Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
sniper elite #437 üzenetére
"Neked hogy esne, hogy a munkádért lófaxt kapnál a valagadba??? Olyankor nem lenne nagy a szád csezdmeg
"
Amúgy van, amikor programozásból élek... de amúgy szeretek "provokálni" mikor sablonos válaszokat hallom a dolgokra. Felszínesek, nem tükrözik a valóság sokszínűségét meg ellentmondásosságát. Nincsenek univerzális válaszok: ez jó, ez rossz... Pl. t.f.h. te állati becsületes vagy, de lehet hogy jobb helye lett volna nálad annak a 60e-nek mint az MS-nél... talán családon belül hasznosabban lett volna felhasználva, ilyenek, végeredményben talán a társadalomnak is többet segített volna. Nem ördögtől való, ha kisemberként is véded az érdekeidet, nem csak a cégeknek van ám arra joga, pláne ha a fejedre nőnek. Meg ez a lofaxos dolog is sánta... t.f.h. dolgozok X szoftveróriásnál, megkapom a "havit" és csókolom. Ha 2x annyian vennék meg a terméket, nem kapnék 2x annyit. OK, biztos valamivel több jut nekem is, de alapvetően azért a fizetésemet az dönti el, hogy mekkora ajánlatra kapnak ők elegendő elvárt minőségű munkaerőt. Efölött nyilván próbálnak nem fizetni. (Persze több bevétellel talán többet fektet be az cég, tehát tovább lesz állásom... ez a szál viszont "A munkanélküliség valódi okai civilizációnkban" című megint csak nem triviális és OFF témájához vezetne (avagy, mikor az embereknek csak azért kell költeni, hogy kapjanak fizetést)) Persze egy kisebb, családiasabb vállalkozásnál ez az egész máshogy jön át, pl. mert esetleg a programozó egyben a cég tulajdonosa is, meg nem áll annyi lábon a cég. Viszont ha kevés kliensed van, gyakorlatilag nem tudnak warezolni, ha sok, akkor egyre inkább, de viszont abszolút értékben még mindig maradhat elég fizető, épp mert sok a kliens. Pl. MS, bár horrorisztikus lehet százalékosan a warez arány a termékeiknél, de nagyon nem áll a tönkremenetel szélén, csak természetesen szeretne még többet kaszálni, elvégre ez a dolga (cég...). Mert hisz, a szoftver olyan, hogy ha már megírtad egyszer, eladhatod 10 vagy épp 100000000 embernek. Így komoly esély van arra, hogy akinek az utóbbi sikerül, az pofátlan mértékű nyereségre tegyen szert... Ezt a mechanizmust warez amúgy tompítja... nem kell mindenkit sajnálni. Meg ez kicsit olyan, mint az adó... nem biztos, hogy akkor vagy jóságos embertársaiddal (ha épp érzelmileg érdekelnek), ha befizeted. Aztán meg vannak az esetek, mikor a befektető cégnek semmi esetre sem lenne bevétele tőled, mert vagy lewarezolsz valamit, vagy ha nem lehetne, nem használnád. Hát ugye itt sem triviális, hogy -- ha már egyszer fene szociális és önzetlenek oldalról nézzük a dolgot -- melyik esetben járt jobban a társadalom.
-
kelzsoca
félisten
válasz
sniper elite #444 üzenetére
De próbaidőt meg kell adni, különben hogyan lehetne kipróbálni a rendszert.
(#442) Rossi
egyébként ugyanolyan normális ember, vagy normálisabb mint a "nem warezoló", esetleg felelősségteljesebb munkája van, van már családja, gyereke,
Tehát megint a warez a nyerő dolog
-
válasz
sniper elite #440 üzenetére
Nem tudom, hogy feltűnt-e, de az XP óta aktíválni kell a windowst.
-
wardred
tag
válasz
sniper elite #437 üzenetére
Erre tökéletes példa ismét Blizzard módszere: BNET2, de mondhatnánk a steamet is. Mind a kettőnek ugyan az a lényege: ha akarod a terméket / fícsört, akkor meg kell venned eredetiben, és nincs mese. Lám ez a módszer tökéletesen működik is. Egyedüli hátránya ugye, hogy mind2 az internet meglétét feltételezi.
-
wardred
tag
válasz
sniper elite #405 üzenetére
A baj ezzel csak az, hogy mint ahogy már előttem is írta valaki, elveszik a lehetőségét annak, hogy a tanultabb felhasználó, aki tudnák kezelni és válogatni a fícsörök között, az sem juthat hozzá olcsóbban, pedig a funkciók felét sem használná. Így pedig drága az átlag pénztárcának.
A legnagyobb probléma tényleg a lobbi-ban van szerintem, mert az otthoni felhasználók nagyon nagy többsége vígan ellehetne egy free linux disztrón is, mert bármit el tud vele végezni, de ugye erről nem tudnak.
-
ddekany
veterán
válasz
sniper elite #411 üzenetére
Na tehát, akkor tegyük fel én loptam (bár én olyat soha sem tennék...), te meg gyakorlatilag kifizetted nekem (is). Akkor ki járt jól, és ki húzta a rövidebbet?
Na ugye... ilyen egyszerűek ezek a dolgok.
-
ddekany
veterán
válasz
sniper elite #405 üzenetére
Áh, de te szükségszerűen elfogult vagy ebben a témakörben. Hiszen ha nem azt gondolnád, hogy ez így volt helyes, akkor azt kellene gondolnod, hogy balek vagy, így tehát kénytelen vagy belül is végsőkig ragaszkodni az álláspontodhoz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- EAFC 26
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Raspberry Pi
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Battlefield 2042
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- További aktív témák...
- LG V50
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Eladó HP EliteBook 645 G11 új, dobozos, Ryzen 5, DDR5, LTE képes üzleti laptop!
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (FX507ZU4-LP067W) i7, RTX 4050, gamer laptop!
- Eladó HP Envy x360 15-fe0178ng OLED, RTX 3050, i7-1355U, gyakorlatilag új! 3 órát ment eddig
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest