Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10232) d@minator válasza evilous (#10231) üzenetére


d@minator
addikt

Pl. ez? Bosch WAT28391 Vagy az automata mosószeradagolós változata WAT28691.
Előnyök:
- nagy dobméret akkora, mint a 9Kg-os
- nincs vibráció (a tetejére tett pohár víz nem löttyen ki) szemben az LG directdrive-val
- a hanyatló nyugaton is lehet kapni, nem balkáni
- AquaStop
- nagyon sok rövid program (bár ebben az Electrolux viszi a prímet)
Hátrány:
- a mai trendhez képest szűkebb betöltőnyílás (de nincs akkora ruha ami nem férne be a lyukon)
- nincs 1000 centri
- nincs 50 fokos mosás (a mai mosószerekkel elég a 40 fok, fertőtlenítésre meg úgyis 60 kell)
- német feliratos (pár nap alatt megszokható)
- 2 év garancia

Az automata mosószeradagolós változat sok mosószert takarít meg de plusz egy hibalehetőség. Akcióban érdemes venni. Az egy picit halkabb is elvileg.
A halkság elég összetett. A mosás mindnél halk manapság. De a vízbetöltés és a szivattyú is tud hangos lenni. Centifuga közben szoktak inkább hangoskodni. Minél nagyobb a fordulatszám annál hangosabbak és ugye neked egy 1000-es gép volt eddig. A decibel értékek sem mérvadók teljesen a fent említett okok miatt. Tavaly volt egy új AEG-em még a négy lába közt is hangszigetelő volt mégis a Bosch halkabb, meg kiegyensúlyozotabban forog. Ja és ott van a ruha zaja. A Bosh-nál többféle dobmozgás van...hát lehet hallani ahogy csapódik a ruha. De "halk".

A megbízhatóságról nincs infó általánosan 2-3 év alatt is tönkre tudnak menni a mosógépek manapság. Általánosan 6+ évvel kell számolni.
Ezért a BEKO az 5 év garanciával ésszerű vétel. LG-k is elég jók egy két rövidprogrammal de a vibráció miatt eltekintettem tőle. Samsung az telefonban jó (S széria). Elctrolux, AEG elgagyult de a legtöbb rövidprogram variáció az Electroluxban van. Az AEG a programokban az Electrolux butább változata de ott prémiumabb pár dolog (pl. programkapcsoló) de a szivattyúajtó ugyanaz a letörős vékony tejfölösdoboz az illesztések borzalmasak, mint az Eluxban (kb, BMW szint, prémium de mégsem). A whirlpool, Indesit elég sok a hiba.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.