Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1358) Hieronymus válasza Woodslave (#1354) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"ennek ellenére a legmagasabb "satiety" indexe a főtt burgonyának van. :U Vagy legalábbis egy kisérlet alapján"

Vélhetően a jobb jóllakottsági indexe van a krumplipürének. Tejjel és sok vajjal, habosra turmikszolva. A szénhidrát majdnem olyan gyorsan szívódik fel, mint a szőlőcukor.

A Magyarországon élők (nem csak a magyarok) többsége agyonfőzve fogyasztja az ételeket.
Nem régiben ismét szóba került az olasz konyha egészségessége. A csoda nem csak az olívában rejlik. A tészták és zöldségek "al dente - fog kemény" -re vannak készítve. A szénhidrátok felszívódása sokkal lassabb a túlfőzöttekhez képest.

(#1353) Cathfaern:
"Azt is kimutatták, hogy kisebb kalóriás étkezés arányaiban nagyobb inzulinválaszt eredményez (tehát ha 1000 kalóriás étkezés X inzulinválaszt eredményez, akkor 100 kalóriás nem X/10-et, hanem többet). Tehát a sok kicsi étkezés több inzulint jelent napi összesítésben, mint pár nagy étkezés, akkor is ha kalóriatartalomban nincs különbség."

Az állat hizlalás is erről szól. Naponta legalább háromszor, pontosan ismétlődő időpontokban etetnek. A libatömés, a májért, naponta egyre gyakoribb időpontokban történő tömést jelenetet. A májzsugor utolsó pillanatában dolgozták/zák fel a libákat.

A gyermekétkeztetésben tisztán látszik a régi mondás. A pokolba vezető út, jósszándékkal van kikövezve.
Naponta öt étkezés van/volt tervezve. A nyolcvanas években cserélték le a zsíros leveseket, túlcukrozott ivólevekre. Magyarul, csöbörből, vödörbe.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.