Hirdetés
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csacso77 #10149 üzenetére
Volt kb 5 évig egy alsópolcos Samsung mosógépünk. Semmi baj nem volt vele, aztán egyszer széttört a dobot tartó csillag, leszakadt a dob a tengelyről. Nem tudtam a mosógépre haragudni, mert feleségem rendszeresen túlpakolta szerencsétlen 5 kg-os mosógépet. Utána megint Samsungot vettünk csak nagyobbat, és magasabb kategóriást. Előtte hetekig néztem ezt a fórumot, és LG vagy Beko lett volna. Mutattam is asszonynak. Egész addig állt a haditerv amíg odamentünk a nemhülyebótba. Ott egy Samsung promóter két perc alatt "elcsábította" a feleségem az LG/Beko vonaltól. Így megint Samsung van (130 ezer volt), már három éve. Ez is jó, sokkal stabilabb mint az alsópolcos volt.
-
csacso77
újonc
Sziasztok!
Családi házba keresek 2+2 fő részére mosógépet (9-10kg). 160e -ig gondoltam. Ami fontos lenne, hogy lehessen utólag (mosás elindítása után) is bedobálni ruhadarabokat. Samsungban gondolkodom, de most említette ismerős, hogy más gépek is tudják már ezt. Neki siemens van, de hát az egy izmosabb ugrás anyagilag.
Milyen tapasztalatotok van samsungról? Milyen mosógépet tudtok javasolni? Nagy duzzogva fel tudom a keretet emelni 200e-ig, de nem szívesen
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
bta1
őstag
válasz
E.Kaufmann #10099 üzenetére
Igen, ez ismerős... a gondok sajnos a tévébe épített D/A minőségénél kezdődnek, így aki jót akar (továbbá van valami normálisabb házimozierősítője, esetleg hifije, ugyanabban a szobában), használja az optikai vagy HDMI kimenetet.
-
Gatho87
tag
Farmerrol meg több pólóról. De azért is írtam, mert hirtelen egy mosástól mentek össze vagy a szárítástól. A mosógép az lassan megadja magát, valószínű panelhibás már.
-
Gatho87
tag
válasz
Csorbi #10143 üzenetére
Nem fokozatosan ment össze,mert azt észre vettem volna. Vettem 4 pólót, egyszer sem volt rajtam csak mikor felpróbáltam. Kimostam, szárítottam és összement mind. Igen és takarítva van rendesen. De azt is írtam hogy a mosógép sem nem százas már.. nem tudom melyik okozza a bajt. A másik milyen mosógépet vegyek ? Xd
-
Csorbi
addikt
válasz
Lami66 #10140 üzenetére
Akkor tűnt csak fel. Abban az egy hónapban meg lehet hogy az adott ruha csak 2x volt kimosva/szárítva, nem mindenki ugyanazt a 7 ruhát hordja egész héten, hogy hetente mosni kelljen. 2-3 szárítás kell, hogy észrevedd, oppppp ez egy kissé összement.
Igen, teljesen általános és elfogadott, ahogy a 60 fokos mosást se bírják, akkor az 55 fokos szárítást miért bírnák? A 30, max. 40 fok még oké.
De dobjanak egy arra alkalmas hőmérőt a dobba és minden kiderül, hogy valóban 55 fok-e az az 55 fok. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Lami66 #10140 üzenetére
Mert a számítógépet is takarítani kell, nem eddig a ruha nem bírta.
Amúgy én úgy vagyok, nem nagyon kell nekem semmi olyan cucc, amit nem lehet géppel mosni, mosogatni, szárítani, stb. Nekem, se a páromnak nincs ideje tutujgatni napi használati tárgyakat. Bevágjuk a megfelelő eszközbe és annyi. -
Nagya21
addikt
HAli!
Jövő héten lesz az aldiban elöltöltős viszonylag keskeny (48cm) Elin inverter(aszinkron) motorral 85000ért, 3 év garival, 7kg/1400fordulat, a honlapon letölthető a szervizpont alatt a használati utasítás, sztem jó vétel.
Üdv Nagya -
válasz
Csorbi #10138 üzenetére
Ha Karácsony előtt vették és három hete van gond, akkor egy hónapig nem volt problémájuk. Abban az egy hónapban miért nem volt?
Mi december elején vettük a szárítót. Heti ötször megy. Vannak olyan ruháim (farmer, póló, alsónemű) ami legalább 4-5 alkalommal volt szárítva. Műszálas sportcuccok legalább 10x. Senki nem panaszkodott a családban, hogy kisebb lett valamelyik ruhája. És hangsúlyozom, nálunk egyetlen program megy, a szekrényszáraz pamut, abba dobálunk mindent. Azt se tudom melyik a kímélő szárítás gombja. Az elején egyszer kipróbáltuk a sport programot és egyszer a vegyes programot.
De nézzük másik oldalról a dolgot. Ezek szerint teljesen általános és elfogadott, hogy különféle ruhák összemennek szárításkor? -
válasz
Gatho87 #10136 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de ha sokáig jó volt aztán ugyanazokkal a ruhákkal egyszercsak nem, akkor nem a ruhákban kell keresni a hibát.
Nekünk is van szárítógépünk. Mindent szárítunk benne egyszerre (törölköző, farmer és műszálas sportcucc) eddig még semmi nem ment össze. Pedig sima alap program szekrényszáraz beállítással. -
Gatho87
tag
válasz
Csorbi #10135 üzenetére
Értem én, de akkor mi értelme van a szárítónak, ha semmit sem lehet bele rakni. És akkor miért nem jelentkezett 2 hónapig, hanem hirtelen. Nem értem.. elvileg azért vannak kímélő programok, hogy bele tudd őket rakni, nem magas hőfokon szárít stb. Egy mosás után meg rakjak be egy darab ruhát, amit éppen lehet szárítani? Értelmetlen..
-
Gatho87
tag
Sziasztok!
Régi mosógépünket szeretnénk leváltani. Elkezdett foltokat hagyni a ruhákon, olyan mintha olajfolt lenne vagy vizes. De kimosni nem tudja, ha kidörzsöljük akkor kijön nagy nehezen. Már az automata váltás sem megy neki, és néha be sem kapcsol, ki kell húzni a konnektorból, várni kicsit és aztán vissza, azután bekapcsol. Már van egy szárítógépem [link] és ehhez szeretnék egy mosógépet, egymásra rakva. AEG-t néztem max 200000-ig. A hely szűkös max. 60x60cm-es lehet.És más.. azt vettem észre, hogy szárítás után összemennek a ruháim. A pamut felsők és egy farmer nadrágom, ami eleggé érezhetően és már hordhatatlan. Decemberben vettük a szárítót, elvileg ugyanúgy szárítunk, de nem volt eddig gond,nem mentek össze, de az utóbbi 3 hétben magyon felűnt. Valami ötlet ezzel kapcsolatban? Nagyon köszönöm a segítséget és válaszokat!
-
SzLin
újonc
Köszi a hozzászólásokat, én is MINDIG kiveszem az adagolot, szétszedem és kiteszem a párkányra száradni, a mosógép SOSINCS zárva, az a bajom, hogy a dob körül olyan a gumi, hogy alá bemegy a víz és ott még másnap is áll... és ezt megnéztem tegnap 3 üzletben is, az AEG és E-luxoknál még mindig így van gumirozva, a többi márkánál, ahol az adagoló az ajtón van, más a gumirozás, ott nem tud bemenni a víz a gumi alá, más a kialakítás. Viszont azt kitörölni nem 20mp, elég macerás vmi ruhadarabbal körbetörölni. 2 kisgyerek mellett eleve napi 1-2 mosás megy, nincs türelmem és időm ezzel bajlódni, ezért keresek olyat, ahol ez nem merül fel, hogy még a gumi alól minden mosás után ronggyal szedjem ki a vizet. Csak az ajtós adagolóst meg lehúztátok.
A másik, hogy ma már vannak 7kg (8 is) felültöltősök, de itt is talán írtátok korábban, hogy attól még nem biztos, hogy több megy bele, mint a mostani 5,5 kg-os gépbe. Miért is? És honnan tudom, hogy tényleg belefér 7kg? Olvastam valahol, hogy az egyetlen megoldás, mérőszalaggal a boltban megmérni a dobot.
-
Sinesol
veterán
válasz
barcasattila #10123 üzenetére
A Midea megérheti, feltörekvő márka a szegmensben, egész jó ár/érték arány plusz 5 év gyártói garancia. Ez a gép pont belefér a keretedbe és még a szállítas is ingyenes.
Nagyon korrekt, megbizható a bolt, általában a szállitas is gyors, gondos. -
Gömbike
senior tag
Próbáld meg trisóval, citromsavval.
Nekem 11. életévében van az AEG és semmi panaszom vele.
Mosás után MINDIG kiveszem a mosószertartó fiókot és kitörlöm a helyét a gépben, az üstszájgumit szintén áttörlöm, kitakarítom belöle a maradék vizet. Ez mindössze 20 másodperc. A mosószertaró fiókot mosás/ok után hagyom a gép tetején kiszáradni, ráér. A mosógép ajtaja MINDIG nyitva van.
NEM adok esélyt a penésznek.
Mindezek ellenére szerintem a következő gépem vagy felsőkategóriás Bosch, de inkább Miele lesz. A 6.X környékén már nem akarok azon aggódni azon, hogy mi van a gépemmel.
Felültötős gépnél szintén pár másodperc a kitörlés, ezt meg lehet tenni akár ecetes ruhával is.
-
-
SzLin
újonc
Sziasztok!
10 éves AEG mosógépem van és egyetlen bajom, hogy mosás után fekete szmötyik vannak az ajtaján és belül mindenhol, néhány db, gondolom a leragadt, bepenészedett kosz, ami a gumigyűrű alatt megálló víz miatt keletkezik. Néha a fehér lepedőn halvány kis foltok/pöttyök jelennek meg, amik aztán már nem jönnek ki. Csináltam többször is egymás után 90 fokos ecetes mosást, mindig jön ki kosz, kb sosem lesz full tiszta. Nekem emiatt nem tetszik az AEG-s konstrukció a gumigyűrűvel a dob körül, ami alatt megáll a víz. A férjem Candy gépénél nem volt ilyen probléma. Tapasztalt már bárki ilyen fekete szmötyit? Mit tudok csinálni? Már vennék új mosógépet, de emiatt nem merek AEG-t venni, közben meg itt rosszak a vélemények a w-pool típusuról, mert az adagoló lerohad. A candynél is olyan (hogy az ajtaján van az adagoló) és az sem rohadt még le, 15 éves.
Köszi szépen előre is! -
barcasattila
csendes tag
Sziasztok
mosógép vásárlás előtt állunk, 150 ezer ft lenne a plafon.
Ez az AEG ajánlott?
[AEG L6FBI48S]
esetleg ebben az árban más? -
Csorbi
addikt
válasz
csucsu21 #10119 üzenetére
Egy most futó modellről ki tudja megmondani mennyi ideig fog kitartani?
Vagy próbálsz viszonyítani az 5 évvel ezelőttiekhez, amik lehet teljesen mások voltak?
Ráadásul ezt erősen befolyásolják a felhasználói szokások, és a "minimális karbantartási hajlandóságok (legalább a szűrőket időnként tisztítani, normálisan vízszintezni, stb) megléte, vagy azok teljes hiánya.
-
Gömbike
senior tag
válasz
csucsu21 #10119 üzenetére
Sajnos a rosszhír, hogy a megbízható kategória mint olyan, számunkra nem létezik.
Az átkosban a tényleg megbízható energomat mosógép is 2-3 havi fizetésbe került, s ez most is így van.
Azt kell venni, ami nekik tetszik és a legtöbb gyártói garancia van rá.
A beko ad néhány típusára 5 évet, érdemes azok közt is szétnézni, illetve itt [link] vannak bemutató videók, valamint a Bosch és az Lg gépek sem rosszak.
Csak megbízhatóságot ne várj tőlük ebben az árszegmensben. Ha elmennek 5 évet, nagyon jó, a többi ajàndék. Vagy kategóriát kell lèpni.
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok az ősöknek panel lakásba kellene egy mosógép igazából nincsenek nagy elvárásaik. Hétfőn megyünk be Mediamarkt, euronicsba. Olyan 120 forintig ha annyiért van már meg bízható ? Előre is köszi. Vagy amire ti azt mondjátok hogy jó vétel.
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
szerintetek megéri a "pénzét" az AEG L9WBC61B [link]- 3+3 év garanciával?
MediaMarktban "csak" 397.000 Ft.Mindenképpen mosó-szárító gépet keresünk a lakásba.
Hatékonyságban valóban jobb a kondenzációsnál ez a hőszivattyús szárítógép? -
d@minator
addikt
válasz
CriticalHit #10112 üzenetére
Általában nem ők gyártják az alkatrészeket hanem kiadják cégeknek akik többeknek gyártanak pl. kell egy szivattyú ilyen paraméterekkel ennyiért.
A Siemens az Bosch az AEG meg egy megvett név, mert Electrolux a belseje is ugyanaz.#1011112-es csaj: 2005 már rég volt és covid miatti spórolás sem volt, na meg ha lengyelre gondolsz az picit jobb kategória (már nem az ott gyártottra hanem az ott forgalmazottra gondolok).
-
egeisa
csendes tag
Sziasztok!
Az olcsóbb (140-150k-s) Candy mosó-szárítógépekről tudnátok véleményt mondani?Érdemes ilyenben gondolkodnom, vagy ez már nagyon a legalja?
-
12-es csaj
senior tag
válasz
d@minator #10108 üzenetére
Van amúgy (a kb. 150 ezer alattiak között) olyan LG, ami nem balkáni?
A régire is rákeresgettem anno (2005-ös modell volt) és ha nem is Balkánon, de erőteljesen csak Európa keletebbi részén árulták. Viszont strapabíró volt, a miénk is 14 évig ment és most is folyamatosan látni eladó példányt.
A mostani (F2J6WY1W) meg "még balkánibbnak" tűnik.A fent említett ezüst ajtósnak eléggé eltér a vezérlőpanelje a többi típusétól. Lehet ez is az alkatrészihány oka? (Még ha nem is illene...)
-
freebulletz
csendes tag
válasz
freebulletz #10109 üzenetére
Eh, rosszul linkelt. Szóval a 120-145E közöttiben.
-
d@minator
addikt
válasz
freebulletz #10107 üzenetére
Az Electrolux-nak nagy dobja van 68liter. Elvileg a Time Managerrel a mosási idők több fokozatban rövidíthetők. De a nagyobb dob kiegyensúlyozatlanabb is.
Bosch az 55 literes kisebb betöltőnyílással de "talán" a legjobb minőségben. Van dobtisztító program.
LG. Ez a típus is balkáni persze attól még jó lehet. Van WIFI.Bosch-ból van nagy dobú is 140 körül. Hosszú távon az alig drágább havonta, mint a 130-cas. Ha nem kell nagy dob ott vannak a 107 ezres gépek - 53 literes Electrolux. Csak a kezelőpanel visszafogottabb, meg 1200-t tudnak. Minőségben sajnos már az összes gagyi...
-
freebulletz
csendes tag
+10-ért van:
Bosch WAN28262BY
LG F4WN208N3Eesetleg egy ELECTROLUX EW6F421B?
Csak a MM játszik.
-
freebulletz
csendes tag
Full tudatlan vagyok mosógép ügyben, nem szégyellem. Legyen 8 kilós, a szárítógép is annyi, legyen 1200+ a centri és inverteres motor, kb. ennyi az igényem. 4 főre legyen elég
De akkor ha jól értem inkább pengesek ki plusz pénzeket egy másik típusra. Nem muszáj LG.
-
l700
csendes tag
válasz
grabber #10103 üzenetére
Mondjuk ahogy olvasom, nem is hitegették olyan határidőkkel, amit nem tudtak betartani (mint engem a Beko szervizpartnere), hanem visszaadják az árát felesleges körök nélkül...
Amúgy ezek a vezérlőpanelek mennyire egyeznek meg márkán belül az egyes modelleknél? Tényleg olyan irreális igény lenne ez fogyasztóként, hogy egy hónapnál rövidebb átfutási idővel rendelkezésre álljon egy olyan alkatrész, ami nem sok helyet foglal és azért a mai modern mosógépekben sok esetben a meghibásodás okát jelenti? Pláne, hogy a mai világban a világ bármely pontjáról ide lehet hozni valamit néhány munkanap alatt. Tényleg olcsóbb rendszeresen komplett mosógépek árát visszaadni? Olyan furcsa ez számomra...
-
válasz
freebulletz #10097 üzenetére
Egyesek emiatt hagyják ki a Bekot,mert majd a nagy neves gyártók biztosan jobban gariztatnak. Hát nem
-
asdf_
veterán
válasz
freebulletz #10100 üzenetére
Hát, azért annyira nem csodálkozom, azt az ezüstajtós "gyönyörűséget" nem sok embernek lehet eladni
Szerintem az átlagember megveszi a F4J5TN4W-t szürke ajtóval, ugyanannyiért és csók... -
Gömbike
senior tag
válasz
E.Kaufmann #10099 üzenetére
Én az lg tv hangminőségén egy Pioneer erősítővel és öt Jamo hangfallal javítottam........😁
S vettem hozzá egy smart távirányítót is. Mert az alap az tényleg kaka.
Új hozzászólás Aktív témák
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Samsung LCD és LED TV-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Plágiumvádak a Bungie ellen, ezúttal a Marathon érintett
- Nintendo Switch
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest