Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#20584850 #10399 üzenetére
Azért dobtuk ki, mert 45 ezer lett volna a javítás, és az csak a dobcsillag. Csapággyal együtt már a mosógép teljes árát rákölthettük volna.
Ha a mostaniban eltörik a dobcsillag, akkor simán ki lehet cserélni, mert szétszedhető az üst. Ha a szerelő nagyon felbosszantana az árajánlatával, megcsinálnám saját magam.
Felesleges pénzkidobás, ha 7 kilós gépet 4 kiló ruhával használok? Ha így nézed akkor igen. De a látszat csal. A 7 kg-ot csak a 3+ órás nagymosás programon javasolja a használatija. A másfél órás napi mosás programhoz (szinte csak azt használjuk rajta) pont ezt a 4-4,5 kg ruhát javasolja. Tehát nem pénzkidobás volt, hanem sokakkal ellentétben én figyelembe vettem, hogy a rövidebb programhoz kevesebb ruhát ajánl a gyár. Azaz pont a megfelelő méretű gépet vettük. -
törölt tag
válasz
Lami66 #10397 üzenetére
eltörött a dobcsillag ezért kidobtuk. Akkor vettük a mostani gépünket ami pont kétszer annyiba került mint az elődje
Miért nem csináltattad meg?
Dobcsillagcsere, de ha már szét van szedve akkor a 2db csapágyat is cserélje ki kapjon újat.
A mostani kétszer drágább gépeden is eltörne a dobcsillag, vagy beállna a a csapágy ezt is dobnád ki egyből?
Egy 7 kg-os gépbe raksz 4-4,5kg ruhát akkor miért vettél 7 kg-os gépet?
felesleges pénzkidobás volt...
Mondasz egy véleményt élettartam ügyben amit egyből megdöntesz azzal, hogy beismered, hogy alul használod a mosógépet képességeihez képest, mert f@sol! -
Nagya21
addikt
válasz
CoolBoy323 #10366 üzenetére
Hali!!
Aldi.
Elöltöltős mosó szárító van 115-130k között, 3 év garival.
A használati utasítás meg az aldi oldaláról letölthető hozzá, és megnézheted jók e a programok.
Üdv Nagya -
válasz
#20584850 #10389 üzenetére
Ez elég merész kijelentés, hogy egy nem alsó polcos gép nem megy el 7 évet.
Az előző mosógépünket úgy vettük, hogy a legolcsóbb elöltöltős aminek van valami neve.
Végül egy Samsungot vettünk 65 ezerért kb. 8 évvel ezelőtt. Nem volt kímélve, elvileg 5 kg-os volt, de rendszeresen túlpakolta a feleségem, szó szerint szinültig. Párszor megjegyeztem, hogy ezt nem fogja bírni a gép.... Rendszeresen túlterhelve mosott heti 3-4-szer. Ilyen körülmények között is elment 5 évet (szó szerint gyilkoltuk), amikor eltörött a dobcsillag ezért kidobtuk. Akkor vettük a mostani gépünket ami pont kétszer annyiba került mint az elődje, szintén Samsung. Megbeszéltem asszonykával, hogy próbáljunk meg vigyázni erre. Tehát nem tömjük tele. Megmutattam neki mennyi a max amit belerakhat, kb 4-4,5 kg.-ot rakunk a 7 kilós gépbe. A váltás eredménye: többször mosunk kevesebbet, heti 3-4 mosás helyett most 4-5 mosás van. Bár tudna 1200-at centrizni, általában 1000-et használtunk amíg nem volt szárítógépünk. Amióta van szárítógép, már csak 800-as centrit használunk. Nem feszegetjük a gép határait, hanem erőlködés nélkül, kényelmesen teszi a dolgát. Csodálkoznék, ha nem menne el 7 évet ilyen kímélő üzemmódban problémamentesen. De térjünk vissza erre 4 év múlva, mert még csak 3 éves a gép. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
UP!!
Hogy legyen egy kis ON is a topikban -
asdf_
veterán
válasz
d@minator #10394 üzenetére
És hol adnak 5% kamatot? Pl. OTP Nem értek hozzá ezért kérdezem. Gondolom le kell kötni a pénzt hosszú távra...
A szuperállampapír pl. kb. pont annyit ad, de ennyit befektetési alapokkal vagy valami indexkövető tőzsdézéssel is össze lehet hozni.
Ha egyszeri 350 helyett kiadunk 150-et, majd 6 év múlva tervezünk kiadni újabb 150-et, az pont egy hosszú lekötésre ad lehetőséget, így azzal nincs gond.De ahhoz persze, hogy ez az egész igaz legyen, ahhoz rendelkezni kéne egyben azzal a 350e Ft-tal, márpedig ez a része bajos lesz, nem azért nem adunk 350-et ebben az országban egy Mielére, mert spúrok vagyunk, hanem azért, mert nincs annyi. :/
-
d@minator
addikt
És hol adnak 5% kamatot? Pl. OTP Nem értek hozzá ezért kérdezem. Gondolom le kell kötni a pénzt hosszú távra...
Tehát aki nem Miele-t vesz az az elköltött pénzt kamatoztathatja. Ezzel valóban nem számoltam. Így viszont a 150ezres gép is overkill. A minél olcsóbb gép minél több garanciával a Bestbuy. Pl. 90ezres Beko annál már van 5év gari.
-
asdf_
veterán
válasz
d@minator #10392 üzenetére
Te úgy számolsz, hogy 2*150e+12*12*347=350e. Ez jó, csak a bankban nem így számolnak. 200e Ft 6 évnyi és 50e Ft 12 évnyi kamatos kamatát felejtetted "csak" ki a dologból. Ez bőven több miint duplázza, (de inkébb triplázza) az általad megadott értéket (200e évi 5%-ra 6 év múlva valami 270e környékén táncol, 50e 12 évre meg 90e körül lesz, azaz az 50e árkülönbség mellé 110e kamatot is ki kellene a Mielének termelnie, tehát összességében 160 ezernyit)
És rettentesen remélem, hogy nem számoltam félre. -
d@minator
addikt
A matek jó. A kiindulási alapot meg "ti" mondtátok.
Átlagos mosógép manapság 6 évet megy a Miele meg 12 vagy többet. Amúgy a Mieleben legalább a csapágy jó. Állítólag.
De a szerelők is azt mondják, hogy a Miele az még gép a többi meg....#10388Lami66 "A drágább 950 ezresből meg pontosan 10db 5év garis Beko-t lehet venni ami 50év." [link] Ezt már én is mondtam.
De mi van ha nem 5év garis Beko-t vesz?!
-
Csorbi
addikt
válasz
d@minator #10382 üzenetére
Nem.
A Miele is addig garantálja a hibamentes működést, ameddig szavatosságot vállal rá. Utána meg majd "ahogy az élet hozza". Lehet hogy mázlid van és elmegy 10-15 évig, de lehet hogy nincs. És akkor aztán Mielézhetsz. Az elmúlt 10-20 év "tapasztalatait" meg hagyjuk már, fogyasztói társadalom van. Rendeltetésszerű használattal nagyon sokat lehet nyújtani egy gép élettartamán. A dobcsillagtörések 99%-a sem gyártási vagy anyaghiba miatt következik be, hanem felhasználói nemtörődömség miatt: túltölti, egyenetlenül tölti, mosás után nem szárítja ki a mosógépet - kvázi hagyja nyitva az ajtaját, és még sorolhatnék rengeteg-rengeteg ilyet. Tegyük nyugodtan a szívünkre a kezünket, az autóknál ugyanezek szintén létező jelenségek. Telibesz...rt olajcsere miatt 100e km-nél kuka motor, és még sorolhatnám...
Ezek vagyunk mi, tisztelet a kevés kivételnek. -
blattida
nagyúr
Egy dobcsillagtörésből még nem lehet ilyesmire következtetni, ellenben az látszik, hogy a miele szakszervize is horror áron dolgozik és csak a garanciális javításokra szabad őket "használni".
Lami66
Mosógépeknél pont nincs érdemi fejlesztési lehetőség, csak a marketinges fícsörök, amik a mosás hatékonyságát és a gépek élettartamát pozitív értelemben nem befolyásolják.
Az általad említett funkciók a tucat gyártóknál is 20+ éve jelen vannak...
-
törölt tag
-
válasz
Hadd kötözködjek kicsit
Az általad normál mosógépnek nevezett Miele elmegy 15 évet, jobb esetben 350 ezerből rosszabb esetben 400+ ezerből.
Ennyiből háromszor tudok venni egy130 ezres "vackot", amit ha kidobok a kukába 7 évenként (akár hibátlan állapotban) akkor is 15 év múlva lesz egy egy éves, aktuálisan korszerű mosógépem, amiben akkor már AI lesz, magától rendel mosószert a netröl és gombot varr, és nem egy 15 évvel korábbi technika mos a fürdőben, amiben pl még program késleltetés vagy program rövidítés sincs mert 15 évvel ezelőtt azt se tudták mi az. -
asdf_
veterán
válasz
#20584850 #10386 üzenetére
Dunno, nem feltételezem róluk, hogy ők is hegesztik az üstöt, mint sajnos szinte az összes többi gyártó, így dobcsillagtörés esetén dob+üst+dobcsillag kombó a legkisebb egység, de miután képesek voltak ráállni arra, hogy ők is elporladó szemétből csinálják a dobcsillagot, én már nem lepődnék meg semmin...
-
törölt tag
válasz
Tényleg nem jók a számok de mindegy, mert nézhetjük máshogy is és jobban.
AEG, Bosch mosógépekre időnként szoktak 5 év garit adni, a Beko-ra meg van állandóan.
350.000Ft a Miele mosógép, ennek az árából kijön szinte 3 másik gép 5 év garikkal ha kifogod, vagy veszel csak Beko-t.
Kezded pl a Beko-val vagy nemrég az 5 év garit adó AEG gépekkel.
Elmehetnek 6-7 évet és 5 évig nincs gond.
Miele a 12 éve alatt sem biztos, hogy nem hibásodik meg egyszer sem. -
d@minator
addikt
válasz
#20584850 #10358 üzenetére
Na igen, ha így nézzük nincs sorrend. Van a normál mosógép: Miele. A normál ami a mi olvasatunkban 10-15 évig működik. És van a többi.
Amúgy meg ha azt nézem, hogy "egyéb" mosógépnél 6 év és csapágycsere azaz beáll a gazdasági totálkár, legyen a Miele csak 12 év:
150ezres mosógépet alapul véve mennyivel is drágább a Miele:
350.000Ft Miele havonta 347Ft plusz kiadás
400.000Ft Miele havonta 694Ft plusz kiadásAzaz egy üveg kóla vagy 2-3 tábla csoki amennyivel többet fizetsz.
Na meg ha 10 éves korában feldobod az apróra még pénzt is kapsz érte és még az is lehet, hogy csapágyazható is, arra meg van kereslet. -
Csorbi
addikt
válasz
E.Kaufmann #10378 üzenetére
Mivel az üst ragasztott, így a gyártó nem fog külön csillagot külön új alkatrészként árulni, csak komplett dob+üst szettet, egyben. Ez egészen biztos.
Tessék: [link]
Vagy lehet vaterázni, én biztos nem szórakoznék vele, én megvenném az újat, lenne egy vadi új komplett belsőm és még csak hegesztgetni se kéne..... -
asdf_
veterán
válasz
CoolBoy323 #10375 üzenetére
5 éve 310 volt az Euro, most 363 és ehhez még add hozzá az inflációt (az igazit, nem azt, amivel etetnek).
-
CoolBoy323
nagyúr
Sejtettem, mert onnan indulnak...
De vicc, hogy 5 éve amit vettek szüleim, az se volt több emlékeim szerint 100nál, és nagyon király. Keskeny felültöltős zanussi asszem.
Szóval elfogadom, hogy 100kt kell kiadnom, de nem akarok feleslegesen többet, mert nem használnám ki úgyse! Meg vennem kell még komplett háztartást, és a házfelujitas sincs kész, szóval van helye a pénznek
-
Z_A_P
addikt
válasz
Nem sz.rt akarok venni 1 évre, ..... Én szívesen megúsznám 80ból is ha lehetséges
Azert szart fogsz kapni -
E.Kaufmann
veterán
-
Csorbi
addikt
válasz
E.Kaufmann #10370 üzenetére
De te most szórakozol velünk. Nem adtál meg SEMMI modellszámot, mégis mit vársz?
Ne egy Alizé-re izélj. Amúgy meg nem azé' van a szerelő hogy ezt beszerezze?
Candy tartozékok és alkatrészközpont, tessék, szívesen. Ha itt nincs, akkor max. apróhirdetésben bontott, vagy ebay. -
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok!
A háztartási gépek topikba is írtam, de gondoltam hogy megkérdezem itt is, hátha tudtok segíteni a kérdésemmel kapcsolatban.
Tanácsot szeretnék kérni. Mosógép vásárlás előtt állunk költözés miatt. Ketten vagyunk párommal, 7 kg ruhánál többet nem mosunk egy alkalommal. Semmilyen különleges funkcióra nincs szükségünk, általában 40 fokon színes ruhákat szoktunk mosni, néha 60 fokon. A maximális keretünk 150.000 forint, én jelenleg 100.000 forint környékén nézegettem mosógépeket, de nem zárkózok el drágább típusoktól sem.
A következőket néztem ki:
-Beko WTV-6633 B0
-Beko WUE-7636A Beko az 5 év gyári garancia miatt szimpatikus, de a topikokat olvasgatva a Bosch és AEG gépeket a minőség miatt is ajánlják. Ti milyen típust tudnátok ajánlani?
Köszönöm a segítséget előre is.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Csorbi #10369 üzenetére
Mondjuk menja....
Felhozott Magyarországon vagy hármat, de sehol nem írták, hogy ALISÉ, és mindnek máshol voltak a csavarozási pontjai és más volt a tengelyhossz. Gondolom az Alisé az a kombinált moso-szárítócsalád valami kódneve és gondolom jó szokás szerint véletlenül sem olyan mint egy sima Candy mosógépé. -
Csorbi
addikt
válasz
E.Kaufmann #10368 üzenetére
-
E.Kaufmann
veterán
Candy mosoó-szárítógéphez (annyit mondott a szerelő típusra, hogy Candy Alisé, pedig az anyámé, nem is Alizé
) hol lehet dob
ócsillagot szerezni? Akár bontottat? A szerelő szerzett műanyaghegesztő gépet és cserélné a csapágyat, de úgy néz ki, hogy a csillag is kuka. -
kexksz
addikt
válasz
Ugyanilyen feltetelekkel felultoltoset tudtok ajanlani nekem?
Az se baj, ha nem hangos
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Mosógépet keresek, most már alig van időm venni
Elvesztem, ez nekem űrtechnika
Amit akarok: egyedülálló pasiként mosni magamra
azaz heti 1 mosás lesz kb.
Épp ezért nem kell nekem miele fél milláért...Ami jó lenne: lemérje a súlyát a cuccnak, és ahhoz igazítsa, meg mondjuk 1200-as centri, hogy hamarabb száradjon a ruci.
hang nem érdekel, kazánházban lesz...
Gondolom az már alap, hogy rövid program, és időzíthető legyen.
Nem sz.rt akarok venni 1 évre, de nem is indokolt számomra a 150k feletti kategória úgy gondolom...
Én szívesen megúsznám 80ból is ha lehetségesvalami hiperszuper bestbuy akció kellene
-
válasz
Sinesol #10363 üzenetére
Az évek múlásával növekvő vibrálás a dob felfüggesztés tönkremenése miatt van. De ha mégis a betonnal volna probléma, az is cserélhető. Olcsó gépekben rugós felfüggesztések vannak, nem valami hatékony lengéscsillapítással. De kicsivel drágább kategóriában már lengéscsillapítók vannak. Ahogy a mi Samsungunkban is. Nem is mozdul meg a gép, nagyon stabilan áll. Viszont ezek a kis lengéscsillapítók nem élnek örökké. Ezek se egyformák minőségileg, 2 ezer Ft-tól akár 50 ezerig vannak. A drágábbak valószínűleg tartósabbak is. Ha néhány év alatt elfárad a lengéscsillapító, cserélni kell őket. Aki nem cseréli annak egyre jobban remeg, rázkódik, elmászik (durva esetben ugrál) a mosógépe.
-
törölt tag
válasz
Sinesol #10363 üzenetére
Nem a beton ott a lényeg mert ha benne van az anyag és nem friss beton, akkor az évről évre keményebb lesz.
Szerinted a gyárakban a rázógépek, présgépek alatt beton miért nem porlad el?
Vonatsín alatt a beton talp miért nem porlad el?
A mosógépek a rövidebb távra tervezett élettartam miatt van, hogy hamarabb széthullanak.
[link] Ezek a régi gépek is pattogtak sokszor mint a bolha, mégis 20-30 évet elmentek kis felújítással.
Ez a mai világban már nem buli, vegyék minél hamarabb 5-7 év után a következőt! -
Sinesol
veterán
válasz
#20584850 #10358 üzenetére
Annyira nem csaloka az összevetes, megbizhatosag van összevetve megbizhatosaggal, az mar a vasarlora tartozik, hogy mi mennyit er meg neki. Egyebkent hasonlo aru Bosch vagy AEG is rosszabb minöseg. Pl beton ellensulyt hasznalnak, mig a Miele tömörebb, stabilabb szürkeöntvenyt. Az evek soran a beton töredezik, porlad, aztan a növekvö vibracio, kiegyensulyozatlansag lassan szetb.ssza a mechanikus alkatreszeket. A Miele-ben az öntveny meg 10 ev mulva is kb pont olyan, ahogy a gyarbol kijött.
-
d@minator
addikt
válasz
StaChys #10359 üzenetére
"A biztosítási fedezet nem terjed ki a gyártói garanciából kizárt eseményekre:
13. 9. elhasználódásra, a rendeltetésszerű használattal járó kopásra" [link]
Teljesen természetes, hogy két évnél tovább nem kell bírni egy csapágynak. Én rákérdeznék, csapágy, szivattyú benne van e. Amúgy nem egy nagy összeg. -
StaChys
tag
Egy utolsó kérdés: Markabolt oldalon láttam (lehet más boltban is van, nem tudom) gyári garancia kiterjesztés 5 évre 11e Ft Elektrolux mosógépeknél. Ez megéri? Ez teljes "nem kérdezem mi történt, ha rossz javítom" típusú garancia, vagy olyan huza-vona, "gyártási hiba/elhasználódás, elhasználódásra nem fizetünk" típusú?
-
d@minator
addikt
válasz
StaChys #10355 üzenetére
Egymás után vettem Electrolux és AEG-et, a belsejük ugyanaz volt csak utóbbinál hosszabb cső, aquastop, hangszigetelés (a csapágyat nem tudni, hogy 300Ft-os helyett 600Ft-os volt e benne
) . De van egy tippem.
Ha az L6SA47SM-re gondolsz eleve 1400-as a fordulat ami felár + a nemlétező német márkanév. Hangszigetelés is lehet benne, mert nagyobb fordulata van és halkabb.
Az Electrolux többet tud, gagyibb a forgatógomb, a bekapcsgomb gyufaszálnyi. Az AEG árgrafikont elnézve pár napja 34 ezerrel olcsóbb volt bár lehet visszaküldött termék volt.
A felár már majdnem bukik egy Electrolux csapágycserét.
A szerelők a Miele után sok szünettel az LG-t szokták mondani. Habár gőz+WIFI 120-ért gyanús...
Beko-t az 5 év gari miatt érdemes venni amúgy sok gond van velük. Ennyi erővel ez [link] is lehetne csak piszok hangos de 54 liter. -
StaChys
tag
válasz
d@minator #10354 üzenetére
Nagyon hasznos amit írtál! A dobtérfogatot nem nagyon emíltik sehol, pedig hasznosabb lenne mint kg-okkal dobálózni.
Felmerült bennem még kérdés. Holnap valamit mindenképpen kell már venni.
1. Minőségben van most nyerő sorrend? Mármint pl. AEG-Elektrolux-LG-Beko között? Ha van közülök minőségben jobb akkor utánanézek, hogy melyik férne be hozzánk.
2. Egyre jobban tetszik a fentebb javasolt Electrolux EW6S327SI, de látom annak van AEG párja is. Csak dizánjban különböznek? -
d@minator
addikt
válasz
StaChys #10352 üzenetére
Ugye a Bosch már ki is esik, mert nincs keskenyje. Bekonál úgyhiszem nincs 5 év garis keskeny gép. LG-nél fel kell kutatni a dobtérfogatot, valahol van egy oldal ahol ez megvan. Samsungnak van keskenyje amibe belefér 8 vagy 10 fürdőlepedő de ott sem tudok térfogatot mondani és nem is olcsó.
És vigyázz a számokkal, mert ajtó nélküli méreteket adnak meg mélységre. Kutakodni kell a gyártói oldalon a letöltéseknél szokott lenni műszaki rajz
. -
StaChys
tag
válasz
d@minator #10351 üzenetére
Köszi! Átgondolom, eddig Elektrolux nem volt a látóteremben a LG-Beko-Bosch-Samsung vonalat néztem, de nem találtam olyat ami nem csak névleg lenne keskeny. Ahol nem a mosógép tetejét adják meg mint mélység, ami előtt-mögött persze bőven van még anyag.
Nekem tetszett az LG direkt drive inverter motor, de lehet, hogy pont az foglal több helyet.
A fürdőbe szeretnénk tenni, 59 cm az ajtó és az ajtó mögöttm 45 cm hely van. A 49 cm határeset, még elférhet. Köszönöm mégegyszer! -
d@minator
addikt
válasz
StaChys #10349 üzenetére
Szia! A Candy-knél bármi halkabb.
53 literes dobba bemegy egy nyári paplan, 63 literbe befér egy kétszemélyes paplan. Ugyanazzal a tudással amit Gömbike ajánlott van 50 literes dobtérfogatú szemben a 42 literrel. Electrolux EW6S327SI
Ez is keskeny, kérdés, hogy befér e. 45cm mély. Ajtóval együtt 49cm mély.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest