Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz moonlight115 #2900 üzenetére
Messzebb sokkal, hideg-hideg, bár a Tündér Lala nagy kedvencem volt negyven éve....
Ezt meg hallgasd gondolkodás közben....
-
moonlight115
őstag
válasz philoxenia #2901 üzenetére
Köszi köszi mindkettőt, nahát, ma reggel a két kedvenc zeném, Knopfler és ...a gugli
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ezt nem is ismertem.....
-
moonlight115
őstag
válasz philoxenia #2899 üzenetére
"Rám még a magyar potter is anno...
Tehát nem mostanában írták, hanem jó régen...A Rómeó és Juliska meghallgatásától nem világosodtam meg.
[ Szerkesztve ]
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz moonlight115 #2904 üzenetére
Kicsit csalós a "potter",ne a (I)műfajban(/I) gondolkodj....
-
moonlight115
őstag
válasz philoxenia #2903 üzenetére
Én sem
szerk. Oké, ha nem a műfajban, akkor miben? Tipp: Péhóvard
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz philoxenia #2901 üzenetére
"Tündér Lala
Meseregény
Egy jogar meg egy királyfi
A tündérkirálynő rosszul aludt mostanában.
Ez nem volt jellemző a tündérekre: Tündérország lakói jó alvók voltak, s Írisz királynő se különbözött népétől, csak az utóbbi időben voltak nyugtalanabbak az éjszakái, amióta a fiával annyi baj volt. Lala, a királyfi, minél inkább nőtt, annál több gondot okozott anyjának és nevelőjének.
Nem mintha a királyfi valami különösen gonosz kisfiú lett volna, ezt még Aterpater, a varázsló se merte állítani – pedig Aterpater, ha tehette, szívesen talált hibát másokban –, csak hát Lala olyan nem szabályos tündérgyerek volt, mindig mást akart csinálni, mint ami egy tündérhez illik. Nem szeretett rubintáncot táncolni, szappanbuborékban utazni, az alapfokú varázslást gyakorolni, amit a tündériskola alsó osztályaiban tanultak, vagy éppenséggel semmit se tenni, csak üldögélni és beszélgetni a virágok között, ami minden tündér kedves szórakozása volt. Lala mindig matatott valamit, bontott, szerelt, kalapált; a Tárgyak, amelyek éppen olyan halhatatlanok voltak Tündérországban, mint maguk a tündérek, már voltak is panaszt tenni a királynőnél, hogy Lala, ha nem tud mást kitalálni, kicsavarja a palotában a székek lábát, és megpróbál újat faragni, vagy másképpen visszatenni őket, ami igazán ellenkezik az örök békével, amelyet a tündérek és a Tárgyak egymással kötöttek. „Mit szólnál hozzá, királynő – kérdezte egyszer felháborodottan a gyémántasztal, aki olyan öreg volt már, hogy szakálla fürtjei, mint valami terítő kristálybojtjai, lógtak le a lapjáról –, ugyan mit szólnál hozzá, Írisz, ha a te lábadat csavarná ki valaki, és elkezdené esztergálni? Örülnél? Ugye, nem? Hát akkor légy szíves, és beszélj a királyfival!”Szappanbuborékban utazni...ó, de szívesen kipróbálnám!
Alapfokú varázslás, tündériskola, nem szabályos tündér (varázsló)gyerek - csak ebben az első bekezdésben ennyi hasonlóság...és a továbbiakban még több, rengeteg az egyezés a két könyvben. Fogadni mernék, hogy Rowling olvasta, mielőtt megírta a Pottert.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz moonlight115 #2907 üzenetére
Három könyvét fordították le angolra, ha jól olvasom, a Lala nincs köztük... Olaszt találtam:[link]
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz philoxenia #2908 üzenetére
The Gift of...
Igaz, ez 2008-ban jelent meg, később, mint a Potter...De a KIA pl. a francia díját sem említi, amit Az ajtóért kapott, ami "szerintük" nincs is franciára fordítva.../ ha jól böngésztem az adathalmazt.The Gift of the Wondrous Fig Tree - ez nagyon jó, találó cím.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz moonlight115 #2909 üzenetére
-
Hóóember
csendes tag
-
old rocker
veterán
Olvasni jó... csak mit vesznek az emberek? [link]
Gondolkodóba is estem rajta, hogy a legközelebbi, az ápolókról szóló könyvemet mégis inkább "Sorra b@sztam a nővéreket a budiban" címmel fogom kiadatni... akkor talán az is betseller lesz. Ma ezt írtam a f@szbukkra, a kis kérdésre, mi jár az eszemben:
Mi jár a fejemben: reggel óta nagyon sok minden. Például az, hogy hol az alsó határ. VTV-n lemenő falusi életkép végén az előtérben seggel a kamerák felé fordítva két tehén. Mögöttük távolabb a két szerkesztő-riporternő (vagy mi) elköszön, kedves nézők, legközelebb bla-bla; közben egyik tehén elkezd vizelni. Operatőr zseniálisan bevariózik (ráközelít) a tehén seggére, majd leigazít a vizeletsugáron a húgytócsára. Közben belehallatszik a vihogás: mi van, most fog fosni is?A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Hóóember
csendes tag
válasz old rocker #2912 üzenetére
Idézet a linkelt cikkből: "állítása szerint 18 éves kora óta az összes létező pszichológiai és ezoterikus témájú könyvet elolvasta"
wehehe
A túlzott rajongásról pedig csak annyit, hogy attól, hogy sokan mondják ugyanazt a hülyeséget, attól még az hülyeség marad.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem már Coelho se volt egy revelancia, de biztos bennem a hiba... A "Tizenegy perc"-cel próbálkoztam, olcsó poénként még tizenegy percet se kaptam tőle... Nem egy Marquez, nem egy Llosa sőt... Nekem. Ellenben most divatos. Persze úgy tudom Salieri is az volt...
-
old rocker
veterán
válasz philoxenia #2914 üzenetére
Az. Udvari divat.
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Hóóember
csendes tag
válasz old rocker #2916 üzenetére
És közben Bach kantátákat játszott. Tényleg van energia a lányban, csak nagyon fiatal még, mindenesetre kíváncsi leszek, hogy például tíz év múlva hol lesz.
Amit most mutat, az egy dolog, ismeritek a mondást, hogy k**vából lesz a legjobb feleség.
Mindenesetre remélem, hogy ezt az életszemléletet nem plántálja bele túl sok emberbe az igazi baj ez. -
old rocker
veterán
válasz Hóóember #2917 üzenetére
Az irodalom, az írás művészete nem csupán energia kérdése. Én is tudnék másról és másként írni, tetejében úgy, hogy azért nem gyalázom meg az anyanyelvem - nem a vulgaritásra gondolok. Az energia egy dolog, de ez öncélú exhibicionizmus. Persze, a valóságsók, Maúnikasó és Győzike óta tudjuk, igazából a 21. század információ túltengésben élő, ám nem feltétlenül kiművelt és khm.... közepesnél valamivel gyengébb intellektusú tévénézőjét mi érdekli.
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
moonlight115
őstag
válasz philoxenia #2910 üzenetére
Ezt nem értem. Most akkor Hatvani a megfejtés, vagy Fazekas?
Vagy csak késő van és leállt az agyam..."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
Szégyen vagy sem, nekem Oravecz Nóra neve ismerős, de ezen kívül fogalmam se volt, ki ő.
Elvből (és persze azért is, mert igazságtalannak tartom) soha nem mondok véleményt egy könyvről addig, míg el nem olvasom. Hát az tuti, hogy erről sem fogok, nagy valószínűséggel soha.
"Nincs olyan, hogy bármi is összetörhetne úgy igazán öt percnél tovább" - és hasonló "bölcsességek" (a cikk alapján)...Óh, pont ilyenekre van szükségem, na, most megvilágosodtam, vééégre!
Nahát, és Sarka Kata is a követője, hűha!Philo
Azért vannak Coelhonak jó könyvei, pl. Az ördög és Miss Prym, és Az alkimista. A 11 percet is olvastam. Nem a világirodalom remeke, de egyszer el lehet olvasni."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz moonlight115 #2919 üzenetére
[link] Ez volt az eredeti gondolatom, csak közben kerestem előképet a témában az emlékeim között....
-
moonlight115
őstag
válasz philoxenia #2922 üzenetére
Jajj... Nem esett le...
-
old rocker
veterán
Mivel valamelyik szomszédtól naponként több (sok) alkalommal hallatszik be valami gyerek harangjátékon vagy mi a f@szon a bocibocitarka dallama, kling-kling-kling-kling-klanggg - klanggg, stb., ahogy játszik vele a kis rohadék - vagy a hülye nagypapi és gügyög hozzá - amitől hosszú hetek, sőt, hónapok alatt síkideg lettem, elhatároztam, hogy gyermekdal átköltéseket írok, leülök a ház alatt a járdára vagy a padra, és monoton gitárakkordozással kísérve magam, fülhasogató hangon ilyeneket fogok énekelni:
Boci-boci megfázott, ráb@sztak egy nadrágot, nem akarta felvenni, rohaggyon meg Szamóca...
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #2924 üzenetére
-
old rocker
veterán
Nevess csak... hétfőtől végigjárom a város össze óvodáját, s ha kint játszanak, beszólok a kis rohadékoknak: hihihi, apukátok nem gyün értetek, mert anyukátokkal együtt most ütötte el őket egy villamos, hihihi
meg: mit gondolsz, miért hasonlítasz annyira a szomszéd bácsira, te kis hülye, kérdezd csak meg apukádat!
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #2926 üzenetére
Ez már nagyon morbid.
De meg tudlak érteni. Nálunk a telken 2 házzal arrébb volt egy ilyen állandóan sikítozó, síró-rívó gyerek. Képes volt egész nap bömbölni, de nem is rá voltam mérges, hanem az anyjára, aki semmit de semmit nem tett, hogy megnyugodjon, csak kiabált vele: nem megmondtam, hogy hagyd abba, ne ordíts, kikészítesz idegileg...stb. Hogy lehet így beszélni egy 2 éves gyerekkel? Ahelyett, hogy játszott volna vele. Visszhangzott az egész tó, és sok ilyen nap volt, míg meg nem nőtt a gyerek."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
old rocker
veterán
ez nem morbidság, hanem ge... ganéság. Házaspárokat fogok kilesni, amikor jönnek a kis rohadékért, megtudom valahogy anyuka nevét és amikor vinni akarják, odaszólok: Ági, várjatok már egy kicsit, az isten szerelmére, legalább itt hadd gyönyörködjek a gyermekünkben...
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #2928 üzenetére
Ha az apuka egy 120 kilós bokszoló, akkor ráfaragsz...
Várd meg, míg egy cingár papás pár jön..."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
old rocker
veterán
micsodát? Én faragok rá?? Tőből tépem ki mindkét lábát! Letöröm a kezeit és a hátába szurkálom! Minden fejben dől el és rájöttem, én egy brutális állat vagyok!!! És óvodásokat fogok kínozni a baptista templom sekrestyéjében, ahol a harangozóval szoktunk fajtalankodni!
(Már előre élvezem, hogy visnyognak majd a kis rohadékok![ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #2930 üzenetére
Erre egyetlen megoldás létezik: Rád uszítom Jack Bauert és Hápottert, egyszerre! Mi vagy te, Voldemort???
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #2931 üzenetére
szíjjelkardozom őket!
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #2932 üzenetére
Hápotter imperius átkát nem tudnád kivédeni...
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #2933 üzenetére
kabbbe
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #2934 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #2935 üzenetére
Csak azé írtam ezeket, mer' ma kib@szottú filozófikás hangulatba vagyok, lásd még [link] 3717 h. sz.
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #2936 üzenetére
Ó, Ecclestastes! Ettől teljesen humorikus hangulatom lett!
'everything is meaningless' - oh, yeah..."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
finest
addikt
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
finest
addikt
válasz moonlight115 #2939 üzenetére
Elkezdtem olvasni a Csodák korát, a 20. oldal környékén vagyok. Nektek feltűnt, h szinte minden szereplő, szomszéd, iskolatárs, akit megemlít Júlia vörös hajú? Van ennek jelentősége? Ennyi vörös ember a világon nincs, nem hogy Kaliforniában. Na, jó, talán Írországban, vagy Skóciában.
-
moonlight115
őstag
Talán azért, mert a középkorhoz hasonlóan már Egyiptomban sem jelentett sok jót, ha valaki vörös hajúnak született, ugyanis nagy valószínűséggel boszorkánynak vagy rossz szellemek által megszállt embernek tekintették őket és a büntetésük nem más volt, mint a máglyahalál.
Ehhez képest a görög mitológiában úgy tartották, hogy a vörös hajúak (főleg a nők) vámpírrá változnak haláluk után. A boszorkányüldözések idején a ritka hajszín miatt könnyen foghatták a vörösökre, hogy az ördög szolgálói vagy katonái, akik azért vannak itt, hogy bűnbe vigyék az embereket. Később is még számos babona terjesztette róluk, hogy többek között balszerencsét hoznak, így érdemes elkerülni őket.Nem sikerült letöltenem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz moonlight115 #2942 üzenetére
Mit?
-
moonlight115
őstag
válasz philoxenia #2943 üzenetére
A csodák korát. Tudod, amiben az a rengeteg vörös hajú van.
-
moonlight115
őstag
válasz philoxenia #2943 üzenetére
Sikerült! Thnx
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz moonlight115 #2945 üzenetére
-
old rocker
veterán
Ö is... [link]
-
finest
addikt
Nagyapám akkoriban halt meg, amikor megszereztem a jogosítványom. Máig emlékszem utolsó szavára, azt mondta: "KAMION!".
Érdekes, h a filozófusok hétköznapi dolgokkal búcsúztak az élettől, Szókratész például azzal, h tartozik Aszklépiosznak egy kakassal, Marx azt mondta, h az utolsó szavak a bolondoknak fontosak, akik életükben nem mondtak elég okos dolgot. A forradalmárok, politikusok, színészek, világi előkelőségeknek viszont fontos, h valami sziporkával lépjenek ki a világból. A hétköznapi emberek is hajlamosak jelentőséget tulajdonítani ennek. Szerintetek? Van kedvencetek?[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
-
old rocker
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest