- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz
d@minator #10499 üzenetére
Szerintem azért egy Bosch Serie 6 bőven megüti azt a minőséget amit egy átlagember elvár. 300e felett már a hazai viszonyok fényében luxusgépekről beszélünk.
De tény és való, a hazai átlagjövedelmek tükrében egy kommersz mosógépet a havi fizetés töredékéért megkapni, míg 40 évvel ezelőtt bármilyen színes tv, mosógép 3-6 havi fizetést igényelt. Ezt tartsa mindenki szem előtt, mielőtt hatalmas elvárásokat támasztanánk a "20 évig szolgáljon ki!" kijelentések közepette. -
d@minator
addikt
válasz
nmianett #10497 üzenetére
Ezek [link] TM-esek van bennük sok rövid program.
"inkább minőségre megyek, mint szépségre" - Minőség sajnos nincs manapság. 90ezerért meg főleg. Minőségibb gépek 300 körül indulnak.
A linkelt Electrolux oldalon kapsz 5 év garit felárért, máshol olcsóbban megveheted 2 év garival. -
nmianett
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. Megadta magát az albérletben egy x éves Whirlpool awe 7727/1 F08-as hibát ír ki kb a program elindulás követően 10mp-el. (elvileg fűtőpanelel kapcsolatos hiba)
Szeretnék helyette venni egy másikat, már 2 napja nézelődök, de nem tudom eldönteni milyet vegyek. Sajátként venném, szóval nem szeretném a legolcsóbbat venni.Ami fontos:
felültöltős, vagy keskeny elöltöltős kell lennie, mert pici a hely. (előltöltős jobban tetszik, de inkább minőségre megyek, mint szépségre)
Legalább 6kg és 1000 centrifuga fordulatszámú legyen.
Jó ha lenne rajta gyors program.
Heti 3-4 mosás lenne rajta.Keret kb 90 ezer.
Kérlek segítsetek, hogy melyik lenne a legjobb választás.
Köszönöm mindenkinek -
asdf_
veterán
Teljesen magánvélemény, de a felsorolt 4-ből egyiket sem venném, sőt, egyet te sem tudsz, mert a Bekónak nincs felültöltőse. Azt viszont midnenképp érdemes belekalkulálni, hogy 100e fölött 2 év a kötelező jótállás, alatta csak 1, tehát nem biztos, hogy érdemes ragaszkodni a 90e Ft-hoz, én biztosan a 100 001 Ft és fölöttire mennék rá.
De általános vélemény, hogy a Whirlpool, Indesitnél levő ajtórohadás ellen érdemes a nem ajtóba szerelt mosószertartós Zanussi, Electrolux vonalon mozogni. Ebből is van 90e környékén, ha mindenképp ehhez ragaszkodsz. -
Thome
veterán
Sziasztok,
Nagyon sürgősen mosógépre van szükség, a lehetőségek elsősorban mediamarkt és euronics és totális a tanácstalanság.
Kritériumok:
- Felültöltős (más nem fér be sajnos)
- Ne haljon meg 2 év után
- Eco mód
- Nagyon plafon 90 ezer forint, nem több
- Ne másszon el a helyéről. (Az előző előltöltős 4 kg-os indesitet bárhogy állítottam, sétált).Aminek nagyon örülnék:
Lehetőleg legyen 1 kijelzője, ahol visszaszámolja az aktuális mosás időtartamát.Létezik ilyen?
Nem tudom hogy mit szabad venni, Whirlpool, indesit, beko, candy, nyilván ami ebben az árkategóriában elérhető.
-
d@minator
addikt
Régebben a magyar Bosch oldalon is ott volt, hogy MiG de most tényleg csak a képeken van a felirat amit lehet csak átvettek. Rá kell kérdezni.
Szárító tekintetében a 6-ban is van alul egy trutyigyűjtő. A 4-ben porszívózós megoldás van és nem kihúzható a hőcserélő azt hiszem. Azonban 4-esben is van öntisztítós és lövésem sincs azt hogyan kell tisztítani.
A leírások szerint a A+++ kevesebb energiával szárít de hosszabb ideig legalábbis azon az egy "pamut" programon amin tesztelték.
Ha Bosch-t veszel még egy szárítókosár hasznos lehet cipőkhöz: [link]
Bár ha még egyszer kellene venni csak a halksága (62db) miatt venném a Boscht mert nem tud többet, mint egy 100ezres szárító. Barátnőm 7éves Gorenjéje pont ugyanezeket tudja. Talán a hideglevegős szárítás ami nincs neki. -
PrometheusX
aktív tag
válasz
Gömbike #10484 üzenetére
Ezt sajnos én is megtudom erősíteni: rokonságban 4.5 éve vásárolt Whirlpool WTLS 66812 fedele rohad, a festék alatt. Mióta először észrevették nagyon elkezdtek odafigyelni rá hogy mosás után rendesen kiszáradjon, ne legyen penészes és ne rohadjon; sajnos sokat nem értek el vele, szépen lassan elterjedt a dolog és rohad a fedél. Hiába mos szépen és úgy nincs vele panasz, azért jól látszik a konstrukcióján hogy "vannak vele bajok".
-
PoPeC
csendes tag
válasz
d@minator #10486 üzenetére
Köszönöm! Akkor a szárítógép kapcsán az a véleményed, hogy a 6-os széria is elegendő lehet, mert annyival nem tud többet a 8-as széria? Ott egyébként az ajtóban van a szöszgyűjtő, ha jól láttam.
A serie 8 mosógépen szerepel, hogy Németországban gyártják, még rá is nyomtatják a gépre, de ha jól értem, akkor a Törökországban gyártott 6-os széria minőségével is meg vagy elégedve, ezért nem tudom, hogy ennek mekkora hozzáadott értéke van.
Bosch vs. LG-ről van véleményed?
-
d@minator
addikt
A szárítóm 8 szériás (WTX87M90BY), 62dB nagyon halk de ennyiben ki is merül a tudása. Ajtóban nincs szöszgyűjtő azt legalulra gyűjti így nem kell mindig tisztítani de ha kell akkor néhány marék vizes trutyit kell belőle kiszedni aztán zuhany alatt tisztítani. Van saját két fokozatú tisztító programja is egy kisebb és egy nagyobb mosószeres. Én olyan néznék ami öntisztító kondenzátoros ugyan de a szöszt az ajtónál lévő szűrőbe rakja. Kedvelem a lengyeleket szinte minden mosógép márkát gyártanak de gyengén dolgoznak. Ez már a harmadik lengyel gépem. Szóval nem Germany hanem Poland.
A mosógép 6 szériás. Kiváló összeszerelés. Made in Turkey. Nagyon stabil gép szintezni sem kell, halk, vannak rövidprogramok, dobtisztítóprogram speciális nem csak egy forró vizes mosás, a dobja a 8Kg-nak akkora, mint a 9kg-nak (63 liter) a 10kg-s 70 liter. Az i-Dos óta alig fogy a mosószer. 3 fokozatú, fokozatonként állítható a mennyiség (nyilván mosószerfüggő). öblítőt is tudja adagolni de van egy rekesz a manuális adagolásra is.
Made in Germany szerintem errefelé nem kapható. Németország, Ausztria, Svájc ha van ismerős. -
PoPeC
csendes tag
Sziasztok!
Én is mosó- és szárítógép vásárlás kapcsán szeretném kérni a véleményetek, segítségeket.
A fórumot olvasva, illetve a Media Marktban és az Euronicsban az eladóktól kapott információk alapján leszűkítettük a lehetőségeket LG-re és Bosch-ra, és ezek közül az alábbi 3 kombináció kapcsán szeretném kérdezni, hogy szerintetek ár-érték arányban melyik éri meg legjobban.
Bosch serie 6
Mosógép (9kg, i-DOS, 192e Ft): WAU28PH1BY
Szárítógép (9kg, 217e Ft): WTWH762BY
Total: 409e FTBosch serie 8
Mosógép (10kg, i-DOS, 276e Ft): WAX32KH1BY
Szárítógép (9kg, 267e Ft): WTX87KH1BY
Total: 543e FTLG
Mosógép (9kg, AI DD, 148e Ft): F4WN609S1
Szárítógép (9kg, 257e Ft): RC90V9AV2Q
Total: 405e FtMosógép
Mosógépben az LG a legolcsóbb, de abban nincs automatikus mosószer- és öblítőadagoló funkció. Nekünk ez egy hasznos funkciónak tűnik, de kérdés, hogy tényleg hasznos-e ez a funkció, és megér-e ekkora felárat, amennyivel a Bosch serie 6 mosógép drágább (nem beszélve a serie 8-ról). Nem tudom, hogy ezen kívül miben jobb még a Bosch, és mik azok a paraméterek, amiben az LG a jobb inkább.
Emellett a másik kérdés, hogy a Serie 8 mennyivel minőségibb és mennyivel tud többet a Serie 6-nál (azon felül, hogy a fenti modell 10kg-os, szemben a másik kettővel, amik csak 9kg-osak). Az Euronicsban azt mondták, hogy sokat számít, hogy Németországban készül, de azt is mondták, hogy már ez a drágább serie6 típust is Németországban gyártják, de csak a serie8 gépre van explicit ráírva, hogy "Made in Germany", a serie6-ra nem (gyártási helyre pedig más infot nem találtam). Kérdés, hogy ez tényleg mennyit számít, a serie8 megbízhatóbb-e, nektek mi a véleményetek? (egyébként a serie 8 szárítógépre sincs ráírva, hogy "Made in Germany", csak a mosógépre)Szárítógép
Mindegyik fenti típus öntisztítós, és Itt az LG sem olcsóbb a Bosch-nál, a Bosch Serie 6 a legolcsóbb szárítógép. Itt sem teljesen világos számomra, hogy miben jobb a Bosch és miben az LG, a Bosch serie 8 minőségben van-e annyivel jobb, amennyivel drágább a Seria 6-nál.A Miele már a keretünkön túl van, de a Bosch serie 8 is már a határon túl van, igazából csak akkor kerül szóba, ha tényleg annyival jobb a serie 6-nál, hogy hosszú távon megérheti a felárat.
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv,
Ádám -
raven52
csendes tag
Sziasztok,
Alábbi mosógépről szeretném kikérni a véleményetek: WHIRLPOOL TDLRB 7222BS [link]Szívesen várok alternatívákat is amennyiben a fenti nem lenne a legjobb választás, kritériumok:
- Felültöltős
- ~130e HUF körülKöszi előre is,
-
d@minator
addikt
Felesleges 1600-as centrifuga, felesleges gőzfunkció, felesleges C energiaosztály, hangos centrifuga, 7kg-os dobméret, butított Electrolux programok. Hogy jót is mondjak az Electrolux ellenében prémiumabb programkapcsoló és nagyobb bekapcsológomb. Szóval inkább Electroluxot vegyél a beltartalom ugyanaz.
Ennyi pénzért nagyobb dob, vagy kevesebbért ugyanezt gőz nélkül. -
Gömbike
senior tag
Jó lesz ez, amit kinéztetek.
A mi AEG 74850a gépünk idén január elején töltötte be a 11. életévét.
Mindezt hiba nélkül tette, szerelő eddig nem látta. Pedig van mit mosnia. Havonta 20 alkalommal biztosan be van indítva.Viszont szárítógép nélkül nem akarok meglenni. A feleségem sem. Az egyik leghasznosabb segítő eszköz a háztartásban. Ebből nem fogok engedni.
-
cszsj
újonc
Vélemények?
[link] -
d@minator
addikt
válasz
nVIPER #10468 üzenetére
Amit Sinesol ajánlott arra megy egy szavazat tőlem. Akciós is most. Automata folyékony mosószeradagolós de van benne kézi adagolás lehetőség is. Halk, stabil gép. Megbízható mosógép már nem létezik de a legmegbízhatóbb a Miele.
#10466Baloo27
A Sharp telejesen jó csak nálunk nem annyira népszerű, nyugatabbra viszont igen. Méretrajz kellene róla, mert pl. AEG/Electroluxnál az aztót nem számolják bele. Ha nem megy be a fedlapot könnyen le lehet venni és úgy be kell férjen. -
Gömbike
senior tag
-
Sinesol
veterán
válasz
nVIPER #10468 üzenetére
Miele-t ennyiert nem kapsz, ha jol emlékszem ott 4-500 körül vannak 9 kilósak.
Amugy rövidprogramok szinte minden gépben vannak, max nem úgy nevezik, pl. alap programokhoz allithatsz be mondjuk eco opciót, vagy hogy több vizzel mosson, stb és máris csak feleannyi ideig mos. Én ennyiert amúgy valamelyik Bosch-t venném, azok eléggé megbizhatóak, csendesek. Ez például egész jól néz ki és már mososzeradagolást is tud. Ahogy nézem leirasban is emlitenek gyorsprogramokat, szoval még beallitasokkal sem kell jatszani. -
nVIPER
senior tag
Sziasztok. 220k környékén milyen mosógépet ajánlotok ami megbízható, elöltőltős, legalább 9 kiló ruhát ki tud mosni és van rajta rövid program? Létezik ilyen vagy csak a Mielet érdemes nézni horror áron? LG ebben a sávban milyen?
-
Nagya21
addikt
válasz
Baloo27 #10466 üzenetére
HAli!
ottvan: 50.8cm a mélysége a gépnek, ezt nevezik keskenynek, mert normál esetben 60cm.
A szélessége 59.7cm, a magassága 84.6cm.
Nekem normál méretü bekó van 3 éves lesz októberben, eddig jó.
A télen vett a vőm, nővérem keskenyet, azok is jók.
Keskenynél a hőcserélő előtt nincs szivacs, de van dupla szösz szürő.
Vmi szivacsot megéri applikálni a hőcserélő elé.
Üdv Nagya -
Baloo27
aktív tag
Sziasztok!
Nem mosógèp,hanem szárítógèp kèrdèsem lenne:
Vèlemèny esetleg erről a hőszipkásról van-e?link
Sajnos a helysèg ahová kerülne kis mèretű ajtóval rendelkezik,ezèrt 58 alatt kell,hogy legyen a mèlysège a gèpnek. Bekokat is nèztem, de nem találtam jobbat ennèl.
Illetve tud-e valaki valamit erről az oldalról?
link Furcsán olcsók a termèkek...
Köszi a segítséget! -
d@minator
addikt
Még ezeket is megnézheted ha egy picit hangosabb nem zavar de 1200-t fordulnak.
EW6T3262H EW6T4262H, EW6T3265H, EW6T4265H, EW6T3269H -6kg
EW6T3262 -I kisebb fogyasztás, inverter motor - 6kg
EW6T3272 - 7kgAhol a 6T után 3-mas van ott nagyobb a kezelőpanelen a fekete rész (1/3) a 4-es az 1/4-es. A dob űrtartalma ugyanakkora mindnél. Megvan ezeknek az AEG megfelelője is. Ugyanaz csak más köntösben kisebb tudással. EW7 szériát nem írtam, mert azok gőzölnek ami neked szerintem nem kell.
-
d@minator
addikt
-
silentkiller
senior tag
Kismérteű, nem zippzáros hanem kötős mosózsákot hol lehet kapni? Mindenhol ezek az óriási 40x60 cm-es, zippzáros zsákokat árulják (Rossmann, DM, stb.). Köszönöm!
-
v2
senior tag
Sziasztok. Vennem kell egy gépet mert a mostani 25 éves whirlpool csapágyas lett. Egyszer már cseréltem vagy tíz éve ezt az alkatrészt. Mostanra már kicsit rozsdás néha fűt néha nem darab, ezért nem javítanám. Fogalmam sincs, hogy milyen gépet és honnan vegyek. Vannak kritériumok, egyszerű felépítés és üzemelés
( mosógépet szeretnék, nem űrhajót ) Könnyű szerelhetőség ( egy gumi lóf@sz miatt nem akarok fél gépet cserélni ) felül töltőset szeretnék, ne legyen a legdrágább, heti 4-5 mosás mellet ne legyen 1-3 év az élettartam, és normális szerviz hálózat. Nagyából ennyi. Köszi a segítséget -
Gömbike
senior tag
A marketing elég erős dolog. Képes az emberi elme működését megváltoztatni.
A mosáshoz víz kell, minèl több, annál jobb. A sok A +++++. hülyeség, abból csak lötykölés lesz órákig.
A felfrissítés meg a szárítógép dolga.
A ruha hozzáadását meg minden jobb mosógép tudja, az én 11 éves AEG gépem is. Ez is marketing jó kis felárért.
Nem szabad bedőlni minden reklámnak. A Samu meg maradjon a tv és telefon gyártásnál, abban világelsők.
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
segítséget kérnék tőletek, mégpedig gőz témakörben
Soksok gépnél látom, hogy van benne gőz funkció, azonban a legtöbbnél ez ugye mosás közbeni gőz hozzáadása.
Feleségem arra lenne kíváncsi, hogy melyik gépben van / honnan lehet megtudni, hogy van-e olyan program rajta, ami csak simán mosás nélkül átgőzöli, mintegy frissíti a ruhákat.Perpill most ez a kinézett: [SAMSUNG WW90TA046TE] , de játszik még ennek az AddWash-os elődje, Bosch, Electrolux, Beko, stbstb..
-
PrometheusX
aktív tag
Köszönöm a válaszokat a mosógéptisztóval kapcsolatban.
Nemsokára lesz időm kibontani a 8736-ot, addig pedig megveszem a tisztótablettákat is.
-
blattida
nagyúr
válasz
Csorbi #10447 üzenetére
Tömegtermelés van.
Már rég minden más okból használhatatlanná válna a gép de az ecettől még mindig semmi baja nem lenne a vele érintkező gumi csöveknek és szigeteléseknek. Ellenben a víz és a mosószer kikezd minden csapágyat és a dobcsillagot.
Kicsit túl van lihegve az ecet gumikárosító hatása.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netfone
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos autók - motorok
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest