Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
nagyúr
"Vajon miért lett bevezetve az aktíváció, a másolásvédelem és még rengeteg dolog rengeteg pénzért, melyet beépítettek a termékek árába?"
Hát azért én meglepődnék, ha ez megjelenne a termék árban, a fejlesztési költség ill. fenntartási költségek miatt. Mert akármennyibe is került a szoftver kifejlesztése, minden esetben az eladási ár (pontosabban az abban lévő bevétel) és az eladott mennyiség szorzataként adódó szám maximalizálása a cél, és kész. Ha túl drágán adod, túl kevesen veszik, ha túl olcsón, hiába veszik sokan. Ennyi. Senkit nem érdekel, hogy mennyi az elég, miden cég ezt a maximumot keresi. (Ha ez nem fedezi a költségeket, akkor bukták, de ha emiatt még drágábban adnák, akkor csak még nagyobbat buknak... a matematika kegyetlen.) Tehát amiért megjelenik ez az árban, az az, hogy hajlandóbbak az emberek többet fizetni, mert nehezebb teljes értékű warezolt példányhoz jutni. Na most ezt gabalyítsd ki akkor...

-
Dyingsoul
veterán
Szerintem meg száz szónak is egy a vége: warez mindig is volt, jelenleg is van és ez a jövőben sem fog változni, hisz nem szabad elfeledni, hogy mi mindannyian emberek vagyunk és ilyen az emberi természet. Mindenki a legjobbat akarja magának a maga módján.
-
-
rii
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
" .... Nem hiszem, hogy nemtől függene az ilyen jellegű általános intelligencia. ... "
a fórumlakót is odaírtam a végére, ... mivel arról jobban képet tudok alkotni, hogy "van-e hol megtennie", mint arról a morális kérdésről, hogy "megtenné-e" az állásfoglalást
" .... Szerintem mindenki magas ívben lepotty-potty-potty, ha nem dörgöli mások orra alá nyilvánosan. ....." így legyen... de a tapasztalat az, hogy szó szót követett, és amint előjött, hogy tanulásra kell, akkor egyből az is baj volt. És hgy töltse le az ember az adott cég honlapjáról a tanulásra szánt verziót. Csak ha az is bevétel nélkül hagyja a céget, meg a warez is, akkor nem értem, miért is lenne jobb.
-
Morden24
nagyúr
amúgy a legality-huszárok azt sem nézik el, ha valakinek azért van fent warez mert meg szeretné tanulni az adott soft-ot urambocsá'.
Szerintem mindenki magas ívben lepotty-potty-potty, ha nem dörgöli mások orra alá nyilvánosan.
amúgy meggyőződésem, hogy az otthoni warez vitte sikerre, és tartja életben mind a windows-t, mind az összes nagyobb programgyártó óriást
Ez teljesen jogos is lehet akár, csak éppen egy teljesen külön téma, mint alkalmazható marketingmódszer.
A beszélgetés (elnézést: szardobáló flémdömping) arról szokott szólni, hogy a warez nem legális. A cégek mutatió senkit nem érdekelnek, főleg nem a warezosokat, akik alapban nem is fizetnek.nem osztja ... ő lyegy lyány, lyányos látásmóddal a számtech-re, szóval nem fórumlakó.
Nem hiszem, hogy nemtől függene az ilyen jellegű általános intelligencia.
-
rii
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
nem osztja ... ő lyegy lyány, lyányos látásmóddal a számtech-re, szóval nem fórumlakó.
amúgy - hülyén hangzik - de a warez sincs ingyen. Az állandó bizonytalanság. Frissítésekre állandóan "cancel". Én PC-re OSX-et használok. (munkahelyemen MAC van, megszoktam, megszrettemOSX-et, ráadásul CTRL másholv van-folyton gebasz) Még ha meg is venném, - amit nem tudok megtenni, mert Hackeltet kell használnom - akkor is illegális lenne, hogy OSX-et futtatok nem MAC gépen. MAC-et meg nem akarok venni. Ráadlásul, ahogy hcl is írta, mit ér ha az OS legality, ha mellette ott van sok más.
amúgy a legality-huszárok azt sem nézik el, ha valakinek azért van fent warez mert meg szeretné tanulni az adott soft-ot urambocsá'.
amúgy meggyőződésem, hogy az otthoni warez vitte sikerre, és tartja életben mind a windows-t, mind az összes nagyobb programgyártó óriást. Ki van zárva, hogy nem csinálhatnának megkerülhetetlen HW-kucsos védelmet, ha _akarnak_, mint a kis program-készítők, akik nem engedhetik meg magunknak ezt a luxust, mivel minden egyes programból származó bevétel számít
-
Morden24
nagyúr
De gondolom nem osztja az észt ott, 1 km-re tőled a Bécsi utcában egy netes fórumon, hogy mekkora király arc, ő megteheti, hogy warezol, és egyébként is balfék, aki vásárol.
Azt is észre kéne venni, hogy a te e-penist növelő "nem warezolok" emberkéid azért jelentek meg/adtak hangot a véleményüknek, mert ellenreakció kellett a sok (elnézést a szóhasználatért) ízléstelen suttyó miatt, akiknek nem volt jobb dolguk, mint megaszondani mindenkinek, hogy lúzer vagy, ha fizetsz azért, amit ingyen is megkaparinthatsz.
És most nem a fotosopról volt szó, mivel 1. home felhasználás, nem professzionális 2. nem ugyanaz az árkategória.
-
Paarthurnax
senior tag
30 ezer Forint egy olyan dologért amit 6-8 évig használok nem sok. XP-re 2002-ben váltottam és 2009 végén cseréltem le. Hat vagy hét évre elosztom a Windows 7 árát és még mindig sok? Akinek sok, az maradjon az XP-nél vagy gazdálkodjon okosabban és rakjon félre havonta 5 ezer Forintot.

-
kelzsoca
félisten
Egyébként leírtuk már többször semmi bajunk azzal aki warezol, csak tegye azt szépen csendben, és ne támadja be a másikat a hülye szövegével, és ne nézze az embert totál luzernek/idiótának, mert én/mi megvettünk egy olyan terméket, ami egyébként a netről felelősségre vonás nélkül, ellenszolgáltatás nélkül letölthető.
-
Van sok FW program amúgy, amiket munkára használnak az emberek, csak a legtöbbek nem elégednek meg velük.
De amúgy az oprendszer kérdése kicsit rugalmasabb, mert sok fizetős progi létezik Linuxra is.
Bár akkor már ott van, hogy ha már úgyis több millányi warez van a gépen, akkor nem sokat számít mellé semmilyen szempontból az a winnyóz...Mondjuk amúgy én elvagyok itt a Linuxon, amire én használom, tényleg majdnem mindenre van FW progi, és ez az átlagos otthoni felhasználás 99%-át lefedi. Azon kívül, hogy nem játszok.
-
rii
nagyúr
" ... aham, mert 80nal zuznak az emberek bp-en akkor mar lehet warezolni? ... "
ez is egy olvasat, ... de én nem ezt mondtam. Csak ha amit ingyen megtehetünk erkölcsi kérdés, és szarunk rá - mert ismerjük be, szarunk rá - akkor mit várunk ott, ahol csengetni is kell érte
" ... es azzal mi a baj? Miert baj az, hogy a legtobb dologra van freeware megoldas ... "
az a baj, amikor valaki nekem esik, hogy mert ismerősöm szárnypróbálgató képzőművész ... most próbál megélni valahogy nem-alkalmazottként ... így 2 év után még mindig kérdéses, hogy sikerül-e, ... 2 milla forint értékben van a gépén warez ... és akkor mondja az okosságot az, aki free OS, meg free medai ljetszón kívül nem szorul másra. Elvvárná az, aki free OS-en meg prog-okon megél, hogy más meg vegyen fel hitelt (!!!!!!!!!), amikor lehet, hogy becsődöl, és kenheti a hajára a serial numbereket. Mindegy. Hosszú. De igenis, hogy van megélhetési warez. Itt lakik tőlem egy km-re, a Bécsi utcában.
csak újfajta e-penis jelent meg korunkban. Ez a "én nem warezolok, te meg igen" - jelleggel.
(#486) kelzsoca:
sokkal több párhuzamot lehet benne találni, mint a "warez-tej lopás" hasonlatban -
kelzsoca
félisten
Na legalább ez a kresz-warez párosítás még nem szerepelt

mindig az a vége, hogy akik verik a nyálukat, hogy nekik full legality a gép, kiderül, hogy az OS-en, meg némely freeware programon kívül semmi mást nem használnak ... vagy ha más programot is megvett, akkor csak azért, mert dolgozik, pénzt is keres vele.
De legalább a fő szoftvert megvásárolta

-
shev7
veterán
aham, mert 80nal zuznak az emberek bp-en akkor mar lehet warezolni?

"hogy akik verik a nyálukat, hogy nekik full legality a gép, kiderül, hogy az OS-en, meg némely freeware programon kívül semmi mást nem használnak"
es azzal mi a baj? Miert baj az, hogy a legtobb dologra van freeware megoldas?
-
-
rii
nagyúr
áh .... még egy ilyen téma ... nekem már elegem van az ilyen szófosásokból ...
mindig az a vége, hogy akik verik a nyálukat, hogy nekik full legality a gép, kiderül, hogy az OS-en, meg némely freeware programon kívül semmi mást nem használnak ... vagy ha más programot is megvett, akkor csak azért, mert dolgozik, pénzt is keres vele.
már bocsánat, de szánalmas az az erénycsőszhadjárat ami az ilyen fórumokon folyik. Csesztetjük itt egymást, hogy warezolsz, közbe még a kreszt se tudjuk betartani, ami ingyenbe kerül. Járdán-zebrán parkolás, minimum 70-80 kmph bp utcáin, csont piros lámpán áthajtás .... csak hogy a leggyengébbek közül említsek ...
mentalitás
nem fog változni sosem itt MO-n -
Dyingsoul
veterán
Nekem MSDNAA-s win7-em van, szóval én nem aggódom!
Viszont a környezetemben lévő jópár emberkét figyelmeztetnem kell majd... 
Egyébként a vírusos crackekről és win7ekről szerintem nagyon csekély az a statisztika, amit közöltek, szerintem jóval nagyobb a fertőzött cuccok aránya. -
válasz
szabogabor10
üzenetére
Na jó, de telepítés után semmit nem szólt.

A háttérkép meg nem érdekel, hisz ez csak egy teszt a VirtualBox-ban. -
A WAT rendszeresen, 90 naponta újraellenőrzi a Windows 7 eredetiségét, és „hazatelefonál”, azaz kapcsolatba lép a Microsoft szervereivel, hogy az esetleges friss adatbázisokat letöltse, illetve helyreállítsa a módosított rendszerfájlokat.
Lehet, hogy nem lesz hosszú életű a háttérkép

-
Elvégeztem egy tesztet.
Virtuális gépbe feltelepítettem a saját Windows 7 Ultimate (dobozos) példányomat, természetesen a saját kódommal, utána egyik ilyen "gyógyító" programmal megkezeltem. Az általad linkelt csomagot letöltöttem, telepítettem, újraindítottam a virtuális win-t, de továbbra is van háttérkép, és azt írja a win aktiválva van.
Sőt, ezen az oldalon is simán átment.
Szerk:
Ne kérje senki tőlem ezt a "gyógyítót", még privátban sem! -
-
akinek van esze, online veszi meg a windozat USA-bol, $319 a dobozos ultimate, lenyegesen olcsobb mint itthon.
-
emre33
addikt
Felraktam, restart is volt, eddig minden jó, van háttérkép

-
Én hiába kerestetem a frissítést nem talál semmit, pedig le akarom futtatni.

-
emre33
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
majdnem, ez 32 bites

-
emre33
addikt
16. van, és nem tudom letölteni

Ki szeretném probálni.
-
ddekany
nagyúr
válasz
sniper elite
üzenetére
"Neked hogy esne, hogy a munkádért lófaxt kapnál a valagadba??? Olyankor nem lenne nagy a szád csezdmeg
"Amúgy van, amikor programozásból élek... de amúgy szeretek "provokálni" mikor sablonos válaszokat hallom a dolgokra. Felszínesek, nem tükrözik a valóság sokszínűségét meg ellentmondásosságát. Nincsenek univerzális válaszok: ez jó, ez rossz... Pl. t.f.h. te állati becsületes vagy, de lehet hogy jobb helye lett volna nálad annak a 60e-nek mint az MS-nél... talán családon belül hasznosabban lett volna felhasználva, ilyenek, végeredményben talán a társadalomnak is többet segített volna. Nem ördögtől való, ha kisemberként is véded az érdekeidet, nem csak a cégeknek van ám arra joga, pláne ha a fejedre nőnek. Meg ez a lofaxos dolog is sánta... t.f.h. dolgozok X szoftveróriásnál, megkapom a "havit" és csókolom. Ha 2x annyian vennék meg a terméket, nem kapnék 2x annyit. OK, biztos valamivel több jut nekem is, de alapvetően azért a fizetésemet az dönti el, hogy mekkora ajánlatra kapnak ők elegendő elvárt minőségű munkaerőt. Efölött nyilván próbálnak nem fizetni. (Persze több bevétellel talán többet fektet be az cég, tehát tovább lesz állásom... ez a szál viszont "A munkanélküliség valódi okai civilizációnkban" című megint csak nem triviális és OFF témájához vezetne (avagy, mikor az embereknek csak azért kell költeni, hogy kapjanak fizetést)) Persze egy kisebb, családiasabb vállalkozásnál ez az egész máshogy jön át, pl. mert esetleg a programozó egyben a cég tulajdonosa is, meg nem áll annyi lábon a cég. Viszont ha kevés kliensed van, gyakorlatilag nem tudnak warezolni, ha sok, akkor egyre inkább, de viszont abszolút értékben még mindig maradhat elég fizető, épp mert sok a kliens. Pl. MS, bár horrorisztikus lehet százalékosan a warez arány a termékeiknél, de nagyon nem áll a tönkremenetel szélén, csak természetesen szeretne még többet kaszálni, elvégre ez a dolga (cég...). Mert hisz, a szoftver olyan, hogy ha már megírtad egyszer, eladhatod 10 vagy épp 100000000 embernek. Így komoly esély van arra, hogy akinek az utóbbi sikerül, az pofátlan mértékű nyereségre tegyen szert... Ezt a mechanizmust warez amúgy tompítja... nem kell mindenkit sajnálni. Meg ez kicsit olyan, mint az adó... nem biztos, hogy akkor vagy jóságos embertársaiddal (ha épp érzelmileg érdekelnek), ha befizeted. Aztán meg vannak az esetek, mikor a befektető cégnek semmi esetre sem lenne bevétele tőled, mert vagy lewarezolsz valamit, vagy ha nem lehetne, nem használnád. Hát ugye itt sem triviális, hogy -- ha már egyszer fene szociális és önzetlenek oldalról nézzük a dolgot -- melyik esetben járt jobban a társadalom.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Morden24
üzenetére
ttól, hogy vettél egy Windows-t, nem fizettél ki SEMMI, DE SEMMI MÁST, csak a Windows-t.
Nem lett tőle jogod vírusirtóra, játékra, grafikus szoftverre, pelenkára a baba segge alá, fülbevalóra a nődnek vagy kajára a hűtőbe.Pedig ha ez mind teljesülne, akkor többen vennének wint

-
-
Morden24
nagyúr
Lehet hogy xy letöltötte, de pl. nem sajnálta a pénzt egy 100k-s hangfalszettre, vagy egy 20k-s egérre, stb.
Na, látod ezzel van a baj.
Akkor én mondjuk melléd költözöm, és nyúlom a gázt tőled, rendben?Ettől még jó ember vagyok, ráadásul a maradék pénzemet egy szép 100K-s hangfalrendszerbe fektetem, amit majd úgy fogok ordíttatni, hogy garantáltan nem a gázlopás lesz a legnagyobb bajod.
Viccet és hülye példát félretéve: a 100K-s hangfalrendszer egy költség; a 30K-s Windows is egy költség. Ha akarok egy 100K-s hangfalrendszert és egy 30K-s Windows-t, akkor ez 130K-s költség.
A 100K-s hangfalrendszernél sem mondhatod azt, hogy neked csak 70-et ér, de azért kell és viszed. A Windows-nál sem mondhatod ezt, csak lehetőség van mégis vinni és használni.Arról nem is beszélve - mert ez látom sok embernek érthetetlen -, hogy nem az a lényeg, hogy te ELKÖLTSD a pénzt. Azzal, hogy vettél egy 100K-s hangfalrendszert, NEM FIZETTED KI A MICROSOFT TERMÉKÉT. Ugyanúgy, attól, hogy vettél egy Windows-t, nem fizettél ki SEMMI, DE SEMMI MÁST, csak a Windows-t.
Nem lett tőle jogod vírusirtóra, játékra, grafikus szoftverre, pelenkára a baba segge alá, fülbevalóra a nődnek vagy kajára a hűtőbe. -
Morden24
nagyúr
aki lehet hogy egyébként ugyanolyan normális ember
Ahogyan az adócsaló is lehet szerető családapa, senki nem mondta, hogy egyébként rossz vagy nem normális ember - ettől még az illegális tevékenység az illegális tevékenység.
Senki nem akar meggyőzni senkit arról, hogy ne warezoljon. Arról akarunk egy-két embert meggyőzni, hogy nem kéne büszkének lenni a warezolásra, vagy nem kéne felháborodni, amikor hoznak egy új módszert a warez megnehezítésére.
Ugyanis a warez egy illegális kiskapu, nem pedig alanyi jogon járó mindentletölthetek-cetli.Aki warezol, tegye, csak kussban, és ne dörgölje mások orra alá.
-
Nem magánügy, mert a nem becsületes emberek miatt szívnak a becsületesek. Vajon miért lett bevezetve az aktíváció, a másolásvédelem és még rengeteg dolog rengeteg pénzért, melyet beépítettek a termékek árába? A magánügy duma jól hangzik, de csak saját magadnak hazudsz vele.
-
shev7
veterán
-
moha21
veterán
És ki mondta neki vegyen 100k-s hangrendszert? Vegyen 80-ért és vegyen egy XP-t. Én még mindig az XP-met nyövöm ( haha nem az enyém fateromé), játékot mondjuk minimálisat játszok az is olyan, mint a double dragon 3 meg ilyen "gagyik". De pl assszem 2 éve vettem a swat 4-et kemény 1900Ft volt a kiegészítővel együtt. Én ennyit szánok játékra, ezt is csak akkor ha tetszik. hogy honnan tudom tetszik -e? Utánaolvasok, demo-t próbálok, havernál látom stb.. filmekkel ugyanez a helyzet látom mozi/TV megvárom míg 2-3 e FT-ért meg lehet venni és megveszem / Trainspotting, ponyvaregény, HEAT stb... 990 Ft-ért is megvehetők/.
És igen nekem fontosabb a pia, cigi, stb... de ennyit ki tudok így is gazdálkodni. 1 DVD = 2 doboz cigi.
Programozni meg lehet linux alatt van gcc meg 1000 minden, van openoffice sőt millió game is van a net-en, ha nem is a legújabbak, de el lehet velük játszani / akinek van rá ideje/.
-
kelzsoca
félisten
Lövessünk agyon mindenkit, aki warezol.
Az jó sok időbe telne.
Egyébként meg abból elég, hogy idejön a warezhuszár, és szó szerint hülyének/luzernek (mind1 hogy hívjuk) nézi azt aki elkövette az a főbenjáró bűnt hogy eredeti szoftvert használ.
Mert a warez már annyira megszokott, hogy az a hülye aki nem csinálja.
-
Rossi
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Nem nyerő, de hadd legyen ez mindenkinek magánügye. Aki kockáztat és megszívja egy ilyen lépéstől (ami szerintem a MS-tól teljesen jogos), az ne panaszkodjon. De csak azért ne érezzétek már magatokat többnek, felsőbbrendűnek, mert megvettétek a windows-t. Lehet hogy xy letöltötte, de pl. nem sajnálta a pénzt egy 100k-s hangfalszettre, vagy egy 20k-s egérre, stb.
Kicsit off, de ott vannak a tervező szoftverek igencsak borsos áron, mégis megveszik a mérnökök, mert a tervet aláírja, és nyilatkozik arról, hogy jogtiszta programmal készült. Ellenkező esetben kopogtat a BSA és nem kicsit szopatja meg.
Na mind1, nem akarom tovább szítani az indulatokat, csak ez kezd olyanná válni, hogy én vagyok a menő mert nekem Adidas cipőm van, neked meg Wink és lúzer vagy.
-
bobsys
veterán
az ingyne elok (by morden24) kulonbozo nevetsegesebbnel nevetsegesebb kifogasookal indokoljak tevekenyseguket es hirdetik ami szurja azon emberek szemet akik fizettek a termekert, a topicnak amugy sem errol kellett volna szolnia, hanem inkabb arrol hogy azon emberek akiknek kibukik a windowsa milyen lehetosegeket kapnak a problema megoldasara, de ez eddig nagyjabol 2 hozzaszolasban szerepelt.
aki warezol, maradjon csondben es ne dongesse itt a mellet, hogy milyen fasza gyerek -
Rossi
addikt
válasz
freelancer
üzenetére
Összeadtam. De szerintem senkit nem érdekel, az se ha warezolnál. Arra akartam rávilágítani, hogy kár ezen pörögni, nem erről szól a hír, hogy ki a nagyobb király.
-
pzstm
titán
-
kelzsoca
félisten
válasz
sniper elite
üzenetére
De próbaidőt meg kell adni, különben hogyan lehetne kipróbálni a rendszert.
(#442) Rossi
egyébként ugyanolyan normális ember, vagy normálisabb mint a "nem warezoló", esetleg felelősségteljesebb munkája van, van már családja, gyereke,
Tehát megint a warez a nyerő dolog

-
freelancer
tag
Látom a warezhuszárok már mindent (szokás szerint) elsütöttek, hosszú volt végigolvasni minden hsz-t, nemtudom, hogy a mindentingyenakarok-mertamájkroszoftgazdag emberek mit gondolnak, DE kb. 2009 márciustól kezdve próbálgattam a hetest és megtetszett, előrendeltem egy dobozos Professional-t, megkaptam és elégedett vagyok sőt baleknek sem érzem magam. A privát véleményem az, hogy igenis szépen vegye meg mindenki ha használni akarja (legfeljebb 2-3 hónappal később cserél vga-t Bloody Warezman Steeve) mert sok ember sokat dolgozott azon, hogy létrejöjjön ez a termék és megérdemelnek annyit, hogy ne ellopjam (tudom, jogtalan felhasználás, de szerintem akkoris lopás), + ez nem egy esetleg új húdefaszaújjáték amit 2 nap mulva megun az emberfia. 1x meg kell venni tisztességesen és pár évig használod ... pont
(#442) Rossi
Felelősségteljes munka ... van
Család ... van
Mégsem warezolok ... ez add össze. -
Rossi
addikt
Ez az egész téma nem ér meg ennyi stresszelést. Nem kell meggyőzni a "warezolókat", aki lehet hogy egyébként ugyanolyan normális ember, vagy normálisabb mint a "nem warezoló", esetleg felelősségteljesebb munkája van, van már családja, gyereke, letett valamit az asztalra, de nem akar ennyit fizetni valamiért. Hadd döntse már ezt el mindenki maga. Majd ha nem lesz warez, akkor mindenki kénytelen lesz megvenni, mint ahogy az újabb/emelt adóterhek miatt is hőbörgünk, mégis befizetjük, mert nincs más lehetőség.
-
válasz
sniper elite
üzenetére
Nem tudom, hogy feltűnt-e, de az XP óta aktíválni kell a windowst.
-
sniper elite
senior tag
-
wardred
tag
válasz
sniper elite
üzenetére
Erre tökéletes példa ismét Blizzard módszere: BNET2, de mondhatnánk a steamet is. Mind a kettőnek ugyan az a lényege: ha akarod a terméket / fícsört, akkor meg kell venned eredetiben, és nincs mese. Lám ez a módszer tökéletesen működik is. Egyedüli hátránya ugye, hogy mind2 az internet meglétét feltételezi.
-
sniper elite
senior tag
Tudod ilyenre mondják hogy élősködés a mindene, majd neked hogy esne amikor éveken át programoznál egy operációsrendszert, erre sok ingyenélő retkedék meg fogja magát és leszedi a feltört változatott ingyen és nevetgélve meséli másoknak ráadásul! Neked hogy esne, hogy a munkádért lófaxt kapnál a valagadba??? Olyankor nem lenne nagy a szád csezdmeg

Bocsi a többiektől, de az ilyen pofátlanságot nem tudom szó nélkül hagyni.
-
Morden24
nagyúr
fene nagy becsületesség addig éri meg az egyednek, amíg (cserébe) a többi egyed is olyan
Sajnos ebben tényleg igazad van, viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy a jelenlegi rendszerben elterjedt jelenlegi warezos megoldások egytől-egyig azért tarthatóak, mert mi, balek becsületes emberek megvásároljuk.
Amint ez nem történne meg, nem lenne warezolnivaló termék, vagy olyan terjesztési módozatot találnának, ami kizárná a warezt.Addig is, mi (balekok) lenyeljük a termékünkbe épített védelem fejlesztésének költségét, lenyeljük a szekálást, amit a másolásvédelmek okoznak, lenyeljük a kényelmetlenséget, amit szintén így a nyakunkba varrnak (ilyen téren az MS rendszere a beír-kattint módszerrel egy halál barátságos és kényelmes módszer, szóval most pont nem a Win-re vagy egyéb MS-termékre gondolok).
De persze mutatkoznak máshol is repedések ezen a csak magunkkal/pénztárcánkkal törődünk rendszeren. PC-s játékipar pl., ahol évekkel ezelőtt rájöttek a stúdiók, hogy konzolra jobban megéri fejleszteni (nem csak a magasabb bevételek vannak ebben benne, de ez egy lényeges pont). Amikor aztán egy játék elveszíti a platformexkluzivitását, már csak egy lépés az, hogy valamelyik konzolgyártó felkarolja, és időlegesen vagy permanensen exkluzív címet (és ezáltal húzónevet) csináljon belőle. A PC-sek meg két szék között a földre esnek.
-
ddekany
nagyúr
Hát... ezek elég nehéz kérdések, meg erőssen off-ok.... Csak annyit, hogy a gond az, hogy fene nagy becsületesség addig éri meg az egyednek, amíg (cserébe) a többi egyed is olyan. Addig ezzel minden egyed jól jár (már amelyiknek nincs valami nagyon erős pszichés kényszere arra, hogy másokon jóóól felülkerekedjen, mert akkor nem fogja magát jól érezni így), épp ezért hajlik erre mindenki ösztönileg. Szóval ez is csak matematika, mint minden. És ha már rengetegen nem becsületesek, akkor az igazság az, hogy leginkább csak szívni lehet vele, ha te az vagy, tehát itt az ösztön elavulttá válik, legalábbis amíg nem rokonokkal, barátokkal való kapcsolatról van szó. És jelenleg cégekkel való kapcsolatról van szó, és egy nagyobb céget emberi személyiségként vizsgálva valami totális pszichopatát láthatunk, aki a becsület fogalmát egyszerűen nem is érti. Persze tudom, hogy emögött is emberek vannak... de ez már olyan áttételes, hogy itt már borulhat, hogy mi a helyes viselkedés.
-
BiP
nagyúr
"ez egy egyszerű üzleti döntés, nem kell túlfilozofálni."
Van, akinek meg nem csak üzleti, hanem morális kérdés is. És nem azért vásárolnak, mert félnek a törvény lesújtó kezétől, hanem mert így érzi helyesnek és mert így törvényes.
Függetlenül attól, hogy mennyire szigorúan tartatják be/büntetik, vagy nézik el a törvénysértést. -
Octi
aktív tag
"Söt, képzeld regadó is van szinte mindenhol az autókra"
Esetleg egy konkrét példát említenél?
Gondolom ezért rohangál annyi szlovák rendszámos autó Mo-on.......Elmesélem a szlovák rendszert:
- Megveszed mondjuk Németországban az autót
- Beviszed Szlovákiába
- Kifizeted az eredet vizsgát, a műszaki vizsgát, és a szlovák rendszámot
- Kötsz rá egy biztosítást
- Vígan használod szlovákiában, szlovák rendszámmal -
törölt tag
Ez honnan tölthető?
Mert ami a hírben van, azon a linken én nem találom. -
Morden24
nagyúr
Nem azt mondtam, hogy flémelsz.
Csak annyit kértem, hogy valaki fejezze ki végre a Win fícsörök árát, ha ennyire drágálljátok őket.
Csak azért, mert jól hangzik, hogy ezeket kivéve megfeleződne a Win ára (nem te mondtad, hanem valaki fentebb), de hogy ez hogyan lett kiszámolva, azt szerintem ő sem tudja. -
Morden24
nagyúr
Légyszi fejezzétek ki pénzben a nehezményezett Windows fícsröket.
Ha ez megvolt, akkor adjatok választ arra, hogy egészen pontosan hány kiadást kéne csinálni az olyan embereknek, akiknek éppen nem kell a WMP meg a Notepad, de kell a Pasziánsz, aztán ott a Józska, aki rühelli a Pasziánszt és az IE-t, de a WMP kell neki, a Maris meg nem tud IE és WMP nélkül meglenni, de sosem játszik semmivel... bla-bla-bla.
Free Linuxon meg vannak problémák legális médialejátszás kategóriában, ami pl. home felhasználónál azért előfordul. Egyébként igazad van, sokaknak teljesen elegendő lenne Linux otthonra.
Én nem egyszer elmondtam ebben a topikban is, hogy állati boldog lennék, ha az összes Win warezhuszár húzna Linuxra, aztán picsogna a Lin topikokban, hogy miért nem megy a warezolt GTA4 a Wine-ban. -
wardred
tag
válasz
sniper elite
üzenetére
A baj ezzel csak az, hogy mint ahogy már előttem is írta valaki, elveszik a lehetőségét annak, hogy a tanultabb felhasználó, aki tudnák kezelni és válogatni a fícsörök között, az sem juthat hozzá olcsóbban, pedig a funkciók felét sem használná. Így pedig drága az átlag pénztárcának.
A legnagyobb probléma tényleg a lobbi-ban van szerintem, mert az otthoni felhasználók nagyon nagy többsége vígan ellehetne egy free linux disztrón is, mert bármit el tud vele végezni, de ugye erről nem tudnak.
-
Morden24
nagyúr
Okoska, arról volt szó, hogy 2001-ben NET NÉLKÜL mit csinálna a szegény mókus, ha nem lenne egy WMP a Win-be beépítve.
Elmegy a boltba és kér egy MPC_HC-t (ami akkor még papíron sem létezett)... oké.
Egyébként kíváncsi lennék, mit szólnak egy boltban, ha bemegyek az utcáról, és azt mondom, hogy töltsenek már le nekem ezt meg azt. -
Morden24
nagyúr
Értettem, amit mondasz.
Én nem azért gondolom azt, hogy jó, hogy megvettem, mert máskülönben baleknak tartanám magamat.
Én azért veszem meg, mert 1. igényem van a hatályos törvények betartására 2. igényem van mások (fizetésigényes) munkájának megfizetésére (mivel én is ezt várom el) 3. elismerem mások jogait, és nem tiprom őket két lábbal 4. ha warezolnék, ingyenélőnek tartanám magam.Szóval szerintem nem KELLENE annak éreznie senkinek magát, aki vásárol.
Balek akkor lehetek, ha olyat vettem, amire nincsen szükségem, vagy nem felel meg. Attól, hogy vettem, még nem leszek az.
Persze az más kérdés, hogy sok warezos szimpatizáns próbálja mások orra alá dörgölni, hogy ha megszerezheted ingyen és nem teszed, akkor egy lúzer vagy (nem rád gondolok, általánosság). -
kelzsoca
félisten
-
ddekany
nagyúr
válasz
sniper elite
üzenetére
Na tehát, akkor tegyük fel én loptam (bár én olyat soha sem tennék...), te meg gyakorlatilag kifizetted nekem (is). Akkor ki járt jól, és ki húzta a rövidebbet?
Na ugye... ilyen egyszerűek ezek a dolgok. -
ddekany
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Gondolom mert ha nincs felrakva, akkor bizonyos on-line elérhető extrák nem elérhetőek... Tehát ha nem futtatod, mert tudod hogy loptad, akkor is van hátrányod.
-
smkb
őstag
Érdekes ez a hercehurca. Online játékok mind csak érvényes gyári verzióval mennek a kiadó hivatalos szerverein, eredeti kulccssal. Ennyi, könnyen megoldható ez. Azt sem nagyon tudod meghekkelni, csak ha hozzájutsz eredeti kulcshoz, amit még nem használtak. Itt is ugyanez másodpercek alatt megoldható lenne MS részéről. Nincs itt örök macskaegérharc a törők meg MS közt, mivel valamiért MS tudatosan NEM tesz hatékonyan a kalóz verziók ellen. Ez pedig sanda gyanúm szerint az, hogy bár nem legális, de nem konkurencia operációs rendszere van a gépen, és ez a win alapú alkalmazásoknak kedvez. Vagyis megtehetné simán, hogy vége itt a kalózverzióknak, nem kell ehhez nagy hókuszpókusz, de direkt nem teszi, mert akkor a másik kezébe harapna.
-
Dr. Romano
veterán
Nem értem miért jó az MS-nek az ha csak a választhatók között szerepelteti. Aki nem telepíti fel annak ugyanúgy fognak menni a frissítések.
Jó értem én hogy a nagy halakra vadásznak, de akkor is fura, hogy ennyire engedékenyek (pedig ugye a korábbi pert megnyerték). -
pzstm
titán
MSDNAA-sok informatikai képzésben tanulnak. Miért ne találnánk meg?

Félre ne értsd nem minősíteni akartam snekit...mindössze épp az ilyen emberkéktől nem egytől hallottam már hogy a jó öreg XP-t semmire le nem cserélném, meg linux alá legalább nincs vírus kifejezéseket....szóval biztos én épp rossz emberekkel akadtam össze

-
sniper elite
senior tag
Tudod valahogy nem érzem magam baleknak, ha nem venné meg senki, akkor te se tudnád használni ingyen mivel ki se adnák. Szóval nyugodtan arra legyél büszke, hogy leszedted egy torrent oldalról, de gondolkodj kicsit azon el, hogy egyáltalán kiknek köszönheted ezt az "ingyen felhasználó" módit!
-
ddekany
nagyúr
válasz
sniper elite
üzenetére
Áh, de te szükségszerűen elfogult vagy ebben a témakörben. Hiszen ha nem azt gondolnád, hogy ez így volt helyes, akkor azt kellene gondolnod, hogy balek vagy, így tehát kénytelen vagy belül is végsőkig ragaszkodni az álláspontodhoz...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pzstm
titán
jogos....úgy értettem hogy alapból nincsen benne, és MSDNAA-val meg tisztaszoftverrel rendelkező emberek büdös életbe nem fognak szolgáltatások ki-be kapcsolásával szórakozni...ha egyáltalán megtalálják.
(nyilván nem csak ők használják, csak környezetemben sok ilyen van....) aki meg legálisan bszerzi az általában HP-t vesz, a többi meg úgyis ultimate-et warezol

-
sniper elite
senior tag
Nagyon helyes hogy kiakarnak szúrni azokkal akik nem akarják megvenni, én megvettem 65kért a Ulitmate verziót, és azóta is gond nélkül használom, szerintem minimum az operációsrendszert fizesse már ki az ember ha már sok játékot nem akar.
-
Morden24
nagyúr
nem lett volna célszerűbb csak egyszer kiírni, hogy ez hamisítvány, és azok jelentős része vírusos, szóval vigyázzál meg borítsad a pultot az eladóra
Ha nem fűződne érdeke hozzá a károsultnak is, akkor miért borítaná rá a pultot a patkányfészekre, aki warezból nyerészkedik?
Ebben a rendszerben (legjobb tudomásom szerint, bár a menetét nem ismerem) lehetőséged van arra is, hogy új (legális) licencet szerezz az MS-től (nem fizetés ellenében), ha beküldöd a kalózpéldányodat (és felételezem, a megvételét igazoló számlát vagy egyéb iratot). -
moonman
titán
"elbasszák a Window-s át, amíg nem perkálja le (esetleg immár másodszorra) a licenc árát"
azért nincs az annyira elbaszva, tovább használhatja, csak fekete lesz a háttér, meg kétóránként kijelentkezik. nyilván benne van az is, hogy elrontsák a warezolók élményét, de userünknek ilyenkor vissza kell mennie a boltba verni az asztalt, vagy fogyasztóvédelem. még olyan esetről is hallottam, hogy MS-től kapott utána kedvezményes licencet.
-
ddekany
nagyúr
Az "úgy is feltörik" dolog kapcsán... Win XP-re volt olyan törés, amivel átment a cucc a WGA ellenőrzésen is? Mert ha nem (nem tudok róla), akkor WGA nélkül nem jár néhány kiegészítő ill. online szolgáltatás (volt idő mikor pl IE7 sem, de aztán ezt a megkötést feloldották), tehát hacsak nem keres mindenki azokhoz is törést (technikailag az on-line szolgáltatások esetén ez akár gyakorlatilag lehetetlen is lehetne), akkor igenis van hátránya a nem-eredeti Win-nek (természetesen mert az MS gondoskodott róla, hogy legyen). Ja, meg ugye a felhasználónak is résen kellett lennie állandóan, hogy az automatikus update ne tegye fel soha sem a WGA-t. Aztán hogy ezek miatt megéri-e kiadni sok tízezer forintot otthoni Win-ért, vagy csak simán balekság, azt mindenki eldönti magának... mivel mostanában a gyakorlatban nem sűrűn fognak akárkit is megbírságolni/lecsukni otthoni illegális Win használatáért, ez egy egyszerű üzleti döntés, nem kell túlfilozofálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Viszont a környezetemben lévő jópár emberkét figyelmeztetnem kell majd...

Na ugye... ilyen egyszerűek ezek a dolgok.