2 filmnek bent a borítója..
Megcsináltam azt, hogy egy olyan filmet aminek volt borítója, azt kivágtam és áttettem egy másik mappába és a Plex nél a filmek mappában bentmaradt a borító. Persze nem indított el mert hiányzó fájt írt..
Mi történhetett a Plex-el, hogy nem frissít megfelelően? -
sulu1701
aktív tag
válasz
MasterMark #11144 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Beállítottam! Remélem, így már semmi gond nem lehet.
daeyvd44: Köszönöm neked is a segítséget!
-
daeyvd44
tag
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Régóta használom a Plex-et nagy megelégedéssel.
Az egyik rokonom Németországban él és végre van lehetőség, hogy nála is beállítsak egy lejátszót. A Plex Server Magyarországon lenne és erről menne csak a tartalom lejátszás.
Elgondolkodtam, mivel Németországban elég szigorúan veszik/nézik a „virágbolt” használatot jelen esetben a Plex minek számítana? Milyen forgalomként jelenik meg a hálózaton a stream?
Van esetleg ötlet, kell aggódni?
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #11141 üzenetére
Havi előfizetést akarok de mindig halasztom. Túl sok mindent veszek és a vége az, hogy arra már sajnálom a pénzt. De hamarosan mindenképp előfizetek. Amúgy emby-nél azok a funkciók (üzenet, pause, stop) apple tv - vel infuse-val és mrmc-vel nem működik. Emby alkalmazással működik a stop /pause de üzenet nem. Gondolom ott rendszer nem engedi. Android tv és coreelec-en is működnek ezek.
Plexnél meg tudod nézni, hogy apple tv - n működik e a leállítás és az üzenet infuse - ban és mrmc-ben?
-
blakey
titán
-
aujjobba
addikt
Próbálok egy filmet offline elérhetővé tenni a telefonon.
Úgy van beállítva, hogy video/hang egyaránt Original legyen.
Ehhez képest transzkódolja a szerver az egész filmet, majd amikor kész azt írja elkezdte letölteni, de nem mozdul sehova a folyamat jelző, ½ órája ugyanott nullán.
Ez nálatok működik?
Sehogy nem bírom letölteni a filmet. -
Imi1981
veterán
válasz
aujjobba #11133 üzenetére
Nálam a feltöltés nem gond 1000 megabit és csak kettő havernál gáz a letöltés (20 megabit) és ott transzkódol. Ha beállítottuk, hogy direkt lejátszás legyen nem ment vagy nagyon akadt de nekem főként 1080p anyagaim vannak (ez most épp emby - vel próbáltuk) . Meg szerintem az sem jó, hogy böngészőben nézi ezért ki fogom próbáltatni vele a plex alkalmazást Windows 10-en hátha jobb valamivel (emby alkalmazás fizetős) .
-
aujjobba
addikt
válasz
Imi1981 #11132 üzenetére
Anyoseknal 10mbps a net max sebessege, de furamod 2-4mbps 720p video mar akadozik, le kell kodolni egeszen SD-ig hogy folyamatos legyen.
Az otthoni net 300/20, azon is at kellene fernie, marmint erted elvileg az otthoni feltoltes es az itteni letoltes is eleg kellene legyen, de megse.
Szoftveres atalakitast nem bir a szerverem, hardverest viszont csont nelkul, erre kell a Pass. -
Imi1981
veterán
válasz
aujjobba #11131 üzenetére
Csak plex pass-al működik. Múltkor már ezt itt kérdeztem és írták.
A stop azért jó mert például unokaöcsém folyton pause-ba rakja és egész éjjel úgy maradna de én mikor látom, hogy már pár órája úgy van stoppolom. Utálom mikor pause-n hagyják de hiába mondom nekik.
De igazából plexet is használom és az aktiválás na meg a plexkodiconnect kodiban jobban tetszik mint emby addonja de összességében mindent nézve ami tetszik mégis emby tetszik kicsit jobban. Pedig egyszer jó lenne már csak egyet használni.
Most gondolkodom a plex pass-ban és emby premier előfizetésben is. Mindkettőt kipróbálom majd. A hardveres transzkódolás miatt akarom mert egy két haver böngészőből nézi és lassú a nete és miattuk mindig transzkódol (hacsak nem divix et néznek). -
aujjobba
addikt
-
Imi1981
veterán
válasz
noorbertt #11126 üzenetére
A jellyfin szerintem is gagyi (próbáltam) de az emby nagyon jó. Én plex és emby - t is használom és nekem picit jobban tetszik az emby. Igazából van ami plexben tetszik jobban és van ami Emby-ben. Pl plex pofon egyszerűen aktiválható bárhol pinkóddal ez emby-vel sosem sikerült és manuálisan kellett belépnem. De Emby-ben meg vannak olyan funkciók ami nincs plexben pl, hogy bárkinek tudom vezérelni a lejátszást távolról is (stop /pause) és akár üzenetet is tudok küldeni neki a képernyőre (persze ezek nem szükséges dolgok de sokszor hasznosak, én szeretem). Működésben meg mindkettő stabil szóval ennyi. De tény hogy ez a kettő sokkal jobb mint a jellyfin mert azt nemrég próbáltam és hát mindenben gyengébb és gagyi és egyszerűen rossz volt használni (körülményes).
-
konigjanos
senior tag
válasz
konigjanos #11103 üzenetére
-
noorbertt
őstag
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Plexpass lifetime vasarlasa elott vagyok, van valakinek valami kuponja amit odaadna?
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Az előbb indítottunk volna egy filmet, de folyamatosan kilép a Plex (Sony XE90 android tv). Tapasztalt már valaki hasonlót? Próbáltuk már újraindítani a tv-t, routert, laptopot, de semmi változás, ahogy rányomok a lejátszásra, visszadob a tv főmenüjébe. Pár napja még működött..
-
daeyvd44
tag
válasz
konigjanos #11114 üzenetére
Esetleg tv gyári visszaállítása? Egy factory reset hátha segít de nem biztos.
-
sagit
veterán
Sziasztok
Hogy tudom azt beállítani hogy egy adott mappából a plex ne húzza be a képeket csak a videókat? külön filmekként húzza be a szentem a képeimet....
a napomra syncel a telefonom, és az azzal felvett videóimat nézegetném plexen, de a mellette lévő pár ezer képen nemigazán
ötlet?
-
konigjanos
senior tag
válasz
daeyvd44 #11112 üzenetére
hibaüzenetet mindjárt kapom. az enyém üvegszálas digi, 1000/300, ax-es routerrel. vagy 20 emberrel meg van osztva a plexem, mindenkinél hibátlan minden. A barátomnál eddig minden ment, semmit nem cseréltek otthon, de most már semmi nem indul el tőlem, a legkisebb felbontás sem. még az eddig elkezdett filmeket se tudja folytatni.
másik plex szerverről minden megy neki hiba nélkül. Ami érdekes, a háztartásban egy másik tévén meg hibátlanul megy az én szerverem is. egyből a tévén kerestem a hibát, logikusan, viszont másik szerver megy... -
bbmt
senior tag
Szokta valaki más is nézegetni ezeket a live tv-ket, ami a Plex PAss-al elérhető?
Egyre több csatornánál fordul elő, hogy nem jön be. Értem én, hogy főleg USA-ra van kihegyezve,de azért na, ha globálisan elérhető akkor lehessen is már nézni... -
daeyvd44
tag
válasz
A hibaüzenet nem ártana, illetve, hogy milyen típusú a hálózata és a tiéd (sebesség főleg), nálad megy-e rendesen a remote access, milyen filmet akar lejátszani (4k, 1080p, 720p, bitrate, kódolás stb) illetve tesztelés céljából, hogy ugyan az a film másik plex szerverről elindul-e neki.
-
daeyvd44
tag
válasz
ForRedGlory #11102 üzenetére
A betöltési sebességet korlátozhatja a HDD írás/olvasás sebessége de itt szerintem nem az lesz a gond. Próbáld meg lefrissíteni mindenhol a Plexet (TV, szerver stb) illetve újraindítani a szervergépet.
-
aujjobba
addikt
válasz
AirBundy1 #11107 üzenetére
Itt írja a Plex, hogy a router-ben melyik helyi IP melyik portját kell mire továbbítani.
Nálam ez a 192.168.0.31 helyi IP 32400-as portja, amit a 19459-esre kell továbbítani.
A 192.168.0.31 a Plex szervert futtató gép IP címe, ennek statikusnak (fixnek) kell lenni, különben nem fogsz tudni továbbítási szabályt adni rá.Ha ezt nem érted vagy nehéz megoldanod, akkor bekapcsolhatod a router-ben az UPNP lehetőséget, akkor automatikusan történik a forward.
Nem tudom ez melyik menüben kell nálad, próbálj rákeresni.
Előző routerben valószínűleg ez be volt kapcsolva azért működött kézi beállítás nélkül. -
AirBundy1
tag
Sziasztok, nem elérhető pár hete a Plex server remote access, amióta a Telekomtól kaptam egy Sagemcom f@st 3890v3-t. A menüjében kéne állítani a tűzfalat? Ha igen, hogy kell, mert a nem találom a Sagemcom beállításai között. Ha nem ezzel van a gond, akkor mi lehet a megoldás? Nagyon köszönöm a segítséget.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Talán egyszerűbb lenne, ha megírnád, hogy mi is az a bizonyos hibaüzenet.
-
konigjanos
senior tag
Sziasztok!
Egy igen érdekes problémában kérnék segítséget:
egy barátommal meg van osztva a fiókom, és vagy egy évig ment hiba nélkül, de az utóbbi időben semmi nem indul el neki a telefunken tévéjén. A hiba biztos nem nálam van, mert a többi ismerősnél megy hiba nélkül.
Az érdekes az, hogy másik ismerősöm is megosztotta vele a plexet, és ha az applikációban az ő megosztását nézi, az simán elindul, nálam meg bármit próbál, homokórázás után hibaüzenettel megáll.
Van tippetek, mi lehet? -
ForRedGlory
félisten
Találkozott már olyannal valaki, hogy néha nem indul el a videó és csak homokórázik a Plex? Sokszor a félbe hagyott videót sem képes onnan folytatni, ahol befejeztem, ezért az elejéről kell kezdem és akkor oda tudok tekerni, ahonnan folytatnám. A sorozatnál sem mindig indul el automatikusan a következő rész.
Esetleg bug lehet vagy jobb külső hdd-t kellene kipróbálnom, mint a Seagate Backup Plus, ami az NVIDIA Shueld TV Prohoz van csatlakoztatva.
Befolyásolhatja fentieket, hogy a Plex adatbázis a külső HDD-n vagy a belsőn van?
-
enginev3.0
félisten
válasz
szmorepapa #11100 üzenetére
Van egy ilyen beállítás
Szemét ürítése minden automatikus vizsgálat után
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest